🌈♿️ Αμοιβαία Βοήθεια και Ανθρωποκεντρική Μάθηση για Νευροαποκλίνοντα Άτομα και Άτομα

Ear readers, press play to listen to this page in the selected language.

Το Stimpunks δημιουργείται από και για νευροαποκλίνοντα άτομα και άτομα με ειδικές ανάγκες. Παρέχουμε αμοιβαία βοήθεια, ευκαιρίες μάθησης, ανθρωποκεντρική έρευνα και μισθούς διαβίωσης για την κοινότητά μας. Υποθέτουμε ικανότητα, και πιστεύουμε στον αυτοπροσδιορισμό. Εμείς, οι Stimpunks

👏🧷⏰ Stimpunks σε ένα λεπτό (ή λιγότερο)

Το Ίδρυμα Stimpunks αμφισβητεί την τυπική προσέγγιση για την παροχή βοήθειας σε άτομα που είναι νευροαποκλίνοντα ή άτομα με ειδικές ανάγκες. Γνωρίζουμε πώς είναι να ζεις με εμπόδια και τι σημαίνει να μην ταιριάζεις και να πρέπει να δημιουργείς τη δική μας κοινότητα. Ο Στίμπανκς γνωρίζει ότι οι νευροαποκλίνοντες και οι ανάπηροι έχουν ανθρώπινες ανάγκες. Προσφέρουμε μια ανθρώπινη προσέγγιση για να βοηθήσουμε την κοινότητά μας να ευημερήσει.

Μέσω του Ιδρύματος Στίμπανκς, εμείς:

Προσφέρουν οικονομική και αμοιβαία βοήθεια.

Προσλάβετε τα μέλη της κοινότητάς μας ως σύμβουλοι.

Να παρέχουμε ένα χώρο μάθησης σχεδιασμένο για την κοινότητά μας και

Υποστηρίξτε τις ανοιχτές ερευνητικές προσπάθειες της κοινότητάς μας.

Ένας στους τέσσερις ενήλικες στις ΗΠΑ έχει αναπηρία. Ωστόσο, η κοινότητά μας λαμβάνει μόνο το 2% των επιχορηγήσεων των ΗΠΑ και μόνο το 19% από εμάς απασχολούνται. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι απλά να είναι η αλήθεια. Πρέπει να αμφισβητήσουμε τον κανόνα και να αλλάξουμε την αφήγηση γύρω από ανθρώπους που είναι νευροαποκλίνοντες ή ανάπηροι.

Το Ίδρυμα Στίμπανκς επιδιώκει να κάνει ακριβώς αυτό με τους τέσσερις πυλώνες μας.

⛑📚 Οι πυλώνες μας 🗂🧰

Το Stimpunks Foundation χρηματοδοτεί και απασχολεί νευροαποκλίνοντες και ανάπηρους δημιουργούς και ενισχύει το έργο τους στους πελάτες μας και σε ολόκληρη την κοινωνία. Υπάρχουμε για την άμεση υποστήριξη και αμοιβαία βοήθεια των νευροαποκλίνοντων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Συμπληρώνουμε την αμοιβαία βοήθεια προς τους δημιουργούς με χώρους εκμάθησης για δημιουργούς. Το Ίδρυμα Stimpunks εξυπηρετεί νευροαποκλίνοντα άτομα και άτομα με ειδικές ανάγκες που δεν εξυπηρετούνται από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Μέσω της ισότητας, της πρόσβασης, της ενσυναίσθησης και της συμμετοχικότητας, δημιουργούμε χώρο μάθησης της κοινότητας που σέβεται όλους τους τύπους των σωματικών μυαλών.

Επιδιώκουμε την ανθρωποκεντρική μάθηση βασισμένη στο πάθος, συμβατή με τη νευροποικιλότητα και το κοινωνικό μοντέλο της αναπηρίας. Δημιουργούμε διαδρομές για την ισότητα και την πρόσβαση για τους εκπαιδευόμενους μας. Δημιουργούμε χώρο Cavendish από peer respite και συνεργατική κατασκευή εξειδικευμένων θέσεων, όπου μπορούμε να βρούμε ανακούφιση από έναν έντονο κόσμο σχεδιασμένο εναντίον μας.

