🌈🌈 Neurodiversitatea și sexul: lovești atât de tare cu toate culorile care există

Ear readers, press play to listen to this page in the selected language.

Datorită atât capacității lor de a denaturaliza normele sociale, cât și a diferențelor lor neurologice, indivizii autiști pot oferi perspective noi despre gen ca proces social. Examinarea genului dintr-o perspectivă autistă evidențiază unele elemente ca fiind construite social, care altfel pot părea naturale și sprijină o înțelegere a genului ca fluid și multidimensional. Genul Copia: Perspective retorice feministe asupra unui concept autist de sex/gen: Studii ale femeilor în comunicare : Vol. 35, Nr. 1

Artă: itsyagerg_zero

Neconformitatea de gen, disforia și fluiditatea sunt adesea discutate în comunitățile de neurodiversitate. Persoanele neurodivergente au mai multe șanse decât populația generală să fie neconforme cu sexul. Mulți auto-avocați cu autism proeminenți se identifică ca intersex, non-binar, asexual, aromantic, transgender și genderqueer.

Persoanele LGBTQI+cu diagnostic autist au două curcubeu separate - și două povești separate care ies. Există momente în care un autist nu va ieși ca LGBTQI + și vice-versa. Provocările pentru fiecare grup minoritar sunt mari, iar a fi o minoritate dublă socială poate fi deosebit de dificilă. Educația și sprijinul de la egal la egal fac un drum lung pentru a ajuta la navigarea acestor provocări și pentru a face o călătorie mai ușoară pe autostrada socială.

Despre noi - Twainbow

Persoanele care nu se identifică cu sexul pe care le-au fost atribuite la naștere sunt de trei până la șase ori mai susceptibile de a fi autiste ca persoanele cisgender, potrivit celui mai mare studiu care a examinat conexiunea1. Persoanele diverse de gen au, de asemenea, mai multe șanse să raporteze trăsăturile autismului și să suspecteze că au autism nediagnosticat.

„Toate aceste descoperiri din diferite seturi de date tind să spună o poveste similară”, spune investigatorul studiului Varun Warrier, asociat de cercetare la Universitatea din Cambridge din Regatul Unit.

Persoanele cu autism sunt mai predispuse decât persoanele neurotipice să fie diverse de gen, arată mai multe studii, iar persoanele diverse de gen sunt mai susceptibile de a avea autism decât oamenii cisgender 2,3.

Cel mai mare studiu până în prezent confirmă suprapunerea dintre autism și diversitatea de gen

Ne place să ne gândim la neurodiversitate ca la o umbrelă de model social care, atunci când este deschisă spre cea mai largă, include oameni queer.

Membrii mișcării neurodiversității adoptă o poziție de diversitate care cuprinde un caleidoscop al identităților care se intersectează cu caleidoscopul LGBTQIA+ prin recunoașterea trăsăturilor neurodivergente - inclusiv, dar fără a se limita la ADHD, Autism, Discalculie, dislexie, dispraxie, sinestezie, sindromul Tourette - ca variații naturale ale cunoașterii, motivațiilor și modelelor de comportament în cadrul speciei umane.Frumusețea colaborării la scară umană: modele atemporale ale limitărilor umane

Spectre și curcubeu, curcubeu dublu.

Este un curcubeu dublu până la capăt.

Yosemitebear

„Queer”, în orice caz, nu desemnează o clasă de patologii sau perversiuni deja obiectivate; mai degrabă, descrie un orizont de posibilități a cărui întindere precisă și un domeniu de aplicare eterogen nu pot fi, în principiu, delimitate în avans.Saint Foucault: Spre o Hagiografie Gay

Aici vine soarele

Strălucește chiar prin tine

Pe toată lumea

Ai venit atât de fierbinte

Ai rupt gheața în sus

Senzație atât de puternică

Trebuie sa stralucesc

Prin toate negru și albastru

Am luat-o de la tine

Se lovește atât de tare cu toate culorile pe care le există

Vreau să te cunosc

Vreau să văd sunetul

Ești ca un curcubeu

Dar nu același lucru, totuși

Trebuie sa stralucesc

Prin toate negru și albastru

Am luat-o de la tine

Se lovește atât de tare cu toate culorile pe care le există

Aici vine soarele

Strălucește chiar prin tine

Pe toată lumea

Se lovește atât de tare cu toate culorile pe care le există

Ai lovit atât de tare cu toate culorile pe care le există

—Rainbow Shiner de Ex Hex

Laura Harris Rainbow GIF prin îmbinarea înregistrărilor prin GIPHY

Ai lovit atât de tare cu toate culorile care există.

Genderpunk: un termen colocvial pentru cultură și rezistență împotriva normativității de gen; o identitate care, în sine, este o rezistență împotriva normelor de gen, homofobie și transfobie, opresiune și statut social.

Sexul tău nu are nicio legătură cu eligibilitatea ta de a fi genderpunk. Dacă sunteți de acord cu mentalitatea, indiferent de modul în care vă identificați, puteți face parte din mișcare.

Ai o zi homosexuală: Ce este „Genderpunk”?

Aici vine Dick, el poartă o fustă

Aici vine Jane, știi că are un lanț sportiv

Același păr, revoluție

Aceeași construcție, evoluție

Mâine cine o să se agite?

Și se iubesc unii pe alții așa

Androgin

Mai aproape decât știi, iubiți-vă unii pe alții

Androgin

Nu-l înțelegeți greșit și nu-l înnebuniți

El ar putea fi un tată, dar el sigur nu este un tată

Și nu are nevoie de sfaturi care să i se trimită

E fericita de felul in care arata, e fericita de genul ei

Și se iubesc unii pe alții așa

Androgin

Mai aproape decât știi, iubiți-vă unii pe alții

Androgin

Imagine în oglindă, a se vedea nici un prejudiciu

A se vedea nici un rău, la toate

Păpușile Kewpie și tarabele de urină vor fi râse

Felul în care ai râs acum

Acum, ceva întâlnește Boy, și ceva întâlnește Fata

Amândoi arată la fel, sunt bucuroși în această lume

Același păr, revoluție

Unisex, evoluție

Mâine cine o să se agite

—Androgin de Înlocuiri

Conținut Notă: ableism, behaviorism, ABA, terapie de conversie, homofobie, transfobie, abuz, disforie, sinucidere

Oamenii autiști și ciudățeni împărtășesc o istorie întunecată - și unii actori răi. Capitolul 7 din NeuroTribes, Lupta cu monstrul, împărtășește moștenirea lui Ole Ivar Lovaas, tatăl răsucit al analizei comportamentului aplicat (ABA) și al terapiei de conversie. El și-a aplicat tehnicile abuzive și torturoase copiilor cu autism și „băieților sissy” pentru a-i face „indistinguizabili de colegii lor”. El nu avea prea multă atenție pentru umanitatea lor - erau proiecte de inginerie.

„Partea fascinantă pentru mine a fost să observ persoane cu ochi și urechi, dinți și unghiile de la picioare, mergând în jur, prezentând puține dintre comportamentele pe care cineva le-ar numi sociale sau umane”, a scris el. „Acum, am avut șansa de a construi un limbaj și alte comportamente sociale și intelectuale acolo unde niciunul nu a existat, un test bun al ajutorului pe care l-ar putea oferi o abordare bazată pe învățare.” El a explicat Psihologie Astăzi, „Vedeți, începeți destul de mult de la zero când lucrați cu un copil autist. Aveți o persoană în sensul fizic - are păr, nas și gură - dar nu sunt oameni în sens psihologic. O modalitate de a privi la locul de muncă de a ajuta copiii cu autism este să-l văd ca o chestiune de a construi o persoană. Aveți materiile prime, dar trebuie să construiți persoana.”

Silberman, Steve (2015-08-25). NeuroTribes: Moștenirea autismului și viitorul neurodiversității (p. 285). Penguin Publishing Group. Kindle Edition.

... o mulțime de persoane cu autism sunt LGBTQ și experimentează o dublă parte a discriminării. Dorința de a elimina trăsăturile care fac oamenii autiști unici este înrădăcinată în același impuls de a suprima oamenii de la afirmarea identității lor de gen sau a sexualității. Nu suntem rupți: schimbarea conversației cu autism

ABA și rudele sale de terapie de conversie sunt cu noi încă, prea vii și bine.

#ActuallyAutistic oamenii resping ABA. Niciunul dintre persoanele cu autism din comunitatea noastră nu îl susține. Unii dintre noi au fost răniți de ea.

Protejarea copiilor queer protejează, de asemenea, copiii neurodivergente - și invers. Lupta este pentru incluziune și acceptare - pentru toate sistemele de operare, pentru toate modurile noastre diferite de a fi om. Sprijinirea copiilor noștri înseamnă susținerea tuturor posibilităților și expresiilor lor.

Eliberarea ciudată și neurodivergentă sunt împletite.

Dar nu am nevoie de un leac pentru mine

Nu am nevoie de ea

Nu, nu am nevoie de un leac pentru mine

Nu am nevoie de ea

Nu, nu am nevoie de un leac pentru mine

Nu am nevoie de ea

Nu am nevoie de ea

Te rog, nici un leac pentru mine

Te rog, nici un leac pentru mine

—Cure pentru mine de AURORA

„Cure for Me” este foarte inspirat de terapia de conversie.

Voiam doar să fac un imn pentru ca oamenii să cânte împreună cu faptul că știu că nu au nevoie de leac.

