Az öt neurodivergens szerelmi nyelv

A blue humanoid with rainbow highlights holds a floating sphere in cupped hands.
Ear readers, press play to listen to this page in the selected language.

Szeretjük ezt a szórakoztató tweetet az öt neurodivergens szerelmi nyelven a mindig éleslátó mítoszból.

Az öt neurodivergens szerelmi nyelv: infodumping, párhuzamos játék, támogatás csere, Kérjük, törje össze a lelkem vissza a testembe, és „Megtaláltam ezt a hűvös rock/gombot/levél/stb., és gondoltam, hogy tetszik” (pingvin kavicsos) mítosz

Az érzelmi ajánlatok a kapcsolati kommunikáció képpontjai, és fontosak a kapcsolati szálláshelyek szempontjából. Ez a lista sokat szól a kapcsolatokban előforduló neurodivergens érzelmi ajánlatok felismeréséről és teljesítéséről, így a „szerelmi nyelvek” kifejezés.

Kibővítjük mindegyiket kiválasztott idézetekkel, képekkel és videókkal.

Érzelmi ajánlat az, amikor teszünk valamit annak jelzésére, hogy figyelmet és kapcsolatot akarunk. Az érzelmi ajánlatok központi szerepet játszanak mindenféle kapcsolatban - romantikus, társadalmi és szakmai. A legfontosabb kapcsolati készség - érzelmi ajánlatok

Gottman az ajánlatokat „az érzelmi kommunikáció alapvető egységének” nevezi. Az ajánlatok lehetnek kicsik vagy nagyok, verbális vagy nonverbális. Csatlakozási kérelmek.

Az ajánlatok gyakran szándékosan finomak, mert az emberek félnek kiszolgáltatottaknak lenni, és kiteszik magukat. Ijesztő azt mondani, „Hé! Csatlakozni akarok! Figyeljen rám! tehát inkább, felteszünk egy kérdést, vagy elmesélünk egy történetet, vagy felajánljuk a kezünket a kapcsolathoz. Reméljük, hogy cserébe megkapjuk a kapcsolatot, de ha nem, kevésbé ijesztő, mint könyörögni, „Kapcsolatba lépni velem, kérem!”

Javítani akarja kapcsolatát? Kezdjen nagyobb figyelmet fordítani az ajánlatokra

TartalomjegyzékFodumpingPárhuzamos játék, Body duplázásSupport csere, megosztása kanálKérjük, törje össze a lelkem vissza a testembePenguin Pebbling: „Megtaláltam ezt a hűvös rock/gomb/levelek/stb, és gondoltam, hogy szeretné"Neurodivergens Szerelem Nyelvek és csapatmunkákTüskés profilokReframe neurodivergenciaMiért ReframereFrame AidreFrame LearningReFrame ResearchReFrame szolgáltatásokSupport MythNeed Support? Header Art: Heike Blakley az emberiség szférája

Szeretem őket kísértetiesek, és te csak az én stílusom vagy

Mondta az Oroszlán a Bikának

És ha szeretnél velem maradni egy kicsit

Fedezem magunkat erdővel

Átsétálhatunk egy varázslatos földön

Zöld és izzik

Fektesse testünket a moha és a homok

Tudjuk és tudjuk

A „Furcsa asztrológia” az egyetlen megfelelő szerelmes dal, amit valaha írtam. Ez egy őszinte feltárása annak, hogy mit jelent szeretni valakit, aki lényegében más, mint te. Arról van szó, hogy reméljük, hogy ezek a tulajdonságok és ösztönök a káosz helyett értelmes növekedést ösztönöznek, de tudva, hogy elkerülhetetlenül ez mindig egy kicsit mindkettő lesz.

ÁRADÁS - A slothrust lebontja spirituális új LP „Párhuzamos idővonal” pályáról pályára

És nem bánom

Furcsa asztrológiánk

Remélem, megtaláljuk

A legjobbat hozod ki belőlem

Furcsa asztrológia a Slothrust által

Infodumping

Pörgetések és Infodumps

Nem tudom, ki találta fel a „különleges érdeklődés „kifejezést. Valószínűleg valami kutató. Az autista emberek nem igazán szeretik ezt a kifejezést, mert a „különleges” kifejezés olyan szorosan kötődik az olyan kifejezésekkel, mint a „speciális igények,” Amelyet neheztelünk.

Mindazonáltal, valahol a „különleges érdeklődés,” Általában rövidítve SpIn-re („pörgés”), a jellegzetesen autista hajlam kifejezésévé vált, hogy valami konkrét és gyakran homályos megszállottságot alakítson ki.

Néhány különleges érdeklődés rövid életű, és néhány az ember életében tart; de, bármennyire is tartanak, intenzívek, elragadó, és az autista kultúra létfontosságú része.

Tehát szerves különleges érdekek autista kultúra, hogy az autista emberek közzéteszik érzés depressziós és motiválatlan, mert nincs aktív SpIN abban a pillanatban.

