🌈♿️ Взаимна помощ и човешко ориентирано обучение за невродивергентни и хора с увреждания

Ear readers, press play to listen to this page in the selected language.

Simpunks е създаден от и за невродивергентни и инвалиди. Ние предоставяме взаимна помощ, възможности за учене, човешки центрирани изследвания и заплати за живота на нашата общност. Ние предполагаме компетентност и вярваме в самоопределянето. Ние, Simpunks

👏🧷⏰ Стимпункс в минута (или по-малко)

Фондация „Стимпункс“ оспорва типичния подход за подпомагане на хора, които са невродивергентни или инвалиди. Знаем какво е да живееш с бариери и какво означава да не се вписваш и трябва да изграждаш собствена общност. Стимпункс знае, че невродивергентните и хората с увреждания имат човешки нужди. Ние предлагаме хуманно подход, за да помогнем на нашата общност да процъфтява.

Чрез Фондация Стимпънкс ние:

Предлагайте финансова и взаимопомощ;

Наемете членовете на нашата общност като консултанти;

Осигуряване на учебно пространство, предназначено за нашата общност; и

Подкрепете откритите изследователски усилия на нашата общност.

Един от всеки четирима възрастни в САЩ има увреждане. Нашата общност обаче получава само 2% от финансирането на безвъзмездни средства от САЩ, а само 19% от нас са наети. Не можем просто да оставим това да е истината. Трябва да оспорим нормата и да променим разказа около хората, които са невродивергентни или инвалиди.

Фондация „Стимпункс“ се стреми да направи точно това с четирите ни стълба.

⛑📚 Нашите стълбове 🗂🧰

Фондация „Стимпункс“ спонсорира и наема невродивергентни и инвалидни творци и разширява работата им на нашите клиенти и в цялото общество. Ние съществуваме за пряка подкрепа и взаимопомощ на невродивергентни и хора с увреждания.

Ние допълваме взаимопомощта на създателите с учебни пространства за творци. Фондация „Стимпункс“ обслужва невродивергентни и инвалиди, необслужвани от държавни и частни училища. Чрез справедливост, достъп, съпричастност и приобщаване ние изграждаме пространство за учене в общността, уважаващо всички видове бодиумове.

Ние преследваме основано на страстта, ориентирано към човека учене, съвместимо с невроразнообразието и социалния модел на уврежданията. Ние създаваме пътища за справедливост и достъп за нашите учащи. Ние създаваме Cavendish пространство на партньорска почивка и съвместна конструкция на ниши, където можем да намерим облекчение от интензивен свят, проектиран срещу нас.

Нашата изследователска инициатива се фокусира върху сладкото място на дигиталната социология, изследванията на невроразнообразието, изследванията на уврежданията и синкретизма на открито. Искаме да подобрим научния опит за хората с увреждания и невродивергенти чрез възстановяване на хуманитарните науки. Искаме да внесем глас в емпирични конструкции и да преведем гласа в академично разбиране.

Вини от Адриел Джеремия Арт

Също така помагаме на бизнеса и организациите да увеличат знанията и практиката си за разнообразие, справедливост и приобщаване (DEI), като анализираме фирмените практики и коучинговите лидери за демонтиране на способностите в техните пространства. Според Harvard Business Review, „Има повече от един милиард души по света - около 15% от населението - живеещи с увреждания. Като работници те могат да облекчат недостига на таланти и да добавят към организационното разнообразие, което води до по-добро вземане на решения и иновации.“ Невроразнообразието приятелски форми на сътрудничество притежават потенциал за трансформиране на патологично конкурентни и токсични екипи и култури в силно сътрудничество екипи и по-големи културни единици, които работят заедно по-лесно и с по-голям успех.

Нашите допълнителни услуги включват цифрови и физически одити за достъпност, четене на чувствителност и други предложения, които се фокусират върху увеличаване на DEI на работното място. Клиентските услуги са начина, по който живеем нашата мисия да наемаме невродивергенти и хора с увреждания, както и как набираме капитал за предоставяне на средства.

