Klasa UX: Projektimi për Pluralizëm

Ear readers, press play to listen to this page in the selected language.

Që nga leximi i NeuroTribes, ne mendojmë për hapësira psikologjikisht dhe ndijore të sigurta të përshtatshme për punën e zonës si “flluska Cavendish” dhe “hapësirë Cavendish”, pas Henry Cavendish, magjistar i Clapham Common dhe zbulues i hidrogjenit. Privilegjet e fisnikërisë i dhanë hapësirë dallimeve të tij, duke i lejuar atij hapësirën dhe mundësinë për t'u bërë “një nga shkencëtarët e parë të vërtetë në kuptimin modern”.

Tabela e përmbajtjes Cavendish SpaceCaves, Campfires, dhe Vrima lotim Bashkëpunimi me ndërprerje Neurologjike Pluralizmi Medges Rastet janë Rastet e Stresit: Dizajni është testuar në EdgesDesign Me, Jo për Përvojën e Përdoruesit të Shkollës Komoditet dhe Zgjedhje dhe Student-Krijuar Shkollat Hacking: Getting veten për Po

Hapësira e shpellave

Hapësira Cavendish: hapësira psikologjikisht dhe ndijore të sigurta të përshtatshme për punën në zonë, bashkëpunim të përhershëm dhe ndërtim bashkëpunues të ngrohtë.

Le të ndërtojmë shtëpi psikologjikisht të sigurta të mundësive pa kërkesën e fisnikërisë ose privilegjit. Zëvendësoni zbukurimet e klasës së pajtueshmërisë me kontekstin e krijuar nga nxënësi, BYOD (Bring Your Own Device) dhe BYOC (Bring/Build Your Own Comfort). Le të godasim dyqanet e lulëzimit, të blejmë lëndë druri, të aplikojmë disa etikë hacker dhe ta kthejmë klasën e pajtueshmërisë në diçka psikologjikisht të sigurt dhe të rehatshme për një ekip mendjesh të rinj të angazhuar në mësimin e bazuar në pasion. Informoni hapësirat me neurodiversitetin dhe modelin social të aftësisë së kufizuar në mënyrë që ata të mirëpresin dhe të përfshijnë të gjitha mendjet dhe trupat. Sigurimi i hapësirave të qeta për punë të lartë të zonës së kujtesës shtetërore ku studentët mund t'i shpëtojnë trullos ndijor, të kalojnë në shtetet e rrjedhës dhe të gëzojnë orarin e një krijuesi Sigurimi i hapësirave sociale për bashkëpunim dhe shoqëri. Krijo shpellë, zjarr kampi, dhe zonat vrimë lotim. Zhvilloni shkurtime neurologjike të frenimit. Plotësoni klasat tona me zgjedhje dhe rehati, tolerancë mësimore, lidhje të vazhdueshme dhe teknologji ndihmëse. Me fjalë të tjera, të bëjë hapësirë për Cavendish. Bëni hapësira për bashkëpunim dhe punë të thellë.

Një nga idetë më interesante që dalin nga teoria e kapitalit të vëmendjes është mjedisi i habitshëm i rolit që mund të luajë në mbështetjen e performancës njohëse të elitës.

Shkrimtarët profesionistë duket se janë në skajin e fundit të këtij eksperimentimi, por nuk do të habitesha nëse, në të ardhmen e afërt, fillojmë të shohim vëmendje më serioze t'i kushtojmë ndërtimit të hapësirave seriozisht të thella ndërsa ekonomia jonë zhvendoset drejt punës gjithnjë e më të kërkuar të njohurive.

Hambari i shkrimit të Simon Winchester - Hacks studimi - Cal Newport

Në hapësirën tonë të të mësuarit, ne sigurojmë shpella, zjarre dhe vrima lotimi në mënyrë që luleradhiqe, tulips dhe orkide njësoj mund të gjejnë afat. Online dhe offline, ne ofrojmë hapësira individuale, si dhe hapësira të komunitetit në mënyrë që nxënësit të mund të shoqërohen në mënyrë progresive sipas kapacitetit të tyre të ndërveprimit. Shpellat, zjarret e kampit dhe vrimat e ujitjes janë të nevojshme për të hartuar për pluralizëm neurologjik dhe për të siguruar siguri psikologjike. Ato janë të nevojshme për ndërtim pozitiv të ngrohtë.

Shpella, zjarret e kampit dhe vrimat e ujitjes

Bëni hapësirë për Cavendish.

Ashtu si Cavendish, ne jemi autistik. Ne kemi të bëjmë me shumë nga jeta e tij personale. Ai kishte nevojë për flluskën e tij, shpellën e tij, fshikëzën e tij shqisore dhe shoqërore.

Ai gjithashtu kishte nevojë, herë pas here, shoqërinë e një grupi të vogël të shoqërisë mbretërore të tij shoqërisë. Shoqëria Mbretërore e hënë Club ishte zjarri i tij, vendi i tij ku ai mund të rri në skajet dhe të bisedoj me një grup të vogël në kushtet e tij.

