De fem neurodivergerende kærlighedssprog

A blue humanoid with rainbow highlights holds a floating sphere in cupped hands.
Ear readers, press play to listen to this page in the selected language.

Vi elsker denne sjove tweet på de fem neurodivergerende kærlighedssprog fra den altid indsigtsfulde myte.

De fem neurodivergerende kærlighedssprog: infodumping, parallelt spil, support swapping, Please Crush My Soul Back Into My Body, og „Jeg fandt denne seje rock/knap/blad/etc og troede, du kunne lide det“ (pingvin småsten) Myte

Følelsesmæssige bud er pixels i forholdskommunikation og er vigtige for forholdsophold. Denne liste handler meget om at genkende og møde nogle almindelige neurodivergerende følelsesmæssige bud i forhold, dermed udtrykket „elsker sprog“.

Vi udvider hver med udvalgte tilbud, billeder, og videoer.

Et følelsesmæssigt bud er, når vi gør noget for at signalere, at vi ønsker opmærksomhed og forbindelse.Følelsesmæssige bud er centrale for enhver form for forhold - romantisk, social og professionelle.The vigtigste Relationship Skill - Følelsesmæssige bud

Gottman henviser til bud som „den grundlæggende enhed for følelsesmæssig kommunikation.“ Bud kan være små eller store, verbale eller ikke-verbale. De er anmodninger om at oprette forbindelse.

Bud er ofte med vilje subtile, fordi folk er bange for at være sårbare og placere sig derude. Det er skræmmende at sige, „Hej! Jeg vil oprette forbindelse! Vær opmærksom på mig!“ så i stedet, vi stiller et spørgsmål eller fortæller en historie eller tilbyder vores hånd til forbindelse. Vi håber, at vi modtager forbindelse til gengæld, men hvis ikke, det er mindre skræmmende end at bede,“ Forbind dig med mig, tak!“

Vil du forbedre dit forhold? Begynd at være mere opmærksom på bud

IndholdsfortegnelseFodumpingParallel Play, Body DoublingSupport Swapping, deling skeerPlease Crush My Soul Back Into My BodyPenguin Pebbling: „Jeg fandt denne seje rock/knap/blad/etc og troede, du gerne vil have det"NeuroDivergent Love Sprog og TeamworkSpiky profilerReframe NeuroDivergenceHvorfor vi omrammereframe AidreFrame LearningReframe ResearchReframe-tjenesterSupport mythNeed Support? Hovedstød Kunst: Menneskehedens sfære af Heike Blakley

Jeg kan godt lide dem uhyggelige, og du er bare min stil

Sagde Leo til Tyren

Og hvis du gerne vil bo hos mig et stykke tid

Jeg dækker os med skov

Vi kan slentre over et magisk land

Det er grønt, og det gløder

Læg vores kroppe i mos og sand

Vi ved, og vi ved det

„Strange Astrology“ er en af de eneste rigtige kærlighedssange, jeg nogensinde har skrevet. Det er en ærlig udforskning af, hvad det betyder at elske nogen, der er iboende anderledes end dig. Det handler om at håbe, at disse sidestillede kvaliteter og instinkter tilskynder til meningsfuld vækst i stedet for kaos, men at vide, at det uundgåeligt altid vil være lidt af begge dele.

FLOOD - Slothrust nedbryder deres åndelige nye LP „Parallel tidslinje“ spor efter spor

Og jeg har ikke noget imod

Vores mærkelige astrologi

Jeg håber, vi finder

Du bringer det bedste ud i mig

Strange Astrology af Slothrust

Infodumping

SPINS og Infodumps

Jeg ved ikke, hvem der opfandt udtrykket „særlig interesse“. Sandsynligvis en forsker. Autistiske mennesker elsker ikke rigtig udtrykket, fordi udtrykket „speciel“ er blevet bundet så tæt sammen med udtryk som „særlige behov,“ Som vi harmes over.

alligevel, et eller andet sted nede på linjen „særlig interesse,“ Almindeligvis forkortet til SPIN („spin“), blev betegnelsen for den karakteristisk autistiske tendens til at udvikle en besættelse af noget specifikt og ofte uklart.

Nogle særlige interesser er kortvarige, og nogle holder personens levetid; men, hvor længe de varer, de er intense, dejlig, og en vital del af autistisk kultur.

Så integrerede er særlige interesser for autistisk kultur, som autistiske mennesker vil skrive om at føle sig deprimerede og umotiverede, fordi de ikke har en aktiv SPIN i øjeblikket.

At have en særlig interesse er som at være forelsket eller være nyligt forelsket. Det er forbrugende og dejligt. Vi elsker at dele vores særlige interesser og et fælles eksempel på autistisk empati er at tilskynde andre til at tale i detaljer - „infodump“ - om deres SPINS.

