De fem nevrodivergerende kjærlighetsspråkene

A blue humanoid with rainbow highlights holds a floating sphere in cupped hands.
Ear readers, press play to listen to this page in the selected language.

Vi elsker denne morsomme tweeten på de fem nevrodivergerende kjærlighetsspråkene fra den alltid innsiktsfulle myten.

De fem nevrodivergerende kjærlighetsspråkene: infodumping, parallellspill, støtte bytte, Vennligst knuse sjelen min tilbake i kroppen min, og «Jeg fant denne kule rocken/knappen/blad/etc og trodde du ville like det» (pingvin pebbling) Myte

Følelsesmessige bud er pikslene i forholdskommunikasjon og er viktige for forhold. Denne listen handler mye om å gjenkjenne og møte noen vanlige nevrodivergerende følelsesmessige bud i forhold, dermed uttrykket «kjærlighetsspråk».

Vi utvider hver med utvalgte anførselstegn, Bilder, og videoer.

Et emosjonelt bud er når vi gjør noe for å signalisere at vi ønsker oppmerksomhet og forbindelse.Følelsesmessige bud er sentrale i alle slags forhold - romantisk, sosialt og profesjonelt.Det viktigste forholdet Skill - Emosjonelle bud

Gottman refererer til bud som «den grunnleggende enheten for emosjonell kommunikasjon.» Bud kan være små eller store, verbale eller ikke-verbale. De er forespørsler om å koble til.

Bud er ofte med vilje subtile fordi folk er redde for å være sårbare og sette seg der ute. Det er skummelt å si, «Hei! Jeg vil koble til! Vær oppmerksom på meg!» så istedenfor, vi stiller et spørsmål eller forteller en historie eller tilbyr hånden vår for tilkobling. Vi håper vi får forbindelse i retur, men hvis ikke, det er mindre skummelt enn å be, «Ta kontakt med meg, vær så snill!»

Ønsker å forbedre forholdet ditt? Begynn å betale mer oppmerksomhet til bud

Innholdsfortegnelse InfoDumpingParallell Play, Body DoublingSupport Swapping, Deling av skjeerVennligst knuse sjelen min tilbake i kroppen minPenguin Pebbling: «Jeg fant denne kule rocken/knappen/blad/etc og trodde du ville like det"Neurodivergent Love Languages and teamworkSpiky profilesReframe NeuroDivergenceHvorfor vi reframereFrame AidReframe LearningReframe ResearchReframe ServicesSupport MythNeed Support? Header Art: Menneskehetens sfære av Heike Blakley

Jeg liker dem nifs, og du er bare min stil

Sa Leo til Tyren

Og hvis du vil bo hos meg en stund

Jeg skal dekke oss med skog

Vi kan spasere over et magisk land

Det er grønt og det gløder

Legg kroppene våre i mose og sand

Vi vet og vi vet

«Strange Astrology» er en av de eneste ordentlige kjærlighetssangene jeg noensinne har skrevet. Det er en ærlig utforskning av hva det vil si å elske noen som er iboende annerledes enn deg. Det handler om å håpe at de sammenhengende egenskapene og instinktene oppmuntrer til meningsfull vekst i stedet for kaos, men å vite at det uunngåelig alltid vil være litt av begge deler.

FLOM - Slothrust bryter ned deres åndelige nye LP «Parallel Timeline» Spor etter spor

Og jeg har ikke noe imot

Vår merkelige astrologi

Jeg håper vi finner

Du bringer det beste ut i meg

Merkelig astrologi av Slothrust

Infodumping

SPINs og Infodumps

Jeg vet ikke hvem som oppfant uttrykket «spesiell interesse». Sannsynligvis en eller annen forsker. Autistiske mennesker elsker egentlig ikke begrepet fordi begrepet «spesiell» har blitt bundet så tett med begreper som «spesielle behov,» Som vi misliker.

Likevel, et sted nedover linjen «spesiell interesse,» ofte forkortet til Spin («spin»), ble betegnelsen på den karakteristisk-autistiske tendensen til å utvikle en besettelse med noe spesifikt og ofte uklart.

Noen spesielle interesser er kortvarige, og noen varer personens levetid; men, hvor lenge de varer, de er intense, herlig, og en viktig del av autistisk kultur.

Så integrerte er spesielle interesser for autistisk kultur som autistiske mennesker vil legge ut om å føle seg deprimerte og umotiverte fordi de ikke har en aktiv SpIN for øyeblikket.

Å ha en spesiell interesse er som å ha en forelskelse eller være nylig forelsket. Det er forbrukende og herlig. Vi elsker å dele våre spesielle interesser, og et vanlig eksempel på autistisk empati er å oppmuntre andre til å snakke i detalj - «infodump» - om SPINs.

