🏩 Мисия

Ear readers, press play to listen to this page in the selected language.

Ние плащаме

Плащаме на създателите на невродивергенти и инвалиди и ги разширяваме на нашите клиенти и в цялото общество.

Предлагаме финансова и взаимопомощ. Плащаме невродивергенти и хора с увреждания да работят и живеят. Плащаме разходи като наем и медицински сметки, както и купуваме медицинско оборудване или други нужди. Ние наемаме членовете на нашата общност като консултанти. Клиентските услуги са начина, по който живеем нашата мисия да наемаме невродивергенти и хора с увреждания, както и как набираме капитал за предоставяне на средства.

AJ Вълна

AJ Вълна

Ние съществуваме

Ние съществуваме за пряка подкрепа и взаимопомощ на невродивергентни и хора с увреждания.

Фондация „Стимпункс“ оспорва типичния подход за подпомагане на хора, които са невродивергентни или инвалиди. Знаем какво е да живееш с бариери и какво означава да не се вписваш и трябва да изграждаш собствена общност. Стимпункс знае, че невродивергентните и хората с увреждания имат човешки нужди. Ние предлагаме хуманно подход, за да помогнем на нашата общност да процъфтява.

Ние вярваме

Ние вярваме, че директната подкрепа за хората е най-ефективният подход за облекчаване на бариерите и предизвикателствата, които пречат на невродивергентните и хората с увреждания да процъфтяват в невротипична и способна среда.

За разлика от повечето фондации, ние подкрепяме организации и физически лица директно, увеличавайки максимално въздействието си в живота и общностите на невродивергентните и хората с увреждания.

AJ Вълна

AJ Вълна

Ние създаваме

Създаваме анти-способно пространство за учене, основано на страст, ориентирано към човека, съвместимо с невроразнообразието и социалния модел на уврежданията.

Ние създаваме учебно пространство, предназначено за нашата общност. Ние създаваме пространство за тези, които са най-зле обслужвани от „празната педагогика, бихейвиоризма и отхвърлянето на справедливостта“. Ние създаваме пътища за равнопоставеност и достъп за нашите учащи, така че те да могат да си сътрудничат на разпределени, многовъзрастови, интердисциплинарни екипи с невроразнообразен набор от творци, които вършат работа, която влияе на общността.

Ние служим

Ние служим на нашите обичани хора, за да можем да продължим да живеем чрез яростната атака.

AJ Вълна

Да останеш жив е много работа за човек с увреждания в обществото на способно... Видимост на хората с увреждания: Истории от първо лице от 21-ви век

и усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; lt; a href=“ Alive от Лора Джейн Грейс и усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател;

Моля те, остани жив.

Моля те, остани жив.

Моля те, остани жив.

Моля, оцелейте

Моля, оцелейте

- Стар приятел (Остани жив)

Чрез Фондация Стимпънкс ние:

Предлагайте финансова и взаимопомощ;

Наемете членовете на нашата общност като консултанти;

Осигуряване на учебно пространство, предназначено за нашата общност; и

Подкрепете откритите изследователски усилия на нашата общност.

Един от всеки четирима възрастни в САЩ има увреждане. Нашата общност обаче получава само 2% от финансирането на безвъзмездни средства от САЩ, а само 19% от нас са наети. Не можем просто да оставим това да е истината. Трябва да оспорим нормата и да променим разказа около хората, които са невродивергентни или инвалиди.

Продължавай да живееш.

Бихме искали да почетем всички невродивергентни и хора с увреждания, които оцеляват в системата за грижи, по някакъв начин.И всички, които не са оцелели тази атака.

Нека бъдем нашите истински себе си

Нека бъдем истински себе си, силни и горди, и да покажем на света това, което наистина сме.

Бъди добър, бъди силен

Това не е просто история, която децата с увреждания ще харесат; това е история за това какво е възможно, когато се борим за себе си и един за друг. Това е история за това как упоритостта, силата, силата на общността и готовността да се борим за това, което има значение, могат да започнат революция.

Правосъдието за хората с увреждания (и самото увреждане) има потенциала да трансформира фундаментално всичко, което мислим за качеството на живот, целта, работата, взаимоотношенията, вещата.ВИДИМОСТ НА ВРЕДИМНОСТТА: ИСТОРИИ ОТ ПЪРВО

Невроразнообразието и правосъдието за хората с увреждания, взети заедно, наистина са празник на това кои сме и как съществуваме в света. Те също са движения, вкоренени в живия опит, които ни карат да разберем и да се ангажираме с многото начини, по които се отнасяме към нашите тела и мозъци, вътре в собствените ни умове и в социален контекст.Аутистичен Хоя - блог на Лидия XZ Браун: Движенията на невроразнообразието се нуждаят от обувки и юмруци нагоре.

