🌈🌈 Nevrodiversitet og kjønn: Du treffer så hardt med alle fargene som det er

Ear readers, press play to listen to this page in the selected language.

På grunn av både deres evne til å denaturalisere sosiale normer og deres nevrologiske forskjeller, autistiske individer kan tilby ny innsikt i kjønn som en sosial prosess. Undersøkelse av kjønn fra et autistisk perspektiv fremhever noen elementer som sosialt konstruerte som ellers kan virke naturlige og støtter en forståelse av kjønn som flytende og flerdimensjonal.Kjønn Copia: Feministiske retoriske perspektiver på et autistisk begrep om kjønn/kjønn: Kvinnestudier i kommunikasjon : Vol 35, Nei 1

Kunst: itsyagerg_zero

Kjønnsavvik, dysfori, og flyt blir ofte diskutert i nevrodiversitetssamfunn. Nevrodivergerende mennesker er mer sannsynlig enn befolkningen generelt å være kjønnsavvikende. Mange fremtredende autistiske selvadvokater identifiserer seg som intersex, ikke-binær, aseksuell, aromantisk, transseksuell, og genderqueer.

LGBTQI+personer med autistisk diagnose har to separate regnbuer - og to separate historier som kommer ut. Det er tider når en autist ikke vil komme ut som LGBTQI +, og omvendt. Utfordringene for hver minoritetsgruppe er store, og det å være en dobbeltsosial minoritet kan være spesielt tøft. Utdanning og jevnaldrende støtte hjelper langt med å navigere i disse utfordringene, og sørg for en jevnere tur på den sosiale motorveien.

Om oss - Twainbow

Mennesker som ikke identifiserer seg med kjønn de ble tildelt ved fødselen, er tre til seks ganger så sannsynlige å være autistiske som cisgender mennesker er, ifølge den største studien ennå for å undersøke forbindelsen1. Kjønnsmangfoldige mennesker rapporterer også mer sannsynlig autismetrekk og mistenker at de har udiagnostisert autisme.

«Alle disse funnene på tvers av forskjellige datasett har en tendens til å fortelle en lignende historie,» sier studieetterforsker Varun Warrier, forskningsassistent ved University of Cambridge i Storbritannia.

Autister er mer sannsynlig enn nevrotypiske mennesker å være kjønnsmangfoldige, flere studier viser, og kjønnsdiverse mennesker har større sannsynlighet for autisme enn cisgender mennesker2,3.

Den største studien hittil bekrefter overlapping mellom autisme og kjønnsmangfold

Vi liker å tenke på nevrodiversitet som en sosial modellparaply som, når den åpnes for det bredeste, inkluderer skeive mennesker.

Medlemmer av nevrodiversitetsbevegelsen inntar en mangfoldsposisjon som omfatter et kalejdoskop av identiteter som krysser LGBTQIA+kalejdoskopet ved å gjenkjenne nevrodivergerende egenskaper - inkludert men ikke begrenset til ADHD, Autisme, Dyscalculia, Dysleksi, Dyspraksi, Synestesi, Tourettes syndrom - som naturlige variasjoner av kognisjon, motivasjoner og atferdsmønstre innen den menneskelige arten. Beauty of Collaboration at Human Scale: Tidløse mønstre av menneskelige begrensninger

Spektrum og regnbuer, doble regnbuer.

Det er en dobbel regnbue hele veien.

Yosemitebjørn

«Queer» utpeker i alle fall ikke en klasse av allerede objektiverte patologier eller perversjoner; snarere beskriver den en horisont av muligheter hvis presise omfang og heterogent omfang i prinsippet ikke kan avgrenses på forhånd.Saint Foucault: Mot en homofil hagiografi

Her kommer solen

Det skinner rett gjennom deg

På alle

Du kom så varmt inn

Du brøt isen opp

Føler meg så sterk

Jeg må skinne på

Gjennom alt det svarte og blå

Jeg fikk det fra deg

Det treffer så hardt med alle fargene som det er

Jeg vil kjenne deg

Jeg vil se lyden

Du er som en regnbue

Men ikke det samme skjønt

Jeg må skinne på

Gjennom alt det svarte og blå

Jeg fikk det fra deg

Det treffer så hardt med alle fargene som det er

Her kommer solen

Det skinner rett gjennom deg

På alle

Det treffer så hardt med alle fargene som det er

Du treffer så hardt med alle fargene som det er

—Rainbow Shiner av Ex Hex

Laura Harris Rainbow GIF ved å slå sammen poster via GIPHY

Du treffer så hardt med alle fargene som det er.

Genderpunk: et dagligdags begrep for kultur og motstand mot kjønnsnormativitet; en identitet som i seg selv er en motstand mot kjønnsnormer, homofobi og transfobi, undertrykkelse og samfunnsstatus.

Kjønnet ditt har ingenting å gjøre med at du er kvalifisert til å være genderpunk. Hvis du er enig i tankegangen, uansett hvordan du identifiserer deg, du kan være en del av bevegelsen.

Ha en homofil dag: Hva er"Genderpunk»?

Her kommer Dick, han har på seg skjørt

Her kommer Jane, du vet at hun har en kjede

Samme hår, revolusjon

Samme bygg, evolusjon

Hvem skal oppstyr i morgen?

Og de elsker hverandre så

Androgyn

Nærmere enn du vet, elsker hverandre så

Androgyn

Ikke misforstå ham og ikke bli sint

Han kan være en far, men han er sikkert ikke en far

Og hun trenger ikke råd som er sendt til henne

Hun er fornøyd med hvordan hun ser ut, hun er fornøyd med kjønnet sitt

Og de elsker hverandre så

Androgyn

Nærmere enn du vet, elsker hverandre så

Androgyn

Speilbilde, se ingen skade

Se ingen ondskap i det hele tatt

Kewpie dukker og urinboder vil bli ledd av

Måten du ler av nå

Nå, noe møter Boy, og noe møter Girl

De ser begge like ut, de er overlykkelige i denne verden

Samme hår, revolusjon

Unisex, evolusjon

I morgen som kommer til å oppstyr

—Androgyn av The Replacements

Innhold Merk: dyktighet, behaviorisme, ABA, konverteringsterapi, homofobi, transfobi, misbruk, dysfori, selvmord

Autistiske og skeive folk deler litt mørk historie - og noen dårlige skuespillere. Kapittel 7 av NeuroTribes, Fighting the Monster, deler arven etter Ole Ivar Lovaas, den vridde faren til Applied Behavior Analysis (ABA) og konverteringsterapi. Han brukte sitt voldelige, torturøse teknikker til autistiske barn og «sissy boys» for å gjøre dem «skiller seg fra sine jevnaldrende». Han hadde liten hensyn til deres menneskehet - de var ingeniørprosjekter.

«Den fascinerende delen for meg var å observere personer med øyne og ører, tenner og tånegler, vandre rundt, men presentere få av atferdene som man vil kalle sosial eller menneskelig,» han skrev. «Nå hadde jeg sjansen til å bygge språk og annen sosial og intellektuell atferd der ingen hadde eksistert, en god test på hvor mye hjelp en læringsbasert tilnærming kunne tilby.» Han forklarte til Psychology Today, «Du ser, du begynner ganske mye fra bunnen av når du jobber med et autistisk barn. Du har en person i fysisk forstand - de har hår, en nese, og en munn - men de er ikke mennesker i psykologisk forstand. En måte å se på jobben med å hjelpe autistiske barn er å se det som et spørsmål om å konstruere en person. Du har råvarene, men du må bygge personen.»

Silberman, Steve (2015-08-25). NeuroTribes: Arven etter autisme og fremtiden for nevrodiversitet (s. 285). Penguin Publishing Group. Kindle Edition.

... mange autister er LGBTQ og opplever en dobbel del av diskriminering. Ønsket om å eliminere egenskapene som gjør autistiske mennesker unike, er forankret i den samme impulsen for å undertrykke folk fra å bekrefte kjønnsidentitet eller seksualitet.Vi er ikke ødelagte: Endre autisme-samtalen

ABA og dens konverteringsterapi pårørende er fortsatt med oss, altfor levende og godt.

#ActuallyAutistic folk avviser ABA. Ingen av de autister i samfunnet vårt støtter det. Noen av oss har blitt skadet av det.

Å beskytte skeive barn beskytter også nevrodivergerende barn - og omvendt. Kampen er for inkludering og aksept - for alle operativsystemer, for alle våre forskjellige måter å være menneske på. Å støtte barna våre betyr å støtte alle deres muligheter og uttrykk.

Queer og neurodivergent frigjøring er flettet sammen.

Men jeg trenger ikke en kur for meg

Jeg trenger det ikke

Nei, jeg trenger ikke en kur for meg

Jeg trenger det ikke

Nei, jeg trenger ikke en kur for meg

Jeg trenger det ikke

Jeg trenger det ikke

Vær så snill, ingen kur for meg

Vær så snill, ingen kur for meg

—Cure for Me av AURORA

«Cure for Me» er veldig inspirert av konverteringsterapi.

Jeg ville bare lage en hymne for folk å synge sammen med at de vet at de ikke trenger en kur.

Det tar ikke mye før verden forteller deg at du er annerledes, og at du bør endre deg selv til å være den samme som alle andre, noe som er veldig trist.