Det betragtes som et tegn på omsorg og venskab at opmuntre nogen til at tale med dig om deres Spin- om du faktisk deler deres interesse eller ej- fordi intet gør en autistisk person lykkeligere end at diskutere, lære om, eller dele om, deres SPIN.

Det er også ganske acceptabelt i autistisk kultur at „infodumpe“ om et emne, når det sker for at komme op. Til autister (en insider kort hånd for autister) er deling af viden og information altid velkommen.

7 Seje aspekter af autistisk kultur“ NeuroClastic

Lær om monotropisme og SPINS

🐇... da pludselig en hvid kanin med lyserøde øjne løb tæt ved...

Parallel Play, Kropsfordobling

Vi nyder parallelt spil og delte aktiviteter, der ikke kræver kontinuerlig samtale. Når vi snakker, det bliver dybt hurtigt. Vi diskuterer, hvad der er ægte, vores kampe, frygt, ønsker, tvangstanker. Vi sætter pris på en god infodump, og der er ikke sådan noget som overdeling. Vi bytter SAMME historier - deler en tid, hvor vi følte os på samme måde i vores eget liv, ikke som en konkurrence, men for at afspejle, hvor godt vi lytter til hinanden.

Lost in Translation: Den sociale sprogteori om neurodivergens | af Trauma Geek | Medium

Jeg vil bruge tid i parallel eksistens med dig; lad os være alene sammen.

neurowonderful — neurowonderful: De er her! Fordi du...

Relateret til parallelt spil er ADhder-praksis med kropsfordobling.

Men i ADHD"s verden, en kropsdobbelt er en person, der sidder sammen med en person med ADHD, da han tackler opgaver, der kan være vanskelige at gennemføre alene.

Mange mennesker med ADHD har lettere ved at holde fokus på husarbejde, lektier, regning betaler, og andre opgaver, når en anden er i nærheden for at holde dem selskab. Kroppen dobbelt kan bare sidde stille. Han kan læse, lytte til musik på hovedtelefoner, eller arbejde på den opgave, som personen med ADHD arbejder på. Hårdt arbejde er simpelthen sjovere, når en anden er i nærheden.

At få ting gjort er lettere med en ven

Men hvorfor fungerer en krop dobbelt? Der er et par mulige forklaringer. Det enkleste er, at kroppen dobbelt fungerer som et fysisk anker for det distraherede individ, der føler sig mere fokuseret af tilstedeværelsen af en anden person i deres rum. Den distraherede person føler sig ansvarlig for og for kroppen dobbelt. Denne opfattelse oversætter som-jeg kan ikke spilde denne gave af tid.

Kroppen dobbelt: Et unikt værktøj til at få tingene gjort | ADDA - Attention Deficit Disorder Association

Men hun var der ikke for at udskyde. I en time, Frk. Bi, en lærer i 30"erne, live-streamede sig selv og sorterede tøjet på sin konto dedikeret til ADHD: hjerneskeer. Efterhånden som live stream fortsatte, seerne sprang ind for at vaske deres eget vaskeri „med“ hende.

“ Alle var så opmuntrende,“ Sagde fru. Bi, der lærte, at hun har ADHD som voksen. „Det fik det virkelig til at føles som et gruppeprojekt, ikke kun mig alene på kameraet. Det fik bestemt tiden til at gå hurtigere.“

ADHD-samfundet kalder praksis „kropsfordobling.“

„Kropsfordobling, "Et ADHD-produktivitetsværktøj, blomstrer online | Pittsburgh Post-Gazette

Hvad er kropsfordobling?

Hvis du forestiller dig, at et autistisk barn i skolen sandsynligvis vil blive skruet ud af deres opmærksomhedstunnel flere gange hver dag, hver gang der fører til desorientering og dybt ubehag, du er på vej til at forstå, hvorfor skolemiljøer kan være så stressende for mange autistiske studerende. Hvis du kan undgå at bidrage til det, kan du opleve, at du har en lettere tid med dine autistiske studerende: prøv at gå ind i deres opmærksomhedstunnel, når du kan, snarere end at trække dem ud af det. Parallelt spil er et kraftfuldt værktøj til dette; start hvor barnet er, vis interesse for, hvad de er fokuseret på. Hvis du har brug for at trække dem ud af det, de fokuserer på, det er bedst at give dem lidt tid.

Håndværk, flow og kognitive stilarter

Support Swapping, deling skeer

Neurodivergerende mennesker, der arbejder sammen, kan udfylde hullerne i hinandens spidsede profiler. Gå hold. Medlemmer af Neurodiversity ERG på Automattic hjælper hinanden under synkron, meatspace meetups, hvilket kan være meget stressende.

Supportbytte kan ske under parallelt spil, skaber et dejligt øjeblik med konvergerende kærlighedssprog.

