Učilnica UX: Oblikovanje za pluralizem

Ear readers, press play to listen to this page in the selected language.

Od branja NeuroTribes razmišljamo o psihološko in senzoričnih varnih prostorih, primernih za consko delo kot »Cavendish mehurčki« in »Cavendish space«, po Henryju Cavendishu, čarovniku Clapham Common in odkritelju vodika. Privilegiji plemstva so dali prostor za njegove razlike, kar mu je omogočilo prostor in priložnost, da postane »eden prvih pravih znanstvenikov v sodobnem smislu«.

Kazalo vsebineAvendish prostorJame, ognjišča in zalivanje lukenjeIntermitentno sodelovanjeNevrološka pluralisMedges Primeri so primeri stresa: Oblikovanje je preizkušeno na roboviOblikovanje Z, ne zaŠola Uporabniške izkušnjeUdobje in izbira ter študent-ustvarjen kontekstTaksiranje šole: Pridobivanje sebe da

Cavendish Vesolje

Cavendish Space: psihološko in senzorično varni prostori, primerni za delo na conah, občasno sodelovanje in sodelovanje pri gradnji niš.

Gradimo psihološko varne domove priložnosti brez zahteve plemstva ali privilegija. Zamenjajte pasti učilnice skladnosti s kontekstom, ustvarjenim učencem, BYOD (Bring Your Own Device) in BYOC (Bring/Build Your Own Comfort). Pojdimo na varčne trgovine, kupimo les, uporabimo nekaj hekerskega etosa in učilnico skladnosti spremenimo v nekaj psihološko varnega in udobnega za ekipo mladih umov, ki se ukvarjajo z učenjem, ki temelji na strasti. Obveščajte prostore z nevroraznolikostjo in socialnim modelom invalidnosti, da bodo pozdravili in vključili vse misli in telesa. Zagotovite mirne prostore za delo z visoko pomnilniško cono, kjer se lahko učenci izognejo senzoričnemu preobremenitvi, zdrsnejo v stanja pretoka in uživajo v urniku izdelovalca Zagotovite družbene prostore za sodelovanje in tovarištvo. Ustvarite cone jame, tabornega ognja in zalivanja. Razviti nevrološke reze robnikov. Napolnite naše učilnice z izbiro in udobjem, poučno toleranco, neprekinjeno povezljivostjo in pomožno tehnologijo. Z drugimi besedami, naredite prostor za Cavendish. Naredite prostore tako za sodelovanje kot za globoko delo.

Ena bolj zanimivih idej, ki izhajajo iz teorije kapitala pozornosti, je presenetljiva vloga okolja lahko igra pri podpiranju elitne kognitivne uspešnosti.

Zdi se, da so profesionalni pisci na vrhuncu tega eksperimentiranja, vendar me ne bi presenetilo, če bi v bližnji prihodnosti začeli opažati resnejšo pozornost, namenjeno gradnji resno globokih prostorov, ko se naše gospodarstvo premika k vse zahtevnejšemu delu znanja.

Simon Winchester je pisanje skedenj - Študija Hacks - Cal Newport

V našem učnem prostoru nudimo jame, ognjišča in zalivanje lukenj, tako da lahko regrat, tulipani in orhideje najdejo predah. Na spletu in brez povezave zagotavljamo posamezne prostore in prostore skupnosti, tako da se učenci lahko postopoma družijo glede na njihovo interakcijsko sposobnost. Jame, ognjišča in zalivanje lukenj so potrebni za oblikovanje nevrološkega pluralizma in zagotavljanje psihološke varnosti. Oni so potrebni za pozitivno gradnjo nišo.

Jame, ognjišča in zalivalne luknje

Naredite prostor za Cavendish.

Tako kot Cavendish smo avtistični. Povezujemo se z večino njegovega osebnega življenja. Potreboval je svoj mehurček, svojo jamo, svoj čutni in družbeni kokon.

Občasno je potreboval tudi družbo majhnega sklopa njegovih vrstnikov Kraljeve družbe. Royal Society Monday Club je bil njegov taborni ogenj, njegov kraj, kjer se je lahko skrival na robovih in se družil z majhno skupino pod njegovimi pogoji.