AURORA «Cure For Me» Offisielle tekster og mening | Verified

Hun er vår miscreant

Hun er vår detox

Hun er vår dolk i mørket

Hun er knuten rotet

Hun er den avkledde

Hun er gutten som bæres i hjertet mitt

Mens du sitter på gjerdet, vil jeg brenne i helvete

Folk kan prøve å endre kjønn eller seksualitet. De kan sende deg til en lege eller terapeut for å prøve å endre kjønn eller seksualitet. Dette kalles konverteringsterapi. Konverteringsterapi er feil. Konverteringsterapi virker ikke. Du har rett til å ikke trenger å gjøre konverteringsterapi.Du har rett til å være ansvarlig for din egen kropp. Du har rett til å bestemme hvem som berører deg. Du har rett til å bestemme hvordan du vil bli rørt. Du har rett til å fortelle noen å slutte å berøre deg.Rettigheter og respekt (Stolt og støttet serie) - Autistic Self Advocacy Network

InnholdsfortegnelsenKjønnsvariansVåre doble identiteter konkurrerer ikke; De er komplementæreKjønnskopier og bricolageJeg føler meg ikke som et kjønn, jeg føler meg som meg selvMinoritetsstressautikjønn og neuroqueer: To ord om forholdet mellom autisme og kjønn som passer til meautigenderNeuroqueerKommer til vilkårStudiesBird, du kan flyTransformFeilen er ikke oss, det er alt Clamor og oppstyr

Kjønnsavvik

Forskning som hadde som mål å bevare autistiske perspektiver (Kourti og MacLeod, 2019) fant at autistiske oppfatninger av kjønnsidentitet er langt mer mangfoldig, og setter interesser, snarere enn kjønnsidentitet, i kjernen av autistiske menneskers identitetsoppfatning. Videre oppgir autistiske mennesker ofte gjentatte ganger i sine beretninger hvor forvirrende og følelsesmessig beskattende «gjør kjønn» er for dem, og forklarer hvorfor de eksplisitt kan avvise å være begrenset til tradisjonelle og binære kjønnsnormer (Davidson og Tamas, 2016).

Arbeide med autistiske transpersoner og ikke-binære mennesker

Barn på autismespekteret har mer enn syv ganger større sannsynlighet for å vise tegn på kjønnsavvik, ifølge en studie ledet av New York University. Studien, publisert forrige måned i Transgender Health, rekrutterte foreldrene til 492 autistiske barn i alderen seks til 18 år. Da forskerne spurte disse foreldrene om barna deres ofte «ønsker å være motsatt kjønn,» Litt over fem prosent av deltakerne sa ja, sammenlignet med mindre enn en prosent av befolkningen generelt. Styrking av disse funnene er det faktum at en tidligere studie fra Children's National Medical Center i 2014 fant nesten nøyaktig de samme resultatene. NYU-studien fant at 5,1 prosent av barna på autismespekteret viste tegn på kjønnsavvik. Studien fra 2014 satte tallet ned på 5,4 prosent.

Begge studiene viser at rådgivere som arbeider med autistiske barn bør spørre om deres kjønnsidentitet. Å være både autistisk og kjønnsavvikende, noen barn står overfor en dobbel utfordring når de svarer på samfunnets skjevheter.

Studere: Autistiske barn er mer sannsynlig å være kjønnsavvikende | PhillyVoice

Ollies foreldre lurte på om hans kjønnsavvik - oppførsel som ikke samsvarer med maskuline og feminine normer - kan ha noe å gjøre med autismen hans. Ollie hadde blitt diagnostisert med sensorisk prosesseringsforstyrrelse i en alder 2: En ekstrem følsomhet for lyder, lys, teksturen til noen matvarer eller følelsen av et bestemt stoff kan sende barn som Ollie til en nedsmelting. Han hadde også problemer med å sovne og sovne. Det ville ta foreldrene hans fire år til å finne en lege som anerkjente de klassiske symptomene på Asperger syndrom - intelligens over gjennomsnittet kombinert med sosiale og kommunikasjonsunderskudd, og begrensede interesser. (Ollie ble diagnostisert med Asperger syndrom før diagnosen ble absorbert i den bredere kategorien av autismespekterforstyrrelse i 2013.)

Ollies foreldre er ikke alene om å gruble på dette puslespillet. En håndfull studier de siste fem årene - og en serie saksrapporter som går tilbake til 1996 - viser en kobling mellom autisme og kjønnsavvik. Mennesker som føler betydelig nød fordi kjønnsidentiteten deres skiller seg fra fødselen kjønn - en tilstand kjent som kjønnsdysfori - har høyere enn forventet autisme. På samme måte ser det ut til at personer med autisme har høyere frekvenser av kjønnsdysfori enn befolkningen generelt. Mellom 8 og 10 prosent av barn og unge sett på kjønnsklinikker over hele verden oppfyller de diagnostiske kriteriene for autisme, ifølge studier utført de siste fem årene, mens omtrent 20 prosent har autismeegenskaper som nedsatt sosial- og kommunikasjonsevner eller intenst fokus og oppmerksomhet på detaljer. Noen søker behandling for kjønnsdysfori som allerede vet eller mistenker at de har autisme, men flertallet av mennesker i disse studiene hadde aldri søkt eller fått en autismediagnose. Hva mer, omtrent det samme antall fødte menn og kvinner ser ut til å bli påvirket...

I løpet av det siste tiåret, mennesker med kjønnsdysfori har utviklet nye måter å uttrykke sin følelse av selvtillit på. Mens mange en gang identifiserte seg som transseksuelle eller transpersoner, noen kaller seg nå"genderqueer» eller"ikke-binær.» Priser på autisme og autismetrekk ser ut til å være høyere hos de som identifiserer seg som genderqueer. Som Ollie, disse menneskene sier generelt at de ikke føler seg helt maskuline eller feminine, og avviser eksplisitt forestillingen om to gjensidig eksklusive kjønn. Ordet 'trans' brukes ofte for å omfatte alle disse identitetene og uttrykket 'bekreftet kjønn' for å formidle en persons følelse av selvtillit.

Inspirert av den nederlandske studien nærmet Strang og hans kolleger utbredelse fra en annen vinkel. I stedet for å måle forekomsten av autisme blant kjønnsdysforiske barn og unge, de vurderte kjønnsavvik - definert som et barn «som ønsker å være det andre kjønn» - hos barn med autisme. «Vi fant priser som var 7,5 ganger høyere enn forventet,» sier Strang.

Fortsatt, hun advarer det noen ganger, det som ser ut som autisme faktisk kan være ubehandlet kjønnsdysfori. «Så mye av opplevelsen av å være trans kan se ut som spektrumopplevelsen,» hun sier. Mennesker som ikke vil sosialisere seg i fødselens kjønn, kan se ut til å ha dårlige sosiale ferdigheter, for eksempel; de kan også føle seg så ukomfortable med kroppene sine at de forsømmer utseendet. «Det kan noen ganger lindres sterkt hvis du gir vedkommende passende kjønnsstøtte,» hun sier.

Andre er enige i denne innsikten. En studie fra 2015 av forskere fra Boston Children's Hospital rapporterte at 23,1 prosent av ungdommene som presenterte kjønnsdysfori på en kjønnsklinikk der, hadde mulig, sannsynlig eller veldig sannsynlig Asperger syndrom, målt ved Asperger Syndrome Diagnostic Scale, selv om få hadde en eksisterende diagnose. Basert på disse funnene anbefaler forskerne rutinemessig autismescreening på kjønnsklinikker.

Kilde: Bor mellom kjønn | Spektrum

Kjønnsnormer bør ikke pålegges personer med autisme for å gjøre resten av verden mer komfortabel. Hvorfor lære jenter med autisme hvordan man bruker sminke, kle deg på en feminin måte og handle? Terapeuter, lærere og foreldre anser bare disse for å være viktige mål fordi samfunnet vårt pålegger strenge kjønnsnormer.

Som medlem av LGBTQ-samfunnet som også er autistisk, Jeg møter ulikhet basert på kjønnsidentiteten min, min seksuelle legning og funksjonshemming. Samfunnsbarrierer i boliger, arbeid, transport, helsetjenester og utdanning utelukker systematisk skeive, kjønnskeive, transpersoner og funksjonshemmede; utdaterte og negative holdninger til kjønn, seksualitet og autisme påvirker våre sosiale forhold. Queer miljøer tar ikke ofte hensyn til sensoriske prosesseringsproblemer eller sosiale forskjeller, mens autismetjenester ikke ofte anerkjenner at vi kan identifisere oss utover kjønnsbinæren eller ha skeive forhold. Å skifte fokus fra de slitne fortellingene om forsinket diagnose og kjønn forskjeller kan hjelpe autismesamfunnet å ta ansvar for å forbedre vår daglige livskvalitet, uansett alder ved diagnose eller kjønnsidentitet.

Kilde: Fokus på autisme må utvides til å omfatte ikke-binære kjønn | Spektrum

Nesten en fjerdedel av ungdommene diagnostisert med kjønnsdysfori, eller som er transpersoner, screenet positivt for Asperger syndrom, en form for autisme, ifølge en ny artikkel i det akademiske tidsskriftet LGBT Health. Studien var en liten retrospektiv gjennomgang av inntaksfiler av 39 barn på Boston Children"s Hospital. Lederforfatter Dr. Daniel E. Shumer forklarer: «Vi fant ut at 23 prosent av barna falt i den» mulige, sannsynlige eller svært sannsynlige kategorien «når de brukte evalueringsverktøyet til å skjerme for Aspergers.»