Burimi i kësaj droje të dukshme ishte ankthi shoqëror aq intensiv saqë pothuajse e imobilizoi atë në situata të caktuara.

Nuk është e vërtetë, megjithatë, se ai donte të hiqte veten tërësisht nga shoqëria e kolegëve të tij; ai vetëm donte të qëndronte në anën tjetër, duke njomur gjithçka. Dy shkencëtarë që bisedojnë mbi një temë me interes në Klubin e hënë të Shoqërisë Mbretërore mund të vërejnë një figurë të përkulur në një pallto gri-jeshile përgjojnë në hije, duke dëgjuar me vëmendje. Të etur për të kërkuar vlerësimin e tij për punën e tyre, shokët e tij filozofët natyrorë hartuan një metodë dinjare por efektive për ta tërhequr atë në një shkëmbim. “Mënyra për të folur me Cavendish nuk është të shikosh kurrë”, tha astronomi Francis Wollaston, “por të flasësh ashtu siç ishte në një vend të lirë, dhe pastaj nuk ka gjasa, por mund ta vendosësh atë të shkojë”.

NeuroTribes: Trashëgimia e Autizmit dhe e Ardhmja e Neurodiversitetit

Mësoni rreth tipareve neurodivergjente të Cavendish në fjalorin tonë.

Mësoni rreth “ankthit të ekspozimit”

Mësoni rreth “Mutizmit të Situatës”

Mësoni Rreth “Refuzimit Dysphoria Sensitive”

Mësoni Rreth “Monotropism”

Cavendish ishte shumë e pakëndshme në syrin e publikut. Ai formoi një aleancë me Charles Blagden, një kolegëve të ekstrovertuar dhe dalëse të hënën Club, ku Blagden prezantoi Cavendish dhe idetë e tij për audiencat më të gjera. Blagden solli Cavendish në Commons krijuese, në vrimat lotim të shkencës dhe natyralizmit. Cavendish nevojshme bashkëpunim të përhershme.

Bashkëpunimi me ndërprerje

Grupet anëtarët e të cilëve ndërvepruan vetëm me ndërprerje ruajtën më të mirën e të dy botëve, në vend që t'i nënshtroheshin më të keqes. Këto grupe kishin një cilësi mesatare të zgjidhjes që ishte pothuajse identike me ato grupe që ndërvepruan vazhdimisht, por ata ruajtën variacion të mjaftueshëm për të gjetur disa nga zgjidhjet më të mira, too.Teknikat e zgjidhjes së problemeve marrin kthesë të re: Për zgjidhjet më të mira, bashkëpunimi me ndërprerje ofron formulën e duhur

Shpella jonë, zjarr kampi, dhe humor vrimë lotim hartë në të kuqe, të verdhë, dhe të gjelbër të shënjat e ndërveprimit (aka shënjat e komunikimit me ngjyra). Rrjedha e komunikimit me tre nivele dhe tre shpejtësi e përdorur në Automattic dhe kompani të tjera të shpërndara pasqyron shoqëri progresive të shpellës, zjarr kampi, dhe kontekstet vrima lotim dhe të kuqe, të verdhë, të gjelbër disponimi ndërveprimit. Të gjitha këto lehtësojnë bashkëpunimin e përhershëm, sigurinë psikologjike dhe sigurinë shqisore.

Zgjidhjet më të mira vijnë nga “bashkëpunimi i përhershëm” — puna në grup e pikësuar nga pushimet për të menduar dhe punuar nga vetja. Daniel Pink

Mësoni më shumë rreth bashkëpunimit me ndërprerje

Pluralizmi neurologjik

Njerëzit neurodivergjentë janë barometra psikologjikë të sigurisë.

Ne duhet të ndërtojmë për sigurinë psikologjike, sociale dhe ndijore të njerëzve neurodivergjentë.

Shpella, zjarr kampi, vrima për lotim

Dandelions, Tulips, Orchids

E kuqe, e verdhë, jeshile

Biseda, Diskutim, Publikim

Në kohë reale, Asink, Depo

Këto reduktime janë një vend i dobishëm fillestar kur dizajnohen për pluralizëm neurologjik. Kur dizajnojmë për pluralizëm, ne dizajnojmë për jetën reale, për aktualitetin e njerëzimit.

Hyper-plasticiteti na predispozon të kemi reagime të forta shoqëruese ndaj traumës. Sistemi ynë i të mësuarit kërcënim-përgjigje është kthyer në alarm të lartë. Ana e rrokullisjes së këtij hiper-plasticiteti është se ne gjithashtu përshtatemi shpejt me mjedise që janë vërtet të sigurta për sistemin tonë nervor.

Stereotipet e meltdowns dhe vetë-dëmtimit në autizëm vijnë nga fakti se ne shpesh kemi përgjigje stresi ndaj gjërave që të tjerët nuk i perceptojnë si shqetësuese. Për shkak se nevojat tona unike të sigurisë nuk kuptohen gjerësisht, rritja me trauma të gjera është bërë parazgjedhja jonë.