Vir te navidezne sramežljivosti je bila socialna anksioznost tako intenzivna, da ga je v določenih situacijah skoraj imobilizirala.

Ni pa res, da se je želel popolnoma odstraniti iz družbe svojih vrstnikov; hotel je le stati na stran in vse namakati. Dva znanstvenika, ki se pogovarjata o zanimivi temi v ponedeljskem klubu Royal Society, morda opazita pogrbljeno figuro v sivo-zelenem plašču, ki se skriva v senci in pozorno posluša. V želji, da bi nagovarjali njegovo oceno svojega dela, so njegovi kolegi naravni filozofi zasnovali napačen, a učinkovit način, da bi ga vlekli v izmenjavo. »Način pogovora s Cavendishom ni nikoli, da ga ne pogledamo,« je dejal astronom Francis Wollaston, »ampak govoriti, kot da je bilo na prostem delovnem mestu, potem pa ni malo verjetno, vendar ga lahko nastavite.«

NeuroTribes: Zapuščina avtizma in prihodnost nevroraznolikosti

Spoznajte Cavendishove nevrodivergentne lastnosti v našem slovarju.

Spoznajte »anksioznost zaradi izpostavljenosti«

Spoznajte »Situacijski mutizem«

Preberite več o »Disforiji občutljive zavrnitve«

Preberite več o »monotropizmu«

Cavendish je bil v očeh javnosti zelo neprijetno. Oblikoval je zavezništvo s Karlom Blagdenom, ekstrovertiranim in odhajajočim vrstnikom Monday Club, pri čemer je Blagden širšemu občinstvu predstavil Cavendish in njegove ideje. Blagden je Cavendisha pripeljal v ustvarjalno skupnost, do zalivnih lukenj znanosti in naturalizma. Cavendish je potreboval občasno sodelovanje.

Prekinjeno sodelovanje

Skupine, katerih člani so sodelovali le občasno, so ohranile najboljše iz obeh svetov, namesto da bi podlegle najhujšim. Te skupine so imele povprečno kakovost rešitve, ki je bila skoraj enaka tistim skupinam, ki so nenehno sodelovale, vendar so ohranile dovolj variacij, da bi našli nekaj najboljših rešitev. Tehnike reševanja problemov prevzamejo nov zasuk: Za najboljše rešitve občasno sodelovanje zagotavlja pravo formulo

Naša razpoloženja v jamah, tabornem ognju in zalivanju luknje so na zemljevidu rdeče, rumene in zelene značke interakcije (aka barvne komunikacijske značke). Tristopenjski in tristopenjski komunikacijski tok, ki se uporablja pri Automattic in drugih porazdeljenih podjetjih, odraža progresivno družbenost kontekstov jame, tabornega ognja in zalivnih lukenj ter rdečih, rumenih, zel Vse to olajša občasno sodelovanje, psihološko varnost in senzorično varnost.

Najboljše rešitve izhajajo iz »prekinitvenega sodelovanja« - skupinsko delo, ki ga ločujejo odmori za razmišljanje in delo samih. Daniel Pink

Preberite več o prekinitvenem sodelovanju

Nevrološki pluralizem

Nevrodivergentni ljudje so psihološki varnostni barometri.

Moramo graditi za psihološko, socialno in senzorično varnost nevrodivergentnih ljudi.

Jame, Taborni Požari, Zalivanje Luknje

Regrat, tulipani, orhideje

Rdeča, rumena, zelena

Pogovor, Pogovor, Objava

Realtime, Async, Skladiščenje

Ta zmanjšanja so uporabno izhodišče pri načrtovanju nevrološkega pluralizma. Ko oblikujemo pluralizem, oblikujemo za resnično življenje, za aktualnost človeštva.

Hiperplastičnost nam povzroča močne asociativne reakcije na travmo. Naš sistem učenja na grožnje-odziv je obrnjen v visoko pripravljenost. Druga stran te hiperplastičnosti je, da se hitro prilagodimo tudi okoljem, ki so resnično varna za naš živčni sistem.

Stereotipi o zlomu in samopoškodovanju pri avtizmu izhajajo iz dejstva, da imamo pogosto stresne odzive na stvari, ki jih drugi ne dojemajo kot stiske. Ker naše edinstvene varnostne potrebe niso splošno razumljene, je odraščanje z obsežnimi travmami postalo naša privzeta.