«Å ha autisme er en byrde; mange ting i verden endres når du har autisme, Sier Strang. «Men å legge til transgenderisme, eller kanskje noen av dem ikke er transpersoner, men de utforsker bare kjønn, det er komplisert i seg selv.

«Å vite hvordan du navigerer i en verden som ikke er veldig vennlig med mennesker som er trans, kan være vanskelig når du mangler sosiale signaler.»

Shumer sier det er viktig at foreldre og medisinske leverandører er klar over den økte muligheten for samtidig forekomst av autisme og kjønnsavvik. Hvis du behandler pasienter for en tilstand, bør de screene for den andre og være forberedt på å behandle den. «Det kan også være implikasjoner for hvordan man kan gi informert samtykke til ting som hormonelle inngrep,» legger han til.

Kilde: PrideSource - Transgender Youth mer sannsynlig å ha autisme

Lovaas korstog for å «normalisere» avvik var ikke begrenset til autistiske barn. På 1970-tallet lånte han ut sin ekspertise til en serie eksperimenter kalt Feminine Boy Project, hjernebarnet til UCLA-psykologen Richard Green. Etter å ha intervjuet hundre menn og kvinner som søkte om kjønnsoverføringskirurgi, Green ble interessert i å spore røttene til seksuell identitet tilbake til barndommen. Han gikk sammen med Lovaas for å se om operantkondisjonering kunne brukes som en tidlig intervensjon i tilfeller av kjønnsforvirring for å forhindre behovet for omplasseringskirurgi i fremtiden. Prosjektets mest berømte suksesshistorie var Kirk Andrew Murphy, registrert på UCLA av foreldrene i en alder av fem. Lyst og eldgamle, Kirk ville be om sine favoritt snacks med merkenavnene deres på supermarkedet. Men etter å ha sett Green intervjuet på TV om «sissy-boy syndrom» - hans betegnelse for tidlig kjønnsdysfori - ble Kirks foreldre bekymret for at han viste oppførsel som var upassende for en liten gutt. En dag fanget faren ham posere på kjøkkenet i en lang T-skjorte og sa: «Er ikke kjolen min pen?» Barn med dette syndromet, Green hevdet, vokste ofte opp til å bli transseksuell eller homofil. Lovaas tildelte en ung kandidatstudent ved navn George Rekers til å bli Kirks atferdsterapeut.

Silberman, Steve (2015-08-25). NeuroTribes: Arven etter autisme og fremtiden for nevrodiversitet (s. 319-320). Penguin Publishing Group. Kindle Edition.

I en saksrapport som skulle fortsette å bli en klassiker i lavere psykologkurs, skrev Rekers og Lovaas at Kirk (kalt «Kraig») hadde «en bemerkelsesverdig evne til å etterligne all den subtile feminine oppførselen til en voksen kvinne.» De innrammet hans «tilbud om å 'hjelpe mamma' ved å bære vesken hennes» som et eksempel på guttens lure manipulasjon av sin mor for å «tilfredsstille hans feminine interesser». Beskrivelsene deres av den lille guttens oppførsel, sammenlignet med transkripsjonene av Green"s inntaksintervjuer med Kirks foreldre, var desidert mer ekstreme, som om gutten helt klart var en dronning i verdensklasse i ferd med å bli fem år gammel. De hevdet at han hadde en forseggjort «historie med kryssdressing» som inkluderte plyndring av bestemorens sminkesett for kosmetikk og «swishing rundt i hjemmet og klinikken, fullt kledd som en kvinne med en lang kjole, parykk, neglelakk, høy skrikende stemme, [og] sløvt forførende øyne.» (På familiefotografier ligner Kirk mer på en Mouseketeer.)

Silberman, Steve (2015-08-25). NeuroTribes: Arven etter autisme og fremtiden for nevrodiversitet (s. 319-320). Penguin Publishing Group. Kindle Edition.

Å nippe den lille guttens upassende oppførsel i knoppen, de utviklet et program med total fordypning basert på Lovaas arbeid med autisme. Denne gangen, i stedet for håndklaff, blikkaversjon, og echolalia, atferdene som var målrettet mot utryddelse inkluderte det «halte håndleddet,» Den underdanig gir» håndlås,» Den beryktede» swishy gangarten,» Den jentete «hyperextensjonen» av lemmene i øyeblikk av sprudling, og nysgjerrige erklæringer som «godhet nådig» og «oh, kjære meg.» Hjemme, Kirks «maskuline» oppførsel ble belønnet med blue chips som kunne innløses for godteri og andre godbiter, mens hans «feminine» oppførsel ble straffet med røde chips som ble trukket fra totalen. I intervjuer utført av bloggeren Jim Burroway, som foretok en grundig undersøkelse av saken i 2011, husket Kirks bror, Mark, at faren deres straffet gutten - med Rekers godkjennelse - ved å konvertere hver rød brikke til en «swat». Mark brøt sammen hulkende da han tilsto å skjule røde chips fra brorens haug, slik at Kirk ikke måtte tåle overgrepet.

Kilde: Silberman, Steve (2015-08-25). NeuroTribes: Arven etter autisme og fremtiden for nevrodiversitet (s. 320-321). Penguin Publishing Group. Kindle Edition.

Skjæringspunktet mellom å være både autistisk og transkjønn er mer vanlig enn man skulle tro. Mens dialogen rundt autisme og kjønnsidentitet utvides, Jeg har litt problemer med å finne ut hvor jeg passer inn i hele bildet. Så bestemte jeg meg for å gjøre min egen forskning, og selv om dette emnet er et ganske nytt studieretning, fant jeg noen ganske forbløffende statistikk: I 2014 fant en amerikansk studie av 147 barn (i alderen 6 til 18 år) diagnostisert med ASD at autistiske deltakere var 7.59 ganger mer sannsynlig å uttrykke kjønnsavvik enn sammenligningen grupper. En annen studie, utført i Storbritannia i 2015, involverte 166 foreldre til tenåringer med kjønnsdysfori (63% ble tildelt kvinnelig ved fødselen.) Basert på foreldrenes rapport om barna sine på Social Responsiveness Scale, fant studien at 54% av tenåringene scoret i det milde/moderate eller alvorlige kliniske området for autisme. Forholdet har først begynt å bli utforsket i forskning de siste årene, men jeg har innsett at det er mange autistiske transpersoner der ute i verden. Som en som veldig verdsetter menneskelig forbindelse og samtidig sliter med den, Jeg må si at det å se på disse tallene ga meg mye komfort. Jeg oppdaget at det er mange mennesker akkurat som meg. Å være autistisk og være transkjønn har absolutt hver sine respektive utfordringer, selv om en som de deler er mangel på samfunnsaksept på grunn av stigma. Mange tror fortsatt at den jeg er som en transmasculine person iboende er ugyldig, akkurat som mange andre mennesker fremdeles tror autisme er en slags tragedie som skal kureres. I motsetning, Jeg føler veldig sterkt at den jeg er som person er sterkt avhengig av både mine trans- og autistiske identiteter, og at de er vakre ting.

Kilde: TENKER PERSONENS GUIDE TIL AUTISME: Autisme, Transmasculine Identity, og usynlighet

I følge Garcia-Spiegel, autister tar ofte ikke hensyn til det samme settet med samfunnsnormer som alle andre, og med den friheten kommer en visjon. «Vi kan se at mange av de sosiale reglene rundt kjønn er» - han stoppet, prøver å finne en måte å sette tankene sine delikat på - «tull, i utgangspunktet.»

Og forskning støtter ideen om at et stort skår av kjønnspersoner også er autistiske. I 2014 viste en undersøkelse i Archives of Sexual Behavior at «kjønnsavvik var 7,59 ganger mer vanlig hos deltakere med ASD enn i en stor ikke-henvist sammenligningsgruppe.» Kjønnsavvik er definert som «et paraplybegrep som brukes til å beskrive kjønnsidentitet, uttrykk, eller atferd som faller utenfor kulturelt definerte normer knyttet til et bestemt kjønn,» Ifølge Pediatric Annals. En annen artikkel publisert i LGBT Health i 2019 fant at barn som ble diagnostisert som autistiske, hadde fire ganger større sannsynlighet for å oppleve kjønnsdysfori.

«Når vi uansett er tvangsdistansert fra sosiale regler, ser mange av oss på dem og ser, 'Åh, disse sosiale reglene burde egentlig ikke ha innvirkning på hvordan jeg bærer meg gjennom verden, og hva mitt forhold til kroppen min er, '» Sa Garcia-Spiegel. Den store kontingenten av transpersoner autister er som den store mengden homofile autister (å si ingenting om autister som er skeive og transpersoner): å oppdage ens kjønnsidentitet kan tilby et veikart for å forstå ens autisme. Å lære at de er autistiske kan vise folk at de ikke tar feil for å leve utenfor foreskrevne sosiale regler og normer, inkludert de for kjønn og seksualitet. Når de først aksepterer at de er autistiske, de innser at mange sosiale normer er innsnevrende og bør stilles spørsmålstegn ved

Vi er ikke ødelagte: Endring av autismesamtalen

Bobbi, en autistisk ikke-binær person i midten av trettiårene, sier, «Jeg ble ikke oppvokst eller» sosialisert «som en autistisk jente. Jeg ble oppdratt som en rar gutt, og en kjønnssvikt.