Folket fortæller os, hvad de har brug for, og vi finder den person i samfundet, der kan imødekomme dette behov.

Et koncept, vi har taget til at kalde „deling skeer.“

Hvad arbejder vi på nu? 🥄 #onefreeapp #sharingspoons #communitysolutions #mutualaid (bedrift. @lindsaymakesvideos)

Hvad er gensidig hjælp?

„Solidaritet, ikke velgørenhed.“

Hvorfor er en skedel nyttig?

Gensidig afhængighed, forståelse og støtte

Giver mulighed for at hjælpe og pleje andre på vores egne vilkår og inden for vores egne kapaciteter

Direkte støtte i et fællesskab inden for et fællesskab

Det er meget lettere at øve sig på at spørge, udbud, modtagelse, og faldende blandt mennesker, der „får det“!

Kollektiv samfundspleje: Drømmer om futures i autistisk gensidig hjælp

I stigende grad, autistiske samfund er blevet udsat for ideer om handicapretfærdighed, indbyrdes afhængighed, adgang intimitet, kollektiv/samfundspleje, og gensidig hjælp. Pleje kollektiver, ske aktier, og andre samfundsplejegrupper af og for handicappede, raciserede mennesker, LGBTQ2IA+mennesker (og mennesker i dette kryds) vokser i antal. Er der en fremtid for autistiske rum til også at fungere som rum for forsætlig gensidig hjælp?

At bevæge sig fra et rettighedsbaseret perspektiv til et retfærdighedsbaseret perspektiv kræver et kig på vores plejesystemer og forestille sig, hvordan vores samfund fungerer for at sikre, at ingen bliver efterladt.

Kollektiv samfundspleje: Drømmer om futures i autistisk gensidig hjælp, Autscape: 2020 Præsentationer

Lær om gensidig hjælp

Lær om indbyrdes afhængighed

Knus venligst min sjæl tilbage i min krop

Et berømt eksempel på den almindelige autistiske præference for dybt trykindgang er Temple Grandins Squeeze Machine.

I en alder 18, Jeg konstruerede klemmemaskinen for at hjælpe med at berolige angst og panikanfald. Brug af maskinen i 15 minutter ville reducere min angst i op til 45-60 minutter (Grandin og Scariano 1986). Den afslappende effekt blev maksimeret, hvis maskinen blev brugt to gange om dagen.

Lidt efter lidt, min tolerance over for at blive holdt af klemmemaskinen voksede. At vide, at jeg kunne starte trykket og stoppe det, hvis stimuleringen blev for intens, hjalp mig med at reducere overfølsomheden af mit „nervesystem“. En engang overvældende stimulus var nu en behagelig oplevelse.

Brug af maskinen gjorde det muligt for mig at lære at tolerere at blive rørt af en anden person. Efter 25 år var jeg i stand til at slappe af i maskinen uden at trække mig væk fra den. Det fik mig også til at føle mig mindre aggressiv og mindre anspændt. Snart bemærkede jeg en ændring i vores kats reaktion på mig. Katten, der plejede at løbe væk fra mig nu, ville blive hos mig, fordi jeg havde lært at kærtegne ham med en blidere berøring. Jeg måtte trøstes mig selv, før jeg kunne trøste katten.

Da mit „nervesystem“ roede sig ned, Jeg krævede mindre pres for at skabe en trøstende følelse. Lidt efter lidt, Jeg kunne reducere trykregulatorindstillingen fra 80 til 60 psi.

Beroligende virkninger af dybt berøringstryk hos patienter med autistisk lidelse, Universitetsstuderende, og dyr

Men jeg bliver tortureret, for selvom jeg ikke ønsker at lave en scene eller have fremmede, der tilføjer overbelastningen og overvældet, Jeg er samtidig desperat efter, at nogen skal give mig en massiv, firma, bjørn-knus. At skjule mig, kokon mig, og beskyt mig mod chokbølgerne, der rejser fra deres univers ind i mit.

På nedsmeltninger | Misadventures of Mama Pineapple

Jeg kan ikke tænke på nogen logiske grunde til, at swaddles bare skal være til babyer, fordi de er super hjælpsomme.

De er som et knus uden fysisk kontakt. Det er fantastisk!

soundoftheforest

Penguin Pebbling: „Jeg fandt denne seje rock/knap/blad/osv og troede, du kunne lide det“

Penguin PebblingDet er vores måde at sige,“ Jeg tænkte på dig i dag. Jeg huskede det her om dig. Her er noget, jeg ønsker at dele med dig specifikt.Send lidt „tænker på dig“ småsten. Det hjælper. @brainsandspoons

En Adelie-pingvin bærer en klippe for at tilføje til sin rede på en ø i Antarktis, der inspirerer den neurodivergerende kærlighedssprogpingvin småsten

Pingviner giver småsten til andre pingviner for at vise, at de bryr sig. @brainsandspoons

Penguin Pebbling kommer tilbage til SPINS, både invitere folk ind i din og opmuntrende andres. SPINS er en trove fo r ukonventionelle gave giver.

