Tantermi UX: Tervezés a pluralizmushoz

Ear readers, press play to listen to this page in the selected language.

A NeuroTribes olvasása óta, a zónamunkára alkalmas pszichológiailag és érzékszervi biztonságos terekre gondolunk, mint „Cavendish buborékok” és „Cavendish tér”, Henry Cavendish után, a Clapham Common varázslója és a hidrogén felfedezője. A nemesség kiváltságai teret engedtek különbségeinek, lehetővé téve számára a teret és a lehetőséget, hogy „a modern értelemben az egyik első igazi tudós legyen”.

TartalomjegyzékKavendish SpaceSaves, tábortűz és öntözési lyukakSzakaszos együttműködésNeurológiai többes számúMedges esetek Stressz esetek: Tervezés a szélekenTervezés, Nem az Iskola felhasználói élményKomfort és Choice és a diákok által létrehozott kontextusHackelő iskolák: Első magunkat igen

Cavendish tér

Cavendish Space: pszichológiailag és szenzoros biztonságos terek, amelyek alkalmasak a zónamunkára, szakaszos együttműködés, és együttműködési résépítés.

Építsünk pszichológiailag biztonságos otthonokat a nemesség és a kiváltság követelménye nélkül. Cserélje ki a megfelelőségi tanterem csapdáját a diákok által létrehozott kontextusra, BYOD (Hozd el a saját eszközedet), és BYOC (Saját kényelem készítése/építése). Találjuk meg a takarékboltokat, fűrészárut vásárolni, alkalmazzon némi hacker-etoszt, és a megfelelőségi osztálytermet valami pszichológiailag biztonságos és kényelmes dologgá alakítsa a szenvedélyalapú tanulással foglalkozó fiatal elmék csapata számára. Tájékoztassa a tereket a neurodiverzitással és a fogyatékosság társadalmi modelljével, hogy minden elmét és testet befogadjanak és befogadjanak. Biztosítson csendes tereket a nagy memóriaállapotú zóna munkájához, ahol a hallgatók elkerülhetik az érzékszervi túlterhelést, csúszni áramlási állapotokba, és élvezze a gyártó menetrendjét. Biztosítson társadalmi tereket az együttműködéshez és a bajtársiassághoz. Hozzon létre barlangot, tábortűz, és öntözőlyuk zónák. Fejleszteni neurológiai járdaszegélyeket. Töltse fel osztálytermeinket választással és kényelemmel, oktatási tolerancia, folyamatos csatlakoztathatóság, és segítő technológia. Más szavakkal, tegyen helyet Cavendish számára. Tegyen teret mind az együttműködéshez, mind a mély munkához.

Az egyik legérdekesebb ötlet, amely a figyelemtőke-elméletből származik, az a meglepő szerep, amelyet a környezet játszhat az elit kognitív teljesítmény támogatásában.

Úgy tűnik, hogy a hivatásos írók élen járnak ennek a kísérletnek, de nem lennék meglepve, ha, a közeljövőben, komolyabb figyelmet fordítunk a komolyan mély terek építésére, amikor gazdaságunk az egyre igényesebb tudásmunka felé tolódik el.

Simon Winchester író istállója - Tanulmány Hacks - Cal Newport

Tanulási helyünkön, barlangokat biztosítunk, tábortüzek, és öntözőlyukak, hogy a pitypang, tulipán, és az orchideák egyaránt pihenést találhatnak. Online és offline, egyéni tereket és közösségi tereket biztosítunk, hogy a tanulók interakciós képességüknek megfelelően fokozatosan szocializálódhassanak. Barlangok, tábortüzek, és öntözőlyukak szükségesek a neurológiai pluralizmus megtervezéséhez és a pszichológiai biztonság biztosításához. Szükségesek a pozitív résépítéshez.

Barlangok, tábortűz, és öntözőlyukak

Tegyen helyet Cavendishnek.

Mint Cavendish, mi is autisták vagyunk. Személyes életének nagy részéhez kapcsolódunk. Szüksége volt a buborékjára, a barlangjára, érzékszervi és társadalmi gubójára.

Szüksége volt rá, néha, a Royal Society társainak egy kis csoportjának társasága. A Királyi Társaság hétfői klubja volt a tábortűz, az a hely, ahol a széleken leselkedhet és egy kis csoporttal szocializálódhatott az ő feltételei szerint.

Ennek a látszólagos félénkségnek a forrása olyan intenzív társadalmi szorongás volt, hogy bizonyos helyzetekben szinte immobilizálta.