Maskert autisme og det å være en kjønnsminoritet i skapet går ofte hånd i hånd, og opplevelsene deler mange funksjoner. De forvirrede familiene til transpersoner og voksne autister har en tendens til å hevde at det «ikke var noen tegn» på disse identitetene da personen var ung. I virkeligheten, det var ofte mange tegn, som barnets familie enten ikke visste å se etter, eller ikke ønsket å se. Tegn på avvik ble sannsynligvis møtt med formaning, «nyttige» nedlatende rettelser («du ser så ulykkelig ut, vær så snill å smile!») , eller ved å fryse barnet ut til de samsvarte. Bobbi ble sarkastisk komplimentert ganske ofte, ikke bare for håret, men for hvordan de bar seg, snakket, trodde, og for det komfortable, praktiske måter de kledde på seg. Etter hvert som de ble eldre, de begynte å finne ut hva som var forventet av dem, og flyttet kjønnspresentasjonen til å være mer feminin slik at de kunne sees på som helt menneskelige.

Pris, Devon. Unmasking autisme (s. 51 - 53). Harmoni/Rodale. Kindle Edition.

Hvis jeg kunne ha valgt, ville jeg blitt født som kvinne

Moren min fortalte meg en gang at hun ville ha kalt meg Laura

Jeg ville vokse opp til å være sterk og vakker som henne

En dag, Jeg ville finne en ærlig mann til å lage mannen min

Vi ville ha to barn, bygge hjemmet vårt på Mexicogolfen

Familien vår tilbrakte varme sommerdager på stranden sammen

Solen ville kysse huden vår mens vi lekte i sanden og vannet

Vi ville vite at vi elsket hverandre uten å måtte si det

Om natten sov vi med vinduene i huset vårt åpent

La den kjølige havluften berolige de solbrente skuldrene til barna våre

Det er et hav i sjelen min der vannet ikke kurver

Det er et hav i sjelen min der vannet ikke kurver

Det er et hav i sjelen min der vannet ikke kurver

Det er et hav i sjelen min der vannet ikke kurver

—Havet av mot meg

Ingen i unge Bobbis liv kunne se dem som de virkelig var. Når trossystemet ditt lærer at funksjonshemming og kjønnsavvik er pinlig og ekkelt, det er vanskelig å se på barnet ditt og gjenkjenne disse egenskapene. «Vi må gjøre samfunnet igjen fra grunnen av,» sier de. «Våre egne små neuro-queer mikrosamfunn. Fordi ingen andre vil tenke å inkludere oss.» Pris, Devon. Avmaskering autisme (s. 53). Harmoni/Rodale. Kindle Edition.

Våre doble identiteter konkurrerer ikke; De er komplementære

Ikke bruk denne informasjonen til å «skylde» transidentitet på autisme. Ikke true identiteten eller reduser byrået.

Å skylde på transidentiteter på autisme er å si at autister ikke kan forstå eller være klar over sitt eget kjønn. Hvis en autistisk person ikke kan vite at de er trans, hvordan kan de vite at de ikke er det? Hvordan kan de vite noe om seg selv?

Når en persons kjønn er i tvil fordi de er autistiske, dette baner vei for å fjerne autistiske menneskers byrå på alle slags andre måter. Hvis vi ikke kan kjenne dette sentrale aspektet av identiteten vår, kan vi sikkert ikke vite hvordan vi har det, hva vi liker, eller hvem vi er. Kort oppsummert, det innebærer at vi ikke virkelig er mennesker, og at vår eksistens, opplevelser, og identiteter er for andre mennesker å definere. Dette er bare en annen fasit av dehumanisering av autister, og kjønn er absolutt ikke det eneste området dette skjer i.

I seg selv, selve trangen til å finne en"grunn» til at noen er transpersoner er et resultat av å tro at det å være transkjønn er et problem, og at det alltid ville være bedre å ikke være det. Det faktum at klinikere som Zucker er fokusert på hvorfor noen er transpersoner, i stedet for å fokusere på hva slags hjelp de trenger og hvordan de best kan gi den, demonstrerer tydelig troen på at det er grunnleggende ille å være transkjønn. Ikke bare det, men troen på at det til og med er teoretisk mulig for alle foruten den aktuelle personen å vite hva noens kjønn er. Det er bare ikke slik kjønn fungerer! Ingen forstår virkelig hva kjønn er, eller hva det betyr, eller hvor den kommer fra. Det eneste vi vet helt sikkert er at det er internt, subjektiv, og personlig. Du kan ikke bevise eller teste andres kjønn mer enn du kan bevise eller teste favorittfargen deres. Ideen om at den kan testes brukes stadig til å ugyldiggjøre transpersoner. Kjønnene våre er tvilte eller vantro hvis vi ikke klarer å «bevise» oss tilstrekkelig for alle andre - hvis vi uttrykker for mange eller for få kjønnsstereotyper, hvis vi er for gamle eller for unge, hvis vi hevder å være ikke-binære eller beskrivelsen av identiteten vår er for komplisert eller forvirrende.

Det beste alternativet er å la noen utforske følelsene sine, støtte dem i å få selvforståelse, og godta identiteten deres uansett hva det viser seg å være. Det er ikke komplisert, og det er bare skummelt hvis du fremdeles holder fast i troen på at det å være enten autistisk eller transkjønn - eller, omkomme tanken, begge deler - er en forferdelig ting å være. Som det ikke er. jeg er, sammen med utallige andre som meg, levende bevis på det.

Kilde: Å skylde på transidentiteter på autisme skader alle | autisticality

Misoppfatninger om hva det vil si å være transkjønn eller om autistiske menneskers evne til å forstå deres kjønn eller ta beslutninger om kroppene deres, får ofte tjenesteleverandører eller familiemedlemmer til å stå i veien for transpersoner autistiske menneskers forsøk på å leve livet med ekthet og verdighet. Dette kan omfatte å nekte transpersoner autister tilgang til overgangsrelatert omsorg, utsette dem for «normalisering» -behandlinger som tar sikte på å undertrykke kjønnsuttrykket, eller plassere dem i vergemål eller institusjonelle omgivelser som begrenser deres beslutningskraft. Mens forskning antyder en stor overlapping mellom transpersoner og autistiske samfunn, trans autistiske mennesker mangler ofte tilgang til tjenester og støtter som forstår og respekterer alle aspekter av deres identitet.

«Altfor ofte nektes autister grunnleggende rettigheter til å ta beslutninger om våre egne organer og helsevesen, inkludert når det gjelder å uttrykke vår kjønnsidentitet,» sa Sam Crane, juridisk politisk direktør for Autistic Self-Advocacy Network. «Enten vi er transpersoner eller ikke, autistiske menneskers kjønnsidentiteter er like reelle som noen andres og bør respekteres og støttes, ikke avskjediget basert på grunnløse stereotyper.

Kilde: Autistic Self-Advocacy Network, LGBT grupper utgivelse uttalelse om behovene til trans autistiske mennesker | Autistic Self Advocacy Network

«En vanlig misforståelse er antagelsen om at kjønn og seksualitet er irrelevante for autister, eller at vår seksualitet og kjønnsidentiteter er symptomer på autismen vår,» Sa Bascom. «Disse troene er ikke bare unøyaktige, men også dypt skadelige for autister, og brukes ofte for å forhindre at autistiske LHBT-folk får tilgang til LHBT-rom, autentiske forhold, og overgangsrelatert helsehjelp. Realiteten er at autister kan ha et vakkert mangfold av kjønnsidentiteter og seksualiteter, og vi har samme rett til selvbestemmelse som alle andre.»

Kilde: Hvordan legekontorer og skeiv kultur svikter autistiske LGBTQ-personer.

Få mennesker lytter til autistiske transpersoner eller spør dem om årsakene til overgangen. Deres doble identiteter konkurrerer ikke; de er komplementære. Aksepten av hver gir transpersoner autister nye friheter de ellers ikke ville hatt. Mye av skjevheten mot denne befolkningen er også forankret i ideen om at autister ikke kan forstå hva som er i deres eget beste.. Denne skadelige dyktighet forsterket med transfobi innebærer at autister ikke kan forstå sin egen kjønnsidentitet. Fortsatt, autister vet hva de vil og trenger. Det er de som vet best om identiteten deres og hvordan de kan sikre at kroppene deres er i tråd med det som er i deres sinn. Det eneste de trenger fra andre mennesker er bekreftelse og støtte.

Vi er ikke ødelagte: Endring av autismesamtalen

Nå er jeg hjemme

Jeg kan føle vind på huden min

Føl ekte kjærlighet fra kamp arr

Nå er jeg gjenfødt

Kan okkupere plass i kroppen min

Kirurgi ga meg frihet

Hvor lenge kan du sette opp

Med leger som tar beslutninger om livet ditt

Kroppen min, mine valg

Jeg er så lei

Av å be om godkjenning og bli tvilt

Sett på som unormal

Nå er jeg hjemme

Jeg kan føle vind på huden min

Føl ekte kjærlighet fra kamp arr

Nå er jeg gjenfødt

Kan okkupere plass i kroppen min

Kirurgi ga meg frihet

Ikke mer å våkne opp på 3 o' klokke

Panikkmodus, prøver å akseptere denne kroppen er din

Ser i vinduet til en overfylt gate

«Jeg er fremdeles ikke så flat som gutten ved siden av meg»

Ditt bindemiddel i skapet, det ga deg for mye smerte

Men mentalt kveles dette også på en måte

Det er ingen her, ingen der.