Η ερευνητική μας πρωτοβουλία εστιάζει στο γλυκό σημείο της ψηφιακής κοινωνιολογίας, των μελετών νευροποικιλότητας, των μελετών αναπηρίας και του συγκρητισμού, στο ύπαιθρο. Θέλουμε να βελτιώσουμε την επιστημονική εμπειρία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους νευροαποκλίνοντες με την αποκατάσταση των ανθρωπιστικών επιστημών. Θέλουμε να φέρουμε τη φωνή σε εμπειρικές κατασκευές και να μεταφράσουμε τη φωνή σε ακαδημαϊκή κατανόηση.

Βίνι από τον Adriel Ιερεμία Τέχνης

Βοηθάμε επίσης τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να αυξήσουν τις γνώσεις και την πρακτική τους σχετικά με την Διαφορετικότητα, την Ισότητα και την Ένταξη (DEI) αναλύοντας τις πρακτικές της εταιρείας και την καθοδήγηση ηγετών για να διαλύσουν την ableism στους χώρους τους. Σύμφωνα με το Harvard Business Review, «Υπάρχουν περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως — περίπου το 15% του πληθυσμού — που ζουν με αναπηρία. Ως εργαζόμενοι, μπορούν να αμβλύνουν την έλλειψη ταλέντων και να προσθέσουν στην οργανωτική ποικιλομορφία που οδηγεί στην καλύτερη λήψη αποφάσεων και την καινοτομία.» Οι φιλικές προς τη νευροποικιλότητα μορφές συνεργασίας έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν παθολογικά ανταγωνιστικές και τοξικές ομάδες και κουλτούρες σε ομάδες υψηλής συνεργασίας και μεγαλύτερες πολιτιστικές μονάδες που συνεργάζονται ευκολότερα και με μεγαλύτερη επιτυχία.

Οι πρόσθετες υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν ψηφιακούς και φυσικούς ελέγχους προσβασιμότητας, αναγνώσεις ευαισθησίας και άλλες προσφορές που επικεντρώνονται στην αύξηση της ΔΕΗ στο χώρο εργασίας. Η εξυπηρέτηση των πελατών είναι ο τρόπος με τον οποίο ζούμε η αποστολή μας να απασχολούμε νευροαποκλίνοντα άτομα και άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο αντλούμε κεφάλαια για επιχορηγήσεις.

et Sicut Ίρις από τον Adriel Ιερεμίας Τέχνης

Σεβασμός λόγω μάθησης με ένα οπλοστάσιο μόνιμων πυλώνων

Διάτρηση μέσα από την επιφάνεια των τεχνητών υπηρεσιών

Η ζωή διαπράττει από Swamburger

«Το Stimpunks είναι ένας απαραίτητος πόρος για τους εκπαιδευτικούς.» Ira Socol, συν-συγγραφέας της διαχρονικής μάθησης

Η «Διαχρονική Μάθηση» είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ταξιδιού μας στο Stimpunks. Μας βοήθησε να αναπτύξουμε τις αντιλήψεις μας για το UX της τάξης, τη θεωρία της ζώνης εργαλείων, τις σπηλιές, τις φωτιές και τις τρύπες για το πότισμα, και πολλά άλλα.

Stimpunks είναι απαλά τον εντοπισμό σφαλμάτων κοινωνία.Η φιλανθρωπία προστατεύει, βοηθά και παρηγορεί τα άτομα, ενώ επισημαίνοντας ελαττώματα βιβλιοθηκάριου επίπεδο σε ορισμένες από τις έννοιες που καταλήγουν να βλάπτουν αυτά τα άτομα.Αυτή η βοήθεια είναι βαθιά υπέροχο, ηθικά και λειτουργικά συνεπής σε μεγάλη ανάγκη, και τόσο αληθινό όσο ένα καθαρό κύκλο στο μορφή αιτίας-αποτελέσματος. AJ Μαλλί

AJ μαλλί

Σας ευχαριστώ πολύ @stimpunks για την υποστήριξη και την πίστη σε μένα και το έργο τέχνης μου.