Ez nem igaz, azonban, hogy teljesen el akarta távolítani magát társai társaságából; csak oldalra akart állni, mindent beáztatva. Két tudós, aki a Királyi Társaság hétfői klubjában érdekes témáról beszélget, észreveheti, hogy egy szürke-zöld kabátban görnyedt alak leselkedik az árnyékban, figyelmesen hallgat. Alig várja, hogy felkérje munkájuk értékelését, természetfilozófus társai kitaláltak egy hamis, de hatékony módszert arra, hogy cserébe vonzzák. „Cavendish-szel úgy beszélhetünk, hogy soha nem nézünk rá - mondta Francis Wollaston csillagász -, hanem úgy beszélni, mintha üresedésbe kerülne, és akkor nem valószínű, de beindíthatja.

NeuroTribes: Az autizmus öröksége és a neurodiverzitás jövője

Tudjon meg többet Cavendish neurodivergens tulajdonságairól szószedetünkben.

Ismerje meg az „expozíciós szorongást”

Tudjon meg többet a „szituációs mutizmusról”

Tudjon meg többet az „Elutasító érzékeny diszforia”

Tudjon meg többet a „monotropizmusról”

Cavendish nagyon kényelmetlen volt a nyilvánosság előtt. Szövetséget kötött Charles Blagdennel, extrovertált és távozó hétfői klub társa, ezáltal Blagden bemutatta Cavendish-t és ötleteit a szélesebb közönség számára. Blagden elhozta Cavendish-t a kreatív közönségbe, a tudomány és a naturalizmus öntözőlyukaiba. Cavendishnek időszakos együttműködésre volt szüksége.

Időszakos együttműködés

Azok a csoportok, amelyek tagjai csak szakaszosan léptek kapcsolatba, megőrizték mindkét világ legjobbjait, ahelyett, hogy engedne a legrosszabbnak. Ezeknek a csoportoknak átlagos megoldásminősége közel azonos volt azokkal a csoportokkal, amelyek folyamatosan kölcsönhatásba léptek, mégis elegendő variációt tartottak fenn ahhoz, hogy megtalálják a legjobb megoldásokat is.A problémamegoldó technikák új fordulatot kapnak: A legjobb megoldásokhoz az időszakos együttműködés biztosítja a megfelelő képletet

Barlangunk, tábortűz, és az öntözőlyuk hangulatai a piros, sárga és zöld interakciós jelvények (más néven színes kommunikációs jelvények) térképére térnek fel. Az Automattic és más elosztott vállalatoknál alkalmazott háromszintű és háromsebességű kommunikációs áramlás tükrözi a barlang progresszív szocialitását, tábortűz, és öntözőlyukak összefüggései és piros, sárga, zöld interakciós hangulatok. Mindezek megkönnyítik az időszakos együttműködést, pszichológiai biztonság, és az érzékszervi biztonság.

A legjobb megoldások az „időszakos együttműködésből” származnak - a csoportmunka szünetekkel szakítva, hogy gondolkodjunk és dolgozzunk magunkban.Daniel Pink

Tudjon meg többet az időszakos együttműködésről

Neurológiai pluralizmus

A neurodivergens emberek pszichológiai biztonsági barométerek.

Építenünk kell a pszichológiai, társadalmi, és a neurodivergens emberek érzékszervi biztonsága.

Barlangok, Tábortűz, Lyukak öntözése

Pitypang, tulipán, orchideák

Piros, sárga, zöld

Beszélgetés, vita, publikáció

Valós idejű, aszinkron, tárolás

Ezek a csökkentések hasznos kiindulási helyet jelentenek a neurológiai pluralizmus tervezésekor. Amikor a pluralizmusra tervezünk, a való életre tervezünk, az emberiség aktualitása érdekében.

A hiperplaszticitás hajlamos arra, hogy erős asszociatív reakciókat váltsunk ki a traumára. Fenyegetés-válasz tanulási rendszerünk magas riasztássá vált. Ennek a hiperplaszticitásnak az a másik oldala, hogy gyorsan alkalmazkodunk olyan környezetekhez is, amelyek valóban biztonságosak idegrendszerünk számára.

Az autizmus összeomlásának és önkárosításának sztereotípiái abból a tényből származnak, hogy gyakran reagálunk stresszre olyan dolgokra, amelyeket mások nem tartanak szorongónak. Mivel egyedi biztonsági igényeinket nem értik széles körben, a kiterjedt traumával való felnövekedés alapértelmezetté vált.

Az ingerekre adott különféle bio-társadalmi válaszaink miatt, az autistáknak jelentős akadályai vannak a biztonsághoz való hozzáférés előtt.