Det regnes som et tegn på omsorg og vennskap for å oppmuntre noen til å snakke med deg om deres SPin- om du faktisk deler deres interesse eller ikke- fordi ingenting gjør en autistisk person lykkeligere enn å diskutere, lære om, eller dele om, deres SPin.

Det er også ganske akseptabelt i autistisk kultur å «infodump» om et emne når det tilfeldigvis kommer opp. Til autister (en insider kort hånd for autister), deling av kunnskap og informasjon er alltid velkommen.

7 Kule aspekter av autistisk kultur» NeuroClastic

Lær om monotropisme og SPINS

🐇... da plutselig en hvit kanin med rosa øyne løp like ved...

Parallell lek, Dobling av kroppen

Vi liker parallell lek og delte aktiviteter som ikke krever kontinuerlig samtale. Når vi snakker, det blir raskt dypt. Vi diskuterer hva som er ekte, våre kamper, frykter, ønsker, besettelser. Vi setter pris på en god infodump, og det er ikke noe som heter oversharing. Vi bytter SAME historier - deler en tid da vi følte oss på samme måte i vårt eget liv, ikke som en konkurranse, men for å gjenspeile hvor godt vi lytter til hverandre.

Tapt i oversettelse: Den sosiale språkteorien om nevrodivergens | av Trauma Geek | Medium

Jeg vil tilbringe tid i parallell eksistens med deg; la oss være alene sammen.

neurowonderful - neurowonderful: De er her! Fordi du...

Relatert til parallelt spill er ADhDer-praksisen med kroppsdobling.

Men i ADHD-verdenen, en kroppsdobbel er noen som sitter sammen med en person med ADHD mens han takler oppgaver som kan være vanskelige å fullføre alene.

Mange mennesker med ADHD synes det er lettere å holde fokus på husarbeid, hjemmelekser, regning betaler, og andre oppgaver når noen andre er i nærheten for å holde dem selskap. Kroppen dobbelt kan bare sitte stille. Han kan lese, høre på musikk på hodetelefoner, eller jobbe med oppgaven som personen med ADHD jobber med. Hardt arbeid er rett og slett morsommere når noen andre er i nærheten.

Å få ting gjort er enklere med en venn

Men hvorfor fungerer en kropp dobbelt? Det er noen få mulige forklaringer. Det enkleste er at kroppen dobbelt fungerer som et fysisk anker for det distraherte individet som føler seg mer fokusert av tilstedeværelsen av en annen person i deres rom. Den distraherte personen føler seg ansvarlig for og for kroppen dobbelt. Denne oppfatningen oversettes som jeg ikke kan kaste bort denne gaven av tid.

Kroppen dobbel: Et unikt verktøy for å få ting gjort | ADDA - Attention Deficit Disorder Association

Men hun var ikke der for å utsette. For en time, Fru. Bie, en lærer i 30-årene, live-streamet seg selv og sorterte klærne på kontoen hennes dedikert til ADHD: hjernesandskjeer. Etter hvert som livestrømmen fortsatte, seerne hoppet inn for å vaske sitt eget tøy «med» henne.

«Alle var så oppmuntrende,» Sa fru. Bie, som lærte at hun har ADHD som voksen. «Det fikk det til å føles som et gruppeprosjekt, ikke bare meg alene på kamera. Det fikk definitivt tiden til å gå raskere.

ADHD-samfunnet kaller praksisen «kroppsdobling.»

'Kroppsdobling, 'Et ADHD-produktivitetsverktøy, blomstrer online | Pittsburgh Post-Gazette

Hva er kroppsdobling?

Hvis du forestiller deg at et autistisk barn på skolen sannsynligvis vil bli skrudd ut av oppmerksomhetstunnelen flere ganger hver dag, hver gang som fører til desorientering og dypt ubehag, du er på vei til å forstå hvorfor skolemiljøer kan være så stressende for mange autistiske studenter. Hvis du kan unngå å bidra til det, kan du oppleve at du har det lettere med autistiske studenter: prøv å gå inn i oppmerksomhetstunnelen deres når du kan, i stedet for å trekke dem ut av det. Parallellspill er et kraftig verktøy for dette; start der barnet er, vis interesse for hva de fokuserer på. Hvis du trenger å trekke dem ut av hva de fokuserer på, er det best å gi dem litt tid.

Håndverk, flyt og kognitive stiler

Støtte bytte, deling skjeer

Nevrodivergerende mennesker, jobber sammen, kan fylle hullene i hverandres spiky profiler. Gå team. Medlemmer av Neurodiversity ERG på Automattic hjelper hverandre under synkron, meatspace meetups, som kan være veldig stressende.