Nu durează prea mult până când lumea vă spune că sunteți diferiți și că ar trebui să vă schimbați pentru a fi la fel ca toți ceilalți, ceea ce este foarte trist.

AURORA „Cure For Me” Versuri oficiale și semnificație | Verificat

Ea este răutăcioasă noastră

Ea este detoxifierea noastră

Ea este pumnalul nostru în întuneric

Ea este mizeria nodul

Ea este dezbrăcată

Ea este băiatul purtat în inima mea

În timp ce stai pe gard, voi arde în iad

Oamenii ar putea încerca să vă schimbe sexul sau sexualitatea. S-ar putea să vă trimită la un medic sau terapeut pentru a încerca să vă schimbați sexul sau sexualitatea. Aceasta se numește terapie de conversie. Terapia de conversie este greșită. Terapia de conversie nu funcționează. Aveți dreptul să nu trebuiască să faceți terapie de conversie.Aveți dreptul să vă ocupați de propriul corp. Aveți dreptul să decideți cine vă atinge. Aveți dreptul să decideți cum doriți să fiți atins. Aveți dreptul să spuneți cuiva să nu vă mai atingă.Drepturi și respect (Seria mândră și susținută) - Rețeaua de auto-Advocacy Autist

CuprinsVariația de gen Identitățile noastre duale nu concurează; sunt complementareGender Copia și BricolageNu mă simt ca un gen, mă simt ca mineStresul minoritarIgen și Neuroqueer: Două cuvinte despre relația dintre autism și gen care se potrivesc cu meautigenderNeuroqueerVenind la TermeniStudiesBird, puteți zburaTransformDefecțiunea nu este noi, este tot Clamour și tam-tam

Variația de gen

Cercetările care au vizat păstrarea perspectivelor autiste (Kourti și MacLeod, 2019) au constatat că percepțiile autiste asupra identității de gen sunt mult mai diverse și pun interesele, mai degrabă decât identitatea de gen, în centrul percepției identității oamenilor cu autism. Mai mult, persoanele cu autism afirmă adesea în mod repetat în conturile lor cât de confuz și emoțional impozitarea „a face sex” este pentru ei, explicând de ce pot respinge în mod explicit limitarea la normele tradiționale și binare de gen (Davidson and Tamas, 2016).

Lucrul cu persoanele transgender autiste și non-binare

Copiii din spectrul autismului au mai mult de șapte ori mai multe șanse să prezinte semne de variație de gen, potrivit unui studiu condus de Universitatea din New York. Studiul, publicat luna trecută în Transgender Health, a recrutat părinții a 492 de copii cu autism cu vârste cuprinse între șase și 18 ani. Când cercetătorii i-au întrebat pe acești părinți dacă copiii lor adesea „doresc să fie sexul opus”, puțin peste cinci procente dintre participanți au spus da, comparativ cu mai puțin de un procent din populația generală. Consolidarea acestor constatări este faptul că un studiu anterior al Centrului Medical Național pentru Copii din 2014 a găsit aproape aceleași rezultate. Studiul NYU a constatat că 5,1 la sută dintre copiii din spectrul autismului au prezentat semne de variație de gen. Studiul din 2014 a redus acest număr la 5,4%.

Ambele studii arată că consilierii care lucrează cu copii cu autism ar trebui să întrebe despre identitatea lor de gen. Fiind atât autiști, cât și neconformi de gen, unii copii se confruntă cu o dublă provocare în a răspunde prejudecăților societății.

Studiu: Copiii cu autism sunt mai susceptibili de a fi neconforme cu sexul | PhillyVoice

Părinții lui Ollie s-au întrebat dacă neconformitatea sa de gen - comportament care nu se potrivește cu normele masculine și feminine - ar putea avea ceva de-a face cu autismul său. Ollie fusese diagnosticată cu tulburare de procesare senzorială la vârsta de 2 ani: O sensibilitate extremă la sunete, lumină, textura unor alimente sau senzația unei anumite țesături poate trimite copii ca Ollie într-o topire. De asemenea, a avut dificultăți în a adormi și a rămâne adormit. Părinții săi aveau nevoie de încă patru ani pentru a găsi un medic care să recunoască simptomele clasice ale sindromului Asperger - inteligență peste medie combinată cu deficite sociale și de comunicare și interese restrânse. (Ollie a fost diagnosticată cu sindrom Asperger înainte ca diagnosticul să fie absorbit în categoria mai largă a tulburării spectrului autismului în 2013.)

Părinții lui Ollie nu sunt singuri în gândirea acestui puzzle. O mână de studii din ultimii cinci ani - și o serie de rapoarte de caz care se întorc în 1996 - arată o legătură între autism și variația de gen. Persoanele care simt suferință semnificativă, deoarece identitatea lor de gen diferă de sexul lor la naștere - o afecțiune cunoscută sub numele de disforie de gen - au rate de autism mai mari decât se aștepta. La fel, persoanele cu autism par să aibă rate mai mari de disforie de gen decât populația generală. Între 8 și 10% dintre copiii și adolescenții văzuți la clinicile de gen din întreaga lume îndeplinesc criteriile de diagnostic pentru autism, conform studiilor efectuate în ultimii cinci ani, în timp ce aproximativ 20% au trăsături de autism, cum ar fi abilitățile sociale și de comunicare afectate sau concentrarea intensă și atenție la detalii. Unii caută tratament pentru disforia lor de gen deja știind sau suspectând că au autism, dar majoritatea oamenilor din aceste studii nu căutaseră și nu au primit niciodată un diagnostic de autism. Mai mult, aproximativ același număr de bărbați și femei la naștere par a fi afectate...

În ultimul deceniu, persoanele cu disforie de gen au dezvoltat noi modalități de a-și exprima sentimentul de sine. În timp ce mulți s-au identificat odată ca transsexuali sau transsexuali, unii se numesc acum „genderqueer” sau „non-binar”. Ratele de autism şi autism trăsături par a fi mai mare la cei care identifică ca genderqueer. La fel ca Ollie, acești oameni spun, în general, că nu se simt complet masculini sau feminini și resping în mod explicit noțiunea de două sexe care se exclud reciproc. Cuvântul „trans” este adesea folosit pentru a cuprinde toate aceste identități și expresia „gen afirmat” pentru a transmite sentimentul de sine al unei persoane.

Inspirat de studiul olandez, Strang și colegii săi au abordat prevalența dintr-un alt unghi. În loc să măsoare incidența autismului în rândul copiilor și adolescenților disforici de gen, aceștia au evaluat variația de gen - definită ca un copil „care dorește să fie celălalt sex” - la copiii cu autism. „Am găsit rate care au fost de 7,5 ori mai mari decât se aștepta”, spune Strang.

Totuși, ea avertizează că, uneori, ceea ce arată ca autismul poate fi de fapt disforia de gen netratată. „Atât de mult din experiența de a fi trans poate arăta ca experiența spectrului”, spune ea. Oamenii care nu doresc să socializeze în genurile lor de naștere pot părea să aibă abilități sociale slabe, de exemplu; se pot simți, de asemenea, atât de incomod cu corpul lor încât își neglijează aspectul. „Acest lucru poate fi uneori atenuat foarte mult dacă oferiți acelei persoane un sprijin adecvat de gen”, spune ea.

Alții sunt de acord cu aceste perspective. Un studiu realizat în 2015 de cercetători de la Spitalul de Copii din Boston a raportat că 23,1 la sută dintre tinerii care prezintă disforie de gen la o clinică de gen au avut posibil, probabil sau foarte probabil sindromul Asperger, măsurat prin Scala de diagnosticare a sindromului Asperger, chiar dacă puțini aveau un diagnostic existent. Pe baza acestor descoperiri, cercetatorii recomanda screening-ul de autism de rutina la clinicile de gen.

Sursa: Condiții de viață între sexe | Spectrum

Normele de gen nu ar trebui impuse persoanelor cu autism pentru a face restul lumii mai confortabil. De ce să înveți fetele cu autism cum să aplice machiajul, să se îmbrace într-o manieră feminină și să facă cumpărături? Terapeuții, educatorii și părinții consideră că acestea sunt obiective importante, deoarece societatea noastră impune norme stricte de gen.

Ca membru al comunității LGBTQ care este și autist, întâlnesc inegalități bazate pe identitatea mea de gen, orientarea mea sexuală și dizabilitatea mea. Barierele societale în locuințe, ocuparea forței de muncă, transport, asistență medicală și educație exclud în mod sistematic persoanele queer, queer, sex-queer, transgender și cu handicap; atitudinile depășite și negative cu privire la sex, sexualitate și autism afectează relațiile noastre sociale. Mediile ciudate nu țin cont adesea de problemele noastre de procesare senzorială sau de diferențele sociale, în timp ce serviciile de autism nu recunosc adesea că putem identifica dincolo de binarul de gen sau că avem relații queer. Trecerea atenției de la narațiunile obosite ale diagnosticului întârziat și diferențele de sex poate ajuta comunitatea autismului să își asume responsabilitatea pentru îmbunătățirea calității vieții noastre de zi cu zi, indiferent de vârsta noastră la diagnostic sau identitatea de gen.