и Сикут Ирис от Адриел Еремия Арт

Уважение поради ученето с арсенал от постоянни стълбове

Пиърсинг през повърхността на изкуствените услуги

Животът се ангажира от Swamburger

„Стимпункс е основен ресурс за преподавателите.“ Ира Сокол, съавтор на Вечно обучение

„Вечно обучение“ е важна част от нашето пътуване в Стимпункс. Това ни помогна да развием нашите представи за UX класната стая, теория на инструментите, пещери, лагерни огньове и дупки за поливане и др.

Simpunks е леко отстраняване на грешки в обществото.Благотворителната организация защитава, помага и утешава хората, като същевременно посочва недостатъците на библиотечно ниво в някои от понятията, които в крайна сметка вредят на тези индивид.Тази помощ е дълбоко прекрасно, морално и функционално съгласувано с голяма нужда, и толкова вярно, колкото чист кръг в своята причинно-следствена форма.AJ Вълна

AJ Вълна

Благодаря ви много @stimpunks за подкрепата и вярването в мен и моите произведения на изкуството.

Нормално е да съм на теб. Нормално е да си различен. Нормално е да имаш увреждане. Никога не се отказвай от себе си.

Жасмин Слейтър

Ако всички ви е грижа за мен, прочетете какво казва @stimpunks.

лиана маккреа

Огромно благодаря на @stimpunks за този генератор, така че ако загубим мощност, кислородният концентратор все още може да работи! Не мога да ви благодаря достатъчно!!

Кари Хигинс

Краудфонд Жасмин

Краудфонд Лиана

Краудфонд Кари

„class="wp-image-376"/ Черна майка и дъщеря, държащи се за ръце и облечени в блестящи корони и бални роклиИзпълнител: Жасмин Слейтър

Четирите ни стълба почиват на четирите стълба на АДА.

Равни възможности

Независим живот

Пълно участие

Икономическа самодостатъчност

През 1990 г. АДА, която днес остава крайъгълният камък на закона за гражданските права на хората с увреждания в Съединените щати, установи четири цели за американците с увреждания: равни възможности, независим живот, пълно участие и икономическа самодостатъчност.Икономическата справедливост е правосъдието за хората с увреждания

Ето една умна карта на нашите стълбове и философия.

Стимпънки-стълбове-7Изтегляне

☂️ Нашият чадър: Вие сте стимпънк?

Инвалидността и невродивергенцията са широки чадъри, които включват много хора, вероятно вие. Невродивергентният чадър включва разнообразие от присъщи и придобити различия и шипове профили. Много невродивергентни хора не знаят, че са невродивергентни. С нашия уебсайт и информация ние помагаме на хората да се свържат с тяхната невродивергентна и инвалидна идентичност. Ние уважаваме и насърчаваме самодиагностиката и диагностиката #SelfDxIsValid и нашият уебсайт може да ви помогне да разберете начините си на съществуване.

Ако се чудите дали сте аутист, прекарвайте време сред хората с аутизъм, онлайн и офлайн. Ако забележите, че се отнасяте към тези хора много по-добре, отколкото с другите, ако те ви карат да се чувствате в безопасност и ако ви разберат, вие сте пристигнали.

Обща дефиниция на аутистичните начини на съществуване

Изискването на диагнозата е в противоречие с транс освобождението и приемането. Същото важи и за аутизма.

Самодиагностиката не е просто „валидна“ — тя е освободителна. Когато сами определяме нашата общност и изтръгваме правото си на самоопределение обратно от системите, които ни нарисуваха като ненормални и болни, ние сме мощни и свободни.

Въпреки че нашата пряка помощ се фокусира върху невродивергентните и хората с увреждания, всеки може да бъде Stimunk. Всички невротипове са добре дошли. Всички способности са добре дошли. Всички умове са добре дошли. Съюзниците са добре дошли!

Време е да отпразнуваме нашата взаимозависимост!

Понятието за увреждане в нашето общество се подчертава от странна концепция за „независимост“. Време е да отпразнуваме нашата взаимозависимост! Сътрудничеството ни позволява да създадем истински безопасни пространства за аутистични и по друг начин невродивергентни хора.Митът за независимостта: Как социалният модел на увреждането излага двойните стандарти на обществото“ Neuroclastic

За да се изправим пред предизвикателствата на бъдещето, ще се нуждаем от способностите за решаване на проблеми на различните видове умове, които работят заедно.