Таблица на съдържаниетоKeep on Livin'Бъди наш истински селбъди добър, бъди силен, бъди борбен, бъди триещ, бъди различен, бъди горд, принадлежаНека организираме живота си около любов и грижи.Мисия CreedCovenantPhilosophyinterdependenceges

Продължавай да живееш.

AJ Вълна

Ние служим на нашите обичани хора, за да можем да продължим да живеем чрез яростната атака.

Бих искал да почета всички аутисти, които оцеляват в системата за грижи по някакъв начин. Всички онези, които оцеляват в екстремната „терапия.Всички онези, които са доведени на колене, четейки адски описания на любимите си хора.И всички, които не са оцелели в тази нападка.Ann Memmott PGC 🌈 на Twitter

Погледни към небето, небето, небето

Вземи си сам тази вечер.

Ще намериш повече, отколкото виждаш.

Време е сега, сега, пригответе се

Това е вашето време, това е вашият живот и

Това е вашето време, това е вашият живот и

Това е вашето време, това е вашият живот и

Това е вашето време, това е вашият живот и

Трябва да се запази (Дръжте на livin!)

Трябва да се запази (Дръжте на livin!)

Трябва да се запази (Дръжте на livin!)

Трябва да се запази (Дръжте на livin!)

Трябва да се запази (Дръжте на livin!)

Трябва да се запази (Дръжте на livin!)

Трябва да се запази (Дръжте на livin!)

Трябва да се запази (Дръжте на livin!)

— Продължавай да живееш

Подкрепете нашата мисия

Поискайте помощ срещу нападението

Безопасно място за почивка и възстановяване между моменти на стрес е от съществено значение за баланса на автономната нервна система. ВАГУС НЕРВ и ХРОНИЧНА БОЛЕСТ - ТРАМУМА ГЕЕК

Износете го (Начинът, по който би направил тригодишно дете)

Разтопете го (Ще трябва да евентуално така или иначе)

Пожарните коли се качват около завоя.

Ти живееш, учиш се

Ти обичаш, учиш се

Ти плачеш, ще се научиш

Ти губиш, ще се научиш

Ти кървиш, ще се научиш

Ти крещиш, учиш се

Ти скърбиш, учиш се

Задушаваш се, учиш се

Смееш се, учиш се

Ти избираш, учиш се

Ти се молиш, учиш се

Питате, научавате

Ти живееш, учиш се

— Научаваш

Подкрепете нашата мисия

Обадете се на пожарните камиони

Спешно трябва да донесем на нашите общности неограничената способност да обичаме, служим и създаваме един за друг. Следващата американска революция: Устойчив активизъм за двадесет и първи век.

Гмурнете се, не се преобръщайте

Не обещавай дробовете си на боевете

Умирал от глад, едва познавал Моцарт

Не знаеш ли, че никога не е бил прав

Той виждаше кратери в главата й.

Той беше скъп и евтин.

Но никой не му повярва

Когато каза, че е загубил силата си

Аз съм трогнат от фантазии, които са навити

Около тези изображения и се придържат

Понятието за някои безкрайно нежни

Безкрайно страдащо нещо

Зомби очите са обещаващи

Кривите зъби са сладки

Не ме оставяй гравитацията.

Не ме оставяй гравитацията.

Той виждаше кратери в главата й.

Той беше скъп и евтин.

Но никой не му повярва

Когато каза, че е загубил силата си

Винаги съм му вярвал.

Когато каза, че не може да си намери краката

Винаги съм му вярвал.

Когато каза, че не се чувстваш завършен

Винаги съм вярвал

Винаги съм вярвал

Дишай

Дишай

Винаги съм му вярвал.

Докато не се е върнал в нашия ритъм

— Не ме оставяй гравитацията, кънки Поли

Подкрепете нашата мисия

Направете го обратно към нашия ритъм

Доказано е, че партньорските топли линии - с персонал от хора, които са преживели опит в психичното здраве - намаляват самотата и използването на кризисни услуги за психично здраве на участниците. Освен това, преглед на няколко проучвания установи, че цифровите форми на подкрепа от връстници подобряват живота на хората със сериозни психични заболявания чрез „подобряване на функционирането на участниците, намаляване на симптомите и подобряване на използването на програмата“.