Për shkak të përgjigjeve tona të ndryshme bio-sociale ndaj stimulit, njerëzit autistikë kanë pengesa të rëndësishme për qasjen në siguri.

Zbulimi i një identiteti pozitiv autistik të informuar nga Trauma Geek | Medium

Mësoni Rreth Kuqe|Verdhë|Gjelbër “Badges Ndërveprimi”

Mësoni rreth “Shpellave, zjarreve dhe vrimave të ujitjes”

Mësoni Rreth “Dandelions, Tulips, Orchids”

Mësoni rreth “Shpejtësisë së Komunikimit

Edges Rastet janë raste të stresit: Dizajni është testuar në Edges

Një arsim që është projektuar në skajet dhe merr parasysh profilin e mësimit të dhëmbëzuar të të gjithë nxënësve mund të ndihmojë në zhbllokimin e potencialit në çdo fëmijë. Nga Armiqësia në Komunitet — Mësuesit Going Gradeless

Dizajn për agjenci dhe bashkëpunim. Dizajn për pranim dhe motivim të brendshëm. Dizajn për jetën reale të njerëzve me aftësi të kufizuara dhe neurodivergjente. Ne jemi gjithmonë raste buzë, dhe rastet buzë janë raste të stresit. Logjistika e aftësisë së kufizuar dhe ndryshimi njohës janë rraskapitëse, shpesh e pamundur. Një pjesë e domosdoshme e dizajnit është dhembshuria dhe një pjesë e domosdoshme e dhembshurisë është njohja e realiteteve strukturore të njerëzve të margjinalizuar. Dizajni është testuar në skajet. Ne dizajnojmë për të gjithë kur dizajnojmë për neurodiversitet dhe aftësi të kufizuara.

Dizajn për profilet tona me gjemba.

“Rastet Edge përcaktojnë kufijtë e kujt dhe çfarë ju intereson” (http://bkaprt.com/dfrl/00-01/). Ata përcaktojnë kufirin midis njerëzve që jeni të gatshëm të ndihmoni dhe atyre që jeni të kënaqur për të margjinalizuar.

Kjo është arsyeja pse ne kemi zgjedhur t'i shohim këto jo si raste buzë, por si raste stresi: momentet që vënë dizajnin tonë dhe zgjedhjet e përmbajtjes në provë të jetës reale.

Është një test që nuk e kemi kaluar akoma. Kur ballafaqohemi me përdoruesit në ankth apo krizë, shumë nga përvojat që ndërtojmë bien në mënyra të mëdha dhe të vogla.

Në vend që të trajtojmë situatat e stresit si shqetësime të skajshme, është koha që t'i zhvendosim në qendër të bisedave tona - për të filluar me përdoruesit tanë më të prekshëm, të hutuar dhe të theksuar dhe më pas të punojmë në rrugën tonë të jashtme. Arsyetimi është i thjeshtë: kur i bëjmë gjërat për njerëzit më të keq, ata do të punojnë shumë më mirë kur njerëzit janë në të mirën e tyre.

Dizajn për jetën reale

Raion dêtre ndërseksionalitetit është për të zbuluar sistemet që organizojnë shoqërinë tonë. Shkëlqimi i kryqëzimit është se kontributi i tij themelor në mënyrën se si e shohim botën duket kaq i përbashkët sapo ta keni dëgjuar: duke u fokusuar në pjesët e sistemit që janë më komplekse dhe ku njerëzit që jetojnë janë më të prekshmit, ne e kuptojmë sistemin më të mirë.

Në thelbin e saj, kryqëzimi ka të bëjë me nuancën dhe kontekstin.

Burimi: Kryesia ndërseksionale — Tressie McMillan Cottom — Medium

“Në thelb, askush nuk e di më së miri lëvizjen e oqeanit se peshqit që duhet të luftojnë aktuale për të notuar në rrjedhën e sipërme. Unë studioj peshqit që notojnë në rrjedhën e sipërme.”

Burimi: Cyberfeminism Black: Ndërseksionaliteti, Institucionet dhe Sociologjia Dixhitale nga Tresssie McMillan Cottom:: SSRN

Për më shumë, Lexoni “Zgjedhja e Margin: Dizajni është testuar në skajet”

Dizajn me, jo për

Edhe më mirë se dizajnimi për është dizajnimi me. Studentët neurodivergjentë dhe me aftësi të kufizuara janë testues të madh të rrjedhës. Ata do të tërësisht qen ushqim UX tuaj shkollë. Ka mundësi të mëdha për të mësuar projekt dhe pasion në dhënien e studentëve agjenci për të audituar kontekstin e tyre dhe për të hartuar diçka më të mirë.

Dhe, merr fjalën time për këtë, askush nuk mund të identifikojë dhe të rebelohet kundër një sistemi të padrejtë në mënyrë efikase sa një fëmijë apo i rritur me ID, përveç ndoshta një personi autistik. Ata e dinë se sistemi është i padrejtë!

