Kinetisk kognitiv stil

Hard toy of Squigger, a Randimal that combines a Tiger and a Squirrel
Ear readers, press play to listen to this page in the selected language.

ADHD eller hvad jeg foretrækker at kalde Kinetic Cognitive Style (KCS) er et andet godt eksempel. (Nick Walker opfandt dette alternative udtryk.) Navnet ADHD antyder, at kinetik som mig har et underskud på opmærksomhed, hvilket kunne være tilfældet set fra et bestemt perspektiv. På den anden side, et bedre, mere uvægerligt konsistent perspektiv er, at kinetik distribuerer deres opmærksomhed forskelligt. Ny forskning ser ud til at påpege, at KCS var til stede mindst lige så langt tilbage som de dage, hvor mennesker boede i jæger-samlersamfund. På en måde ville det have været en stor fordel at være kinetik i de dage, hvor mennesker var nomader. Som jægere ville de have bemærket ændringer i deres omgivelser lettere, og de ville have været mere aktive og klar til jagten. I det moderne samfund ses det som en lidelse, men dette er igen mere en værdivurdering end en videnskabelig kendsgerning.

Bias: Fra normalisering til neurodiversitet - Neurodivergencia Latina

Jeg er ikke fan af „ADHD“ -mærket, fordi det står for „Attention Deficit Hyperactivity Disorder,“ Og udtrykkene“ underskud“ og „lidelse“ stinker absolut af patologiparadigmet. Jeg har ofte foreslået at erstatte det med udtrykket Kinetic Cognitive Style, eller KCS; om det særlige forslag nogensinde fanger eller ej, Jeg håber bestemt, at ADHD-etiketten ender med at blive erstattet med noget mindre patologiserende.

Mod en neuroqueer fremtid: Et interview med Nick Walker | Autisme i voksenalderen

Vi her på Stimpunks længes efter et alternativt mærke, som ADHD kan fange. Kinetisk kognitiv stil er en god og nødvendig omramning.

Omformulere disse tilstande af at være, der er blevet mærket mangler eller patologier som menneskelige differences.Normal Sucks: Forfatter Jonathan Mooney om, hvordan skoler mislykkes børn med læringsforskelle

„Kinetic“ er en god deskriptor for den „ADHD“ kognitive stil af nogle få vigtige grunde:

Kinetic fanger energien i en kognitiv stil drevet af opmærksomhed, interesse, fascination, nyhed, udfordring, og haster.

Kinetic fanger inerti og omnipotential af hyperfokus og strømningstilstande.

Kinetic fanger behovet for masser af store muskelbevægelser og fidgeting.

KCS reconceptualiserer kognitiv forskel på en måde, der gør det muligt for kinetik at leve autentisk.

Jeg søger en rekonceptualisering af kognitiv forskel, til slutningen, at de, der bærer nu-stigmatiserende mærker af „afvigelse,“ „Uorden“ og „syndrom,“ Kan leve og manifestere deres individualitet, særprægede interesser, gaver og kapaciteter med integritet, på en måde, der kommer naturligt for dem, fri for pres at blive mennesker, de ikke er, fri for den automatiske tildeling af ringere status; og at de kan nyde respekt for deres medborgere, snarere end foragt og udstødelse.

neurodiversity.com | den autistiske skelnen

IndholdsfortegnelseOpmærksomhed og interessenPerFocus, Omnipotential, og Flow tilstandePerformance, Humør, og energiAlle følelserSkole og brugte betydningRejektion Følsom dysforiedikationMedicin tilgængelighederLimbing din mur af forfærdeligtJeg bruger, Beskyt min energi, Valuta

Opmærksomhed og interesse

KCS anerkender og fejrer, at „opmærksomhed og dens partner, interesse, fungerer forskelligt i henhold til den type hjerne, man har.“

Uanset om vi tilpasser vores interesser med andre som i polytropisme eller følger diktatet af vores dominerende interesse, som i monotropisme, handler det om 'interesse'.

Den vigtigste opdagelse, jeg har gjort, er den opmærksomhed og dens partner, interesse, fungerer forskelligt i henhold til den type hjerne, man har. Med 'type' hjerne mener jeg, om du er AS eller NT. Murrays arbejde med monotropisme (tæt fokuseret interesse) og polytropisme (diffuse interesser) (Murray 1986, 1992, 1995, 1996) er grundlæggende for denne tænkning.

Det lidenskabelige sind: Hvordan mennesker med autisme lærer

Få mere at vide om opmærksomhed, interesse og KCS Hyperfocus

Lærebogens symptomer på opmærksomhedsunderskud hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD eller ADD) - uopmærksomhed, hyperaktivitet og impulsivitet - er utilstrækkelige; de afspejler ikke tilstandens kompleksitet og flere af dens mest udbredte og kraftfulde egenskaber.