Zaradi različnih bio-socialnih odzivov na dražljaje imajo avtistični ljudje pomembne ovire pri dostopu do varnosti.

Odkrivanje pozitivne avtistične identitete, obveščene o travmi | by Trauma Geek | Srednje

Spoznajte rdeče|Rumena|Zelene »Značke interakcije«

Spoznajte »Jame, ognjišča in zalivanje lukenj«

Spoznajte »Regrat, tulipani, orhideje«

Spoznajte »Komunikacijske hitrosti«

Robovi primeri so stresni primeri: Design je preizkušen na robovih

Izobraževanje, ki je zasnovano do robov in upošteva nazobčan učni profil vseh učencev, lahko pomaga pri sprostitvi potenciala pri vsakem otroku. Od sovražnosti do skupnosti - Učitelji gredo brez gradeless

Oblikovanje za agencijo in sodelovanje. Oblikovanje za sprejemanje in intrinzično motivacijo. Oblikovanje za resnično življenje invalidov in nevrodivergentnih ljudi. Vedno smo robni primeri, robni primeri pa so stresni primeri. Logistika invalidnosti in kognitivne razlike sta naporna, pogosto nemogoča. Nujni del oblikovanja je sočutje, nujen del sočutja pa je prepoznavanje strukturnih realnosti marginaliziranih ljudi. Oblikovanje je preizkušen na robovih. Oblikujemo za vsakogar, ko oblikujemo nevroraznolikost in invalidnost.

Oblikovanje za naše spiky profile.

»Edge primeri določajo meje, kdo in kaj vas zanima« (http://bkaprt.com/dfrl/00-01/). Razmejijo mejo med ljudmi, ki ste jih pripravljeni pomagati, in tistimi, ki jih udobno marginalizirate.

Zato smo se odločili, da na te ne gledamo kot na robne primere, temveč kot stresne primere: trenutke, ki so preizkusili našo izbiro oblikovanja in vsebine v resničnem življenju.

To je test, ki ga še nismo opravili. Ko se soočamo z uporabniki v stiski ali krizi, preveč izkušenj, ki jih gradimo, razpade na načine velike in majhne.

Namesto zdravljenje stresnih situacij kot resice skrbi, je čas, da jih premaknete v središče naših pogovorov, da začnete z našimi najbolj ranljivi, moti, in stres-out uporabnikov, in nato delo našo pot navzven. Obrazložitev je preprosta: ko naredimo stvari za ljudi v najslabšem primeru, bodo delovali veliko bolje, ko bodo ljudje v svojih najboljših močeh.

Oblikovanje za resnično življenje

Razsectionalnost's raison dêtre je razkriti sisteme, ki organizirajo našo družbo. Sijaj medsebojnosti je, da se njegov temeljni prispevek k temu, kako gledamo na svet, zdi tako zdrav razum, ko ga slišite: s poudarkom na najbolj zapletenih delih sistema in kjer so ljudje, ki ga živijo, najbolj ranljivi, sistem najbolje razumemo.

V svojem jedru je intersekcionalnost približno odtenek in kontekst.

Vir: Intersekcijsko predsedstvo — Tressie McMillan Cottom — srednje

»V bistvu nihče ne pozna gibanja oceana kot ribe, ki se morajo boriti proti toku, da plavajo navzgor. Študiram ribe, ki plavajo navzgor.«

Vir: Črni kiberfeminizem: Intersekcionalnost, institucije in digitalna sociologija Tressie McMillan Cottom:: SSRN

Za več, preberite »Izbira marže: Oblikovanje je preizkušeno na robovih«

Oblikovanje z, ne za

Še bolje kot oblikovanje za je oblikovanje z. Nevrodivergentni in invalidni študenti so odlični preizkuševalci pre Bodo temeljito dogfood svojo šolo UX. Obstajajo velike priložnosti za projektno in strastno učenje, ki daje študentom agencijo za revizijo njihovega konteksta in oblikovanje nekaj boljšega.