Гледам те как танцуваш и

Гледам те как плачеш

Гледам как гледаш нагоре и

Крещи защо

О, сега, скъпа моя, имаш

Толкова много да се даде

Чух ги да говорят и

Ще живееш

Така че ме прегърни по-близо и

Дръж ме здраво

Малко по-близо до нас

В нощта

Защото ти и аз имаме

Толкова много да се даде

Чух ги да говорят и

Ще живеем

Точно така.

Всичко е наред.

— Последна песен, Боби Лийс

Подкрепете нашата мисия

Ще живеем

Ами ако ти кажа, че всичко е наред, всичко е наред.

И ако кажеш, че и ти се нуждаеш от мен, ще съм буден.

Лека нощ, всичко е наред

Сенките продължават само до изгрева, всичко е наред.

Ще се оправиш.

Защото си роден на слънчевата светлина, в

слънчева светлина и е много ярка

(Хей) Можеш ли да го почувстваш, събуждайки се с

сутрешно слънце

Какво чувство, живеем сутрин.

слънце

Понякога всичко, което ти трябва е тъмнина, за да видиш

светлината, ще видим светлината

Ние се издигнем високо в слънцето и луната

светлина и всичко е наред

Усещаш ли как се събужда от сутринта

слънце

Какво чувство живееха с сутринта

слънце (Да)

Ах ах ах ах ах

Цвете на слънце (Оххх не не)

Ах ах ах ах ах

Цвете на слънце (Ха ах хах)

Ах ах ах ах ах (Да, да, да)

Цвете на слънце (Цвете на слънце)

Ах ах ах ах ах (блести върху мен)

Цвете на слънце (Ела ела ела ела ела

хайде хайде нека блести)

Ах ах ах ах ах (Да, да, да, да)

Цвете на слънце

Ах ах ах ах ах

Цвете на слънце

Ах ах ах ах ах (Уау ох ох)

Цвете на слънце

—Цветна песен от Ню Сол

Подкрепете нашата мисия

Събудете се с утринното слънце

от всички звуци, които някога съм чул, смъртта е най-силният скитащ, изгубен: стихотворения

Бъдете нашите истински себе си

Има място за всички нас да изиграем ролята си. И каквото и да правим, каквото и да го правим, можем да го направим с „силни ръце“ и „силни гласове“ и силно каквото и да е друго, от което се нуждаем, по какъвто и да е начин, който работи за нас индивидуално или колективно. Нека бъдем истинската си аутизъм, силни и горди, и да покажем на света това, което наистина сме.

Силни ръце: аутистични хора, говорене (стр. 125). Мрежа за аутистично самозастъпничество

Истинските цветове са красиви

Като дъга

Мощност инвалидна количка с дъга чадър

Тя е нашият злодей.

Тя е нашият детоксикация

Тя е нашата кама в тъмното

Тя е бъркотията на възела

Тя е съблечена

Тя е момчето, носено в сърцето ми.

Докато ти седиш на оградата, аз ще горя в ада

Аутистичните и странните хора споделят някаква тъмна история - и някои лоши актьори. Глава 7 от NeuroTribes, Борба с чудовището, споделя наследството на Оле Ивар Ловаас, усуканият баща на приложен анализ на поведението (ABA) и конверсионната терапия. Той прилага своите обидни, мъчителни техники към деца с аутизъм и „сиси момчета“, за да ги направи „неразличими от връстниците си“. Той не уважаваше човечеството им — те бяха инженерни проекти.

🌈🌈 Невроразнообразие и пол: Удряте толкова силно с всички цветове, които има

Преживял съм няколко момента на прегаряне в живота и кариерата си. Да бъдеш нещо, което аз неврологично не съм, е изтощително. Носенето на маската на невротипичността източва батериите ми и разтопява лъжиците ми. Дълго време, в продължение на десетилетия, не разбирах напълно какво се случва с мен. Не разбрах основните причини за цикъла ми на изгаряне. Намирането на всъщност аутистичната общност онлайн ме събуди с концепцията за аутистично изгаряне. Когато намерих писането на общността, откъсната по-долу, най-накрая разбрах важна част от себе си. Поглеждайки назад към живота си, разпознах онези периоди, когато механизмите за справяне бяха спрели да работят и се разпаднаха. Разпознах фазите и промените си като непрекъсната адаптация на течността.