Burimi: PBIS është thyer: Si ta rregullojmë atë? — Pse nuk e kanë bërë këtë ende?

Paralelisht me temën se kush harton për fëmijët qëndron një pyetje më e madhe: A kanë nevojë fëmijët për dizajn fare? Ose, më mirë, si mund të mundësohen të dizajnojnë lodrat që u nevojiten dhe përvojat që ata dëshirojnë për veten e tyre? Akti i bërjes që projektuesit të gjejnë kaq të kënaqshëm është ndërtuar në edukimin e hershëm të fëmijërisë, por ndërsa rriten, shumë fëmijë humbasin mundësitë për të krijuar mjedisin e tyre, të kufizuar nga një pamje tekst-centrike e arsimit dhe shqetësimet për sigurinë. Pavarësisht dëshirës së të rriturve për të krijuar një botë më të sigurt dhe më të butë të fëmijëve, diçka humbi në përkthim. Jane Jacobs tha, e fëmijës në mjedisin e projektuar për fëmijëri: “Shtëpitë e tyre dhe terreneve sportive, në mënyrë të rregullt në kërkim, kështu buffered nga ngatërruar, ndërhyrjet e çrregullt të botës së madhe, mund të aksidentalisht të planifikuar në mënyrë ideale për fëmijët që të përqendrohen në televizion, por për shumë pak tjetër truri i tyre i uritur kërkoj.” Mjedisi ynë i ndërtuar po i bën fëmijët më pak të shëndetshëm, më pak të pavarur dhe më pak imagjinativë. Ajo që kërkojnë këto truri të uritur është liria. Trajtimi i fëmijëve si qytetarë, në vend se si konsumatorë, mund ta thyejë këtë model, duke krijuar një ekonomi të përbashkët hapësinore të përqendruar në edukimin publik, rekreacionin dhe transportin e sigurt dhe të hapur për të gjithë. Gjurmimi i dizajnit të fëmijërisë në origjinën e tij të shekullit të nëntëmbëdhjetë tregon se si kemi ardhur në këtë vend, por gjithashtu zbulon blloqet e ndërtimit të rezistencës ndaj argëtimit të rrethuar.

Dizajni i Fëmijërisë: Si bota materiale formon fëmijët e pavarur

Përvoja e përdoruesit të shkollës

Çfarë shohin fëmijët? Çfarë ndjejnë ata? Çfarë bëjnë ata erë? Çfarë dëgjojnë ata? Cila është përvoja e tyre kur ata lëvizin nëpër shkollën tuaj?

Sa më efektive mund të jemi nëse dizajni ynë i ndërfaqes së përdoruesit ishte i qëllimshëm dhe i dizajnuar qëllimisht për të mbështetur fëmijët?

 Kanë shumë më pak rregulla, dhe vetëm kanë rregulla që ju mund të mbrojë me sukses në një debat me një student

Eliminimi i ndalimit të drekës dhe pa dënime pushimi. Këto janë ndëshkime mizore të cilat prishen besueshmërinë tuaj me çdo fëmijë.

Graffiti i punës është i mirë.

UX Shkolla juaj. Çfarë është ajo? Dhe ku të fillojë.

Ne kishim folur për udhëtimin tonë nga hapja e disa mureve deri te ndërtimi i hapësirave vërtet fleksibël, nga ofrimi i fëmijëve të tapicave dhe shkrimit të zgjedhjeve në një lëvizje drejt eliminimit të klasave të vetme të mësuesve, por prezantimi ynë ishte, me të vërtetë, i drejtuar drejt ndërtimit.

“Gjithkush gjithmonë ka një projekt ndërtimi”, më në fund thashë.

Sepse çdo shkollë duhet të ndryshojë gjatë gjithë kohës. Dhe duhet të ndryshojë me një qëllim - duke lëvizur nga hapësirat e mësimdhënies me qendër të rriturve në hapësirat e të mësuarit në qendër të fëmijëve - duke lëvizur nga mjedise statike në mjedise fleksibël - duke lëvizur nga dizajni kontrollues në

Çdo shkollë ka nevojë për një projekt ndërtimi çdo vit, sepse nuk keni nevojë për kontraktorë dhe buldozerë për të ndryshuar mjedisin shkollor - ju duhet vetëm angazhim.

Pra, nëse ju nuk mund të bëni gjëra të shtrenjta - ju ende mund të bëni gjëra efektive. Pra, këtu janë katër gjëra që mund të bëni për të ndryshuar hapësirën e shkollës suaj.

Një: Jepni fëmijëve tuaj dhuratën e dritës së diellit.

E pra, për të ruajtur vëmendje të shëndetshme fëmijët kanë nevojë për tre gjëra që janë shpesh në furnizim të shkurtër në shkolla - ajër të pastër, lëvizje të madhe të muskujve, dhe ditën e diellit. Një nga më të lehta për të rregulluar, në shumë shkolla, është dita e diellit.

Dy: Largohuni nga tavolinat e mësuesve.