Patienter og klinikere, der stoler på DSM-5 alene, har en tendens til at overse disse definerende træk ved ADHD:

1. et interessebaseret nervesystem

2. afvisning følsom dysfori

3. intens følelsesmæssig lydhørhed

I denne timelange webinar-gentagelse forklarer den førende ADHD-ekspert William Dodson, MD, hvordan disse kernefunktioner påvirker dagligdagen for personer med ADHD, og hvordan de ofte komplicerer diagnoser og behandlingsplaner.

Definition af funktioner i ADHD, som alle overser: RSD, Hyperarousal, More (m/Dr. William Dodson) - YouTube

Første ting, og dette er sandsynligvis den vigtigste ting, der definerer syndromet, er den kognitive komponent i ADHD: et interessebaseret nervesystem.

Så ADHD er en genetisk neurologisk hjernebaseret vanskelighed med at blive forlovet, som situationen kræver.

Mennesker med ADHD er i stand til at blive forlovet og have deres præstationer, deres humør, deres energiniveau, bestemt af den øjeblikkelige følelse af fire ting:

Renter (Fascination)

Udfordring eller konkurrenceevne

Nyhed (kreativitet)

Uopsættelighed (Normalt en deadline)

Kilde: Definition af funktioner i ADHD, som alle overser: RSD, Hyperarousal, Mere (m/Dr.. William Dodson)

Hyperfokus, Omnipotential og Flow tilstande

Vandfald, Island, Forår, Forår - Strømmende vand, Seljalandsfoss Vandfald

„src =“ data-objekt-fit = „dække“/

Indtastning af strømningstilstande - eller opmærksomhedstunneler - er en nødvendig håndteringsstrategi for mange af os.

Fergus Murray

Glickman and Dodd (1998) fandt ud af, at voksne med selvrapporteret ADHD scorede højere end andre voksne på selvrapporteret evne til at hyperfokusere på „presserende opgaver“, såsom projekter eller forberedelser i sidste øjeblik. Voksne i ADHD-gruppen var unikt i stand til at udsætte spise, sove og andre personlige behov og forblive absorberet i den „presserende opgave“ i længere tid.

Fra et evolutionært synspunkt, „Hyperfokus“ var fordelagtig, giver fremragende jagtfærdigheder og et hurtigt svar til rovdyr. Også, homininer har været jægersamlere igennem 90% af menneskets historie fra begyndelsen, før evolutionære ændringer, brandfremstilling, og utallige gennembrud i stenaldersamfund.

Hunter versus landmandshypotese - Wikipedia

Squigger, en Randimal, der kombinerer en tiger og et egern, er lidenskabelig og har intens fokuseringskraft. Squigger er blevet vores community-maskot for KCS.

Det vigtigste træk er, at opmærksomheden ikke er underskud, det er inkonsekvent.

“ Se tilbage over hele dit liv; hvis du har været i stand til at blive forlovet og forblive forlovet med bogstaveligt talt enhver opgave i dit liv, har du nogensinde fundet noget, du ikke kunne gøre?“

En person med ADHD vil svare, „Ingen. Hvis jeg kan komme i gang og blive i strømmen, Jeg kan gøre hvad som helst.

Altnipotential

Mennesker med ADHD er allestedsnærværende. Det er ikke en overdrivelse, det er sandt. De kan virkelig gøre hvad som helst.

Definition af funktioner i ADHD, som alle overser: RSD, Hyperarousal, Mere (m/Dr.. William Dodson)

Få mere at vide om hyperfokus og flowtilstande

Ydeevne, humør og energi

Mennesker med ADHD lever lige nu.Definition af funktioner i ADHD, som alle overser: RSD, Hyperarousal, Mere (m/Dr.. William Dodson)

Ydeevne er normalt det eneste aspekt, som de fleste mennesker ser efter.

Kedsomhed og manglende engagement er næsten fysisk smertefuldt for mennesker med et ADHD-nervesystem.

Når keder sig, ADHDere er irritable, negativistisk, anspændt, argumenterende, og har ingen energi til at gøre noget.

ADDere vil gøre næsten alt for at lindre denne dysfori. Selvmedicinering. Stimulus søger. „Vælg en kamp.“

Når forlovet, ADHDere er øjeblikkeligt energiske, positiv, og social.

Denne forskydning af humør og energi fortolkes ofte fejlagtigt som bipolar lidelse.

Kilde: Definition af funktioner i ADHD, som alle overser: RSD, Hyperarousal, Mere (m/Dr.. William Dodson)

Mennesker med ADHD lever lige nu. De skal være personligt interesserede, udfordret, og find det nyt eller presserende lige nu, dette øjeblik, eller der sker ikke noget, fordi de ikke kan blive forlovet med opgaven.

Lidenskab. Hvad er det ved dit liv, der giver dit liv mening formål? Hvad er det, du er ivrig efter at stå op og gå i morgen? Desværre opdager kun omkring en ud af fire mennesker nogensinde, hvad det er, men det er sandsynligvis den mest pålidelige måde at opholde sig i den zone, vi kender til.