Sursa: Concentrarea asupra autismului trebuie să se extindă pentru a include genurile non-binare | Spectrum

Aproape un sfert dintre tinerii diagnosticați cu disforie de gen sau care sunt transgender, au examinat pozitiv sindromul Asperger, o formă de autism, potrivit unei noi lucrări din revista academică LGBT Health. Studiul a fost o mică revizuire retrospectivă a dosarelor de admisie a 39 de copii de la Spitalul de Copii din Boston. Autorul principal Dr. Daniel E. Shumer explică: „Am constatat că 23% dintre copii au căzut în „categoria posibilă, probabilă sau foarte probabilă” atunci când utilizați instrumentul de evaluare pentru a examina Asperger.”

„A avea autism este o povară; o mulțime de lucruri din lume se schimbă atunci când aveți autism”, spune Strang. „Dar adăugarea transgenderismului, sau poate unii dintre ei nu sunt transgender, ci doar explorează genul, ceea ce este complicat în sine.”

„Știind cum să navighezi într-o lume care nu este cu adevărat prietenoasă cu oamenii care sunt trans poate fi dificil atunci când îți lipsesc indicii sociale”.

Shumer spune că este important ca părinții și furnizorii medicali să fie conștienți de posibilitatea crescută de co-apariție a autismului și a varianței de gen. Dacă tratați pacienții pentru o afecțiune, aceștia ar trebui să fie ecranați pentru cealaltă și să fie pregătiți să o trateze. „De asemenea, pot exista implicații pentru modul de a oferi consimțământul informat pentru lucruri precum intervențiile hormonale”, adaugă el.

Sursa: PrideSource - Tineretul transgender este mai probabil să aibă autism

Cruciada lui Lovaas pentru a „normaliza” abaterea nu s-a limitat la copiii cu autism. În anii 1970, și-a împrumutat expertiza unei serii de experimente numite Feminine Boy Project, creatia psihologului UCLA Richard Green. După intervievarea a o sută de bărbați și femei care au solicitat o intervenție chirurgicală de realocare de gen, Green a devenit interesat să urmăreze rădăcinile identității sexuale încă din copilărie. El a făcut echipă cu Lovaas pentru a vedea dacă condiționarea operantă ar putea fi folosită ca intervenție timpurie în cazurile de confuzie de gen pentru a preveni necesitatea unei intervenții chirurgicale de realocare în viitor. Cea mai celebrată poveste de succes a proiectului a fost Kirk Andrew Murphy, înscris la UCLA de părinții săi la vârsta de cinci ani. Luminos și precoce, Kirk și-ar cere gustările preferate după numele lor de marcă la supermarket. Dar după ce l-a văzut pe Green intervievat la televizor despre „sindromul sissy-boy” - termenul său pentru disforia de gen cu debut precoce - părinții lui Kirk s-au îngrijorat de faptul că prezintă un comportament inadecvat pentru un băiețel. Într-o zi, tatăl său l-a prins pozând în bucătărie într-un tricou lung și spunând: „Nu este rochia mea drăguță?” Copiii cu acest sindrom, a susținut Green, au crescut adesea pentru a deveni transsexuali sau homosexuali. Lovaas a atribuit un tânăr student absolvent pe nume George Rekers pentru a deveni terapeutul comportamental al lui Kirk.

Silberman, Steve (2015-08-25). NeuroTribes: Moștenirea autismului și viitorul neurodiversității (pp. 319-320). Penguin Publishing Group. Kindle Edition.

Într-un raport de caz care ar continua să devină un clasic în cursurile de psihologie universitară, Rekers și Lovaas au scris că Kirk (numit „Kraig”) poseda „o abilitate remarcabilă de a imita toate comportamentele feminine subtile ale unei femei adulte”. Ei și-au încadrat „oferta de a „ajuta mama” purtându-și poșeta” ca exemplu al manipulării ocolite a băiatului a mamei sale pentru a „satisface interesele sale feminine”. Descrierile lor despre comportamentul băiețelului, comparativ cu transcrierile interviurilor de admisie ale lui Green cu părinții lui Kirk, au fost cu siguranță mai extreme, ca și cum băiatul ar fi în mod clar o regină de clasă mondială în devenire la vârsta de cinci ani. Ei au susținut că a avut o „istorie a pansamentului încrucișat” elaborată, care a inclus jefuirea trusei de machiaj a bunicii sale pentru produse cosmetice și „învârtindu-se în jurul casei și clinicii, îmbrăcată complet ca o femeie cu o rochie lungă, perucă, lac de unghii, voce înaltă scârțâitoare și ochi seducători.” (În fotografiile de familie, Kirk seamănă mai mult cu un Mouseketeer.)

Silberman, Steve (2015-08-25). NeuroTribes: Moștenirea autismului și viitorul neurodiversității (pp. 319-320). Penguin Publishing Group. Kindle Edition.

Pentru a înțepa comportamentul inadecvat al băiețelului în mugur, au conceput un program de imersiune totală bazat pe munca lui Lovaas asupra autismului. De data aceasta, în loc de mână, aversiunea privirii și ecolalia, comportamentele vizate de dispariție au inclus „încheietura mâinii”, „încheietura mâinii”, „încuietoarea mâinii”, notoriul „mers swishy”, „hiperextensia” fetiței a membrelor în momente de exuberanță și declarații prissy precum „bunătatea” milostiv” și „oh, dragă-mă”. Acasă, comportamentele „masculine” ale lui Kirk au fost recompensate cu chipsuri albastre care puteau fi răscumpărate pentru bomboane și alte delicii, în timp ce comportamentele sale „feminine” au fost pedepsite cu chipsuri roșii care au fost scăzute din total. În interviurile realizate de bloggerul Jim Burroway, care a întreprins o investigație amănunțită a cazului în 2011, fratele lui Kirk, Mark, și-a amintit că tatăl lor l-a pedepsit pe băiat - cu aprobarea lui Rekers - transformând fiecare cip roșu într-un „swat”. Mark a spart plânsul în timp ce mărturisise că ascunde chips-uri roșii din grămada fratelui său, astfel încât Kirk să nu fie nevoit să îndure abuzul.

Sursa: Silberman, Steve (2015-08-25). NeuroTribes: Moștenirea autismului și viitorul neurodiversității (pp. 320-321). Penguin Publishing Group. Kindle Edition.

Intersecția de a fi atât autist, cât și transgender este mai frecventă decât s-ar putea crede. În timp ce dialogul în jurul autismului și identității de gen se extinde, am un pic de probleme în a afla unde mă încadrez în întreaga imagine. Deci, am decis să fac propriile mele cercetări și, deși acest subiect este un domeniu de studiu destul de nou, am găsit câteva statistici destul de uluitoare: În 2014, un studiu american pe 147 de copii (cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani) diagnosticați cu TSA a constatat că participanții la autism aveau de 7,59 ori mai multe șanse să exprime variația de gen decât comparația grupuri. Un alt studiu, realizat în Marea Britanie în 2015, a implicat 166 de părinți ai adolescenților cu Disforia de gen (63% au fost repartizați de sex feminin la naștere.) Pe baza raportului părinților despre copiii lor pe scala de reacție socială, studiul a constatat că 54% dintre adolescenți au marcat în intervalul clinic ușor/moderat sau sever pentru autism. Relația a început să fie explorată în cercetare în ultimii ani, dar mi-am dat seama că există o mulțime de oameni trans autiști acolo în lume. Ca cineva care apreciază foarte mult conexiunea umană și se luptă simultan cu ea, trebuie să spun că privirea la acele cifre mi-a oferit o cantitate de confort. Am descoperit că sunt mulți oameni la fel ca mine. A fi autist și a fi transgender cu siguranță fiecare are propriile provocări respective, deși una pe care o împărtășesc este lipsa acceptării societale din cauza stigmatizării. Mulți oameni încă mai cred că cine sunt ca persoană transmasculină este inerent invalid, la fel cum mulți alți oameni încă mai cred că autismul este un fel de tragedie care trebuie vindecată. În schimb, simt foarte puternic că cine sunt ca persoană depinde foarte mult atât de identitățile mele trans, cât și de cele autiste și că sunt lucruri frumoase.

Sursa: GHIDUL PERSOANELUI GÂNDIRE LA AUTISM: Autism, Identitate Transmasculină

Potrivit lui Garcia-Spiegel, persoanele cu autism adesea nu acordă atenție aceluiași set de norme sociale ca toți ceilalți și, odată cu această libertate, vine o viziune. „Putem vedea că multe dintre regulile sociale în jurul genului sunt” - s-a oprit, încercând să găsească o modalitate de a-și pune gândurile delicat - „rahat, practic”.

Cercetarea susține ideea că o mulțime mare de oameni ciudate de gen sunt, de asemenea, autiști. În 2014, un sondaj din Arhivele Comportamentului Sexual a arătat că „variația de gen a fost de 7,59 ori mai frecventă la participanții cu ASD decât într-un grup mare de comparație care nu se face referire”. Varianța de gen este definită ca „un termen umbrelă utilizat pentru a descrie identitatea, expresia sau comportamentul de gen care se încadrează în afara normelor definite cultural asociate cu un anumit gen”, potrivit Analelor pediatrice. Un alt articol publicat în LGBT Health în 2019 a constatat că copiii care au fost diagnosticați ca autiști aveau de patru ori mai multe șanse să experimenteze disforia de gen.