Love PebblesBbles ligner bogstaverne L, O, V og E arrangeret i ordet KÆRLIGHED på en sandstrand, fremkalder neurodivergerende kærlighed sprog pingvin rullesten.Image Credit: AJ Wool

Lær mere om Penguin Pebbling

Neurodivergerende kærlighedssprog og teamwork

Teamarbejde får drømmen til at fungere

Infodumping, parallelt spil, support swapping, og pingvinsten er også sprog for teamwork og samarbejde, især i distribuerede arbejdskulturer og „kommunikation er ilt“ -kulturer. Hvis der kun var et distribueret og arbejdsmæssigt passende ækvivalent til „Please Crush My Soul Back Into My Body“.

Spiky Profiler

Sæt pris på den mærkelige astrologi i vores spiky profiler, der kommer sammen.

Hvad der gør os anderledes, gør hele forskellen i verden.RandiMals

Deltag i Randimals i at lære om spiky profiler.

Hork

„Vi kalder os selv Warriors and Weirdos.“

AURORA

Eagard

Vi kalder os selv Warriors og Weirdos.

Hund Hund

„Det, der gør os anderledes, gør hele forskellen i verden.“

Ellarilla

Omega Hai Foleet

Og jeg har ikke noget imod

Vores mærkelige astrologi

Jeg håber, vi finder

Du bringer det bedste ud i mig

Strange Astrology af Slothrust

Så en af de ting, man også skal huske på med dette, er, at de svækkelser, der findes i forhold eller endda i bredere forstand med folk både på spektret og med ADHD, er, at vores handicap ofte kan være usynlige.Vi er blevet socialiseret for at prøve at tale neurotypisk, men vi er ikke gode til det.A mange forholdsvanskeligheder for folk, der er neurodiverse, kommer fra misforståelser af hensigt. Misforståelser af handling. Eller følelser af utilstrækkelighed og angst. Ofte fordi vi kommer fra en hel levetid for bogstaveligt talt ikke at blive accepteret for hvem vi er.ADHD og autisme forhold indkvartering - Sådan får du dine behov opfyldt

Få mere at vide om Spiky Profiler

Lær om overnatningssteder i neurodivergerende forhold

Omformulering af neurodivergens

At forstå neurodivergerende mennesker i forhold af enhver art, vi skal omformulere. Vi omformulerer handicap og forskel med vores fire søjler.

Støtte myte

Myths YouTube-serie „Ask an Autistic“ er en vigtig del af vores rejse her på Stimpunks. Vi er glade for at støtte deres arbejde.

Støtte myte

Brug for support?

Stimpunks Foundation udfordrer den typiske tilgang til at hjælpe mennesker, der er neurodivergerende eller handicappede. Vi ved, hvordan det er at leve med barrierer, og hvad det betyder at ikke passe ind og skulle skabe vores eget samfund. Stimpunks ved, at neurodivergerende og handicappede har menneskelige behov. Vi tilbyder en human tilgang til at hjælpe vores samfund med at trives.

Gennem Stimpunks Foundation, vi:

Tilbyde økonomisk og gensidig hjælp

Ansæt vores community-medlemmer som konsulenter;

Give et læringsrum, der er designet til vores samfund; og

Støt vores samfunds åbne forskningsindsats.

En ud af fire amerikanske. voksne har et handicap. Vores samfund modtager dog kun 2% af den amerikanske bevillingsfinansiering, og kun 19% af os er ansat. Vi kan ikke bare lade det være sandheden. Vi er nødt til at udfordre normen og ændre fortællingen omkring mennesker, der er neurodivergerende eller handicappede.

Stimpunks Foundation søger at gøre netop det. Lær mere på stimpunks.org.

Besøg stimpunks.org

Hovedstød Kunst: Menneskehedens sfære af Heike Blakley

„Menneskehedens sfære: En traversgave af energisk forbindelse“ af Heike Blakley

PunkFlowers af Heike Blakley

Published by Ryan Boren

#ActuallyAutistic retired technologist turned wannabe-sociologist. Equity literate education, respectfully connected parenting, passion-based learning, indie ed-tech, neurodiversity, social model of disability, design for real life, inclusion, open web, open source. he/they

4 thoughts on “ De fem neurodivergerende kærlighedssprog

Leave a Reply

Navigating Stimpunks

Need financial aid to pay for bills or medical equipment? Visit our guide to requesting aid.

 

Need funds for your art, advocacy, or research? Visit our guide to requesting creator grants.

 

Want to volunteer? Visit our guide to volunteering.

 

Need a table of contents and a guide to our information rich website? Visit our map.