Tavolina e mësuesit është një mbetje e shëmtuar e një kohe kur mësuesit e papërfshirë udhëhiqnin klasa joefektive, ata me të vërtetë duhet të zhduken.

Tre: Mbani të gjitha dyert e klasës hapur.

Mënyra më e dukshme për të ndërtuar transparencën dhe hapjen në mjedisin tuaj arsimor është hapja e dyerve të klasës dhe krijimi i nocionit “të përbashkët”. Hapja e dyerve do ta bëjë shkollën tuaj më të zhurmshme dhe më aktive. Ajo do të konvertojë korridoret nga hapësira e mbeturinave në hapësirë mësimore. Kjo do të lejojë fëmijët që kanë nevojë për një lloj tjetër të hapësirës për të pasur atë dhe ende - të mbeten të mbikëqyrur.

Natyrisht kjo do të bëjë diçka tjetër. Biseda që u dhamë arkitektëve titullohej “Hapësira që detyron të ndryshojë — Ndrysho atë forcë hapësirë”. Hapja e dyerve do t'i bëjë mësuesit tuaj të ndryshojnë atë që bëjnë ata. Mjediset e zhurmshme do të thotë se zëri i mësuesit duhet të ndryshojë. Ju nuk mund të vërtetë bërtas mbi të, ju duhet të flisni nën të, dhe kështu të largoheni nga udhëzimet masive.

Katër: Lëreni fëmijët të ulen aty ku duan, nëse duan.

E kemi këtë thënie, “nëse një fëmijë nuk mund të ecë në asnjë klasë, në çerdhe deri në klasën e 12-të, dhe të zgjedhë se ku, si, ose nëse të ulet - ne nuk u mësojmë atyre të marrin vendime, që do të thotë se nuk u mësojmë fare”.

Kjo është e rëndësishme. Akti i kontrollit të tapicerisë, si akti i kontrollit të përdorimit të tualetit, ose ushqimit dhe pijeve, është një akt që thyen mundësinë e besimit të vërtetë midis mësuesve dhe fëmijëve.

Burimi: Si do ta ridizajnoni shkollën tuaj gjatë gjashtë muajve të ardhshëm?

Ne nuk mund të ndërtojmë një Përvojë Përdoruesi efektive, të ndjeshëm, nëse nuk ndërtojmë një ndërfaqe përdoruesi nga të cilën fëmijët nuk do të largohen. Dhe shkollat tona janë Interfaces User. Shkollat tona janë “si” fëmijët tanë ndërveprojnë me arsimin. Çdo derë, mur, dhomë, mësues, rregull, karrige, tavolinë, dritare, pajisje digjitale, libër, hall pass janë pjesë e ndërfaqes së përdoruesit, dhe se ndërfaqja e përdoruesit përcakton Përvojën e Përdoruesit.

Dhe ne nuk mund të fillojmë të kuptojmë Përvojën e Përdoruesit që na nevojitet derisa të hyjmë plotësisht në kokat e përdoruesve tanë. Kjo është e vërtetë në dizajnin e uebit dhe programimit, është e vërtetë në dizajnin e shitjes me pakicë dhe restorant, dhe është absolutisht e vërtetë kur ne dizajnojmë shkollat tona. Ky kuptim mund të ketë rrugë komplekse analitike - dhe ato janë të rëndësishme, dhe ka një komponent të përkushtuar që kujdeset - por gjithashtu ka një mbështetje thelbësore empatike, dhe ndoshta ju mund të filloni të punoni në atë mbështetje në një mënyrë serioze para fillimit të këtij viti shkollor të ardhshëm.

SpeedChange: Shkrimi për ndjeshmëri

Fleksibiliteti i të mësuarit i krijuar nga hapësirat tona të reja në shkollë, shumë-moshë ofron një bandwidth shumë më të gjerë të mundësive dhe përvojave potenciale për fëmijët. Ne kemi mësuar nga burime të shumta kërkimore se drita natyrore është një përbërës kyç për të krijuar mjedise në të cilat nxënësit lulëzojnë. Që nga ridizajnimi, drita derdhet në sallat dhe hapësirat e të mësuarit. Një shumëllojshmëri e mobiljeve fleksibël, tapiceri dhe zonat e punës joformale u ofrojnë nxënësve dhe mësuesve mundësitë zgjedhëse dhe rehati për të gjetur në hapësirë ndryshe në varësi të punës që po bëhet. Mësuesit e dinë nga hulumtimet e të mësuarit se të dy hapësirat për punë të qetë, të pavarur, si dhe për grupet e vogla dhe të mëdha për t'u mbledhur janë kritike për të adresuar gamën e nevojave të fëmijëve, përvojat e planifikuara të mësuarit dhe udhëzimet e nevojshme për të maksimizuar potencialin e të mësuarit

Të menduarit përtej kutisë së shkollës: Arkitektura e Frymëzuar + Mësimi Bashkëkohor | Një