„Când suntem oricum distanțați forțat de regulile sociale, mulți dintre noi ne uităm la ele și vedem: „Oh, aceste reguli sociale nu ar trebui să aibă un impact asupra modului în care mă port prin lume și care este relația mea cu corpul meu”, a spus Garcia-Spiegel. Marele contingent al persoanelor cu autism transgender este ca cantitatea mare de persoane cu autism gay (pentru a nu spune nimic despre persoanele cu autism care sunt queer și transgender): descoperirea identității de gen poate oferi o foaie de parcurs pentru înțelegerea autismului. Învățarea că sunt autiști poate arăta oamenilor că nu greșesc pentru că trăiesc în afara regulilor și normelor sociale prescrise, inclusiv cele pentru sex și sexualitate. Odată ce acceptă că sunt autiști, își dau seama că o mulțime de norme sociale sunt constrictive și ar trebui puse la îndoială

Nu suntem rupți: schimbarea conversației cu autism

Bobbi, o persoană nonbinară autistă la mijlocul anilor treizeci, spune: „Nu am fost crescut sau „socializat” ca fată autistă. Am fost crescut ca un copil ciudat și un eșec de gen.

Autismul mascat și fiind o minoritate de gen închisă merg adesea mână în mână, iar experiențele împărtășesc o mulțime de caracteristici. Familiile confuze ale persoanelor transgender și ale adulților autiști tind să pretindă că „nu au existat semne” ale acestor identități atunci când persoana era tânără. În realitate, au existat adesea multe semne, pe care familia copilului fie nu știa să le caute, fie nu dorea să le vadă. Semnele de neconformitate au fost probabil întâmpinate cu avertizare, corecții condescendente „utile” („arăți atât de nefericit, vă rugăm să zâmbiți!”) , sau prin înghețarea copilului până când s-au conformat. Bobbi a fost complimentat sarcastic destul de des, nu doar pentru părul lor, ci și pentru modul în care s-au purtat, au vorbit, au gândit și pentru modalitățile confortabile și practice pe care le-au îmbrăcat. Pe măsură ce îmbătrâneau, au început să-și dea seama ce se aștepta de la ei și și-au schimbat prezentarea de gen pentru a fi mai feminină, astfel încât să poată fi văzuți ca pe deplin umani.

Preț, Devon. Demascarea autismului (p. 51 - 53). Armonie/Rodale. Kindle Edition.

Dacă aș fi putut alege, aș fi născut o femeie

Mama mi-a spus odată că mi-ar fi numit Laura

Aș crește pentru a fi puternic și frumos ca ea

Într-o zi, aș găsi un om cinstit care să-mi facă soțul

Am avea doi copii, să ne construim casa în Golful Mexic

Familia noastră ar petrece zile călduroase de vară la plajă împreună

Soarele ne-ar săruta pielea în timp ce jucam în nisip și apă

Am ști că ne-am iubit unii pe alții fără a fi nevoie să o spunem

Noaptea, dormim cu ferestrele casei noastre lăsate deschise

Permițând aerul rece al oceanului să calmeze umerii arși de soare ai copiilor noștri

Există un ocean în sufletul meu în care apele nu se curbează

Există un ocean în sufletul meu în care apele nu se curbează

Există un ocean în sufletul meu în care apele nu se curbează

Există un ocean în sufletul meu în care apele nu se curbează

—Oceanul de Împotriva Mea

Nimeni din viața tânărului Bobbi nu i-a putut vedea așa cum erau cu adevărat. Când sistemul tău de credințe învață că dizabilitatea și variația de gen sunt jenante și dezgustătoare, este greu să te uiți la copilul tău și să recunoști acele trăsături. „Trebuie să facem din nou societatea de la zero”, spun ei. „Propriile noastre microsocietăți neuro-queer. Pentru că nimeni altcineva nu se va gândi să ne includă.” Preț, Devon. Demascarea autismului (p. 53). Armonie/Rodale. Kindle Edition.

Identitățile noastre duale nu concurează; sunt complementare

Nu utilizați aceste informații pentru a „da vina” identității trans pe autism. Nu amenințați identitatea și nu reduceți agenția.

A da vina pe identitățile trans pe autism înseamnă a spune că persoanele cu autism nu pot înțelege sau nu pot fi conștienți de propriul gen. Dacă o persoană cu autism nu poate ști că sunt trans, cum pot ști că nu sunt? Cum pot ști ceva despre ei înșiși?

Când sexul unei persoane este îndoielnic pentru că este autist, acest lucru deschide calea pentru eliminarea agenției oamenilor cu autism în tot felul de alte moduri. Dacă nu putem cunoaște acest aspect central al identității noastre, cu siguranță nu putem ști cum simțim, ce ne place sau cine suntem. Pe scurt, implică faptul că nu suntem cu adevărat oameni și că existența, experiențele și identitățile noastre sunt pe care alte persoane le definesc. Aceasta este doar o altă fațetă a dezumanizării persoanelor cu autism, iar genul nu este cu siguranță singurul domeniu în care se întâmplă acest lucru.

În sine, chiar dorința de a găsi un „motiv” pentru care cineva este transgender este rezultatul crederii că a fi transgender este o problemă și că ar fi întotdeauna mai bine să nu fie. Faptul că clinicieni precum Zucker se concentrează pe motivul pentru care cineva este transgender, în loc să se concentreze pe ce fel de ajutor au nevoie și cum să-l ofere cel mai bine, demonstrează clar convingerea că este fundamental rău să fii transgender. Nu numai asta, ci convingerea că este chiar teoretic posibil ca oricine, în afară de individul în cauză, să știe care este genul cuiva. Doar nu funcționează genul! Nimeni nu înțelege cu adevărat ce este genul sau ce înseamnă sau de unde provine. Singurul lucru pe care îl știm sigur este că este intern, subiectiv și personal. Nu poți dovedi sau testa sexul altcuiva mai mult decât poți dovedi sau testa culoarea preferată. Ideea că poate fi testată este folosită în mod constant pentru a invalida persoanele trans. Genurile noastre sunt îndoielnice sau neîncrezătoare dacă nu reușim să ne „dovedim” în mod adecvat tuturor celorlalți - dacă exprimăm prea multe sau prea puține stereotipuri de gen, dacă suntem prea bătrâni sau prea tineri, dacă pretindem că suntem nonbinari sau descrierea identității noastre este prea complicată sau confuză.

Cea mai bună opțiune este să permiteți cuiva să-și exploreze sentimentele, să-i sprijine în obținerea înțelegerii de sine și să-și accepte identitatea indiferent ce se dovedește a fi. Nu este complicat și este înfricoșător doar dacă încă mai țineți convingerea că a fi fie autist, fie transgender - sau, pieri gândul, ambele - este un lucru teribil de a fi. Ceea ce nu este. Sunt, împreună cu nenumărați alții ca mine, o dovadă vie a acestui lucru.

Sursa: Vinovățirea identităților trans asupra autismului îi doare pe toată lumea | autisticitate

Percepțiile greșite despre ceea ce înseamnă să fii transgender sau despre capacitatea oamenilor cu autism de a-și înțelege sexul sau de a lua decizii cu privire la corpul lor îi determină adesea pe furnizorii de servicii sau membrii familiei să stea în calea încercărilor persoanelor cu autism transgender de a trăi viața cu autenticitate și demnitate. Aceasta poate include refuzarea accesului persoanelor cu autism transgender la îngrijirea legată de tranziție, supunerea acestora la tratamente de „normalizare” care vizează suprimarea expresiei lor de gen sau plasarea lor în tutelă sau instituții care le restricționează puterea de luare a deciziilor. În timp ce cercetările sugerează o suprapunere mare între comunitățile transgender și cele autiste, persoanele cu autism trans nu au adesea acces la servicii și suporturi care înțeleg și respectă toate aspectele identității lor.

„Prea frecvent, persoanelor cu autism li se refuză drepturile de bază de a lua decizii cu privire la propriile noastre corpuri și îngrijirea sănătății, inclusiv atunci când vine vorba de exprimarea identității noastre de gen”, a declarat Sam Crane, Director Politici Legale pentru Rețeaua de Auto-Advocacy Autist. „Indiferent dacă suntem transgender sau nu, identitățile de gen ale persoanelor cu autism sunt la fel de reale ca oricine altcineva și ar trebui respectate și susținute, nu respinse pe baza stereotipurilor nefondate.”

Sursa: Rețeaua de Auto-Advocacy Autist, Grupurile LGBT lansează Declarația privind nevoile persoanelor trans autiste | Rețeaua de auto-advocacy cu autism

„O concepție greșită comună este presupunerea că sexul și sexualitatea sunt irelevante pentru persoanele cu autism sau că sexualitatea și identitățile noastre de gen sunt simptome ale autismului nostru”, a spus Bascom. „Aceste credințe nu sunt doar inexacte, ci și profund dăunătoare persoanelor cu autism și sunt adesea folosite pentru a împiedica persoanele LGBT autiste să acceseze spații LGBT, relații autentice și asistență medicală legată de tranziție. Realitatea este că persoanele cu autism pot avea o diversitate frumoasă de identități de gen și sexualități și avem același drept la autodeterminare ca oricine altcineva.”

Sursa: Modul în care birourile medicilor și cultura queer eșuează persoanele LGBTQ cu autism.