Traumára alapozott pozitív autista identitás felfedezése | by Trauma Geek | Közepes

Tudjon meg többet a Red|Yellow|Green „Interaction Badges” -ról

Tudjon meg többet a „Barlangokról, Tábortüzek, és öntözőlyukak”

Tudjon meg többet a „Pitypang, Tulipán, Orchideák”

Ismerje meg a „Kommunikációs sebességeket”

Az élek esetei stressz esetek: A tervezést a széleken tesztelik

A szélekig tervezett oktatás, amely figyelembe veszi az összes hallgató szaggatott tanulási profilját, elősegítheti minden gyermek potenciáljának kiaknázását. Az ellenségeskedéstől a közösségig - a tanárok fokozattalanná válnak

Tervezés ügynökségi és együttműködési. Tervezés elfogadásra és belső motivációra. Tervezés a fogyatékkal élő és neurodivergens emberek valós életéhez. Mindig élesek vagyunk, és az élesetek stressz esetek. A fogyatékosság és a kognitív különbség logisztikája kimerítő, gyakran lehetetlen. A tervezés szükséges része az együttérzés, és az együttérzés szükséges része a marginalizált emberek szerkezeti valóságának felismerése. A tervezést a széleken tesztelik. Mindenki számára tervezünk, amikor a neurodiverzitást és a fogyatékosságot tervezzük.

Tervezés tüskés profiljainkhoz.

„Az Edge esetek meghatározzák annak határait, hogy ki és mi érdekel” (http://bkaprt.com/dfrl/00-01/). Elhatárolják a határt azok között az emberek között, akiknek hajlandó segíteni, és azok között, akiket kényelmesen marginalizálsz.

Ezért úgy döntöttünk, hogy ezeket nem élvonalbeli eseteknek tekintjük, hanem stresszesetekként: azok a pillanatok, amelyek a tervezési és tartalmi választásainkat a való élet próbájává teszik.

Ez egy teszt, amit még nem mentünk át. Ha bajban vagy válságban lévő felhasználókkal szembesül, az általunk épített tapasztalatok túl sok része nagy és kicsi módon szétesik.

Ahelyett, hogy a stresszhelyzeteket béren kívüli aggodalmakként kezelnénk, itt az ideje, hogy beszélgetéseink középpontjába helyezzük őket, hogy a legkiszolgáltatottabbakkal kezdjük, zavart, és stresszes felhasználók, majd kifelé haladunk. Az érvelés egyszerű: amikor a legrosszabb esetben készítünk dolgokat az emberek számára, sokkal jobban fognak működni, ha az emberek a legjobbak.

Design a való élethez

Az interszekcionalitás oka az, hogy feltárja azokat a rendszereket, amelyek szervezik társadalmunkat. Az interszekcionalitás ragyogása az, hogy alapvető hozzájárulása a világ szemléletéhez olyan józan észnek tűnik, miután meghallotta: a rendszer legösszetettebb részeire összpontosítva, és ahol az azt élő emberek a legsebezhetőbbek, a rendszert értjük a legjobban.

Magjában, az interszekcionalitás az árnyalatokról és a kontextusról szól.

Forrás: Az Interszekcionális Elnökség - Tressie McMillan Cottom - Közepes

„Lényegében senki sem ismeri a legjobban az óceán mozgását, mint azok a halak, amelyeknek meg kell küzdeniük az árammal, hogy felfelé úszhassanak. Olyan halakat tanulok, amelyek felfelé úsznak.”

Forrás: Fekete kiberfeminizmus: Interszekcionalitás, Intézmények és digitális szociológia, Tressie McMillan Cottom:: SSRN

További információkért olvassa el a „Margó kiválasztása: A tervezést a széleken tesztelik” című cikket

Tervezés, nem

Még jobb, mint a tervezés, a tervezés. A neurodivergens és a fogyatékkal élő hallgatók nagyszerű áramlási tesztelők. Alaposan kutyatáplálják az iskolai UX-t. Nagyszerű lehetőségek vannak a projekt- és szenvedélyalapú tanulásra, ha a hallgatók ügynökséget adnak kontextusuk ellenőrzésére és valami jobb tervezésére.

És, fogadd el ezt a szót, senki sem tud olyan hatékonyan azonosítani és lázadni egy tisztességtelen rendszert, mint egy személyi igazolvánnyal rendelkező gyerek vagy felnőtt, kivéve talán egy autistát. Tudják, hogy a rendszer igazságtalan!

Forrás: A PBIS megszakadt: Hogyan javíthatjuk meg? — Miért nem csinálták még meg?