Аутистично изгаряне: Цената на маскирането и преминаването

Членовете на движението за невроразнообразие приемат позиция на разнообразие, която обхваща калейдоскоп от идентичности, който се пресича с LGBTQIA+калейдоскопа, като разпознава невродивергентни черти - включително, но не само ADHD, аутизъм, дискалкулия, дислексия, диспраксия, синестезия, синдром на Турет - като естествени вариации на познание, мотивации и модели на поведение в рамките на човешкия вид.Красотата на сътрудничеството в човешки мащаб: Вечни модели на човешки ограничения

Спектри и дъги, двойни дъги.

Това е двойна дъга през целия път.

Йосемитемечка

„Queer“, във всеки случай, не обозначава клас вече обективизирани патологии или извращения; по-скоро той описва хоризонт на възможности, чиято точна степен и разнороден обхват по принцип не могат да бъдат разграничени предварително.Свети Фуко: Към гей-хагиография

Тук идва слънцето

Тя блести точно през теб

На всеки

Дойде толкова секси.

Ти счупи леда.

Чувствам се толкова силен

Трябва да блестя

През цялото черно и синьо

Взех го от теб.

Удря толкова силно с всички цветове, които има

Искам да те опозная.

Искам да видя звука.

Ти си като дъга.

Но все пак не е същото

Трябва да блестя

През цялото черно и синьо

Взех го от теб.

Удря толкова силно с всички цветове, които има

Тук идва слънцето

Тя блести точно през теб

На всеки

Удря толкова силно с всички цветове, които има

Удряш толкова силно с всички цветове, които има

—Рейнбоу Шинер от Ex Hex

Махай се от оградата

Помогнете ни да бъдем нашите истински себе си

Бъди добър, бъди силен, бъди борбест, бъди триещ, бъди различен, бъди горд, принадлежай

AJ Вълна

Това не е просто история, която децата с увреждания ще харесат; това е история за това какво е възможно, когато се борим за себе си и един за друг. Това е история за това как упоритостта, силата, силата на общността и готовността да се борим за това, което има значение, могат да започнат революция. Rolling WORIOR: НЕВЕРОЯТНИЯТ, Понякога неловко, ИСТИНСКА ИСТОРИЯ НА МОМИЧЕ НА КОЛЕЛА, КОЙТО ПОМОГНА

Бъди добър, бъди силен

С времето треската, която те държи слаб.

Ще има пълен на взето си жертва

Отнет е и е взел формата си

В илюзията, която все още държиш

Нищо не е наред.

Нищо не се е променило и всичко е твърде познато

Така че ние се сгушим и се крием от всичко, което е отвън

Затворени нюанси и заключени врати

Вярно е, шумно е, трудно е и това е всичко, което знам

Не мога да издържам повече

Просто искам да изляза веднага.

Предположих, че вече щях да съм изчезнал.

Но корабът е ухажвал бурята

И усещането за поражение

Това, което лежи отдолу, все още е живо и по пътя си.

Аз съм унищожен, слаб

Нямам нищо друго освен да говоря за истината, както сметна за добре

Нямам какво да губя, нямам какво да спечеля

Аз съм в прищявката на това, което съм запазил

Бъди добър, бъди силен

Ръцете горе към небето и викай

В горната част на дробовете ти, докато пода падне.

—Бъдете добри от разстояние с главите си

Имам силни ръце. Трябва, тъй като използвам ръцете си, за да общувам. Аз пиша това, което искам да кажа. Но това не е единствената причина да имам силни ръце. Това е така, защото най-накрая научих, че не мога да бъда заглушен, няма да мълчам.Силни ръце: Говоря с пръстите си

Бъдете борбести

Искам да видя група хора с увреждания по целия свят... ако не уважаваш себе си и ако не изискваш това, в което вярваш за себе си, няма да го получиш.

Джудит Хойман

Още един, още един, още един, още един

Имам още една песен, която трябва да изпея.

Тинг-а-Линг

Пръстен за свобода

Имам още една песен, която трябва да изпея.

Проста песен, така че пейте заедно

Още един, още един, още един, още един

Всичко, което имаме

Още един живот за живеене

Още една любов да дам

Още една скала за изкачване

Още един

Това е моето време

—Още един от Джими Клиф

Бъдете триене

Ние съществуваме като триене. Работата, която вършим; това е диво болезнено.Ние, Simpunks

На „Хаитянска бойна песен“ Мингъс каза: „Има народен дух, вид народна музика, която винаги съм чувал така или иначе. Солото ми в него е дълбоко концентрирано. Не мога да играя правилно, освен ако не мисля за предразсъдъци и преследвания, и колко е несправедливо.