Puțini oameni ascultă persoanele transgender cu autism sau le întreabă motivele pentru tranziție. Identitățile lor duale nu concurează, ci sunt complementare. Acceptarea fiecăruia oferă persoanelor cu autism transgender noi libertăți pe care altfel nu le-ar avea. O mulțime de părtinire împotriva acestei populații este, de asemenea, înrădăcinată în ideea că oamenii cu autism nu pot înțelege ceea ce este în interesul lor. Această ableism pernicioasă agravată de transfobie implică faptul că persoanele cu autism nu își pot înțelege propria identitate de gen. Totuși, oamenii cu autism știu ce vor și au nevoie. Ei sunt cei care știu cel mai bine despre identitățile lor și cum să se asigure că trupurile lor se aliniază cu ceea ce este în mintea lor. Singurul lucru de care au nevoie de la alți oameni este afirmarea și sprijinul.

Nu suntem rupți: schimbarea conversației cu autism

Acum sunt acasă

Pot să simt vânt pe pielea mea

Simțiți dragostea adevărată din cicatricile de luptă

Acum am renăscut

Poate ocupa spațiu în corpul meu

Chirurgia mi-a dat libertate

Cât timp poți să te ridici

Cu medicii care iau decizii despre viața ta

Corpul meu, alegerile mele

Sunt atât de sătul

De a cere aprobare și de a fi îndoit

Văzut ca anormal

Acum sunt acasă

Pot să simt vânt pe pielea mea

Simțiți dragostea adevărată din cicatricile de luptă

Acum am renăscut

Poate ocupa spațiu în corpul meu

Chirurgia mi-a dat libertate

Nu mai trezirea la 3 o' ceas

Modul de panică, încercarea de a accepta acest corp este al tău

Văzând în fereastra unei străzi aglomerate

„Încă nu sunt la fel de plat ca băiatul de lângă mine”

Liantul tău în dulap, ți-a dat prea multă durere

Dar mental acest lucru se sufocă și într-un fel

Nu e nimeni aici, nimeni acolo,

Nimeni care arata ca tine,

Viața ta este gluma într-un desen animat de la Hollywood

Acasă

Am căutat-o

Ca un melc, pierdut fără ea

Acasă

Am căutat-o

Acum mi-am găsit

Acasă

Pot să simt vânt pe pielea mea

Simțiți dragostea adevărată din cicatricile de luptă

Acum am renăscut

Poate ocupa spațiu în corpul meu

Chirurgia mi-a dat libertate

—Renăscut de Eyemèr

Genul Copia și Bricolaj

Deconstrucția a început

E timpul să mă destrame

Și dacă credeți că a fost dur

Vă spun că nimic nu se schimbă

Până când începi să-l descompui

Și rupe în afară

Voi rupe în afară

Voi rupe în afară

Chiar acum va începe

Voi rupe în afară

Reconstrucția va începe

Numai atunci când nu mai rămâne nimic

Dar bucăți mici pe podea

Sunt făcute din ceea ce eram

Înainte să trebuiască să-l descompun

—Deconstrucția de către Eels

Un prieten a împărtășit „Gender Copia: Perspective retorice feministe asupra unui concept autist de sex/gen: studiile femeilor în comunicare: vol. 35, nr. 1” ca răspuns la piesa mea „Autigen și neuroqueer: două cuvinte despre relația dintre autism și gen care mă potrivesc”. Îmi place foarte mult acest graf:

Datorită atât capacității lor de a denaturaliza normele sociale, cât și a diferențelor lor neurologice, indivizii autiști pot oferi perspective noi despre gen ca proces social. Examinarea genului dintr-o perspectivă autistă evidențiază unele elemente ca fiind construite social, care altfel pot părea naturale și sprijină o înțelegere a genului ca fluid și multidimensional.

Gen Copia: Perspective retorice feministe asupra unui concept autist de sex/gen: Studii ale femeilor în comunicare: Vol. 35, nr 1

Confruntarea și denaturalizarea normelor sociale descrie terenul multor vieți autiste. Suntem canari de construcție socială.

Articolul continuă să propună o copie de gen care sună ca genul nostru de bricolaj.

Sursele considerate aici nu implică un model binar (masculin = feminin) sau chiar o viziune a genului ca continuum, ci ceva mai mult ca o copie, termenul retoric Erasmus folosit pentru a descrie practica selectării „anumitor expresii și mak [ing] cât mai multe variații ale acestora” (17). Copia oferă o strategie de invenție, un termen retoric pentru procesul de generare a ideilor. Pentru a fi specific, copia implică proliferarea, înmulțirea posibilităților pentru a localiza gama de opțiuni persuasive disponibile unui retoror. Consider că conceptul de invenție este potrivit pentru a descrie tipul de retorică în care mulți indivizi autiști se angajează atunci când discută despre sex și gen, o retorică pe care am putea să o considerăm, urmând Mary Hawkesworth, o retorică feministă, în măsura în care încearcă să „cheme lumile în ființă, să inscripționeze noi ordine de posibilitate, să valideze cadrele de referință și formele de explicație și să reconstituie istoriile care pot fi utilizate pentru proiectele prezente și viitoare” (1988).

Persoanele care se găsesc angajate în această căutare retorică a termenilor cu care să se înțeleagă se pot baza pe o gamă largă de termeni sau reprezentări, cum ar fi genderqueer, transgender, femme, butch, boi, neutrois, androgin, bi- sau tri-gen, al treilea sex și chiar geek.

Gen Copia: Perspective retorice feministe asupra unui concept autist de sex/gen: Studii ale femeilor în comunicare: Vol. 35, nr 1

Nu mă simt ca un gen, mă simt ca mine

Participanții au raportat că nu s-au identificat cu prezentări tipice ale genului feminin din mai multe motive, legate atât de autism, cât și de așteptările socioculturale. Participanții au descris copilăria de a fi un tomboy sau de a dori să fie băiat, având dificultăți în concordanță cu așteptările sociale bazate pe gen și identificări puternice cu interesele lor personale. „Nu mă simt ca un gen, mă simt ca mine”: indivizi autiști crescuți ca fete care explorează identitatea de gen

Discuția se uită la modul în care oamenii cu autism sunt uneori forțați să acționeze în anumite moduri pentru a se potrivi și cum acest lucru le poate face să se simtă confuz și deprimat. Proiectul de cercetare a fost condus de participanți și acest lucru a însemnat că un grup care a fost rareori întrebat opinia lor au putut avea un cuvânt de spus.

În special, toți participanții la această discuție au considerat că nu se referă la prezentarea și activitățile tipice ale genului feminin.

„Nu mă simt ca un gen, mă simt ca mine”: indivizi autiști crescuți ca fete care explorează identitatea de gen

M-am crezut că sunt băiat și am fost mortificat și bolnav când am început să mă dezvolt ca fată. Ruth

Un număr de participanți au descris ocazional bucurându-se de activități pe care le-au considerat a fi de obicei femei, precum și activități pe care le considerau a fi de obicei bărbați:

Întotdeauna am avut o împărțire destul de uniformă a „jucării pentru fete” și „jucării pentru băieți” - păpuși pentru bebeluși, țestoase Ninja, animale împăiate, Ghostbusters, autocolante, dinozauri, lucruri vicleni, Lego. Kate

Majoritatea participanților au raportat că au un sentiment fluid de gen, fiind sex-queer sau se simt bărbați și femei și îi văd pe alții în același mod. De exemplu, Clare a descris:

Dragostea și dorința au mai mult de-a face cu personalitatea individului decât sexul. Clara

Absența sentimentului de gen sau nesiguranța modului în care ar trebui să se simtă genul lor a fost un alt raport comun:

În copilărie și chiar acum, nu mă „simt” ca un gen, mă simt ca mine și, în cea mai mare parte, încerc constant să-mi dau seama ce înseamnă asta pentru mine.Betty

Mulți participanți au descris, de asemenea, sentimentul de agender sau nu se identifică cu un gen:

Nu mă simt ca un anumit gen, nici măcar nu sunt sigur cum ar trebui să simtă un gen. Helen

Doar un participant s-a raportat ca fiind transgender:

Îmi amintesc prima dată când am citit despre disforia de gen într-o carte de psihologie pe care am înțeles-o pe mine și pe gen. Eu sunt un om într-un corp feminin, [.] Am fost un băiat care a devenit un om puternic, blând. Mihai

Participanții au remarcat, de asemenea, că unele dintre experiențele lor reflectă atitudini predominante atunci când erau copii. După cum a reflectat Sally:

Uneori mi-aș dori să mă nasc în vremurile de astăzi. Astăzi este o vârstă diferită, și atât de multe diferențe sunt acceptate și îmbrățișate. Poate că există mult mai multă speranță în viitor dacă lucrurile continuă să meargă așa. Sally

Participanții au descris, de asemenea, „mascarea” lor de autism în timpul copilăriei, dar au avut tendința de a vedea acest lucru ca un lucru pe care l-au rezistat ca adulți.