Egy nagyobb kérdés merül fel azzal a témával párhuzamosan, hogy ki tervez gyermekeket: Szüksége van-e a gyerekeknek egyáltalán tervezésre? Vagy, Inkább, hogyan lehet lehetővé tenni számukra a szükséges játékok és tapasztalatok megtervezését, amelyekre vágynak maguknak? Az a cselekedet, amelyet a tervezők annyira kielégítőnek találnak, beépül a kisgyermekkori oktatásba, de ahogy nőnek, sok gyermek elveszíti lehetőségeit saját környezetének megteremtésére, az oktatás szövegközpontú nézete és a biztonsággal kapcsolatos aggodalmak határolják. Annak ellenére, hogy a felnőttek biztonságosabb, lágyabb gyermekközpontú világot akarnak létrehozni, valami elveszett a fordításban. Jane Jacobs mondta, a gyermek számára tervezett gyermekkori környezetben: „Otthonuk és játszótereik, olyan rendezett megjelenésű, annyira pufferelt a zavaros, rendetlen behatolások a nagy világ, véletlenül ideálisan megtervezhető, hogy a gyermekek a televízióra koncentráljanak, de túl kevés másért éhes agyuk megkövetelik.” Épített környezetünk kevésbé egészségessé teszi a gyerekeket, kevésbé független, és kevésbé ötletes. Amit azok az éhes agyak igényelnek, az a szabadság. A gyermekek állampolgárként való kezelése, nem pedig fogyasztóként, megtörheti ezt a mintát, közös térgazdaság létrehozása, amelynek középpontjában a közoktatás áll, pihenés, és a szállítás biztonságos és mindenki számára nyitott. A gyermekkor tervének a XIX. Századi eredetére való visszavezetése megmutatja, hogyan jutottunk el erre a helyre, de feltárja a bekerített szórakozással szembeni ellenállás építőköveit is.

A gyermekkor tervezése: Hogyan formálja az anyagi világ a független gyerekeket

Az iskolai felhasználói élmény

Mit látnak a gyerekek? Mit éreznek? Milyen szagot éreznek? Mit hallanak? Mi a tapasztalatuk, amikor az iskoládban mozognak?

Mennyivel hatékonyabbak lehetünk, ha a felhasználói felület tervezése szándékos volt, és szándékosan a gyermekek támogatására tervezték?

 Sokkal kevesebb szabálya van, és CSAK olyan szabályok vannak, amelyeket sikeresen megvédhet egy hallgatóval folytatott vita során

Szüntesse meg az ebéd fogva tartását és ne szüntesse meg a büntetéseket. Ezek kegyetlen büntetések, amelyek minden gyermek hitelességét lerombolja.

A graffiti munka jó.

Iskolád UX. Mi ez? És hol kezdjem.

Beszéltünk arról az utunkról, amely néhány fal megnyitásától az igazán rugalmas terek építésig tart, kezdve a gyerekeknek ülő- és írási lehetőségeket kínálva az egytanári tantermek megszüntetése felé történő elmozdulásig, de a bemutatónk az volt, valóban, épület felé irányul.

„Mindenkinek mindig van építési projektje” - mondtam végül.

Mert minden iskolának állandóan változnia kell. És változtatnia kell egy céllal - a felnőttközpontú tanítási terekről a gyermekközpontú tanulási terekre való áttérés - a statikus környezetből a rugalmas környezetbe való áttérés - a tervezés irányításáról az inspiráló tervezésre való áttérés.

Minden iskolának szüksége van egy építési projektre minden évben, mert nincs szükség vállalkozókra és buldózerekre az iskolai környezet megváltoztatásához - csak elkötelezettségre van szükség.

Tehát, ha nem tudja megtenni a drága dolgokat - akkor is megteheti a hatékony dolgokat. Tehát itt van négy dolog, amit megtehetsz, hogy megváltoztasd iskolád terét.

Egy: Adja meg gyermekeinek a napfény ajándékát.

Jól, az egészséges figyelem fenntartása érdekében a gyerekeknek három dologra van szükségük, amelyek gyakran hiányoznak az iskolákban - friss levegő, nagy izommozgás, és napfény. Az egyik legkönnyebben javítható, sok iskolában, a napfény.

Kettő: Megszabadulni a tanári asztaloktól.

A tanár asztala csúnya maradványa annak az időnek, amikor a nem érintett tanárok hatástalan osztályokat vezettek, valóban el kell tűnniük.

Három: Tartsa nyitva az összes osztálytermi ajtót.