Είναι εντάξει να είσαι εσύ. Δεν πειράζει να είσαι διαφορετικός. Δεν πειράζει να έχεις αναπηρία. Ποτέ μην εγκαταλείπεις τον εαυτό σου.

Τζάσμιν Σλέ

Αν όλοι νοιάζεστε για μένα, διαβάστε τι λέει ο @stimpunks.

Λιάνα ΜακΚρέι

Τεράστιο ευχαριστώ στον @stimpunks για αυτή τη γεννήτρια, ώστε αν χάσουμε ενέργεια, ο συμπυκνωτής οξυγόνου μπορεί ακόμα να λειτουργήσει! Δεν μπορώ να σας ευχαριστήσω αρκετά!!

Κάρυ Χίγκινς

Γιασεμί

Crowdfund Λιάνα

Ταμείο Crowdfund Karrie

«class="wp-image-376"/ Μαύρη μητέρα και κόρη που κρατιούνται από το χέρι και φοράνε αστραφτερά στέμματα και μπαλάκια Καλλιτέχνης: Γιασεμί Σλέιτερ

Οι τέσσερις πυλώνες μας στηρίζονται στους τέσσερις πυλώνες της ADA.

Ίσες ευκαιρίες

Ανεξάρτητη Διαβίωση

Πλήρης Συμμετοχή

Οικονομική αυτάρκεια

Το 1990, η ADA, η οποία σήμερα παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος της αναπηρίας νόμου για τα πολιτικά δικαιώματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθιέρωσε τέσσερις στόχους για άτομα με ειδικές ανάγκες Αμερικανούς: ίσες ευκαιρίες, ανεξάρτητη διαβίωση, πλήρη συμμετοχή, και οικονομική αυτάρκεια.Οικονομική Δικαιοσύνη Είναι Αναπηρία Δικαιοσύνης

Εδώ είναι ένας χάρτης μυαλού των πυλώνων και της φιλοσοφίας μας.

Στίμπα-Πυλώνες-7Download

☂️ Ομπρέλα μας: Είσαι ένα Stimpunk;

Η αναπηρία και η νευροαπόκλιση είναι ευρείες ομπρέλες που περιλαμβάνουν πολλούς ανθρώπους, ενδεχομένως εσάς. Η νευροαποκλίνουσα ομπρέλα περιλαμβάνει μια ποικιλία εγγενών και επίκτητων διαφορών και αγκαθωτά προφίλ. Πολλοί νευροαποκλίνοντες άνθρωποι δεν ξέρουν ότι είναι νευροαποκλίνοντες. Με την ιστοσελίδα μας και την προβολή μας, βοηθάμε τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με τις νευροαποκλίνοντες και τις ταυτότητές τους με ειδικές ανάγκες. Σεβόμαστε και ενθαρρύνουμε την αυτοδιάγνωση και τη διάγνωση της κοινότητας. #SelfDxIsValid, και η ιστοσελίδα μας μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους τρόπους σας να είστε.

Αν αναρωτιέστε αν είστε αυτιστικός, περάστε χρόνο ανάμεσα σε αυτιστικούς ανθρώπους, online και offline. Αν παρατηρήσετε ότι συνδέεστε με αυτούς τους ανθρώπους πολύ καλύτερα από τους άλλους, αν σας κάνουν να αισθάνεστε ασφαλείς, και αν σας καταλαβαίνουν, έχετε φτάσει.

Ένας κοινός ορισμός των αυτιστικών τρόπων ύπαρξης

Η απαίτηση διάγνωσης ήταν αντίθετη προς την απελευθέρωση και την αποδοχή. Το ίδιο ισχύει και για τον αυτισμό.

Η αυτοδιάγνωση δεν είναι απλώς «έγκυρη» — είναι απελευθερωτική. Όταν ορίζουμε μόνοι μας την κοινότητά μας και αποκρούουμε το δικαίωμά μας για αυτοπροσδιορισμό από τα συστήματα που μας ζωγράφισαν ανώμαλους και άρρωστους, είμαστε ισχυροί και ελεύθεροι.