Sunt chiar mai puțin probabil să se conformeze la ceva acum că sunt mai în vârstă. Rachel

Sursa: „Nu mă simt ca un gen, mă simt ca mine”: Persoane autiste crescute ca fete care explorează identitatea de gen

Participanții au discutat, de asemenea, despre modul în care descoperirea identității lor autiste i-a ajutat să se accepte. Sally a spus:

Aflând că sunt un individ cu autism m-a ajutat să mă înțeleg foarte mult. Aceasta explică de ce am fost atât de diferită și de ce mă lupt cu rolurile și identitatea masculină/feminină. Mă ajută să mă accept mai bine. Nu rezolvă luptele, dar ajută la acceptarea mea personală. Sally

O notă specială este măsura în care interesele au jucat un rol în definirea identității de gen și a identității în general. Majoritatea participanților la acest studiu și-au caracterizat simțul identității ca fiind „fluid” și au definit mai mult din interesele lor:

Sentimentul meu de identitate este fluid, la fel cum simțul meu de gen este fluid [.] Singura identitate constantă care îmi străbate viața ca fir este „dansatoare”. Acest lucru este mai important pentru mine decât sexul, numele sau orice alte caracteristici de identificare. chiar mai important decât mama. Nu aș recunoaște că în lumea NT ca atunci când am, am fost corectată (la urma urmei, Mama ar trebui să fie identificarea mea primară, nu?!) dar simt că pot să recunosc că aici.Taylor

Al meu este Artist. Mulțumesc, Taylor.Jessie

Participanții au discutat, de asemenea, despre modalitățile prin care descoperirea identității lor autiste i-a ajutat să se accepte pe ei înșiși. Sally a scris:

„Nu vreau să fiu bărbat. Cu toate acestea, nu împărtășesc interesele feminine pe care majoritatea femeilor le au. Nici eu nu mă potrivesc. Aș vrea să existe un neutru.Sally

Aici, participanții au vorbit cu pasiune despre domeniile de identificare legate de interesele personale. Autismul în acest context a servit ca o explicație pentru perspectivele lor personale, percepute a fi în contradicție cu perspectivele non-autiste tipice. Acestea au fost relatări ale unor construcții de identitate mai fluide, mai puțin constrânse de așteptările sociale.

Aceste conturi, deși foarte diferite, au transmis o experiență comună a indivizilor care se găsesc incapabili să se identifice cu așteptările tipice de gen din mediile lor și luptele lor individuale pentru a se înțelege împotriva acestora.

Participanții la acest studiu au oferit narațiuni puternice de scriere a sentimentelor de alienare provocate de presiunea de a conforma așteptărilor „tipice de gen” și „neurotipice” ale acestora. Identitatea de gen este percepută în mod tradițional în termeni de categorii bi- nare, ceea ce nu este util pentru cei care nu le conformează.

Persoanele cu autism au descris presiunea de a „masca” autismul lor.14,41,42 Adesea fac asta prin „formarea” rolurilor normative de gen. Procedând astfel, adesea adoptă comportamente care nu sunt instinctive pentru ei și care tind să fie cineva care nu sunt. Pentru participanții la acest proiect, această încercare de a se conforma s-a oprit pe măsură ce au îmbătrânit, dar a fost o practică pe care mulți dintre ei au adoptat-o la o vârstă mai mică și ar fi putut face parte din motivul pentru care nu erau siguri de identitatea lor de gen. Acest lucru poate oferi, de asemenea, unele expla- națiune pentru apariția ridicată a problemelor de sănătate mintală la persoanele cu autism. Participanții la acest studiu au articulat aceste provocări și propriile eforturi de a le naviga, de scribing lupte care au persistat de-a lungul multor ani.

Davidson și Tamas16 evidențiază faptul că „a face” genul așa cum se aștepta social poate fi incredibil de drenat pentru persoanele cu autism. Acoperirea identității lor autiste ar putea ajuta indivizii autiști să-și proceseze identitatea de gen.

Legătura dintre interesele participanților și identitatea de gen a fost o constatare importantă și neașteptată a acestei re-căutări. Întrebarea participanților cu privire la identitatea lor de gen a rezultat adesea din interesele lor care nu se conformează celor asociate în mod obișnuit cu feminitatea.

Participanții la acest studiu au oferit narațiuni puternice de scriere a sentimentelor de alienare provocate de presiunea de a conforma așteptărilor „tipice de gen” și „neurotipice” ale acestora. Identitatea de gen este percepută în mod tradițional în termeni de categorii bi- nare, ceea ce nu este util pentru cei care nu le conformează.

„Nu mă simt ca un gen, mă simt ca mine”: indivizi autiști crescuți ca fete care explorează identitatea de gen

Femeile cu autism și oamenii nonbinari s-au luptat uneori cu modul în care societatea le spune că ar trebui să acționeze. Unele femei cu autism s-au simțit presate să adopte roluri tradiționale de gen (și sarcinile care vin cu ele), cum ar fi soția, mama și prietena, găsind „acest lucru incompatibil cu modul în care au vrut să trăiască”.

Sună-mi din nou o fată

Nu cere naiba de ea

Sună-mi din nou o fată

Genul meu nu este afacerea ta

Sună-mi din nou o fată

Nu cere naiba de ea

Sună-mi din nou o fată

Rezistență non-binară!

Ei, ei, ei!

Ei, ei, ei!

(Woah-oh) Nu cere un prieten

Ei, ei, ei!

Ei, ei, ei!

(Woah-oh) Nu cere un prieten

-Ei/Ei de Dream Nails

Dacă genul este un construct social, atunci persoanele cu autism, care sunt mai puțin conștiente de normele sociale, sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta o identitate tipică de gen. Fetele cu autism nu se pot imagina să devină soții și mame atunci când cresc. Dacă construcțiile sociale sunt realizate din simboluri și reprezentări, atunci concretența autistă poate duce la o identitate de gen mai puțin generalizată și mai personală. Prin urmare, autismul poate redefini feminitatea într-un mod unic. Femeile de pe altă planetă? Feminismul și conștientizarea AC

Stresul minoritar

Și asta se întâmplă când îmbibați un copil în rușine și dați permisiunea altuia să ură.Hannah Gadsby: Nanette

Aceasta este povestea Victoria

La fel ca un porumbel de doliu

Și nu există glorie în Disforia

Victoria

Polițist rău/Bad Cop — Victoria Versuri

CW: sinucidere, disforie

Cu fasciștii care incriminează existența transgender și împingând pentru terapia de conversie mandatată de guvern - forțând tinerii să aibă pubertatea greșită - corul către Victoria ne-a trecut prin cap.

Pe măsură ce ajungem să înțelegem mai precis depresia în comunitatea transgender, a devenit clar că cauza principală este ceea ce se numește „stresul minoritar”; adică „factorii de stres induși de o cultură ostilă, homofobă, care duce adesea la o viață de hărțuire, maltratare, discriminare și victimizare.” Vestea bună este că, pe măsură ce relațiile sociale și cultura se schimbă în timp, atitudinile negative față de persoanele transgender pot fi reduse, ceea ce va reduce apoi factorii de stres care declanșează anxietatea și depresia.

Sursa: Când lumile se ciocnesc - boală mintală în cadrul comunității trans - Lionheart

toată lumea merge în linie dreaptă

Nu par să mă încadrez

Nici nu voi încerca

să fie ca ei

cum este?

pentru a fi acceptat doar pentru a fi tu însuți

și nu trebuie să iasă

din zona ta de confort

deci aici, iată-mă

suntem oamenii pe care îi vedeți la televizor

care nu par să tacă

care nu par niciodată mulțumite

întreaga noastră existență este încă parte a dezbaterilor

când respirația este politică

atunci pur și simplu nu

cred în progres lent

și ia-ți credința în mâinile tale

Deci aici, iată-mă

nu mă ține

toată lumea merge în linie dreaptă

Nu par să mă încadrez

Nici nu voi încerca

să fie ca ei

cum este?

pentru a fi acceptat (iată-mă)

—Queer Line (Non-Binary/LGBTQIA+ cântec) de Eyemèr

De ce există o mai mare stres de sanatate mintala pe persoanele cu autism din grupurile minoritare de gen? Pentru a cita din lucrarea de cercetare,

„Ratele crescute ale problemelor de sănătate mintală în aceste populații minoritare sunt adesea o consecință a stigmatului și marginalizării atașate vieții în afara normelor socioculturale obișnuite (Meyer 2003). Acest stigmat poate duce la ceea ce Meyer (2003) se referă la „stres minoritar”. Acest stres ar putea proveni din evenimente adverse externe, care, printre alte forme de victimizare ar putea include abuz verbal, acte de violență, agresiune sexuală de către o persoană cunoscută sau necunoscută, oportunități reduse de angajare și îngrijire medicală și hărțuire din partea persoanelor aflate în funcții de autoritate (Sandfort et al. 2007).”

Sursa: Blogul lui Ann Autism: Autism, Transgender și evitarea tragediei

Am un defect fatal

Sunt un mincinos compulsiv

Daca nu te iubesc

Îți voi spune orice

Si chiar daca te iubesc

Voi fi mereu conniving

Voi negocia întotdeauna cu adevărul

Și pot urmări obiceiul

Până când aveam unsprezece ani

Și credeam că băieții erau drăguți

Și nu puteam spune nimănui

Se deschide la o vârstă fragedă

Acest dulap de protecție

Doar blocați ușa

Și să se stabilească printre impermeabile

Cu cât rămâi mai mult acolo

Cu cât veți fi distorsionat mai mult

Cu cât sunt mai contorsionate toate minciunile tale vor trebui să fie

Nu așteptați un moment mai mult:

Ridicați-vă și rotiți clanța ușii

Și îți voi spune secretul meu

Dacă îmi vei spune a ta

—Mincinosul compulsiv de Ezra Furman

Tranziția de nicăieri spre nicăieri

Aici vin din nou

Nimănui nu-i pasă dacă mori până când ești mort

Ambiția nu duce nicăieri

Visez să mă întorc imediat la culcare

Nimănui nu-i pasă dacă mori până când ești mort

Și dacă nu este suficient să ții luminile aprinse

Lasă-i să stingă luminile

Spirit spart și o tuse proastă

Opriți-le, opriți-le

Și când ești cu adevărat la capătul frânghiei

Nu, nu iei noaptea

Prea mulți demoni pentru a lupta

Tăiați-mă, tăiați-mă

Amintiți-vă că am încercat să întreb ce înseamnă să fii bărbat?