Az átláthatóság és a nyitottság oktatási környezetébe történő beépítésének legkézenfekvőbb módja az osztálytermi ajtók megnyitása és a „közös” fogalom megteremtése. Az ajtók kinyitása zajosabbá és aktívabbá teszi az iskolát. A folyosókat a hulladékterületről oktatási térré alakítja át. Ez lehetővé teszi a gyerekeknek, akiknek másfajta helyre van szükségük, hogy rendelkezzenek vele, és mégis - felügyelet alatt maradjanak.

Nyilvánvalóan valami mást fog tenni. A beszélgetés, amelyet az építészeknek tartottunk, címe: „Az űr, amely megváltoztatja a változást - Változtassa meg, ami kényszeríti a teret”. Az ajtók kinyitása miatt a tanárok megváltoztatják, amit csinálnak. A zajosabb környezet azt jelenti, hogy a tanár hangjának meg kell változnia. Nem igazán kiabálhat rajta, beszélnie kell alatta, és így távolodjon el a tömeges oktatástól.

Négy: Hagyja, hogy a gyerekek ott üljenek, ahol akarnak, ha akarnak.

Van egy mondásunk: „Ha egy gyerek nem tud besétálni egyetlen osztályterembe, óvodába a 12. osztályig, és választani, hogy hol, hogyan, vagy ha üljön — nem tanítjuk őket döntések meghozatalára, ami azt jelenti, hogy egyáltalán nem tanítjuk őket.”

Ez fontos. Az ülések ellenőrzésének cselekedete, mint a WC-használat ellenőrzése, vagy étel és ital, olyan cselekedet, amely összetöri a tanárok és a gyermekek közötti valódi bizalom lehetőségét.

Forrás: Hogyan fogja újratervezni iskoláját a következő hat hónapban?

Nem tudunk hatékonyat felépíteni, empatikus, működő felhasználói élmény, hacsak nem építünk olyan felhasználói felületet, amelytől a gyerekek nem fordulnak el. És iskoláink felhasználói interfészek. Iskoláink a „hogyan” gyermekeink kölcsönhatásba lépnek az oktatással. Minden ajtó, fal, szoba, tanár, szabály, szék, asztal, ablak, digitális eszköz, könyv, előcsarnok belépő része a felhasználói felületnek, és ez a felhasználói felület határozza meg a felhasználói élményt.

És addig nem kezdhetjük megérteni a szükséges felhasználói élményt, amíg teljes mértékben be nem kerülünk felhasználóink fejébe. Ez igaz a webes és programozási tervezésben, igaz a kiskereskedelemben és az éttermi tervezésben, és teljesen igaz, amikor iskoláinkat tervezzük. Ennek a megértésnek összetett analitikai útjai lehetnek - és ezek fontosak, és elkötelezett gondoskodó összetevővel rendelkezik -, de alapvető empatikus alapja is van, és talán komolyan elkezdheti dolgozni ezen az alapokon, mielőtt ez a következő tanév elkezdődne.

SpeedChange: Írás az empátiához

Az új iskolai szintű tanulási rugalmasság, a többéletű terek sokkal szélesebb sávszélességet kínálnak a lehetőségek és a potenciális tapasztalatok számára a gyermekek számára. Több kutatási forrásból megtudtuk, hogy a természetes fény kulcsfontosságú alkotóeleme annak a környezetnek a megteremtésében, amelyben a tanulók boldogulnak. Az újratervezés óta a fény a csarnokokba és a tanulási terekbe ömlik. Különféle rugalmas bútorok, ülés, és az informális munkaterületek a tanulók és a tanárok számára választási és kényelmi lehetőségeket kínálnak arra, hogy az elvégzett munkától függően eltérő helyet találjanak az űrben. A tanárok a tanulási kutatásból tudják, hogy mindkét hely a csendre, az önálló munka, valamint a kis és nagy csoportok összegyűjtése kritikus fontosságú a gyermekek igényeinek kielégítésére, tervezett tanulási tapasztalatok, és az oktatás, amely a tanulási potenciál maximalizálásához szükséges az egész iskolában.

Gondolkodás az iskolai dobozon túl: inspirált építészet+kortárs tanulás | Tér a tanuláshoz

A mi felelősségünk, hogy minden tanuló számára valós tanulási térválasztást biztosítsunk a feladatalapú és a fizikai kényelem alapú igények alapján, amelyek nemcsak lehetővé teszik kognitív energiájuk összpontosítását a tanulásra, hanem segítik a hallgatókat abban, hogy fejlesszék azokat a kortárs készségeket, amelyek szükségesek a terek megváltoztatásához és használatához a kezdeményezéshez és együttműködési és egyéni munkát végez. Ez magában foglalja a több kommunikációs eszköz és a kortárs technológiák elérhetőségét, valamint a hallgatók segítését a különféle tanulási termékek megértésében és létrehozásában, amelyek bemutatják a hallgatók döntéseit a tantervben, feladat, technológiák, és a média.