Ingen som ser ut som deg,

Livet ditt er vitsen i en Hollywood-tegneserie

Hjem

Jeg har søkt etter det

Som en snegl, tapt uten den

Hjem

Jeg har søkt etter det

Nå har jeg funnet min

Hjem

Jeg kan føle vind på huden min

Føl ekte kjærlighet fra kamp arr

Nå er jeg gjenfødt

Kan okkupere plass i kroppen min

Kirurgi ga meg frihet

—Gjenfødt av Eyemèr

Kjønn Copia og Bricolage

Dekonstruksjonen har begynt

På tide for meg å falle fra hverandre

Og hvis du tror at det var grovt

Jeg forteller deg ingenting endres

Til du begynner å bryte det ned

Og bryte fra hverandre

Jeg vil bryte fra hverandre

Jeg vil bryte fra hverandre

Akkurat nå kommer det til å begynne

Jeg vil bryte fra hverandre

Rekonstruksjonen vil begynne

Bare når det ikke er noe igjen

Men små biter på gulvet

De er laget av det jeg var

Før jeg måtte bryte det ned

—Dekonstruksjonen av ålene

En venn delte «Gender Copia: Feministiske retoriske perspektiver på et autistisk begrep av Kjønn/Kjønn: Kvinners studier i kommunikasjon: Vol 35, No 1» som svar på min «Autigender og Neuroqueer: To ord om forholdet mellom autisme og kjønn som passer meg» stykke. Jeg liker virkelig denne grafen:

På grunn av både deres evne til å denaturalisere sosiale normer og deres nevrologiske forskjeller, autistiske individer kan tilby ny innsikt i kjønn som en sosial prosess. Undersøkelse av kjønn fra et autistisk perspektiv fremhever noen elementer som sosialt konstruerte som ellers kan virke naturlige og støtter en forståelse av kjønn som flytende og flerdimensjonalt.

Kjønn Copia: Feministiske retoriske perspektiver på et autistisk begrep om kjønn/kjønn: Kvinnestudier i kommunikasjon: Vol 35, nr 1

Å konfrontere og denaturalisere sosiale normer beskriver terrenget til mange autistiske liv. Vi er sosiale konstruere kanarifugler.

Artikkelen fortsetter med å foreslå en kjønnskopier som høres ut som vår slags bricolage.

Kildene som betraktes her innebærer ikke en binær modell (maskulin=feminin) eller til og med et syn på kjønn som et kontinuum, men noe mer som en copia, det retoriske begrepet Erasmus brukte for å beskrive praksisen med å velge «visse uttrykk og mak [ing] så mange varianter av dem som mulig» (17). Copia gir en strategi for oppfinnelsen, et retorisk begrep for prosessen med å generere ideer. For å være spesifikk, copia innebærer spredning, multiplisere muligheter for å finne utvalget av overbevisende alternativer som er tilgjengelige for en retor. Jeg synes oppfinnelsesbegrepet er passende for å beskrive hva slags retorikk som mange autistiske individer engasjerer seg når de diskuterer kjønn og kjønn, en retorikk vi kan vurdere, etter Mary Hawkesworth, en feministisk retorikk, i den grad den søker å «kalle verdener til å være, innskrive nye ordrer om muligheter, validere referanserammer og forklaringsformer, og rekonstituere historier som kan brukes for nåværende og fremtidige prosjekter» (1988).

Enkeltpersoner som befinner seg engasjert i dette retoriske søket etter ord som de kan forstå seg selv med, kan trekke på et bredt spekter av begreper eller representasjoner, slik som genderqueer, transkjønn, kvinne, slakt, boi, nøytrois, androgyne, med en- eller tri-kjønn, tredje kjønn, og til og med nerd.

Kjønn Copia: Feministiske retoriske perspektiver på et autistisk begrep om kjønn/kjønn: Kvinnestudier i kommunikasjon: Vol 35, nr 1

Jeg føler meg ikke som et kjønn, Jeg føler meg som meg selv

Deltakerne rapporterte at de ikke identifiserte seg med typiske presentasjoner av det kvinnelige kjønn av en rekke årsaker, knyttet både til autisme og til sosiokulturelle forventninger. Deltakerne beskrev barndommen til å være tomboy eller ville være gutt, har vanskeligheter med å overholde kjønnsbaserte sosiale forventninger og kraftige identifikasjoner med deres personlige interesser. «Jeg føler meg ikke som et kjønn, Jeg føler meg som meg selv»: Autistiske individer oppvokst som jenter som utforsker kjønnsidentitet

Diskusjonen ser på hvordan autister noen ganger blir tvunget til å handle på visse måter for å passe inn, og hvordan dette kan få dem til å føle seg forvirrede og deprimerte. Forskningsdesignet ble ledet av deltakerne, og dette betydde at en gruppe som sjelden har blitt spurt om deres mening, var i stand til å si noe.

Spesielt, alle deltakerne i denne diskusjonen følte at de ikke forholdt seg til den typiske presentasjonen og aktivitetene til det kvinnelige kjønn.

«Jeg føler meg ikke som et kjønn, Jeg føler meg som meg selv»: Autistiske individer oppvokst som jenter som utforsker kjønnsidentitet

Jeg trodde meg selv å være en gutt og ble dødelig og syk da jeg begynte å utvikle meg som jente. Ruth

En rekke deltakere beskrev av og til å glede seg over aktiviteter som de anså for å være typisk kvinnelige, så vel som aktiviteter de anså for å være typisk mannlige:

Jeg har alltid hatt en ganske jevn splittelse av «jenteleker» og «gutteleker» - babydukker, Ninja Turtles, kosedyr, Ghostbusters, klistremerker, dinosaurer, smarte ting, Lego. Kate

De fleste deltakere rapporterte at de hadde en flytende følelse av kjønn, å være kjønnskeiv, eller føle mann og kvinne og se andre på samme måte. For eksempel beskrev Clare:

Kjærlighet og lyst har mer å gjøre med individets personlighet enn kjønn gjør. Clare

Fravær av en følelse av kjønn eller å være usikker på hvordan kjønnet deres skulle «føles» var en annen vanlig rapport:

Som barn og til og med nå føler jeg meg ikke"som et kjønn, jeg føler meg som meg selv og for det meste prøver jeg hele tiden å finne ut hva det betyr for meg.Betty

Mange deltakere beskrev også følelsen av agender eller ikke identifiserer seg med et kjønn:

Jeg føler meg ikke som et bestemt kjønn, jeg er ikke engang sikker på hvordan et kjønn skal føles. Helen

Bare en deltaker rapporterte seg selv som trans- kjønn:

Jeg husker første gang jeg leste om kjønnsdysfori i en psykologibok jeg forsto meg selv og kjønn. Jeg er en mann i en kvinnelig kropp, [.] Jeg har vært en gutt som har vokst til en sterk, blid mann. Mike

Deltakerne bemerket også at noen av deres erfaringer reflekterte vanlige holdninger da de var barn. Som Sally reflekterte:

Noen ganger skulle jeg ønske jeg ble født i dagens tider. I dag er det en annen alder, og så mange forskjeller blir akseptert og omfavnet. Kanskje det er mye mer håp i fremtiden hvis ting fortsetter slik. -Sally

Deltakerne beskrev også «maskering» av deres autistiske være- haviors i barndommen, men hadde en tendens til å se på dette som noen- ting de motsto som voksne.

Det er enda mindre sannsynlig at jeg samsvarer med noe nå som jeg er eldre. - Rachel

Kilde: «Jeg føler meg ikke som et kjønn, Jeg føler meg som meg selv»: Autistiske individer oppvokst som jenter som utforsker kjønnsidentitet

Deltakerne diskuterte også hvordan det å oppdage deres autistiske identitet har hjulpet dem å akseptere seg selv. Sally sa:

Å finne ut at jeg er et individ med autisme har hjulpet meg å forstå meg selv mye. Det forklarer hvorfor jeg har vært så annerledes og hvorfor jeg sliter med mannlige/kvinnelige roller og identitet. Det hjelper meg å bedre akseptere meg selv. Det løser ikke kampene, men det hjelper med min egen personlige aksept. -Sally

Spesielt oppmerksom er i hvilken grad interesser spilte en rolle i å definere både kjønnsidentitet og identitet generelt. De fleste deltakere i denne studien karakteriserte identitetsfølelsen som «flytende» og definerte mer ut fra deres interesser:

Min følelse av identitet er flytende, akkurat som min følelse av kjønn er flytende [.] Den eneste konstante identiteten som går gjennom livet mitt som en tråd er 'danser.' Dette er viktigere for meg enn kjønn, navn eller andre identifiserende funksjoner. enda viktigere enn mor. Jeg vil ikke innrømme at i NT-verdenen som når jeg har gjort det, Jeg har blitt korrigert (tross alt skal mor være min primære identifikasjon, Ikke sant?!) men jeg føler at jeg kan innrømme at her.Taylor

Min er kunstner. Takk, Taylor.Jessie

Deltakerne diskuterte også måter oppdagelsen av deres autistiske identitet hadde hjulpet dem til å akseptere seg selv. Sally skrev:

'Jeg vil ikke være mann. Likevel deler jeg ikke de kvinnelige interessene de fleste kvinner har. Jeg passer heller ikke. Jeg skulle ønske det var en nøytral.Sally

Her, deltakerne snakket lidenskapelig om områder av iden- tifisering knyttet til personlige interesser. Autisme i denne sammenhengen fungerte som en forklaring på deres personlige syn, oppfattet å være i strid med typiske ikke-autistiske perspektiver. Dette var beretninger om mer flytende identitetskonstruksjoner, mindre begrenset av sosiale forventninger.