In, vzemi mojo besedo o tem, nihče ne more identificirati in se upirati proti nepoštenemu sistemu tako učinkovito kot otrok ali odrasla oseba z osebno izkaznico, razen morda avtistične osebe. Vedo, da je sistem nepravičen!

Vir: PBIS je pokvarjen: Kako ga popravimo? — Zakaj še niso storili tega?

Vzporedno s temo, kdo oblikuje za otroke, je večje vprašanje: Ali otroci sploh potrebujejo oblikovanje? Ali bolje rečeno, kako jim je mogoče omogočiti, da oblikujejo igrače, ki jih potrebujejo, in izkušnje, ki si jih želijo zase? Dejanje, ki ga oblikovalci najdejo tako zadovoljivo, je vgrajeno v vzgojo v zgodnjem otroštvu, a ko rastejo, mnogi otroci izgubijo priložnosti za ustvarjanje lastnega okolja, ki ga omejuje besedilno osredotočen pogled na izobraževanje in skrbi za varnost. Kljub želji odraslih, da ustvarijo varnejši, mehkejši otroško osredotočen svet, se je v prevodu nekaj izgubilo. Jane Jacobs je dejala o otroku v okolju, zasnovanem za otroštvo: »Njihovi domovi in igrišča, tako urejeno videti, tako buffered od zmešanih, neurejenih vdorov velikega sveta, se lahko po nesreči načrtujejo za otroke, da se osredotočijo na televizijo, toda za premalo drugega njihovi lačni možgani zahtevajo.« Naše zgrajeno okolje naredi otroke manj zdrave, manj neodvisne in manj domiselne. Tisti lačni možgani zahtevajo svoboda. Obravnavanje otrok kot državljanov in ne kot potrošnikov lahko ta vzorec prekine in ustvari skupno prostorsko gospodarstvo, osredotočeno na javno izobraževanje, rekreacijo in prevoz, varen in odprt za vse. Sledenje oblikovanju otroštva nazaj v izvore devetnajstega stoletja kaže, kako smo prišli na ta kraj, vendar razkriva tudi gradnike odpornosti na ograjeno zabavo.

Oblikovanje otroštva: kako materialni svet oblikuje neodvisne otroke

Uporabniška izkušnja šole

Kaj vidijo otroci? Kaj čutijo? Kaj dišijo? Kaj slišijo? Kakšne so njihove izkušnje, ko se premikajo skozi vašo šolo?

Koliko učinkovitejši bi lahko bili, če bi bila zasnova uporabniškega vmesnika namerno in namerno zasnovana za podporo otrokom?

 Imeti veliko manj pravil in SAMO imajo pravila, ki jih lahko uspešno zagovarjate v razpravi s študentom

Odpravite pridržanje kosila in brez kazni za vdolbino. To so krute kazni, ki porušijo vašo verodostojnost z vsakim otrokom.

Delovni grafiti so dobri.

UX vaše šole. Kaj je to? In kje začeti.

Govorili smo o našem potovanju od odpiranja nekaj sten do gradnje resnično prilagodljivih prostorov, od ponujanja otrok sedežev in pisanja izbire do premika k odpravljanju učilnic z enim učilnicami, vendar je bila naša predstavitev dejansko usmerjena v gradnjo.

»Vsi imajo vedno gradbeni projekt,« sem končno rekel.

Ker bi se morala vsaka šola ves čas spreminjati. In se mora spreminjati z namenom - prehod iz učnih prostorov, osredotočenih na odrasle, v učne prostore, osredotočene na otroke - prehod iz statičnih okolij v prilagodljiva okolja - od krmiljenja zasnove do navdihujočega oblikovanja.

Vsaka šola vsako leto potrebuje gradbeni projekt, ker za spreminjanje šolskega okolja ne potrebujete izvajalcev in buldožerjev - potrebujete samo zavezanost.

Torej, če ne morete narediti dragih stvari - še vedno lahko naredite učinkovite stvari. Torej, tukaj so štiri stvari, ki jih lahko storite, da spremenite prostor vaše šole.

Ena: Dajte svojim otrokom darilo dnevne svetlobe.

No, da bi ohranili zdravo pozornost, otroci potrebujejo tri stvari, ki jih v šolah pogosto primanjkuje - svež zrak, veliko gibanje mišic in dnevna svetloba. Ena najlažjih, ki jih je treba popraviti, v mnogih šolah, je dnevna svetloba.