Az Albemarle megyei állami iskolákban egyetlen gyermeknek sem kell címkére vagy vényre szüksége ahhoz, hogy hozzáférjen a szükséges tanulási eszközökhöz vagy a környezethez. Más jogszabályok (különösen a szerzői jog) keretein belül alternatív információmegjelenítéseket, több eszközt és különféle oktatási stratégiát kínálunk, hogy minden tanuló számára hozzáférést biztosítsunk az egész életen át tartó tanulási kompetenciák, valamint a tantervben meghatározott ismeretek és készségek elsajátításához. szabványok. Olyan osztálytermi kultúrákat hozunk létre, amelyek teljes mértékben magukévá teszik az oktatás differenciálódását, hallgatói munka, és az egyes tanulók igényein és képességein alapuló értékelés. A kortárs tanulási tudományt alkalmazzuk, hogy hozzáférhető belépési pontokat hozzunk létre tanulási környezetünk minden hallgatója számára; és amelyek támogatják a hallgatókat abban, hogy megtanulják, hogyan kell technológiai döntéseket hozni a fogyatékosság és képtelenség leküzdésére, valamint a preferenciák és képességek kihasználása.

Hét út

Kényelem és választás, valamint a diákok által létrehozott kontextus

„... miközben abban a kémiai tanteremben ültem, megkérdeztem: „Van itt valakinek ilyen bútora otthon?” Azt hiszem, ezzel kezdődött a Choice and Comfort Pathway.” Időtlen tanulás: Hogyan változtatja meg az iskolákat a képzelet, a megfigyelés és a nulla alapú gondolkodás

Hiszünk abban, hogy nagyszerű ötleteket méretezünk, elméletek, és stratégiák az iskoláinkban, ahelyett, hogy megpróbálnánk bővíteni a programokat. Nem mindenki fog építeni egy faházat az ebédlőben, ahogy a gyerekeink tették egy középiskolában. Ez egy iskola-specifikus vágy volt. Egy másik iskola középiskolások egy csoportja úgy döntött, hogy nagy magasságú ballonkészüléket épít és elküldi a légkör külső széleire. Nem minden középiskolának kell ezt tennie. Néhány gyerek dönthet úgy, hogy csinál valamit, ami kevésbé ambiciózusnak tűnik, és karton segítségével kilenc lyukú Putt-Putt golfpályát épít. A projektek, és a tanulási környezet formája, a szenvedélyekre kell építenie, és a tapasztalatokból kell építenie, mind a diákok, mind a tanárok körében.

Időtlen tanulás: Hogyan képzelet, Megfigyelés, és a nulla alapú gondolkodás megváltoztatja az iskolákat

Megtanuljuk, hogy a tanulás készítése lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy saját vonzó kontextust hozzanak létre.

A készítésnek egyszerű szerepe van az iskolákban, barátom és kollégám, Chad Ratliff azt mondja: „a tartalmat a diákok által létrehozott kontextusba helyezi”.

SpeedChange: Ismerkedés a készítéshez, Ismerkedés az oktatáshoz, amely valóban működik

Pam Moran volt felügyelő, valamint Ira Socol volt technológiai és innovációs igazgató alatt, Az Albemarle megyei iskolák felkarolták a BYOC-t, hallgató által létrehozott kontextus, nyílt technológia, eszközszíj elmélet, és egyetemes tervezés a tanuláshoz. Újítók nézni és utánozni. Kövesse őket a Twitteren - és olvassa el blogjaikat.

SpeedChange: Az oktatás jövője a demokratikus társadalmak különböző hallgatóinak.

Ira David Socol

Ira David Socol @medium .com

Tér a tanuláshoz

Pam Moran @medium .com

Könyvük, Időtlen tanulás, a Stimpunks-i utazásunk fontos része. Az egész weboldalunkon idézjük.

Ennek eredményeként, a tanulás kultúrája a hagyományosabb, mindenki számára megfelelő „sit and get” modellről a projektmunka, a választás és a kényelem, a gyártás, az univerzális tervezés a tanuláshoz, az oktatási tolerancia, a csatlakoztathatóság és az interaktív technológiai alkalmazások alapjaira tért több tanulási útvonalra tért át.