Støttebytte kan skje under parallelt spill, gir et fint øyeblikk med konvergerende kjærlighetsspråk.

Folket forteller oss hva de trenger, og vi finner personen i samfunnet som kan dekke det behovet.

Et konsept vi har tatt for å kalle «deling av skjeer.»

Hva jobber vi med nå? 🥄 #onefreeapp #sharingspoons #communitysolutions #mutualaid (bragd. @lindsaymakesvideos)

Hva er gjensidig hjelp?

«Solidaritet, ikke veldedighet.»

Hvorfor er en skjeandel nyttig?

Gjensidig avhengighet, forståelse og støtte

Gir mulighet til å hjelpe og ta vare på andre på våre egne premisser og innenfor våre egne kapasiteter

Direkte støtte i et fellesskap i et fellesskap

Det er mye lettere å øve på å spørre, tilby, motta, og avtagende blant folk som «får det»!

Kollektiv samfunnsomsorg: Drømmer om fremtid i autistisk gjensidig hjelp

I større grad, autistiske samfunn har blitt utsatt for ideer om uføretrygghet, gjensidig avhengighet, få tilgang til intimitet, kollektiv/samfunnsomsorg, og gjensidig hjelp. Omsorgskollektiver, skje aksjer, og andre samfunnsgrupper av og for funksjonshemmede, rasiserte mennesker, LGBTQ2IA+mennesker (og folk i dette krysset) vokser i antall. Er det en fremtid for autistiske rom å også fungere som rom for forsettlig gjensidig hjelp?

Å gå fra et rettighetsbasert perspektiv til et rettferdighetsbasert perspektiv, krever en titt på omsorgssystemene våre og se for oss hvordan samfunnene våre fungerer for å sikre at ingen blir etterlatt.

Kollektiv samfunnsomsorg: Drømmer om futures i autistisk gjensidig hjelp, Autscape: 2020 Presentasjoner

Lær om gjensidig hjelp

Lær om gjensidig avhengighet

Vær så snill å knuse sjelen min tilbake i kroppen min

Et kjent eksempel på den vanlige autistiske preferansen for dyp trykkinngang er Temple Grandins Squeeze Machine.

I alderen 18, Jeg konstruerte klemmemaskinen for å roe ned angsten og panikkanfallene. Å bruke maskinen i 15 minutter ville redusere angsten min i opptil 45-60 minutter (Grandin og Scariano 1986). Den avslappende effekten ble maksimert hvis maskinen ble brukt to ganger om dagen.

Gradvis vokste min toleranse for å bli holdt av klemmemaskinen. Å vite at jeg kunne sette i gang trykket, og stoppe det hvis stimuleringen ble for intens, hjalp meg med å redusere overfølsomheten i mitt «nervesystem». En en gang overveldende stimulans var nå en behagelig opplevelse.

Å bruke maskinen gjorde det mulig for meg å lære å tolerere å bli berørt av en annen person. Etter 25 år klarte jeg å slappe av i maskinen uten å trekke meg fra den. Det fikk meg også til å føle meg mindre aggressiv og mindre anspent. Snart la jeg merke til en endring i kattens reaksjon på meg. Katten, som pleide å stikke av fra meg nå, ville bli hos meg, fordi jeg hadde lært å kjærtegne ham med et mildere preg. Jeg måtte trøste meg selv før jeg kunne gi katten trøst.

Da mitt «nervesystem» roet seg, Jeg krevde mindre klemtrykk for å gi en trøstende følelse. Gradvis, Jeg kunne redusere trykkregulatorinnstillingen fra 80 til 60 psi.

Beroligende effekter av dypt berøringstrykk hos pasienter med autistisk lidelse, studenter, og dyr

Men jeg blir torturert fordi mens jeg ikke vil lage en scene eller ha fremmede som legger til overbelastningen og overvelder, Jeg er samtidig desperat etter at noen skal gi meg en massiv, fast, bjørn-klem. For å skjule meg, kokong meg, og skjerme meg fra sjokkbølgene som reiser fra deres univers til mitt.

På nedsmelting | Misadventures of Mama Pineapple

Jeg kan ikke tenke på noen logiske grunner til at swaddles bare skal være for babyer fordi de er veldig hjelpsomme.

De er som en klem uten fysisk kontakt. Det er utrolig!

soundoftheforest

Penguin Pebbling: «Jeg fant denne kule rocken/knappen/blad/etc og trodde du ville like det»

Penguin PebblingDet er vår måte å si på, «Jeg tenkte på deg i dag. Jeg husket dette ved deg. Her er noe jeg ønsker å dele med deg spesielt.Send litt «tenker på deg» pebble. Det hjelper. @brainsandspoons

En Adelie-pingvin bærer en stein for å legge til reiret sitt på en øy i Antarktis som inspirerer den nevrodivergerende kjærlighetsspråket pingvinen rullestein

Pingviner gir småstein til andre pingviner for å vise at de bryr seg. @brainsandspoons

Penguin Pebbling kommer tilbake til SPINS, både inviterer folk inn i din og oppmuntrer andres. SPINS er en trove for r ukonvensjonell gave å gi.