Dva: Znebite se učiteljskih miz.

Učiteljska miza je grd ostanek časa, ko so nevključeni učitelji vodili neučinkovite razrede, resnično morajo izginiti.

Tri: Vsa vrata učilnice naj bodo odprta.

Najbolj očiten način za izgradnjo preglednosti in odprtosti v vašem izobraževalnem okolju je odpiranje vrat učilnice in ustvarjanje pojma »skupnost«. Odpiranje vrat bo vaša šola hrupnejša in bolj aktivna. Spremenil bo koridorje iz odpadnega prostora v poučni prostor. Otrokom, ki potrebujejo drugačen prostor, bo omogočil, da ga imajo in še - ostanejo pod nadzorom.

Očitno bo naredil nekaj drugega. Pogovor, ki smo ga dali arhitektom, je bil naslovljen »Prostor, ki prisili spremembe — Spremeni to prisili prostor.« Z odpiranjem vrat bodo vaši učitelji spremenili to, kar počnejo. Hrupnejša okolja pomenijo, da se mora glas učitelja spremeniti. Ne morete res kričati nad njim, pod njim se morate pogovarjati in se tako odmakniti od množičnega pouka.

Štiri: Naj otroci sedijo, kjer hočejo, če hočejo.

Imamo ta rek: »Če otrok ne more hoditi v nobeno učilnico, vrtec do 12. razreda in izbrati, kje, kako ali če sedeti - jih ne učimo sprejemati odločitev, kar pomeni, da jih sploh ne poučujemo.«

To je pomembno. Dejanje nadzora sedežev, kot je dejanje nadzora uporabe stranišča ali hrane in pijače, je dejanje, ki razbije možnost resničnega zaupanja med učitelji in otroki.

Vir: Kako boste preoblikovali svojo šolo v naslednjih šestih mesecih?

Ne moremo zgraditi učinkovite, empatične, delovne uporabniške izkušnje, razen če ne izdelamo uporabniškega vmesnika, od katerega se otroci ne bodo odvrnili. In naše šole so uporabniški vmesniki. Naše šole so »kako« naši otroci komunicirajo z izobraževanjem. Vsaka vrata, stena, soba, učitelj, pravilo, stol, pisalna miza, okno, digitalna naprava, knjiga, dvorana so del uporabniškega vmesnika in ta uporabniški vmesnik definira uporabniško izkušnjo.

In ne moremo začeti razumeti uporabniške izkušnje, ki jo potrebujemo, dokler v celoti ne stopimo v glave naših uporabnikov. To velja za spletno in programsko zasnovo, njegovo resnično v maloprodaji in oblikovanju restavracij ter popolnoma resnično, ko oblikujemo naše šole. To razumevanje ima lahko zapletene analitične poti - in te so pomembne in ima predano skrbno komponento - vendar ima tudi bistveno empatično podlaga in morda lahko začnete resno delati na tej podlagi, preden se začne naslednje šolsko leto.

SpeedChange: Pisanje za empatijo

Učna fleksibilnost, ki jo ustvarjajo naši novi šolski, večstarostni prostori, otrokom ponuja veliko širšo pasovno širino priložnosti in potencialnih izkušenj. Iz več raziskovalnih virov smo se naučili, da je naravna svetloba ključna sestavina za ustvarjanje okolij, v katerih učenci uspevajo. Od prenove se svetloba izliva v dvorane in učne prostore. Različna prilagodljiva pohištva, sedežev in neformalna delovna področja učencem in učiteljem omogočajo izbiro in udobje, da se v prostoru nahajajo drugače, odvisno od opravljenega dela. Učitelji iz učnih raziskav vedo, da so tako prostori za tiho, samostojno delo kot tudi za zbiranje majhnih in velikih skupin ključnega pomena za obravnavanje obsega otrokovih potreb, načrtovanih učnih izkušenj in navodil, potrebnih za povečanje učnega potenciala v celotni šoli.