Ebből a munkából megtanultuk, hogy a gyermekeknek irányításra van szükségük a környezetükben, választás a tanulás módjában, különböző lehetőségek arra, hogy kényelmesen elhelyezkedjenek az űrben, és bizalmi kapcsolatok a felnőttekkel és társaikkal, ha hangosan tanulókká akarnak válni, ügynökség, és befolyás.

Időtlen tanulás: Hogyan képzelet, Megfigyelés, és a nulla alapú gondolkodás megváltoztatja az iskolákat

Először azt mondjuk: „Projekt-Probléma-Szenvedély-alapú tanulás”. Ez azzal kezdődik, hogy a tanár által generált (esetleg választott) projekt (ek) t, annak érdekében, hogy a tanterv értelmetlensége relevánsnak tűnjön. Akkor, Probléma - még mindig tanár által generált - mondja, „hogyan szűrjük le a vizet?” vagy akár: „Hogyan tisztítsuk meg a vizet?” azzal, hogy a hallgatói ügynökség megmozdítja a lábát. Akkor szenvedély - nekünk Diák szenvedély, nem tanár - mint a „Mi érdekel? Mit tudna olvasni/csinálni/írni/készíteni? És hirtelen megváltozik az osztályterem.

Végül, az általunk használt kifejezés a „Maker,” És számunkra ez azt jelenti, hogy a Student Created Context. A tanuló tudja, hová akar menni, és mi együtt lovagolunk, és adott esetben fontos készségfejlesztést és tudást illesztünk be.

Mindezen belül a „technológia” — vagyis a kortárs információs és kommunikációs technológia — elengedhetetlen, mint minden más eszköz. És ennek a technológiának nyitottnak és hallgatói irányítás alatt kell állnia, különben korlátozássá válik a világ kulcsa helyett.

A „személyre szabott tanulás” a tanár és az iskolai hatalom kifejezése, akárcsak a „Project-Based...

A kortárs tanulás nem véletlenül történik. Miközben azon dolgozunk, hogy a tanulókat zökkenőmentesen migráljuk a digitális környezetbe, azon is dolgozunk, hogy megerősítsük aktív elkötelezettségüket a fizikai terekben, amelyek választási lehetőséget biztosítanak számukra, kényelem, és az összekapcsolhatóság, amikor felépítik a tanulást. A hallgatók sorokban lévő íróasztalokból és a tanárok távolodása az uralkodó tanítási faltól szándékosan történt, és széles körű csapaterőfeszítéseket jelent az eszközöket hozó felhasználói élmények megtervezésére, tantervek, és a pedagógia összehangolása, amikor a tanulók egész életen át tartó tanulási kompetenciákat szereznek, amelyek nélkülözhetetlenek az otthoni sikerhez, közösségek, a munkaerő, és mint polgárok. Ez a munka formálisan fejlődött az évek óta tartó tanulmányokból és a munka előmozdítására tett erőfeszítésekből, amelyek közül néhány siker volt, mások nem.

Időtlen tanulás: Hogyan képzelet, Megfigyelés, és a nulla alapú gondolkodás megváltoztatja az iskolákat

Mit változtathat, ami lehetőséget adna arra, hogy másokkal is kiterjessze a választást és a kényelmet a környezetében? Ülőhely? Munkaválasztás? Eszközök? Időtlen tanulás: Hogyan képzelet, Megfigyelés, és a nulla alapú gondolkodás megváltoztatja az iskolákat

A naptól számított egy éven belül megváltoztatta osztályterme kultúráját és terét, nemcsak új eszközök használata. A tér a kerület egyik első barkácsolási osztálytermévé vált. Az év végére, a székek legalább felét elmozdította a szobából, és kényelmes ülésekre cserélte őket, és meghatározta a választás koncepcióját abban, hogy a tanulók hogyan és hol dolgoztak az eszközükön és azon kívül.. Azt akarta, hogy a hatodik osztályosok első csoportja saját kényelmét hozza a szobájában, így volt egy fala, ahol a gyerekek összegyűjtötték az összes párnát és kitömött játékot, hogy felhasználhassák őket, amikor az írók műhelyében dolgoztak.