Αν και η άμεση βοήθειά μας επικεντρώνεται στα νευροαποκλίνοντα άτομα και στα άτομα με ειδικές ανάγκες, ο καθένας μπορεί να είναι Stimpunk. Όλοι οι νευρότυποι ευπρόσδεκτοι. Όλες οι ικανότητες είναι ευπρόσδεκτες. Όλα τα σώμα-μυαλά είναι ευπρόσδεκτοι. Σύμμαχοι καλωσορίζουμε

Ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε την αλληλεξάρτησή μας!

Η έννοια της αναπηρίας στην κοινωνία μας υπογραμμίζεται από μια παράξενη αντίληψη της «ανεξαρτησίας». Είναι καιρός να γιορτάσουμε την αλληλεξάρτησή μας! Η συνεργασία μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε πραγματικά ασφαλείς χώρους για αυτιστικούς και κατά τα άλλα νευροαποκλίνοντες ανθρώπους. Ο Μύθος της Ανεξαρτησίας: Πώς το κοινωνικό μοντέλο της αναπηρίας εκθέτει τα δύο μέτρα και σταθμά της Κοινωνίας

Για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος, θα χρειαστούμε τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων διαφορετικών τύπων μυαλών που συνεργάζονται.

Τα καλύτερα βιβλία αυτισμού, συνιστάται από τον Steve Silberman

«Αυτό που μας κάνει διαφορετικούς, κάνει όλη τη διαφορά στον κόσμο.» —Ράντιμ

Ο πλουραλισμός είναι η πραγματικότητά μας.

Πηγή εικόνας: Προεκτυπώσεις MetaArXiv | Γεφυρώνοντας τη νευροδιαφορετικότητα και την ανοικτή υποτροφία: Πώς οι κοινές αξίες μπορούν να καθοδηγήσουν τις βέλτιστες πρακτικές για την ερευνητική ακεραιότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εκπαίδευση με αρχές; Άδεια: CC-By Attribution 4.0 Διεθνές

Καλλιτέχνης: AJ μαλλί

Σκόπευα να εκπροσωπήσω την ΝΔ όπως την έφτιαξα. Ήθελα τα χρώματα να είναι οι φωτισμοί του μεγαλύτερου περίπλοκου κρυστάλλου. Ήθελα να κάνω κάτι όμορφο και λεπτομερές με τα χρώματα που αντιπροσωπεύουν τον εαυτό μου, και εσάς, και όλους τους ανθρώπους που θα ήθελαν να είναι αυτά τα χρωματιστά τμήματα. Αν και τα ομοιογενή μαύρα τμήματα είναι η πλειοψηφία, δεν είναι ολόκληρο το σώμα. Ολόκληρος ο νους του σώματος περιλαμβάνει εμάς, με τις πληγές μας, τα ελαττώματά μας και τα μερικές φορές αχαρακτήριστα αγκαθωτά προφίλ.AJ Wool

Ξέρεις γιατί έχουμε ηλιοτρόπια;

Ξέρεις γιατί έχουμε ηλιοτρόπια;

Ξέρεις γιατί έχουμε ηλιοτρόπια; Δεν είναι επειδή ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ υπέφερε. Είναι επειδή ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ είχε έναν αδερφό που τον αγαπούσε. Μέσα από όλο τον πόνο, είχε ένα δεσμό, μια σύνδεση με τον κόσμο. Και αυτό είναι το επίκεντρο της ιστορίας που χρειαζόμαστε. Σύνδεση.Χάνα Γκάτσμπι: Νανέτ

Ηλιοτρόπια (F453)

Ηλιοτρόπια (F454)

Ηλιοτρόπια (F459)

Είτε νευροαποκλίνοντες, ανάπηροι, ή σύμμαχος, το να είσαι Stimpunk σημαίνει επαναπροσδιορισμός.

Κεντρώνουμε τις άκρες στην υπηρεσία όλων των σωματικών μυαλών.

Ελάτε μαζί μας!