Razmišljanje zunaj šolske škatle: navdihnjena arhitektura + sodobno učenje | Prostor za učenje

Naša odgovornost je, da vsakemu učencu zagotovimo prave izbire učnega prostora, ki temeljijo na nalogah in fizičnem udobju, ki temeljijo na potrebah, ki ne omogočajo le, da se njihova kognitivna energija osredotoči na učenje, temveč študentom pomaga pri razvoju sodobnih veščin, potrebnih za spreminjanje in uporabo prostorov za začetek in doseči sodelovanje in individualno delo. To vključuje razpoložljivost več komunikacijskih orodij in sodobnih tehnologij ter pomoč študentom pri razumevanju in ustvarjanju različnih učnih izdelkov, ki prikazujejo izbiro študentov v učnem načrtu, nalogi, tehnologijah in medijih.

Noben otrok v javnih šolah okrožja Albemarle ne bi smel potrebovati oznake ali recepta za dostop do orodij učenja ali okolij, ki jih potrebujejo. V okviru omejitev drugih zakonov (zlasti avtorskih pravic) bomo ponudili alternativne predstavitve informacij, več orodij in različne poučne strategije, ki bodo vsem učencem omogočili dostop do kompetenc vseživljenjskega učenja ter znanja in veščin, določenih v učnem načrtu standardi. Ustvarili bomo kulture v razredu, ki v celoti sprejemajo diferenciacijo poučevanja, študentskega dela in ocenjevanja, ki temelji na potrebah in zmožnostih posameznih učencev. Uporabili bomo sodobno učno znanost, da bomo ustvarili dostopne vstopne točke za vse študente v naših učnih okoljih; in ki podpirajo študente pri učenju, kako sprejemati tehnološke odločitve za premagovanje invalidnosti in invalidnosti ter izkoriščati želje in zmožnosti.

Sedem poti

Udobje in izbira ter kontekst, ustvarjen študent

»... medtem ko sem sedel v tej učilnici kemije, sem vprašal:« Ali ima kdo tukaj pohištvo, kot je to doma? Predvidevam, da se je to začelo naša pot izbire in udobja.« Brezčasno učenje: Kako domišljija, opazovanje in ničelno razmišljanje spreminjajo šole

Verjamemo v povečanje odličnih idej, teorij in strategij v naših šolah, namesto da bi poskušali razširiti programe. Ne bodo vsi zgradili hiše na drevesu v kavarni, kot so to storili naši otroci v eni srednji šoli. To je bila želja, specifična za šolo. Skupina srednješolcev v drugi šoli se je odločila, da bo zgradila visokovišinski balonski aparat in ga poslala na zunanje robove ozračja. Vsaka srednja šola tega ne potrebuje. Nekateri otroci se lahko odločijo narediti nekaj, kar se zdi manj ambiciozno in zgraditi golf igrišče Putt-Putt z devetimi luknjami z uporabo kartona. Projekti in oblika učnega okolja morajo graditi na strasti in graditi na izkušnjah tako učencev kot učiteljev.

Brezčasno učenje: Kako domišljija, opazovanje in ničelno razmišljanje spreminjajo šole

Učimo se, da Making to Learn otrokom omogoča, da sami ustvarijo svoj privlačen kontekst.

Izdelava ima preprosto vlogo v šolah, moj prijatelj in kolega Chad Ratliff pravi: »postavlja vsebino v kontekst, ki ga ustvarjajo študenti.«

SpeedChange: Kako do izdelave, pridobivanje izobraževanja, ki dejansko deluje

Pod nekdanjo nadzornico Pam Moran in nekdanjo direktorico tehnologije in inovacij Ira Socol so šole okrožja Albemarle sprejele BYOC, kontekst, ustvarjen študent, odprto tehnologijo, teorijo orodnih pasov in univerzalni dizajn za učenje. So inovatorji, ki jih lahko gledajo in posnemajo. Sledite jim na Twitterju - in preberite njihove bloge.

SpeedChange: Prihodnost izobraževanja za vse različne študente v demokratičnih družbah.

Ira David Socol au Canada

Ira David Socol @medium .com

Prostor za učenje

Pam Moran @medium .com

Njihova knjiga, Brezčasno učenje, je pomemben del našega potovanja pri Stimpunksu. Navajamo ga po vsem našem spletnem mestu.