Disse kontoene, selv om det er veldig annerledes, formidlet en felles opplevelse av at enkeltpersoner ikke kunne identifisere seg med de typiske kjønnsforventningene i deres miljøer, og deres individuelle sliter med å gi mening om seg selv mot disse.

Deltakerne i denne studien ga kraftige fortellinger de- skrivende følelser av fremmedgjøring provosert av presset til å con- form til «kjønnstypiske» og «nevrotypiske» forventninger til dem. Kjønnsidentitet oppfattes tradisjonelt i form av bi- nary kategorier, som ikke er nyttig for de som ikke con- form til dem.

Autistiske individer har beskrevet følelsen av press for å «maskere» autismen sin.14,41,42 De gjør det ofte ved å «per- danne» normative kjønnsroller. Ved å gjøre det, de tar ofte i bruk atferd som ikke er instinktiv for dem og før- pleier å være noen de ikke er. For deltakerne i dette prosjektet, dette forsøket på å tilpasse seg stoppet etter hvert som de ble eldre, men var en praksis mange av dem adopterte i yngre alder og kan ha vært en del av grunnen til at de var usikre på kjønnsidentiteten. Dette kan også gi noen forklaringer- nasjon for den høye forekomsten av psykiske helseproblemer hos autistiske individer. Deltakerne i denne studien formulerte disse utfordringene og deres egen innsats for å navigere dem, av- skrivekamper som vedvarte over mange år.

Davidson og Tamas16 fremhever at «å gjøre» kjønn som sosialt forventet kan være utrolig tappende for autistiske individer. Dis- å dekke deres autistiske identitet kan også hjelpe autistiske individer med å behandle sin kjønnsidentitet.

Forbindelsen mellom deltakernes interesser og kjønnsidentitet var et viktig og uventet funn av denne re- Søk. Deltakernes avhør av kjønnsidentitet stammer ofte fra at deres interesser ikke samsvarer med de som vanligvis er assosiert med femininitet.

Deltakerne i denne studien ga kraftige fortellinger de- skrivende følelser av fremmedgjøring provosert av presset til å con- form til «kjønnstypiske» og «nevrotypiske» forventninger til dem. Kjønnsidentitet oppfattes tradisjonelt i form av bi- nary kategorier, som ikke er nyttig for de som ikke con- form til dem.

«Jeg føler meg ikke som et kjønn, Jeg føler meg som meg selv»: Autistiske individer oppvokst som jenter som utforsker kjønnsidentitet

Autistiske kvinner og ikke-binære mennesker har noen ganger slitt med hvordan samfunnet forteller dem at de skal handle. Noen autistiske kvinner følte seg presset til å vedta tradisjonelle kjønnsroller (og byrdene som følger med dem), slik som kone, mor og kjæreste, finne «dette uforenlig med hvordan de ønsket å leve.» vi er ikke ødelagte: Endre autisme samtale

Kall meg en jente igjen

Ikke ber om helvete av det

Kall meg en jente igjen

Mitt kjønn er ikke din virksomhet

Kall meg en jente igjen

Ikke ber om helvete av det

Kall meg en jente igjen

Ikke-binær motstand!

(Woah-oh) De dem, de dem!

(Woah-oh) De dem, de dem!

(Woah-oh) Ikke spør etter en venn

(Woah-oh) De dem, de dem!

(Woah-oh) De dem, de dem!

(Woah-oh) Ikke spør etter en venn

-De/dem av Dream Nails

Hvis kjønn er en sosial konstruksjon, da er autister, som er mindre bevisste på sosiale normer, mindre sannsynlig å utvikle en typisk kjønnsidentitet. Autistiske jenter kan ikke se for seg å bli koner og mødre når de blir voksne. Hvis sosiale konstruksjoner er laget av symboler og representasjoner, kan autistisk konkrethet føre til en mindre generalisert, og mer personlig kjønnsidentitet. Derfor, autisme kan omdefinere kvinnelighet på en unik måte. Kvinner fra en annen planet? Feminisme og AC-bevissthet

Minoritet Stress

Og det er det som skjer når du suger ett barn i skam og gir tillatelse til et annet til å hate.Hannah Gadsby: Nanette

Dette er historien om Victoria

Akkurat som en sørgende due

Og det er ingen ære i dysfori

Victoria

Dårlig politimann/dårlig politimann - Victoria Lyrics

CW: selvmord, dysfori

Med fascister som kriminaliserer transseksuell eksistens og presser på for regjeringsmandat konverteringsterapi - som tvinger ungdommer til å ha feil pubertet - har refrenget til Victoria løpt gjennom hodene våre.

Når vi forstår depresjon i transpersonsamfunnet mer nøyaktig, det har blitt klart at hovedårsaken er det som blir referert til som «minoritetsstress;» det er, «Stressorer indusert av en fiendtlig, homofob kultur, som ofte resulterer i en levetid på trakassering, mishandling, diskriminering og victimization.» De gode nyhetene, deretter, er det når sosiale relasjoner og kultur endres over tid, negative holdninger til transpersoner kan reduseres, som deretter vil redusere stressfaktorene som utløser angst og depresjon.

Kilde: Når verdener kolliderer - psykisk sykdom i transsamfunnet - løvehjerte

alle går i en rett linje

Jeg ser ikke ut til å passe inn

Jeg vil ikke engang prøve

å være som dem

hvordan er det?

å bare bli akseptert for å være deg selv

og ikke å måtte komme ut

av din komfortsone

så her, her er jeg

vi er menneskene du ser på TV

som ikke ser ut til å holde kjeft

som aldri synes fornøyd

hele vår eksistens er fortsatt en del av debatter

når pusten er politisk

så gjør du det bare ikke

tror på langsom fremgang

og ta din tro i egne hender

Så her, her er jeg

ikke hold meg oppe

alle går i en rett linje

Jeg ser ikke ut til å passe inn

Jeg vil ikke engang prøve

å være som dem

hvordan er det?

å bare bli akseptert (her er jeg)

—Queer Line (Ikke-binær/LGBTQIA+sang) av Eyemèr

Hvorfor er det større psykiske helsebelastninger på autister fra kjønns-minoritetsgrupper? For å sitere fra forskningsoppgaven,

«Den økte frekvensen av psykiske problemer i disse minoritetspopulasjonene er ofte en konsekvens av stigmaet og marginaliseringen knyttet til å leve utenfor mainstream sosiokulturelle normer (Meyer 2003). Dette stigmaet kan føre til det Meyer (2003) omtaler som 'minoritetsstress'. Dette stresset kan komme fra eksterne bivirkninger, som blant andre former for vold kan omfatte verbale overgrep, voldshandlinger, seksuelle overgrep av en kjent eller ukjent person, reduserte muligheter for sysselsetting og medisinsk behandling, og trakassering fra personer i myndighetsstillinger (Sandfort et al. 2007).»

Kilde: Ann's Autism Blog: Autisme, Transgender og unngå tragedie

Jeg har en dødelig feil

Jeg er en tvangsløgner

Hvis jeg ikke elsker deg

Jeg vil fortelle deg hva som helst

Og selv om jeg elsker deg

Jeg vil alltid være conniving

Jeg vil alltid forhandle med sannheten

Og jeg kan spore vanen

Til da jeg var elleve

Og jeg syntes gutter var pene

Og jeg kunne ikke si det til noen

Den åpner i ung alder

Det helt beskyttende skapet

Bare lås døren

Og sett deg inn blant regnfrakkene

Jo lenger du blir der inne

Jo mer du blir forvrengt

Jo mer forvratt alle løgnene dine må være

Ikke vent et øyeblikk lenger:

Stå opp og vri dørhåndtaket

Og jeg skal fortelle deg min hemmelighet

Hvis du vil fortelle meg din

—Tvangsløgner av Ezra Furman

Overgang fra ingen steder til ingensteds

Her kommer jeg igjen

Ingen bryr seg om du dør til du er død

Ambisjon fører ingensteds

Jeg drømmer om å gå rett tilbake til sengs

Ingen bryr seg om du dør til du er død

Og hvis det ikke er nok til å holde lysene på

La dem slå av lysene

Broken ånd og dårlig hoste

Slå dem av, slå dem av

Og når du virkelig er på slutten av tauet ditt

Nei, du tar ikke fri kvelden

For mange demoner til å kjempe

Kutt meg av, kutt meg av

Husker du at jeg prøvde å spørre hva det vil si å være mann?