Δωρεά

Αίτηση ενίσχυσης

εθελοντής

Γνωρίστε την ομάδα μας

Συνδεθείτε

Αναδιαμόρφωση

Ζητώντας βοήθεια είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να χτίσετε κοινότητα και να συμμετάσχετε σε ουσιαστική συνεργασία. Ζητώντας βοήθεια, επίσης, ανυψώνετε και άλλους που θέλουν να εμφανιστούν για εσάς. Απλά μια υπενθύμιση ότι το να ζητάς βοήθεια είναι μια συμβολή

🧠🖼 Θα αναδιαμορφώσουμε

Πιστωτική εικόνα: Adriel μαλλί

Προκαλέστε τον κανόνα και αλλάξτε την αφήγηση επαναπροσδιορίζοντας.

Επαναδιαμορφώστε αυτές τις καταστάσεις ύπαρξης που έχουν επισημανθεί ελλείψεις ή παθολογίες ως ανθρώπινες διαφορές. Normal χάλια: Συγγραφέας Jonathan Mooney σχετικά με το πώς τα σχολεία αποτυγχάνουν τα παιδιά με μαθησιακές διαφορές

Σημείωση περιεχομένου: Η ιστοσελίδα μας περιλαμβάνει μουσική, στίχους, γραφή και τέχνη που αφορούν τον ευγονισμό, την ευγονική, τον αποκλεισμό, την ψυχική υγεία, την κατάθλιψη, τη δυσφορία, τον συμπεριφορισμό, την κακοποίηση, τον χρόνιο πόνο και το θάνατο. Υπάρχουν μερικές βρισιές σε εισηγμένα υλικά.

Περιλαμβάνεται επίσης μια έκχυση νευροαποκλίνουσας και ανάπηρου προοπτικής, πολιτισμού και χαράς.

Έτοιμος, αλήτη; Ροκ προς τα εμπρός!

Γεια σου φιλενάδα

Έχω μια πρόταση, πηγαίνει κάτι σαν αυτό

Σε προκαλώ να κάνεις ό, τι θέλεις

Σε προκαλώ να γίνεις αυτός που θέλεις

Σε προκαλώ να κλάψεις δυνατά

«Γίνεσαι τόσο συναισθηματικός, μωρό μου»

Διπλό τολμήσει ya, διπλή πρόκληση ya

διπλό τολμούν ya από μπικίνι σκοτώσει

Ροκ εν 'Ρόλερ από τον Κάιλ Ντούτσε

Έχουμε διαμαρτυρίες να οργανώσουμε, καθοδηγούμενες από το καύσιμο του δίκαιου θυμού μας. Έχουμε λόγους να βγάλουμε, γραμμένες από τις εκκλήσεις του ατομικού και συλλογικού μας τραύματος, και τα πιο τρελά όνειρά μας για χαρά, ελευθερία και αγάπη. Έχουμε πολιτιστικές αφηγήσεις να ξαναγράψουμε επειδή πραγματικά μας μισούν και πραγματικά θα μας σκοτώσουν, και αν πρόκειται να ξαναγράψουμε τις αφηγήσεις, τότε δεν υπάρχει λόγος να κρατήσουμε τους εαυτούς μας μακριά από τις πιο ριζοσπαστικές και προκλητικές επανεγγραφή μας. Έχουμε αυτιστικά παιδιά που μας χρειάζονται για να τα υποστηρίξουμε ως αρχιτέκτονες της δικής τους απελευθέρωσης ενάντια στα σχολεία, τους κλινικούς ιατρούς και τους θεσμούς και την αστυνομία και τους εισαγγελείς που θα τα συντρίψουν και θα τα καταστρέψουν.

Θα χρειαστούμε τον θυμό μας και τους δημόσιους εορτασμούς μας για το stimming και τους πολύπλοκους, ατελείς, ακατάστατους εαυτούς μας για αυτόν τον μακρύ και δύσκολο δρόμο, γιατί χρειαζόμαστε όλους μας, και όλες τις τακτικές και στρατηγικές μας, για να συνεχίσουμε το κίνημα και τελικά, να κερδίσουμε.

Autistic Hoya — Ένα blog της Lydia X. Z. Brown: Τα κινήματα της νευροποικιλότητας χρειάζονται τα παπούτσια τους μακριά και γροθιές επάνω.

Θα ξαναγράψουμε τις αφηγήσεις.

Αναδιαμορφώστε μαζί μας

Επανατοποθετήστε μαζί μας στην επόμενη σελίδα.

Συνέχισε