Posledično se je kultura učenja preusmerila iz bolj tradicionalnega modela »sedi in dobi« za vse velikosti na več učnih poti, temeljenih na projektnem delu, izbiri in udobju, izdelavi, univerzalnem dizajnu za učenje, strpnosti poučevanja, povezljivosti in interaktivnih tehnoloških aplikacijah.

Iz tega dela smo se naučili, da otroci potrebujejo nadzor v svojem okolju, izbiro načina, kako se učijo, različne možnosti za udobno lociranje v vesolju in zaupanje odnosov z odraslimi in vrstniki, če želijo postati učenci z glasom, agencijo in vplivom.

Brezčasno učenje: Kako domišljija, opazovanje in ničelno razmišljanje spreminjajo šole

Najprej rečemo »Učenje, ki temelji na strasti projekta.« To se začne s tem, da je učitelj ustvaril (morda izbiro) projekta (-ov), v poskusu, da bi nesmiselno v učnem načrtu zdi pomembno. Potem, Problem — še vedno ustvarjen učitelj — recimo, »kako bi lahko filtrirali vodo?« ali celo, »kako lahko očistimo vodo?« s študentsko agencijo ob oporo. Potem Passion — za nas Študent Passion, ne učitelj — kot v »Kaj vas zanima? Kaj bi lahko prebrati/storiti/napisati/narediti?« In nenadoma se učilnica spremeni.

Nazadnje je izraz, ki ga uporabljamo, »Izdelovalec«, za nas pa to pomeni Student Created Context. Učenec ve, kam hoče iti, in vozimo skupaj, prilagajamo pomemben razvoj spretnosti in znanje, kjer je to primerno.

Znotraj vsega tega je »tehnologija« — kar pomeni sodobno informacijsko in komunikacijsko tehnologijo — bistvenega pomena, prav tako kot vse druge vrste orodij. In ta tehnologija mora biti odprta in pod nadzorom študentov, ali pa postane omejitev namesto ključnega pomena za svet.

»Prilagojeno učenje« je izraz moči učiteljev in šole, tako kot »Projektno zasnovano...

Sodobno učenje se ne zgodi naključno. Ker si prizadevamo za brezhibno selitev učencev v digitalna okolja, si prizadevamo tudi za krepitev njihovega aktivnega sodelovanja v fizičnih prostorih, ki jim zagotavljajo izbiro, udobje in povezljivost, ko ustvarjajo učenje. Premikanje študentov iz mize v vrstah in učiteljev stran od prevladujočega učnega zidu se je zgodilo namerno in predstavlja široka skupinska prizadevanja za oblikovanje uporabniških izkušenj, ki prinašajo orodja, učne načrte in pedagogiko, ko učenci pridobijo kompetence vseživljenjskega učenja, ki so bistvene za uspeh v domovih, skupnosti, delovna sila in kot državljani. To delo se je formativno razvilo iz let študija in prizadevanj za napredovanje dela, od katerih so bili nekateri uspehi, drugi pa ne.

Brezčasno učenje: Kako domišljija, opazovanje in ničelno razmišljanje spreminjajo šole

Kaj lahko spremenite, kar bi vam dalo priložnost, da izbiro in udobje v svojem okolju razširite na druge? Sedeži? Izbira dela? Orodja? Brezčasno učenje: Kako domišljija, opazovanje in ničelno razmišljanje spreminjajo šole

V enem letu tega dne je spremenila kulturo in prostor svoje učilnice, ne le uporabo novih orodij. Prostor je postal ena prvih DIY učilnic v okrožju. Do konca leta je vsaj polovico stolov premaknila iz sobe in jih nadomestila z udobnimi sedeži ter postavila koncept izbire v tem, kako in kje so učenci delali na svojih napravah in zunaj njih. Imel je, da je prva skupina šestošolcev prinesla svoje udobje v svoji sobi, zato je imela eno steno, kjer so otroci zložili vse svoje blazine in polnjene igrače za uporabo, ko so delali v pisateljski delavnici.