Най-добрите книги за аутизъм, препоръчани от Стив Силбърман

„Това, което ни прави различни, прави всичко различно в света.“ —Рандикали

Плурализмът е нашата реалност.

Източник на изображение: Предпечатни отпечатъци на MetaArxiv | Преодоляване на невроразнообразието и отворената стипендия: Как споделените ценности могат да ръководят най-добрите практики за почтеност на научните изследвания, социалната справедливост и принципното образование; Лиценз: CC-by

Изпълнител: AJ Wool

Имах намерение да представлявам НД, както го направих. Исках цветовете да бъдат осветлението на по-сложния цял кристал. Исках да направя нещо красиво и детайлно с цветовете, представляващи себе си, и теб, и всички хора, които биха искали да бъдат тези цветни секции. Въпреки че хомогенните черни секции са мнозинството, те не са цялото тяло. Цялото тяло включва нас, с нашите рани, нашите недостатъци и нашите понякога uncharacterizable упорит профили.AJ Вълна

Знаеш ли защо имаме слънчогледите?

Знаеш ли защо имаме слънчогледите?

Знаеш ли защо имаме слънчогледите? Не е защото Винсънт ван Гог е страдал. Защото Винсънт ван Гог имаше брат, който го обичаше. През цялата болка, той имаше връзка, връзка със света. И това е фокусът на историята, от която се нуждаем. Връзка.Хана Гадсби: Нанет

Слънчогледи (F453)

Слънчогледи (F454)

Слънчогледи (F459)

Независимо дали е невродивергентен, инвалид или съюзник, да си Стимпънк означава прерамкиране.

Ние центрираме ръбовете в услуга на всички бодиумове.

Присъединете се към нас!

Дарете

Искане за помощ

Доброволец

Запознайте се с нашия екип

Свържете

Прерамка

Искането за помощ е прекрасен начин за изграждане на общност и ангажиране в смислено сътрудничество. В молбата за помощ вие също вдигате други, които искат да се появят за вас. Просто напомняне, че искането за помощ е принос

🧠🖼 Ние преструктурираме

Кредит за изображение: Адриел Вълна

Предизвикайте нормата и променете разказа чрез прерамкиране.

Преструктурирайте тези състояния на битието, които са били етикетирани недостатъци или патологии като човешки разлики. Нормално гадно: Автор Джонатан Муни за това как училищата се провалят децата с различия в обучението

Забележка за съдържанието: Нашият уебсайт включва музика, текстове, писане и изкуство, които се занимават с ableism, евгеника, изключване, психично здраве, депресия, дисфория, бихевиоризъм, злоупотреба, хронична болка и смърт. Има няколко псувни думи в цитираните материали.

Включено е и изливане на невродивергентна и инвалидна перспектива, култура и радост.

Готов ли си, пънк? Рок напред!

Хей, приятелко

Имам предложение, отива нещо подобно

Осмели се да правиш това, което искаш

Осмели се да бъдеш това, което искаш

Осмели се да плачеш на глас

„Ставаш толкова емоционален, скъпа“

Двойна смея, двойно смея

Двойна Dare Ya от бикини убие

Рок N 'Ролер от Кайл Дуче

Трябва да организираме протести, водени от горивото на нашия праведен гняв. Имаме речи, написани от извисяващите се молби на нашата индивидуална и колективна травма, и най-смелите ни мечти за радост, свобода и любов. Имаме културни разкази за пренаписване, защото те наистина ни мразят и те наистина ще ни убият, и ако ще пренапишем разказите, тогава няма причина да се въздържаме от нашите най-радикални и предизвикателни пренаписвания. Имаме деца аутисти, които се нуждаят от нас, за да ги подкрепим като архитекти на собственото им освобождение срещу училищата и клиницистите и институциите и полицията и прокурорите, които биха ги смачквали и унищожили.

Ще се нуждаем от нашия гняв и публични тържества на подтискане и сложно, несъвършено, объркано себе си за този дълъг и труден път, защото се нуждаем от всички нас, и всичките ни тактики и стратегии, за да поддържаме движението и в крайна сметка да спечелим.

Autistic Hoya - Блог на Лидия XZ Браун: Движенията на невроразнообразието се нуждаят от обувките си и юмруци нагоре.

Ще пренапишем разказите.

Прерамка с нас

Прерамка с нас на следващата страница.

Продължавай