Definition af funktioner i ADHD, som alle overser: RSD, Hyperarousal, Mere (m/Dr.. William Dodson)

Alle Feels

Mennesker, der har ADHD-nervesystemer, lever intense lidenskabelige liv. Deres højder er højere, deres nedture er lavere, alle deres følelser er meget mere intense.På alle punkter i livscyklussen fører mennesker, der har et ADHD-nervesystem, intense, lidenskabelige liv.De føler sig mere på alle måder end neurotype.Derfor er alle med ADHD, men især børn altid på risiko for at blive overvældet indefra. En ADHD-guide til følelsesmæssig dysregulering og afvisningsfølsom dysfori (m/William Dodson, M.D.)

Skole og brugte betydning

Mennesker med ADHD passer ikke ind i noget skolesystem. Definition af funktioner i ADHD, som alle overser: RSD, Hyperarousal, Mere (m/Dr. William Dodson)

Alle skoler er baseret på det, vi kalder brugt betydning. ADHD-nervesystemet har ikke betydning, når det er i første hånd. Men skoler er brugte betydning. Hvad gør en anden, din lærer, synes er vigtigt nok til at undervise og vigtigt nok til at sætte på prøve, fordi det er vigtigt, at du ved det 10 år fra nu. Dette er fuldstændig og fuldstændig ubrugeligt for et barn med ADHD.

For en person med et ADHD-stil interessebaseret nervesystem, disse motivationer er fuldstændig ubrugelige og bare en frustration.

Definition af funktioner i ADHD, som alle overser: RSD, Hyperarousal, Mere (m/Dr.. William Dodson)

Disse skoler og deres lærere var vidne til den langsomme opløsning af et lille barn, der havde meget potentiale - mere end de fleste - til dybere dysfunktion og depression, som hvert år gik.

Systemet gjorde den følelsesmæssige opløsning til min skyld. Disse mennesker var ikke kun lærere, de var gerningsmænd. Isoleret fra ansvar, fordi de var systemet.

Hvordan kan du „snappe ud“ af ADHD?. Dette er skolens barbaritet. Jeg har aldrig set det før, tegnene var der, og jeg kan nu se, hvorfor jeg har været slave af depression og angst hele mit liv.

Autisme+ADHD = Irrepressible Genius+Depression og angst. | Grinch-manifestet

Afvisning Følsom dysfori

Medicin

Medicin er den valgte behandling for ADHD.Ingen af de adfærdsmæssige styringsteknikker.. har nogensinde været i stand til at vise nogen fordel overhovedet.ADHD Medicin Management: Sådan bruges og justeres stimulanter sikkert (med William Dodson, MD)

Det kan ikke behandles med adfærdsmæssige teknikker mere end du kan sænke feber med adfærdsmæssige teknikker.Definere funktioner i ADHD, som alle overser: RSD, Hyperarousal, Mere (m/Dr. William Dodson)

Adgang til medicin

Klatring din mur af forfærdelige

The Wall of Awful er en følelsesmæssig barriere mellem dig og hvad det er you'retrying at gøre som, betale en forfalden parkeringsbøde — bygget fra tidligere fiaskoer og allthe negative følelser og resultater, der kommer med dem.Hvordan til at gøre noget, der bør være let (Men... Er... ikke)

Alle fejler. Nogle, som dem med udøvende funktionsudfordringer, mislykkes mere end andre.

Hver fiasko bringer negative følelser - skyld, skuffelse. Disse mindre følelser bliver stærkere følelser af angst, skam og endda ensomhed, hvis man gentagne gange afvises på grund af deres fejl. Hver gang disse negative følelser opleves, en anden mursten placeres i personens Wall of Awful.

The Wall of Awful er den følelsesmæssige barriere, der forhindrer os i at starte opgaver og tage de risici, der er nødvendige for at nå vores mål. Det er den følelsesmæssige konsekvens af at have ADHD, og det skal forstås at blive overvundet.

Væggen af Awful™ - ADHD Essentials

Hvad der virkelig sætter mursten i vores vægge er dom.

Så hvis vi kan nærme os vores udfordringer fra et sted, hvor vi ikke dømmer, og et sted med medfølelse og tilgivelse og empati, så kan vi undgå flere mursten, end vi ellers ville.

Måske ikke alle af dem, men mange af dem.

Sådan gør du noget, der skal være let (Men... Er... ikke)

Jeg bruger, beskytter min energi, betalingsmiddel

Vejledt af engle

Men de er ikke himmelske

De er på min krop

Og de vejleder mig himmelsk

Englene leder mig himmelsk, himmelsk

Energi, god energi og dårlig energi

Jeg har masser af energi

Det er min valuta

Jeg bruger, beskytter min energi, valuta

—Vejledt af engle

Yderligere læsning,

Published by Ryan Boren

#ActuallyAutistic retired technologist turned wannabe-sociologist. Equity literate education, respectfully connected parenting, passion-based learning, indie ed-tech, neurodiversity, social model of disability, design for real life, inclusion, open web, open source. he/they