Është përgjegjësia jonë për të siguruar çdo nxënës me zgjedhje reale hapësirë të të mësuarit bazuar në detyrë dhe nevojat fizike të bazuara në rehati fizike, të cilat jo vetëm që lejojnë energjinë e tyre njohëse të fokusohet në të mësuarit, por ndihmon studentët të zhvillojnë aftësitë bashkëkohore të nevojshme për të ndryshuar dhe përdorur hapësirat për të iniciuar dhe të përmbushur punën bashkëpunuese dhe individuale. Kjo përfshin disponueshmërinë e mjeteve të shumta të komunikimit dhe teknologjive bashkëkohore, si dhe ndihmën e studentëve në të kuptuarit dhe krijimin e një shumëllojshmëri të produkteve të të mësuarit që demonstrojnë zgjedhjet e studentëve në programin mësimor, detyrë

Asnjë fëmijë brenda Shkollave Publike të Qarkut Albemarle nuk duhet të ketë nevojë për një etiketë ose recetë për të hyrë në mjetet e të mësuarit ose mjediset që u nevojiten. Brenda kufizimeve të ligjeve të tjera (në veçanti, të drejtën e autorit) ne do të ofrojmë përfaqësime alternative të informacionit, mjete të shumëfishta dhe një shumëllojshmëri të strategjive mësimore për të siguruar qasje për të gjithë nxënësit për të fituar kompetenca të mësuarit gjatë gjithë jetës dhe njohuritë dhe aftësitë e specifikuara në kurrikulare standardet. Ne do të krijojmë kultura në klasë që përqafojnë plotësisht diferencimin e mësimit, punës studentore dhe vlerësimit bazuar në nevojat dhe aftësitë e nxënësve individualë. Ne do të aplikojmë shkencën bashkëkohore të të mësuarit për të krijuar pika hyrëse të arritshme për të gjithë studentët në mjediset tona të të mësuarit; dhe që mbështesin studentët në mësimin se si të bëjnë zgjedhje teknologjike për të kapërcyer aftësitë e kufizuara dhe paaftësitë, dhe për të

Shtatë rrugët

Komoditeti dhe Zgjedhja dhe Konteksti i krijuar nga studentët

“... ndërsa ulesha në atë klasë kimike, pyeta, 'A ka dikush këtu mobilje si kjo në shtëpi? ' Unë mendoj se filloi Zgjedhja jonë dhe Rrugën e Komoditetit.” Mësimi i përjetshëm: Si imagjinata, vëzhgimi dhe mendimi me bazë zero ndryshojnë shkollat

Ne besojmë në shkallëzimin e ideve, teorive dhe strategjive të shkëlqyera nëpër shkollat tona në vend që të përpiqemi të zgjerojmë programet. Jo të gjithë do të ndërtojnë një shtëpi peme në kafene siç bënë fëmijët tanë në një shkollë të mesme. Kjo ishte një dëshirë specifike e shkollës. Një grup i nxënësve të mesëm në një shkollë tjetër vendosën të ndërtonin një aparat të lartë-lartësi tullumbace dhe ta dërgojnë atë në skajet e jashtme të atmosferës. Jo çdo shkollë e mesme duhet ta bëjë këtë. Disa fëmijë mund të vendosin të bëjnë diçka që duket më pak ambicioze dhe të ndërtojnë një kurs golfi me nëntë vrima Putt duke përdorur karton. Projektet, dhe forma e mjedisit të të mësuarit, duhet të ndërtohen mbi pasionet, dhe të ndërtohen nga përvojat, të dy nxënësve dhe mësuesve.

Mësimi i përjetshëm: Si imagjinata, vëzhgimi dhe mendimi me bazë zero ndryshojnë shkollat

Ne po mësojmë se Making to Learning lejon vetë fëmijët të krijojnë kontekstin e tyre të angazhimit.

Marrja ka një rol të thjeshtë në shkolla, shoku dhe kolegu im Chad Ratliff thotë, “po vendos përmbajtje në kontekstin e krijuar nga nxënësit”.

SpeedChange: Getting to Making, Getting to Education, e cila në fakt punon

Nën ish superintendentin Pam Moran dhe ish drejtorin e teknologjisë dhe inovacionit Ira Socol, Albemarle County Schools përqafuan BYOC, kontekstin e krijuar nga studentët, teknologjinë e hapur, teorinë e shiritit të veglave dhe dizajn universal për të mësuar. Ata janë inovatorë për të parë dhe matem. Ndiqni ato në Twitter - dhe lexoni bloget e tyre.

SpeedChange: E ardhmja e arsimit për të gjithë studentët e ndryshëm në shoqëritë demokratike.

Ira David Socol

Ira David Socol @medium .com

Një Hapësirë për të mësuar

Pam Moran @medium .com

Libri i tyre, Timeless Learning, është një pjesë e rëndësishme e udhëtimit tonë në Stimunks. Ne e citojmë atë në të gjithë faqen tonë të internetit.