Elsker småsteinSmåstein som ligner bokstavene L, O, V og E arrangert i ordet LOVE på en sandstrand, fremkaller neurodivergent kjærlighetsspråk av pingvin pebbling.Image Credit: AJ Wool

Lær mer om Penguin Pebbling

Nevrodivergerende kjærlighetsspråk og teamarbeid

Teamarbeid gjør drømmen til å fungere

Infodumping, parallelt spill, støtte bytte, og pingvinstein er også språk for teamarbeid og samarbeid, spesielt i distribuerte arbeidskulturer og «kommunikasjon er oksygen» -kulturer. Hvis det bare var en distribuert og arbeidsmessig ekvivalent for «Please Crush My Soul Back Into My Body».

Spiky Profiler

Setter pris på den rare astrologien til våre spiky profiler som kommer sammen.

Hva gjør oss annerledes, gjør hele forskjellen i world.Randimals

Bli med på Randimals for å lære om spiky profiler.

Hork

«Vi kaller oss Warriors and Weirdos.»

NORDLYS

Ørn

Vi kaller oss Warriors and Weirdos.

Sjøhund

«Det som gjør oss annerledes, gjør hele forskjellen i verden.»

Ellarilla

Omega hai foleet

Og jeg har ikke noe imot

Vår merkelige astrologi

Jeg håper vi finner

Du bringer det beste ut i meg

Merkelig astrologi av Slothrust

Så en av tingene du også må huske på med dette er at svekkelsene som eksisterer når det gjelder forhold eller til og med i bredere forstand med folk både på spekteret og med ADHD, er at våre svekkelser ofte kan være usynlige. Vi har blitt sosialisert for å prøve å snakke nevrotypisk, men vi er ikke flinke til det. mange forholdsvansker for folk som er nevrodiverse kommer fra misforståelser av intensjon. Misforståelser av handling. Eller følelser av utilstrekkelighet og angst. Ofte fordi vi kommer fra en hel levetid med bokstavelig talt ikke å bli akseptert for den vi er.ADHD og Autism Relationship Accommodations - Hvordan få dine behov oppfylt

Lær om Spiky Profiles

Lær om overnattingssteder i nevrodivergerende forhold

Reframe nevrodivergens

Å forstå nevrodivergerende mennesker i forhold av noe slag, vi må omformulere. Vi omformulerer funksjonshemming og forskjell med våre fire søyler.

Støtte myte

Myths «Ask an Autistic» YouTube-serie er en viktig del av reisen vår hit på Stimpunks. Vi er glade for å støtte arbeidet deres.

Støtte myte

Trenger støtte?

Stimpunks Foundation utfordrer den typiske tilnærmingen til å hjelpe mennesker som er nevrodivergerende eller funksjonshemmede. Vi vet hvordan det er å leve med barrierer og hva det vil si å ikke passe inn og måtte smi vårt eget samfunn. Stimpunks vet at nevrodivergerende og funksjonshemmede har menneskelige behov. Vi tilbyr en human tilnærming for å hjelpe samfunnet vårt til å trives.

Gjennom Stimpunks Foundation, vi:

Tilby økonomisk og gjensidig hjelp;

Ansette våre medlemmer av samfunnet som konsulenter;

Gi et læringsrom designet for samfunnet vårt; og

Støtt samfunnets åpne forskningsinnsats.

En av fire amerikanske. voksne har en funksjonshemning. Samfunnet vårt mottar imidlertid bare 2% av amerikansk tilskuddsfinansiering, og bare 19% av oss er ansatt. Vi kan ikke bare la det være sannheten. Vi må utfordre normen og endre fortellingen rundt mennesker som er nevrodivergerende eller funksjonshemmede.

Stimpunks Foundation søker å gjøre nettopp det. Lær mer på stimpunks.org.

Besøk stimpunks.org

Header Art: Menneskehetens sfære av Heike Blakley

«Menneskehetens sfære: En traversgave av energisk tilknytning» av Heike Blakley

PunkBlomster av Heike Blakley

Published by Ryan Boren

#ActuallyAutistic retired technologist turned wannabe-sociologist. Equity literate education, respectfully connected parenting, passion-based learning, indie ed-tech, neurodiversity, social model of disability, design for real life, inclusion, open web, open source. he/they

4 thoughts on “ De fem nevrodivergerende kjærlighetsspråkene

Leave a Reply