Brezčasno učenje: Kako domišljija, opazovanje in ničelno razmišljanje spreminjajo šole

Preuredite svojo sobo, da učencem zagotovite možnosti stoječe mize. Dodajte nekaj mehkih, udobnih sedežev ali aktivnih sedežev in spodbudite različne otroke, da ga preizkusijo. Vprašajte jih za povratne informacije.Brezčasno učenje: Kako domišljija, opazovanje in ničelno razmišljanje spreminjajo šole

Predstavljajte si sodobne učne prostore, ki izzivajo vsako konvencijo krajev, ki smo jih zgradili kot šole v 20. stoletju Predstavljajte si zbiranje prostorov, ki spodbujajo mlade k sodelovanju in igranju v naravnih učnih skupnostih, ki jih podpirajo učitelji, ki ustvarjajo poti, ki jih vodijo v odraslost. Predstavljajte si združitev preglednih naravnih in grajenih okolij, ki učencem omogočajo užitek multisenzoričnih vhodov z dostopom do naravne svetlobe, svežega zraka in zelenih površin. Predstavljajte si kontinuum fleksibilnih prostorov, zasnovanih tako, da ustvarijo vzdušje izbire in udobja, ko učenci sledijo svojim interesom in strasti s transdisciplinarnim učenjem, ki spodbuja sodelovanje, kritično razmišljanje, ustvarjalnost in komunikacijo.

Brezčasno učenje: Kako domišljija, opazovanje in ničelno razmišljanje spreminjajo šole

Ta trenutek na Twitterju zajema primere izbire, udobja in konteksta, ustvarjenega študentov.

Ko ustvarimo prostore, v katerih se lahko otroci odločijo razširiti svoje učenje, svoje preiskave, dokler si želijo, vzgajamo opolnomočenje in lastništvo. Z zagotavljanjem različnih dostopnih učnih poti otroci razvijejo izjemno širino zmogljivosti. Če zaupamo v otroštvo in verjamemo, da jim lahko pomagamo, da se učijo na napakah, vzletijo. Otroci, ki so se odrekli šoli, postanejo voditelji; otroci, ki so se počutili nevidni, razvijejo občutek glasu. Ko izberemo zaupanje, rastejo srca in misli. Razveljavitev naših kontrol in filtrov daje študentom prostor, da razvijejo svoje. Začnejo izkoristiti priložnosti za prilagajanje lastnega učenja kot odgovor na lastna vprašanja o tem, kako se najbolje učijo. Kot odrasli lahko spoznamo presečišče personalizacije časa, udobja in izbire, ko opazujemo, da se otroci vključijo v proces sprejemanja učnih odločitev. Kako se otroci odločijo, da se bodo postavili v prostor za delo? Ali so naravno nagnjeni k sedenju, stojanju, bivanju na tleh? Ali se odločijo za delo okoli odprte mize, poplavljene z naravno svetlobo, pod mizo v mirnem kotičku ali zunaj pod drevesom? Kako otroci drugače uporabljajo čas, ko ga organizirajo zase?

Brezčasno učenje: Kako domišljija, opazovanje in ničelno razmišljanje spreminjajo šole

Taksist šole: Kako sami, da

Izziv mimo »ja, ampak« do »kaj če« je lahko precej težak.

Naučili smo se, da je priti do da je prvi korak v procesu sprememb, da bi resnično preoblikovali vsak kotiček...

Ker naši vzgojitelji pridejo do da in zaradi česar je varno preizkusiti nove ideje, so naše šole zdaj drugačne.

Zgradili smo makerspaces in hekerske prostore.

Spustili smo stene in odstranili omarice ter izdelali oblikovalske studie, danes pa vidim po vseh šolah, so otroci, ki jim ni treba več preverjati ustvarjalnosti, ko vstopijo v našo šolsko hišo in vrata.

Včasih bo kmalu nekdo prišel v vašo pisarno in vam bo predstavil svojo idejo za svojo različico hiše na drevesu.

Bodite pripravljeni in samo reči da.

Taksistne šole: Pridobivanje sebe do Da | Pam Moran | TEDxElcajonSalon

Navigating Stimpunks

Need financial aid to pay for bills or medical equipment? Visit our guide to requesting aid.

 

Need funds for your art, advocacy, or research? Visit our guide to requesting creator grants.

 

Want to volunteer? Visit our guide to volunteering.

 

Need a table of contents and a guide to our information rich website? Visit our map.