De kastet meg bak på en lastebil, og de bandt hendene mine

—Overgang fra ingensteds til ingensteds av Ezra Fur

«At det er så mange krefter som vil ha oss alle skeive mindre frie, hvis ikke døde, gjør oss til et fellesskap som standard. Stolthet er en fakkel som bare trenger å bli tent på grunn av mørket, og mørket forsvinner ikke snart. Jeg skulle ønske jeg ikke hadde dette til felles med alle disse forskjellige menneskene. Men jeg gjør.» Ezra Furmans Summer of Pride Mix: Lytte | Billboard - Billboard

For flere sanger - og perspektiv - på dysfori, minoritetsstress, og skeiv og nevrodivergent mental helse, sjekk ut spillelisten vår» Chronic Neurodivergent Depressed Queer Punk: Punk Rock, den sosiale modellen for funksjonshemming, og drømmen om det aksepterende samfunnet».

Måten du spiller kanari på og de selger kullet Hva kan du gjøre, men Rock 'n' Roll av Ezra Furman

Autigender og Neuroqueer: To ord om forholdet mellom autisme og kjønn som passer meg

Disse to ordene hjalp meg med å finne ut mer. Passerer dem sammen.

Autigender

Autigender Flagg

Autigender sier ikke eksplisitt at «Mitt kjønn er autisme» - det handler ikke om å si at du er en gutt, jente, enby, autisme, samme det. Det handler om forholdet ditt til kjønnet ditt.

nærmere bestemt, kjønn er en sosial konstruksjon. Det primære underskuddet på autisme inkluderer vanskeligheter med å tolke og forstå sosiale konstruksjoner. Dette betyr at vi har en funksjonshemning som iboende gjør forståelse av kjønn til en del av vår funksjonshemming.

På grunn av dette, vi kan ha usedvanlig komplisert og unik forståelse av hva kjønn er, hvordan det påvirker oss, og hvordan vi uttrykker kjønn.

Autigender er et ord som beskriver dette unike, komplisert forhold. Så når en person sier at de er autigender, det de sier er mer eller mindre at deres forståelse av kjønn endres fundamentalt av deres autisme.

Fordi autigender beskriver forholdet til kjønn, en autigender persons kjønn kan være, vel hva som helst. Gutt. Jente. Enby. Sis. Trans. Hva som helst. Dagsorden. Kjønn Nope.

Så hva med en person som sier at de er autigender, og det ER deres kjønn? Vel, jeg tror dette fortsatt beskriver forholdet til deres kjønn - Spesielt i dette tilfellet påvirker deres autisme deres forståelse i en slik grad at de bare ikke kan være mer beskrivende med hensyn til kjønn. Det etterlater det eneste ordet de har - autigender.

Oppriktig autistisk - Hva er egentlig autigender? Jeg har sett det brukt en...

«Autigender» er et begrep som noen autister bruker for å beskrive forholdet til kjønn. nærmere bestemt, det betyr at de føler at autismen deres påvirker måten de oppfatter og føler om kjønn.

dessverre, mange mennesker tolker dette som at folk tror «autisme» er deres kjønn, noe som resulterer i mange raserifylte innlegg på sosiale medier om hvordan kjønnet ditt ikke kan være funksjonshemming. Fordi, selvfølgelig, det kan det ikke. Autisme er en nevrotype, ikke et kjønn.

Men dette er en fullstendig misforståelse av begrepet.

Ingen som kaller seg «autigender» kommer til å skrive «autisme» ved siden av ordet «kjønn» på et spørreskjema.

Faktum er at autisme er en nevrotype som spesifikt påvirker vår oppfatning og forståelse av sosiale konvensjoner, normer, etikette og sedler.

Det påvirker heller ikke hver autistisk person på samme måte. En person kan lett ta opp sosiale normer, men kan slite med småprat, mens en annen forblir uvitende om sosiale normer, men kan lett spotte med fremmede i kø i kassen.

Det er godt dokumentert at det er en betydelig høyere andel homofile, med en, trans, ess, og kjønnskeive mennesker i det autistiske samfunnet sammenlignet med det ikke-autistiske samfunnet. Det forskere ikke har funnet ut ennå, er om autisme på en eller annen måte er relatert til kjønn og seksuell legning, eller om autister bare er mindre hjernevasket av samfunnet til å følge heteronormative stereotyper.

Med andre ord, er det virkelig mer homofile/trans/queer/ess autistiske mennesker, eller gjør de bare finne det ut/komme ut av skapet lettere enn ikke-autistiske mennesker?

Vi vet ikke ennå.

Det vi vet er at det er noen mennesker som føler at deres evne til å tenke på seg selv som et bestemt kjønn påvirkes av deres autisme. Denne følelsen deles av nok autister til at de har kalt seg selv «autigender.»

Jeg kaller meg ikke autigender, men jeg skjønner det. Kjønn er forvirrende for meg, også.

Jeg føler meg ikke fornærmet av ideen om autigender. Men noen mennesker gjør det virkelig. De føler at det fornærmer andre ikke-binære og kjønnsmessige mennesker, at det håner og gjør lys over forholdet til kjønnet deres. Autistiske samfunnsledere prøver å minne folk på at hvis du ikke liker begrepet, du trenger ikke å bruke det.

Men hvis det gir noen mennesker en følelse av tilhørighet og hjelper dem med å beskrive hva som må være en veldig komplisert følelsesmessig respons, så bør du støtte dem og la dem kalle det hva de vil.

Hvis noen føler at autismen deres påvirker hvordan de oppfatter kjønnet sitt, la dem kalle seg autigender.

Tatt i betraktning hvor mange LGBTQA+autistiske folk det er, tror jeg det er noe på den ene eller annen måte.

7 Kule aspekter av autistisk kultur» NeuroClastic

Neuroqueer

Jeg opprinnelig oppfattet neuroqueer som et verb: neuroqueering som praksis med queering (undergrave, trosser, forstyrre, frigjøre seg fra) neuronormativitet og heteronormativitet samtidig. Det var en utvidelse av måten queer brukes som verb i Queer Theory; Jeg utvidet Queer Theory konseptualisering av queering for å omfatte queering av nevrokognitive normer så vel som kjønnsnormer — og, i prosessen, Jeg undersøkte hvordan sosialt pålagt nevronormativitet og sosialt pålagt nevronormativitet og sosialt pålagt heteronormativitet var flettet sammen, og hvordan køingen av en av disse to formene for normativitet flettet sammen med og blandet seg inn i den andre.

Så hva betyr det for neuroqueer, som et verb? Hva er de forskjellige praksisene som faller innenfor definisjonen av neuroqueering...

Neuroqueer: En introduksjon

Et neuroqueer-individ er ethvert individ hvis identitet, selvskap, kjønnsytelse, og/eller nevrokognitiv stil på en eller annen måte har blitt formet av deres engasjement i praksis med neuroqueering, uavhengig av hvilket kjønn, seksuell legning, eller stil med nevrokognitiv funksjon de kan ha blitt født med. Neuroqueer kjetterier: Merknader om nevrodiversitetsparadigmet, Autistisk empowerment, og postnormale muligheter

Akkurat som med vilje å frigjøre seg fra den kulturelt inngrodde og håndhevede ytelsen til heteronormativitet noen ganger blir referert til som queering, med vilje å frigjøre seg fra den kulturelt inngrodde og håndhevede ytelsen til neuronormativitet kan betraktes som neuroqueering.

Begrepet neuroqueering representerer et rikt og viktig skjæringspunkt mellom feltene Neurodiversity Studies og Queer Theory.

Neuroqueer kjetterier: Merknader om nevrodiversitetsparadigmet, Autistisk empowerment, og postnormale muligheter

Min favoritt artikulasjon av Queer Theorys transcendens av begrensningene i essensialistisk identitetspolitikk er en enkelt setning skrevet i 1997 av den skeive teoretikeren David M. Halperin. I sin bok Saint Foucault: Mot en homofil hagiografi, Halperin skrev:

«Queer,» I alle fall, betegner ikke en klasse av allerede objektiverte patologier eller perversjoner; snarere beskriver den en mulighetshorisont hvis presise omfang og heterogent omfang i prinsippet ikke kan avgrenses på forhånd.

Denne post-essentialistiske artikulasjonen av betydningen og potensialene til queer oppsummerer også perfekt min oppfatning av betydningen og potensialene til neuroqueer. Neuroqueer er ikke bare et synonym for nevrodivergent, eller for nevrodivergent identitet kombinert med skeiv identitet. Neuroqueer er aktiv subversjon av både neuronormativitet og heteronormativitet. Neuroqueer er forsettlig manglende overholdelse av kravene til normativ ytelse. Neuroqueer velger å aktivt engasjere seg i ens potensialer for nevrodivergens og queerness, og skjæringspunktene og synergiene til disse potensialene. Neuroqueer handler om å gjenkjenne den grunnleggende sammenflettede naturen til kognisjon, kjønn, og utførelse, og også om behandling av kognisjon, kjønn, og utførelse som flytende og tilpassbar, og som lerret for pågående kreativ eksperimentering.

Neuroqueer overskrider essensialistisk identitetspolitikk ikke bare ved å behandle identitet som flytende og tilpassbar, men også ved å være radikalt inkluderende. Neuroqueering er noe alle potensielt kan gjøre, og det er uendelige mulige måter å gjøre det på og uendelige mulige måter å bli transformert av det. Begrepet neuroqueer peker på en horisont av kreative muligheter som alle kan velge å engasjere seg med.

Neuroqueer kjetterier: Merknader om nevrodiversitetsparadigmet, Autistisk empowerment, og postnormale muligheter

Kommer til vilkår

Jeg hadde ikke ordforrådet for det jeg følte meg tilbake i Southern Baptist Texas på 1970- og 80-tallet, men jeg var ukomfortabel med og motstandsdyktig mot kjønnsnormer som barn. De følte: dumt, vilkårlig, undertrykkende, begrensende, unødvendig, kontraproduktiv, irrasjonell. De ga ikke mening. De passet ikke.