M-au aruncat in spatele unui camion si mi-au legat mainile

—Tranziția de la nicăieri la nicăieri de Ezra Furman

„Că există atât de multe forțe care ne-ar face pe toți queers să fie mai puțin liberi, dacă nu chiar morți, ne face o comunitate în mod implicit. Mândria este o torță care trebuie doar să fie aprinsă din cauza întunericului, iar întunericul nu va dispărea în curând. Mi-aș dori să nu am avut acest lucru în comun cu toți acești oameni diferiți. Dar eu fac.” Vara de Pride Mix Ezra Furman: Asculta | Billboard — Billboard

Pentru mai multe melodii - și perspectivă - despre disforie, stres minoritar și sănătate mintală ciudată și neurodivergentă, consultați lista noastră de redare” Cronică neurodivergentă deprimată Queer Punk: Punk Rock, modelul social al dizabilității și visul comunității acceptante”.

Modul în care joci canar și ei vând cărbuneWhat Can You Can You Do dar Rock 'n' Roll de Ezra Furman

Autigender și Neuroqueer: Două cuvinte despre relația dintre autism și gen care mi se potrivesc

Aceste două cuvinte m-au ajutat să-mi dau seama mai mult. Trecându-le de-a lungul.

Autigen

Steagul Autigender

Autigenul nu spune în mod explicit că „Genul meu este autism” - nu este vorba despre a spune că ești băiat, fată, enby, autism, orice. Este vorba despre relația ta cu sexul tău.

Mai exact, genul este un construct social. Deficitul primar al autismului include dificultăți de interpretare și înțelegere a construcțiilor sociale. Aceasta înseamnă că avem o dizabilitate care, în mod inerent, face ca înțelegerea genului să facă parte din dizabilitatea noastră.

Din această cauză, putem avea o înțelegere excepțional de complicată și unică a genului, a modului în care ne afectează și a modului în care exprimăm genul.

Autigender este un cuvânt care descrie această relație unică, complicată. Deci, atunci când o persoană spune că este autigen, ceea ce spun este mai mult sau mai puțin că înțelegerea lor despre gen este fundamental modificată de autismul lor.

Deoarece autigenul descrie relația cu genul, sexul unei persoane cu autigen poate fi, bine orice. Băiat. Fată. Enby. Cis. Trans. Orice. Agender. Genul Nope.

Deci, ce zici de o persoană care spune că este autigender, și că este genul lor? Ei bine, cred că acest lucru încă descrie relația cu genul lor - Mai exact, în acest caz, autismul lor afectează înțelegerea lor într-o asemenea măsură încât pot doar să fie mai descriptiv în ceea ce privește genul. Asta lasă singurul cuvânt pe care îl au - autigen.

Candidly Autist — Ce este mai exact autigen? Am văzut că a folosit un...

„Autigender” este un termen pe care unii oameni autiști îl folosesc pentru a descrie relația lor cu sexul. Mai exact, înseamnă că simt că autismul lor afectează modul în care percep și simt despre sex.

Din păcate, o mulțime de oameni interpretează acest lucru ca ceea ce înseamnă că oamenii cred că „autismul” este genul lor, ceea ce duce la o mulțime de postări pline de furie pe social media despre modul în care sexul dvs. nu poate fi un handicap. Pentru că, desigur, nu poate. Autismul este un neurotip, nu un gen.

Dar aceasta este o neînțelegere completă a termenului.

Nimeni care se numește „autigen” nu va scrie „autism” lângă cuvântul „gen” pe un chestionar.

Cert este că autismul este un neurotip care afectează în mod specific percepțiile și înțelegerea convențiilor, normelor, etichetei și moravurilor sociale.

Nici nu afectează fiecare persoană cu autism în același mod. O persoană poate ridica cu ușurință normele sociale, dar se poate lupta cu discuții mici, în timp ce alta rămâne ignorată de normele sociale, dar poate banter ușor cu străinii în linie la checkout.

Este bine documentat faptul că există o rată semnificativ mai mare de oameni homosexuali, bi, trans, ace și sex-queer în comunitatea autistă în comparație cu comunitatea non-autistă. Ceea ce cercetătorii nu au dat seama încă este dacă autismul este într-un fel legat de sex și orientare sexuală sau dacă persoanele cu autism sunt doar mai puțin spălate de creier de societate în urma stereotipurilor heteronormative.

Cu alte cuvinte, există într-adevăr mai mulți oameni homosexuali/trans/queer/as autist, sau își dau seama doar afară/ies din dulap mai ușor decât persoanele non-autiste?

Nu știm încă.

Ceea ce știm este că există unii oameni care simt că abilitatea lor de a se gândi la ei înșiși ca la un anumit gen este afectată de autismul lor. Acest sentiment este împărtășit de destui oameni autiști pe care le-au numit „autigen”.

Nu mă numesc autigen, dar înțeleg. Genul este confuz și pentru mine.

Nu mă simt jignit de ideea de autigen. Dar unii oameni chiar o fac. Ei simt că insultă alți oameni non-binari și de gen, că batjocorește și face lumină relației lor cu sexul lor. Liderii comunității autiști încearcă să reamintească oamenilor că, dacă nu îți place termenul, nu trebuie să-l folosești.

Dar dacă le oferă unora un sentiment de apartenență și îi ajută să descrie ceea ce trebuie să fie un răspuns emoțional foarte complicat, atunci ar trebui să-i susții și să-i lași să-l numească ceea ce vor.

Dacă cineva simte că autismul afectează modul în care își percep sexul, lăsați-i să se numească autigen.

Având în vedere câți oameni autiști LGBTQA+există, cred că există ceva în acest fel sau altul.

7 Aspecte cool ale culturii autiste” Neuroclastic

Neuroqueer

Am conceput inițial neuroqueer ca verb: neuroqueering ca practică a queering (subvertit, sfidând, perturbând, eliberându-se de) neuronormativitate și heteronormativitate simultan. A fost o extensie a modului în care queer este folosit ca verb în Teoria Queer; Extindeam conceptualizarea Queer Theory a queering-ului pentru a cuprinde queering-ul normelor neurocognitive, precum și normele de gen - și, în acest proces, examinam modul în care neuronormativitatea impusă social și impusă social heteronormativitatea a fost împletită una cu cealaltă și modul în care queering de oricare dintre aceste două forme de normativitate se împletea cu și se amesteca în queering a celeilalte.

Deci, ce înseamnă să neuroqueer, ca verb? Care sunt diferitele practici care se încadrează în definiția neuroqueering-ului...

Neuroqueer: O introducere

Un individ neuroqueer este orice individ a cărui identitate, individualitate, performanță de gen și/sau stil neurocognitiv au fost într-un fel modelate de angajamentul lor în practici de neuroqueering, indiferent de sexul, orientarea sexuală sau stilul de funcționare neurocognitivă cu care s-ar fi putut naște. Ereziile neuroqueer: Note despre paradigma neurodiversității, abilitarea autistă și posibilitățile postnormale

La fel cum eliberarea intenționată de performanța heteronormativității înrădăcinată și impusă cultural este uneori menționată ca queering, eliberarea intenționată a sine de performanța culturală înrădăcinată și aplicată a neuronormativității poate fi considerată ca neuroqueering.

Conceptul de neuroqueering reprezintă o intersecție bogată și importantă a domeniilor studiilor neurodiversității și teoriei queer.

Ereziile neuroqueer: Note despre paradigma neurodiversității, abilitarea autistă și posibilitățile postnormale

Articularea mea preferată a transcendenței limitărilor politicii identității esențialiste de către Queer Theory este o singură propoziție scrisă în 1997 de teoreticianul queer David M. Halperin. În cartea sa Saint Foucault: Spre o Hagiografie Gay, Halperin a scris:

„Queer”, în orice caz, nu desemnează o clasă de patologii sau perversiuni deja obiectivate; mai degrabă, descrie un orizont de posibilități a cărui întindere precisă și un domeniu de aplicare eterogen nu pot fi, în principiu, delimitate în prealabil.

Această articulare post-esențialistă a sensului și potențialelor queer rezumă perfect concepția mea despre semnificația și potențialul neuroqueer. Neuroqueer nu este un simplu sinonim pentru neurodivergent sau pentru identitatea neurodivergentă combinată cu identitatea queer. Neuroqueer este subversiunea activă atât a neuronormativității, cât și a heteronormativității. Neuroqueer este nerespectarea intenționată a cerințelor performanței normative. Neuroqueer alege să se angajeze activ cu potențialele cuiva pentru neurodivergență și queerness, precum și intersecțiile și sinergiile acestor potențiale. Neuroqueer este despre recunoașterea naturii fundamental împletite a cunoașterii, genului și întruchipării și, de asemenea, despre tratarea cunoașterii, genului și întruchipării ca fluide și personalizabile și ca pânze pentru experimentarea creativă continuă.

Neuroqueer transcende politica identității esențialiste nu numai tratând identitatea ca fiind fluidă și personalizabilă, ci și prin faptul că este radical incluzivă. Neuroqueering este ceva ce oricine poate face potențial, și există infinite moduri posibile de a face acest lucru și infinite moduri posibile de a fi transformate de ea. Termenul neuroqueer indică un orizont de posibilitate creativă cu care oricine poate alege să se angajeze.