Si rezultat, kultura e të mësuarit është zhvendosur nga një model më tradicional “ulen dhe merrni” në rrugët e shumta të të mësuarit të bazuara në punën e projektit, zgjedhje dhe rehati, duke bërë, Dizajn Universal për Mësim, tolerancë mësimore, lidhje, dhe aplikacione interaktive të teknologjisë.

Nga kjo punë kemi mësuar se fëmijët kanë nevojë për kontroll në mjedisin e tyre, zgjedhje në mënyrën se si mësojnë, mundësi të ndryshme për të gjetur veten e tyre të qetë në hapësirë, dhe marrëdhëniet besuese me të rriturit dhe kolegët nëse ata duhet të bëhen nxënës me zë, agjenci dhe ndikim.

Mësimi i përjetshëm: Si imagjinata, vëzhgimi dhe mendimi me bazë zero ndryshojnë shkollat

Së pari themi “Projekt-Problem-Passion Bazuar Mësimi.” Kjo fillon me atë mësues të gjeneruar (ndoshta zgjedhja e) projektit (s), në një përpjekje për të bërë të pakuptimtë në një program të duken relevante. Pastaj, Problemi — ende i gjeneruar mësuesi — thonë, “si mund të filtrojmë ujin?” apo edhe, “si mund të pastrojmë ujin?” me agjenci studentore duke marrë një pikëmbështetje. Pastaj Passion — për ne Student Passion, jo mësues — si në “Çfarë ju intereson? Çfarë mund të lexoni/bëni/shkruani/bëni?” Dhe papritmas klasa ndryshon.

Së fundi, termi që përdorim është “Maker”, dhe për ne kjo do të thotë Student Krijuar Kontekst. Nxënësi e di se ku ai/ai dëshiron të shkojë, dhe ne udhëtim së bashku, duke përshtatur zhvillimin e aftësive të rëndësishme dhe njohuritë ku është e përshtatshme.

Brenda gjithë kësaj, “teknologjia” — që do të thotë teknologjia bashkëkohore e informacionit dhe komunikimit — është thelbësore, siç janë të gjitha llojet e tjera të mjeteve. Dhe kjo teknologji duhet të jetë e hapur dhe nën kontrollin e studentëve, ose bëhet një kufizim në vend të një çelësi për botën.

“Mësimi i personalizuar” është shprehje e fuqisë së mësuesve dhe shkollës, ashtu si “Projekti i bazuar në...

Të mësuarit bashkëkohor nuk ndodh rastësisht. Ndërsa punojmë për të migruar në mënyrë të përsosur nxënësit në mjedise digjitale, ne gjithashtu punojmë për të forcuar angazhimin e tyre aktiv në hapësira fizike që u ofrojnë atyre zgjedhje, rehati dhe lidhje ndërsa ata ndërtojnë të mësuarit. Lëvizja e nxënësve nga tavolina në rreshta dhe mësuesit larg murit dominues të mësimdhënies ka ndodhur qëllimisht dhe përfaqëson përpjekje të gjera të ekipit për të hartuar përvojat e përdoruesve që sjellin mjete, kurrikula dhe pedagogji në shtrirje ndërsa nxënësit fitojnë kompetenca të mësuarit gjatë gjithë jetës thelbësore për suksesin në shtëpi, komuniteteve, fuqisë punëtore, dhe si qytetarë. Kjo vepër ka evoluar formativisht nga vitet e studimit dhe përpjekjet për të avancuar punën, disa prej të cilave ishin suksese dhe të tjerët jo.

Mësimi i përjetshëm: Si imagjinata, vëzhgimi dhe mendimi me bazë zero ndryshojnë shkollat

Çfarë mund të ndryshoni që do t'ju japë një mundësi për të zgjeruar zgjedhjen dhe rehati në mjedisin tuaj për të tjerët? Shtrojë? Zgjedhje pune? Mjetet? Mësimi i përjetshëm: Si imagjinata, vëzhgimi dhe mendimi me bazë zero ndryshojnë shkollat

Brenda një viti të asaj dite ajo kishte ndryshuar kulturën dhe hapësirën e klasës së saj, jo vetëm përdorimin e veglave të reja. Hapësira u bë një nga klasat e para DIY në rrethin. Deri në fund të vitit, ajo kishte zhvendosur të paktën gjysmën e karrigeve jashtë dhomës dhe i zëvendësoi me shtrojë të rehatshme dhe ngriti konceptin e zgjedhjes në mënyrën se si dhe ku nxënësit punonin në dhe jashtë pajisjeve të tyre. Ajo kishte që grupi i parë i nxënësve të klasës së gjashtë të sillnin ngushëllimin e tyre në dhomën e saj, kështu që ajo kishte një mur ku fëmijët grumbullonin të gjithë jastëkët e tyre dhe lodrat e mbushura për t'u përdorur ndërsa punonin në punëtorinë e shkrimtarëve.