En liten, delbar anekdote om måtene normene gikk imot min sliping, fra en livstidssamling:

Jeg uttrykte meg ikke åpent i kjole mye - jeg var dødelig redd for å bli lagt merke til og helt usikker på hva jeg følte - men jeg ville sprute litt farge i. Jeg valgte et rosa tonet belegg på et nytt par briller en gang. Barn på skolen ga meg sorg, men jeg likte dem og kom til å bruke dem som et trassig merke og også et slags skjold. Faren min fikk fjernet belegget.

Flere utbrenthet og pensjonisttilværelse senere, Jeg har null kapasitet til maskering, for å dempe meg selv til følsomhetene til omkringliggende bigots og mobbere. Jeg liker den rosa og de thailandske fiskerbuksene med blomstertrykk og ønsker vemodig at jeg kunne ringe kjønnet mitt til pansexual, polyamorøs, genderpunk, genderqueer humør.

Autigender og neuroqueer er de beste passformene jeg har funnet etter en levetid på å søke. Kanskje et begrep som passer enda bedre vil dukke opp. Kanskje det allerede er der ute for meg å oppdage. Jeg fortsetter å lese andre skeive autister når vi hjelper hverandre med å finne ut av oss selv.

Studier

Fokus: Autismespektrumforstyrrelser: Kjønnsidentitet og autism

Økt kjønnsavvik i autismespekterforstyrrelser og oppmerksomhetsunderskudd hyperaktivitetsforstyrrelse. - PubMed - NCBI

Autistiske trekk i en internettprøve av kjønnsvarianter UK voksne: International Journal of Transgenderism: Vol 16, Nei 4

Autismespektrumforstyrrelser hos kjønnsdysforiske barn og unge

Evaluering av Asperger syndrom hos ungdom som presenteres for en kjønnsdysforiklinikk

Kjønnsavvik blant ungdommer med autismespektrumforstyrrelser: En retrospektiv kartgjennomgang

Kjønnsdysfori og autismespektrumforstyrrelse: En systematisk gjennomgang av litteraturen

Autismespektrumforstyrrelser hos kjønnsdysforiske barn og unge | SpringerLink

Egenskaper av autismespektrumforstyrrelser hos voksne med kjønnsdysfori | SpringerLink

Effekten av høyt fungerende autisme på seksuell orientering og kjønnsidentitet

Kort rapport: Autistiske egenskaper hos barn og ungdom med kjønnsdysfori. - PubMed - NCBI

Fugl, du kan fly

Så tiden er kommet

For at sjelen din endelig skal tilhøre

Stopp fasaden

Selv om verden ikke er klar for deg og jeg

Du begynner livet ditt

Fra dette øyeblikket nå

Fugl du kan fly

Fugl du kan fly

Du bryter ut

Ut av skallet ditt i dag

Du begynner livet ditt

Fra dette øyeblikket nå

Fugl du kan fly

Fugl du kan fly

Du bryter ut

Ut av skallet ditt i dag

Gutt, du klarer deg bra

Du er ikke en jente

Du er ikke en gutt

Det er jeg heller ikke

Gutt, du klarer deg bra

Du er ikke en jente

Du er ikke en gutt

Det er jeg heller ikke

Gutt, du klarer deg bra

Du er ikke en jente

Du er ikke en gutt

Det er jeg heller ikke

Gutt, du klarer deg bra

Du er ikke en jente

Du er ikke en gutt

Det er jeg heller ikke

Gutt, du klarer deg bra

Du er ikke en jente

Du er ikke en gutt

Det er jeg heller ikke

—Bird, Du kan fly (ikke-binær sang) av Eyemèr

Transform

Hvis du elsket meg

Jeg trenger ikke å stikke av

Jeg trenger ikke å gjemme meg bort

Gjennom dette livet

Hvis jeg kunne forvandle

Og endre måten jeg er akkurat nå

Jeg ville være

Nøyaktig hva du vil se

Hvis du elsket meg

Jeg trenger ikke å være trist

Jeg kunne smile, og du ville være glad

At jeg er fra dette livet

Hvis jeg kunne forvandle

Jeg trenger ikke å være redd

Jeg trenger ikke å være uskiket

Fra dette livet

Jeg vil ikke ha spesialbehandling

Jeg vil ikke ha oppmerksomhet

Jeg vil bare sameksistere

På riket som du spiller på

Åpne opp ditt hjerte

Ta meg som jeg er

Elsk meg, hater meg, knus hjertet mitt

Bare la meg leve

Vel, hvis du elsket meg

Jeg trenger ikke å være trist

Jeg kunne smile, og du ville være glad

At jeg er fra dette livet

(Hvis jeg kunne) Transform

Og jeg trenger ikke å være redd

Jeg trenger ikke å være uskiket

Fra dette livet

Liv

Vel, hvis du elsket meg

Jeg trenger ikke å være trist

Jeg kunne smile, og du ville være glad

At jeg er fra dette livet

Hvis jeg kunne forvandle

Jeg trenger ikke å være redd

Jeg trenger ikke å være uskiket

Fra dette livet

Livet!

Forvandle!

a href=» (Enkelt) av Steam Powered Giraff/a

Gi deg selv en kombinasjonsplate (Combo plate)

Transform

Transform, forvandle, alle forvandle

Hvis vi kunne forvandle oss

Vi trenger ikke å være redd

Vi trenger ikke å være uskiket

Fra dette livet

Hvis vi kunne forvandle oss

Og endre måten vi er akkurat nå

Det ville være

Mye, mye, for lett

Kan du ta de tankene bort?

Ser du ikke at jeg har det bra?

Varm hjertet ditt, ser du ikke

Det er akkurat det samme som mitt?

Er jeg naiv?

—Transform av Steam drevet Giraffe

Feilen er ikke oss, det er alt Clamor og oppstyr

Rekk opp hånden hvis du ikke er fra en form (ja meg)

Varierte strenger er verdt mer enn gull

Mah-ah-ah-ah-ahl funksjon borte

Mah-ah-ah-ah-ahl funksjon borte

Feil! Feil! Feil!

...

Deres funksjonsfeil er ikke oss, det er alt klamring og oppstyr

Jeg er i ferd med å hente deg

få deg opp igjen på føttene

du trenger ikke å bekymre deg kjærlighet

Selv om vi er ufullstendige

Kom igjen baby åpne opp

Trekk ut ledningene og trim fluffen

Vær deg selv høres så klisjé

Men hei, la oss gjøre det uansett

Vi fungerer helt fint, vi er i live

Ved dette krysset av dysfunksjon er vi ankommet

Hva er feilen din?

Ikke vær skremme, det spiller ingen rolle hvordan du bruker håret

Hva er feilen din?

Bring det frem perfekt er en kjede for hva det er verdt

Svingete, mager eller bisarre

Den beste formen er hvem du er

Rekk opp hånden hvis du ikke er fra en form (ja meg)

Varierte strenger er verdt mer enn gull

Mah-ah-ah-ah-ahl funksjon borte

Mah-ah-ah-ah-ahl funksjon borte

Feil! Feil! Feil!

Kjenn brannene mens de kiler ansiktet ditt

Se og lær når de får deg til å føle skam

Enere og nuller til overs, utelatt for å hjemsøke

Komb dem inn og la dem ønske

Jeg vil ha mer fra dette dumme livet

Vil du ha mer fra dette dumme livet? (oh yeah)

Enere og nuller, nuller og nuller, nuller og nuller

Legg dem opp, ta dem opp, vis dem

Jeg fungerer helt fint, jeg er i live

Ved mitt kryss av dysfunksjon ankommer vi

Hva er deres funksjonsfeil?

Det er en start; Kan vi lære dem å ikke falle fra hverandre?

Deres funksjonsfeil er ikke oss, det er alt klamring og oppstyr

Når jeg sier at jeg elsker deg, for faen Janet, ta det som sannhet

Alt er litt ødelagt

For å være uberørt, må du spøke

Mah-ah-ah-ah-ahl-funksjon borte

Mah-ah-ah-ah-ahl-funksjon borte

- Feil

Venstre: Lydia Santos (hun/de), autistisk, epileptisk, demigirl lesbisk. 26 y/o (hvis de bryr seg)

Ikke sant: Maxine Fields (hun henne), adhder, bifil cis kvinne og Lydias kjæreste. 28 y/o (en gang til, hvis de bryr seg)

Kunst: itsyagerg_zero

Jeg er i ferd med å hente deg

få deg opp igjen på føttene

du trenger ikke å bekymre deg kjærlighet

Selv om vi er ufullstendige

Når jeg sier at jeg elsker deg, for faen Janet, ta det som sannhet

InnholdsfortegnelsenKjønnsvariansVåre doble identiteter konkurrerer ikke; De er komplementæreKjønnskopier og bricolageJeg føler meg ikke som et kjønn, jeg føler meg som meg selvMinoritetsstressautikjønn og neuroqueer: To ord om forholdet mellom autisme og kjønn som passer til meautigenderNeuroqueerKommer til vilkårStudiesBird, du kan flyTransformFeilen er ikke oss, det er alt Clamor og oppstyr