Ereziile neuroqueer: Note despre paradigma neurodiversității, abilitarea autistă și posibilitățile postnormale

Venind la Termeni

Nu aveam vocabularul pentru ceea ce simțeam în sudul Texasului Baptist în anii 1970 și 80, dar eram incomod și rezistent la normele de gen când eram copil. Ei au simțit: prostie, arbitrară, opresivă, limitată, inutilă, contraproductivă, irațională. Nu aveau sens. Nu se potriveau.

O anecdotă mică, partajabilă a modului în care normele au mers împotriva pisa mea, dintr-o colecție de viață:

Nu m-am exprimat în mod deschis în rochie prea mult - mi-a fost frică de moarte de a fi observat și total nesigur cu privire la ceea ce simțeam - dar aș stropi o anumită culoare. Am optat pentru un strat de culoare roz pe o nouă pereche de ochelari o dată. Copiii de la școală mi-au dat durere, dar mi-au plăcut și am venit să-i port ca o insignă sfidătoare și, de asemenea, un fel de scut. Tatăl meu a îndepărtat acoperirea.

Mai multe epuizări și o pensionare mai târziu, am capacitate zero de mascare, pentru atenuarea sensibilităților bigoților și bătăușilor din jur. Îmi plac pantalonii mei de pescar thailandez cu imprimeu de flori și îmi doresc cu tărie să-mi pot forma sexul la starea mea pansexuală, poliamoroasă, genderpunk, genderqueer.

Autigender și neuroqueer sunt cele mai bune potriviri pe care le-am găsit după o viață de căutare. Poate că va apărea un termen care se potrivește și mai bine. Poate că este deja acolo pentru mine să descopăr. Voi continua să citesc alte autiști ciudați pe măsură ce ne ajutăm unii pe alții să ne dăm seama.

Studii

Focus: Tulburări din spectrul autismului: Identitatea de gen și tulburările spectrului

Creșterea variației de gen în tulburările din spectrul autismului și tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție. - PubMed - NCBI

Trăsături autiste într-un eșantion de Internet al variantei de gen din Marea Britanie Adulți: Jurnalul Internațional al Transgenderismului: Vol 16, nr 4

Tulburări din spectrul autismului la copiii și adolescenții disforici de gen

Evaluarea sindromului Asperger la tineri care se prezintă la o clinică de disforie de gen

Varianța de gen în rândul tinerilor cu tulburări de spectru autist: o revizuire retrospectivă a diagramei

Disforia de gen și tulburarea spectrului autismului: o revizuire sistematică a literaturii

Tulburări din spectrul autismului la copiii și adolescenții disforici de gen | SpringerLink

Trăsături ale tulburărilor din spectrul autismului la adulții cu disforie de gen | SpringerLink

Efectul autismului de înaltă funcționare asupra orientării sexuale și identității de gen

Raport scurt: Caracteristici autiste la copii și adolescenți cu disforie de gen. - PubMed - NCBI

Pasăre, poți zbura

Așa că a sosit timpul

Pentru ca sufletul tău să aparțină în sfârșit

Opriți fațada

Deși lumea nu este pregătită pentru tine și eu

Îți începi viața

Din acest moment

Bird puteți zbura

Bird puteți zbura

Te desparți

În afara cochiliei tale astăzi

Îți începi viața

Din acest moment

Bird puteți zbura

Bird puteți zbura

Te desparți

În afara cochiliei tale astăzi

Copil, vei fi bine

Nu ești o fată

Nu ești băiat

Nici eu nu sunt

Copil, vei fi bine

Nu ești o fată

Nu ești băiat

Nici eu nu sunt

Copil, vei fi bine

Nu ești o fată

Nu ești băiat

Nici eu nu sunt

Copil, vei fi bine

Nu ești o fată

Nu ești băiat

Nici eu nu sunt

Copil, vei fi bine

Nu ești o fată

Nu ești băiat

Nici eu nu sunt

—Bird, puteți zbura (cântec non-binar) de Eyemèr

Transformați

Dacă m-ai iubit

Nu ar trebui să fug

Nu ar trebui să mă ascund

Prin această viață

Dacă aș putea transforma

Și schimbă modul în care sunt acum

Aș fi

Exact ceea ce vrei să vezi

Dacă m-ai iubit

Nu ar trebui să fiu trist

Aș putea zâmbi și te-ai bucura

Că sunt din această viață

Dacă aș putea transforma

Nu mi-ar trebui să-mi fie frică

Nu ar trebui să fiu nemaipotat

Din această viață

Nu vreau tratament special

Nu vreau atenție

Vreau doar să coexiste

Pe tărâmul pe care joci

Deschide-ți inima

Ia-ma asa cum sunt

Iubește-mă, urăște-mă, rupe-mi inima

Doar lasă-mă să trăiesc

Ei bine, dacă m-ai iubit

Nu ar trebui să fiu trist

Aș putea zâmbi și te-ai bucura

Că sunt din această viață

(Dacă aș putea) Transformați

Si nu trebuie sa imi fie frica

Nu ar trebui să fiu nemaipotat

Din această viață

Viaţa

Ei bine, dacă m-ai iubit

Nu ar trebui să fiu trist

Aș putea zâmbi și te-ai bucura

Că sunt din această viață

Dacă aș putea transforma

Nu mi-ar trebui să-mi fie frică

Nu ar trebui să fiu nemaipotat

Din această viață

Viaţă!

Transformați!

un href=” (Single) de Girafa Powered Steam /a

Dă-ți o placă combo (placă Combo)

Transformați

Transformați, transformați, transformați toți

Dacă am putea transforma

Nu ar trebui să ne fie frică

Nu ar trebui să fim nemaipoveniți

Din această viață

Dacă am putea transforma

Și schimbați modul în care suntem acum

Ar fi

Mult, mult, prea ușor

Poți să iei acele gânduri departe?

Nu vezi că sunt bine?

Încălziți-vă inima, nu vedeți

Este la fel ca a mea?

Sunt naiv?

—Transformare prin Girafa alimentată cu abur

Defecțiunea nu suntem noi, este tot Clamour și tam-tam

Ridicați mâna dacă nu sunteți dintr-o matriță (da, eu)

Corzile variate valorează mai mult decât aurul

Mah-ah-ah-ah-ahl funcționează departe

Mah-ah-ah-ah-ahl funcționează departe

Defecțiune! Defecțiune! Defecțiune!

...

Defecțiunea lor nu suntem noi, este tot clamour și tam-tam

Sunt pe cale să te iau

te face să te ridici pe picioare

nu trebuie să vă faceți griji dragoste

Chiar dacă suntem incompleți

Haide copilul deschide

Trageți firele și tăiați puful

Fii tu însuți sună atât de clișeu

Dar hei hai sa o facem oricum

Functionam foarte bine, suntem in viata

La această joncțiune a disfuncției ajungem

Care este defecțiunea dvs.?

Nu vă speriați, nu contează cum vă purtați părul

Care este defecțiunea dvs.?

Aduceți-l perfect este un alezaj pentru ceea ce merită

Curvy, slab sau bizar

Cea mai bună formă este cine ești

Ridicați mâna dacă nu sunteți dintr-o matriță (da, eu)

Corzile variate valorează mai mult decât aurul

Mah-ah-ah-ah-ahl funcționează departe

Mah-ah-ah-ah-ahl funcționează departe

Defecțiune! Defecțiune! Defecțiune!

Simțiți incendiile în timp ce vă gâdilă fața

Urmăriți și învățați în timp ce vă fac să vă simțiți rușine

Cele și zerouri rămase, lăsate să bântuie

Pieptănați-le și lăsați-le să-și dorească

Vreau mai mult din această viață stupidă

Vrei mai mult din această viață stupidă? (oh da)

Cele și zerouri, cele și zerouri, cele și zerouri

Adăugați-le, luați-le, arătați-le

Functionez foarte bine Sunt in viata

La intersecția mea de disfuncție ajungem

Care este defecțiunea lor?

Este un început; Îi putem învăța să nu se destrame?

Defecțiunea lor nu suntem noi, este tot clamour și tam-tam

Când spun că te iubesc, la naiba Janet, ia-o ca adevăr

Totul este un pic rupt

Pentru a fi bine curat, trebuie să glumești

Mah-ah-ah-ah-ahl-funcția departe

Mah-ah-ah-ah-ahl-funcția departe

— Defecțiune

Stânga: Lydia Santos (ea/ei), autistă, epileptică, lesbiană demigirl. 26 y/o (dacă le pasă)

Dreapta: Maxine Fields (ea/ea), adhder, femeie bisexuală cis și prietena lui Lydia. 28 y/o (din nou, dacă le pasă)

Artă: itsyagerg_zero

Sunt pe cale să te iau

te face să te ridici pe picioare

nu trebuie să vă faceți griji dragoste

Chiar dacă suntem incompleți

Când spun că te iubesc, la naiba Janet, ia-o ca adevăr

CuprinsVariația de gen Identitățile noastre duale nu concurează; sunt complementareGender Copia și BricolageNu mă simt ca un gen, mă simt ca mineStresul minoritarIgen și Neuroqueer: Două cuvinte despre relația dintre autism și gen care se potrivesc cu meautigenderNeuroqueerVenind la TermeniStudiesBird, puteți zburaTransformDefecțiunea nu este noi, este tot Clamour și tam-tam