Időtlen tanulás: Hogyan képzelet, Megfigyelés, és a nulla alapú gondolkodás megváltoztatja az iskolákat

Rendezze át szobáját, hogy a tanulók számára álló asztali lehetőségeket biztosítson. Adjon hozzá néhány puha, kényelmes ülőhelyet vagy aktív ülést, és ösztönözze a különböző gyerekeket, hogy próbálják ki. Kérjen visszajelzést tőlük. Időtlen tanulás: Hogyan változtatja meg az iskolákat a képzelet, a megfigyelés és a nulla alapú gondolkodás

Képzelje el a kortárs tanulási tereket, amelyek kihívást jelentenek a huszadik században iskolaként épített helyek minden egyezményére. Képzeljen el olyan tereket, amelyek arra ösztönzik a fiatalokat, hogy dolgozzanak és játsszanak együtt a természetes tanulási közösségekben, olyan tanárok támogatásával, akik olyan utakat hoznak létre, amelyek a felnőttkor felé vezetik Képzelje el az átlátszó természetes és épített környezet egyesülését, amely lehetővé teszi a tanulók számára a multiszenzoros bemenetek örömét a természetes fényhez való hozzáférés révén, friss levegő, és zöld terület. Képzeljen el egy rugalmas terek folytonosságát, amelynek célja a választott és kényelmes légkör megteremtése, miközben a hallgatók az együttműködést elősegítő transzdiszciplináris tanulás révén folytatják érdeklődésüket és szenvedélyeiket, kritikus gondolkodás, kreativitás, és a kommunikáció.

Időtlen tanulás: Hogyan képzelet, Megfigyelés, és a nulla alapú gondolkodás megváltoztatja az iskolákat

Ez a Twitter pillanat a választott példákat rögzíti, kényelem, és a hallgatók által létrehozott kontextus.

Amikor olyan tereket hozunk létre, ahol a gyerekek dönthetnek úgy, hogy kiterjesztik tanulásukat, vizsgálataikat, ameddig csak akarják, növeljük a felhatalmazást és a tulajdonjogot. Különféle hozzáférhető tanulási utak biztosításával, a gyerekek figyelemre méltó képességeket fejlesztenek ki. Ha bízunk a gyermekkorban, és úgy gondoljuk, hogy segíthetünk nekik tanulni a hibákból, felszállnak. Azok a gyerekek, akik lemondtak az iskoláról, vezetővé válnak; a láthatatlannak érzett gyerekek hangérzetet fejlesztenek ki. Amikor a bizalmat választjuk, szíveket és elméket növesztünk. A kezelőszervek és szűrőink félretétele teret ad a hallgatóknak saját fejlesztésére. Elkezdik megragadni a lehetőségeket, hogy személyre szabják saját tanulásukat, válaszul saját kérdéseikre, hogy miként tanulnak a legjobban. Felnőttként megismerhetjük az idő személyre szabásának metszéspontját, kényelem, és a választás, miközben figyeljük, ahogy a gyerekek részt vesznek a tanulási döntések meghozatalában. Hogyan dönthetnek úgy a gyerekek, hogy az űrbe helyezik magukat, hogy dolgozzanak? Természetesen hajlamosak ülni, állni, pihenni a padlón? Úgy döntenek, hogy egy természetes fénnyel elárasztott nyitott asztal körül dolgoznak?, az asztal alatt egy csendes zugban, vagy kint egy fa alatt? Hogyan használják a gyerekek másképp az időt, amikor maguknak szervezik?

Időtlen tanulás: Hogyan képzelet, Megfigyelés, és a nulla alapú gondolkodás megváltoztatja az iskolákat

Hacking iskolák: Eljutunk magunkhoz az Igenhez

A túljutás kihívása „igen, de” a „mi lenne, ha” elég nehéz lehet.

Megtanultuk, hogy az igennel való eljutás az első lépés a változás folyamatában, amikor valóban újragondolunk minden zugot és zugot...

Oktatóink miatt igen, és biztonságossá teszik az új ötletek kipróbálását, iskoláink ma már mások.

Készítőtereket és hacker tereket építettünk.

Leromboltuk a falakat, eltávolítottuk a szekrényeket és tervezőstúdiókat készítettünk, és amit ma iskoláinkban látok, azok a gyerekek, akiknek már nem kell ellenőrizniük a kreativitást, amikor belépnek az iskolaházunkba és az ajtókba.

Néha hamarosan valaki eljön az irodádba, és el fogják vetni neked az ötletüket egy faház változatáról.

Készen áll, és csak mondj igent.

Hacking Schools: Eljutunk az Igenre | Pam Moran | TEDxElcajonSalon

Navigating Stimpunks

Need financial aid to pay for bills or medical equipment? Visit our guide to requesting aid.

 

Need funds for your art, advocacy, or research? Visit our guide to requesting creator grants.

 

Want to volunteer? Visit our guide to volunteering.

 

Need a table of contents and a guide to our information rich website? Visit our map.