В него има тъга и викове, но също и решителност. И обикновено завършва с моето чувство „Казах им! Надявам се някой да ме чуе!“.

Уики - Хаити Бойна песен - Чарлз Мингъс

Трябва да организираме протести, водени от горивото на нашия праведен гняв. Имаме речи, написани от извисяващите се молби на нашата индивидуална и колективна травма, и най-смелите ни мечти за радост, свобода и любов. Имаме културни разкази за пренаписване, защото те наистина ни мразят и те наистина ще ни убият, и ако ще пренапишем разказите, тогава няма причина да се въздържаме от нашите най-радикални и предизвикателни пренаписвания. Имаме деца аутисти, които се нуждаят от нас, за да ги подкрепим като архитекти на собственото им освобождение срещу училищата и клиницистите и институциите и полицията и прокурорите, които биха ги смачквали и унищожили.

Ще се нуждаем от нашия гняв и публични тържества на подтискане и сложно, несъвършено, объркано себе си за този дълъг и труден път, защото се нуждаем от всички нас, и всичките ни тактики и стратегии, за да поддържаме движението и в крайна сметка да спечелим.

Autistic Hoya - Блог на Лидия XZ Браун: Движенията на невроразнообразието се нуждаят от обувките си и юмруци нагоре.

Спайк от Кайл Дуче

Бъдете различни

Да бъдеш несъвършен е идеално за мен.

ЮНГБЛУД

Нарекоха ме извънземно за това, че съм себе си

Нямам търпение да бъда някой друг.

—надежда за подценяваната младеж от Юнгблуд

Аз съм просто един мизерен, никой не ме обича

Изпратете ме в клиника, някой да ме докосне

Искам да върна времето назад

Искам да оправя начина, по който бях проектиран

Пълзи зад очите ми

И убий моето остаряло състояние на ума.

Избледнявам и избледнявам

И всеки път, когато се опитвам да се променя, да се променя

Аз спирам

Защото аз съм просто една откачалка, никой не ме обича.

Изпратете ме в клиника, някой да ме докосне

Не съм ти маймуна.

Аз не съм твоето кученце

Аз съм просто един мизерен, никой не ме обича изобщо

Танцувам около истината

Аз ще бъда момче балерина за теб

Без значение какво правя

Ти усукваш думите ми и се объркваш

Така че избледнявам и избледнявам

И всеки път, когато се опитвам да се променя, да се променя

Аз спирам

Защото аз съм просто една откачалка, никой не ме обича.

Изпратете ме в клиника, някой да ме докосне

Не съм ти маймуна.

Аз не съм твоето кученце

Аз съм просто един мизерен, никой не ме обича изобщо

—Флабаг от ЮНГБлуд

Хорк

„Ние наричаме себе си воини и откачалки.“

СИЯНИЕ

Орел

Наричаме се воини и откачалки.

Морско куче

„Това, което ни прави различни, прави всичко различно в света.“

Еларила

Бъдете горди

Искам да знаеш, че те виждам.

Мисля за всички вас и съм с вас всеки ден.

Юнгблуд е за всички нас.

Става въпрос за поколение, което ще се събере, за да постигне положителна промяна в този свят.

И хората, които се опитват да задържат стара идеология, която ще ни задържи, неизбежно ще се провалят.

Защото всички ще ги надраснем.

Никога не се срамувай да бъдеш това, което си.

Обещавам ти, че печелим, дори и да не го видят още.

Никога не се променяй кой си.

Бъди горд с това, което си.

ЮНГБЛУД

Принадлежат

Веднага щом казах: „Здравейте, точно това съм аз“, намерих най-красивата общност от хора.

Юнгблуд

Но знаеш ли какво?

Намерих те!

Обичам те.

Обичам всички ви там.

И затова съм толкова горд, че принадлежа тук.

Защото това семейство е за разпространение на любов.

Юнгблуд

Ти си с нас.

Погледни хората около теб.

Най-накрая принадлежиш някъде.

Юнгблуд

Подкрепете нашата мисия

AJ Вълна

Navigating Stimpunks

Need financial aid to pay for bills or medical equipment? Visit our guide to requesting aid.

 

Need funds for your art, advocacy, or research? Visit our guide to requesting creator grants.

 

Want to volunteer? Visit our guide to volunteering.

 

Need a table of contents and a guide to our information rich website? Visit our map.