Mësimi i përjetshëm: Si imagjinata, vëzhgimi dhe mendimi me bazë zero ndryshojnë shkollat

Korrigjoni dhomën tuaj për t'u siguruar nxënësve opsionet e tavolinës në këmbë. Shtoni disa të butë, tapiceri të rehatshme ose tapiceri aktive dhe inkurajoni fëmijët e ndryshëm për të provoni atë. Pyetni ata për feedback.Timeless Learning: Si Imagjinata, Vëzhgimi dhe Mendimi Zero Bazuar Ndryshojnë Shkollat

Imagjinoni hapësira bashkëkohore të të mësuarit që sfidojnë çdo konventë të vendeve që ndërtuam si shkolla në shekullin e njëzetë. Imagjinoni mbledhjen e hapësirave që inkurajojnë të rinjtë të punojnë dhe të luajnë së bashku në komunitetet e të mësuarit natyror të mbështetur nga mësuesit të cilët krijojnë rrugë që i udhëheqin ata drejt Imagjinoni një bashkim të mjediseve transparente natyrore dhe të ndërtuara që u lejojnë nxënësve kënaqësinë e inputeve multisensore përmes qasjes në dritën natyrore, ajrin e freskët dhe hapësirën e gjelbër. Imagjinoni një vazhdimësi hapësire fleksibël të dizajnuara për të krijuar një atmosferë zgjedhjeje dhe rehati ndërsa studentët ndjekin interesat dhe pasionet e tyre përmes të mësuarit ndërdisiplinor që nxit bashkëpunimin, mendimin kritik, kreativitetin dhe komunikimin.

Mësimi i përjetshëm: Si imagjinata, vëzhgimi dhe mendimi me bazë zero ndryshojnë shkollat

Ky moment Twitter kap shembuj të zgjedhjes, rehati dhe kontekstit të krijuar nga studentët.

Kur krijojmë hapësira në të cilat fëmijët mund të zgjedhin për të zgjeruar mësimin e tyre, hetimet e tyre, për aq kohë sa dëshirojnë, ne prodhojmë fuqizimin dhe pronësinë. Duke siguruar një shumëllojshmëri të rrugëve të mësimit të arritshme, fëmijët zhvillojnë një gjerësi të mrekullueshme aftësish. Nëse besojmë në fëmijëri dhe besojmë se mund t'i ndihmojmë ata të mësojnë nga gabimet, ata largohen. Fëmijët që kanë hequr dorë nga shkolla bëhen udhëheqës; fëmijët që janë ndjerë të padukshëm zhvillojnë një ndjenjë zëri. Kur zgjedhim besimin, ne rritemi zemrat dhe mendjet. Vendosja mënjanë kontrollet dhe filtrat tona u jep studentëve hapësirë për të zhvilluar të tyren. Ata fillojnë të kapin mundësitë për të personalizuar të mësuarit e tyre në përgjigje të pyetjeve të tyre rreth asaj se si ata mësojnë më së miri. Si të rritur ne mund të mësojmë për kryqëzimin e personalizimit të kohës, rehati dhe zgjedhjes ndërsa shikojmë fëmijët të angazhohen në procesin e marrjes së vendimeve të të mësuarit. Si zgjedhin fëmijët të vendosen në hapësirë për të punuar? A janë ata natyrisht të prirur për t'u ulur, për të qëndruar, për t'u rri kot në dysheme? A zgjedhin ata të punojnë rreth një tavoline të hapur të përmbytur me dritë natyrale, nën tryezë në një qoshe të qetë, ose jashtë nën një pemë? Si e përdorin fëmijët kohën ndryshe kur e organizojnë atë për vete?

Mësimi i përjetshëm: Si imagjinata, vëzhgimi dhe mendimi me bazë zero ndryshojnë shkollat

Hacking Shkollat: Marrja e vetes tek Po

Sfida e marrjes së kaluarës “po, por” për të “çfarë nëse” mund të jetë shumë e vështirë.

Ne kemi mësuar se marrja në po është hapi i parë në procesin e ndryshimit të vërtetë të riimagjinimit të çdo qoshe dhe cranny...

Për shkak se edukatorët tanë po e bëjnë të sigurt të provojnë ide të reja, shkollat tona tani janë të ndryshme.

Kemi ndërtuar hapësira makerspacesh dhe hakerësh.

Kemi rrëzuar muret dhe kemi hequr dollapët dhe kemi bërë studiot e dizajnit, dhe ajo që unë shoh në të gjitha shkollat tona sot janë fëmijë të cilët nuk kanë më nevojë të kontrollojnë kreativitetin kur hyjnë në shtëpinë tonë të shkollës dhe dyert.

Ndonjëherë së shpejti dikush do të vijë në zyrën tuaj dhe ata do t'ju japin idenë për versionin e tyre të një shtëpie peme.

Jini gati, dhe thjesht thoni po.

Hacking Schools: Të shkojmë në Po | Pam Moran | TEDxelCajonSalon

Navigating Stimpunks

Need financial aid to pay for bills or medical equipment? Visit our guide to requesting aid.

 

Need funds for your art, advocacy, or research? Visit our guide to requesting creator grants.

 

Want to volunteer? Visit our guide to volunteering.

 

Need a table of contents and a guide to our information rich website? Visit our map.