Különleges érdeklődés olyan, mintha összetörne vagy újonnan szerelmes lenne. Fogyasztó és elragadó. Szeretjük megosztani különleges érdekeinket, és az autista empátia közös példája arra ösztönzi másokat, hogy nagyon részletesen beszéljenek - „infodump” - a SPIN-jükről.

A gondoskodás és a barátság jelének számít arra ösztönözni valakit, hogy beszéljen veled a Spin-ről- függetlenül attól, hogy valóban megosztja-e az érdeklődésüket- mert semmi sem teszi boldogabbá az autistát, mint a megbeszélés, tanulni valamiről, vagy megosztani, a Spin-jük.

Az autista kultúrában az is elfogadható, hogy „infodump” egy témában, valahányszor felmerül. Az autisták (bennfentes rövid kéz az autisták számára) az ismeretek és információk megosztása mindig örvendetes.

7 Az autista kultúra hűvös aspektusai” NeuroClastic

Tudjon meg többet a monotropizmusról és

🐇... amikor hirtelen egy rózsaszín szemű Fehér Nyúl futott a közelben...

Párhuzamos játék, test megduplázása

Élvezzük a párhuzamos játékot és a közös tevékenységeket, amelyek nem igényelnek folyamatos beszélgetést. Amikor beszélünk, gyorsan elmélyül. Megbeszéljük, mi az igazi, küzdelmeink, félelmek, vágyak, rögeszmék. Nagyra értékeljük a jó infodump, és nincs olyan dolog, mint túlosztás. Ugyanazt a történetet cseréljük - megosztjuk azt az időszakot, amikor hasonlóan éreztük magunkat a saját életünkben, nem versenyként, hanem hogy tükrözzük, mennyire hallgatunk egymásra.

Elveszett a fordításban: A neurodivergencia társadalmi nyelvelmélete | írta: Trauma Geek | Közepes

Időt akarok tölteni veled párhuzamosan; legyünk egyedül együtt.

neurowonderful - neurowonderful: Itt vannak! Mert te...

A párhuzamos játékhoz kapcsolódik a test megduplázódásának aDhder gyakorlata.

De az ADHD világában, a test kettős az, aki ADHD-s emberrel ül, miközben olyan feladatokkal foglalkozik, amelyeket nehéz lehet egyedül elvégezni.

Sok ADHD-ban szenvedő embernek könnyebb a házimunkára koncentrálni, házi feladat, számlafizetés, és egyéb feladatok, amikor valaki más van a társaságban. Lehet, hogy a test kettős csak csendesen ül. Olvashat, hallgathat zenét fejhallgatón, vagy azon a feladaton dolgozhat, amelyen az ADHD-s személy dolgozik. A kemény munka egyszerűen szórakoztatóbb, ha valaki más van a közelben.

A dolgok elkészítése könnyebb egy baráttal

De miért működik a test kettős? Van néhány lehetséges magyarázat. A legegyszerűbb az, hogy a test kettős fizikai horgonyként szolgál a zavart egyén számára, aki jobban koncentrál egy másik személy jelenléte miatt az űrben. A zavart személy úgy érzi, felelős a test kettős és a testért. Ez a felfogás azt jelenti, hogy nem pazarolhatom ezt az idő ajándékát.

A test kettős: egyedülálló eszköz a dolgok elvégzéséhez | ADDA - Figyelemhiányos zavar Egyesület

De nem volt ott, hogy halogassa. Egy órára, Kisasszony. Méh, 30-as éveiben járó tanár, élőben közvetítette magát, és válogatta a ruhákat az ADHD-nak szentelt számláján: agyés kanalak. Ahogy az élő közvetítés folytatódott, a nézők beugrottak, hogy saját mosodát csináljanak vele.

„Mindenki annyira biztató volt, - mondta Ms. Méh, aki megtudta, hogy felnőttként ADHD-vel rendelkezik. „Ez igazán úgy érezte magát, mint egy csoportos projekt, nem csak én magam a kamera. Ez határozottan gyorsabbá tette az időt.

Az ADHD közösség a gyakorlatot „test megduplázódásának” nevezi.

'A test megduplázódik, 'ADHD termelékenységi eszköz, online virágzik | Pittsburgh Post-Gazette

Mi a test megduplázódása?

Ha elképzeled, hogy egy autista gyerek az iskolában valószínűleg naponta többször kiszorul a figyelem alagútból, minden alkalommal dezorientációhoz és mély kellemetlenséghez vezet, úton van annak megértéséhez, hogy az iskolai környezet miért lehet annyira stresszes sok autista hallgató számára. Ha elkerülheti az ehhez való hozzájárulást, előfordulhat, hogy könnyebb dolga van autista hallgatóival: próbáljon meg belépni a figyelem alagútjába, amikor csak teheti, ahelyett, hogy kihúzza őket belőle. A párhuzamos játék ennek egyik hatékony eszköze; kezdje ott, ahol a gyermek van, mutasson érdeklődést az iránt, amire összpontosítanak. Ha mégis ki kell húznia őket bármiből, amire összpontosítanak, a legjobb, ha ad nekik egy kis időt.

Kézműves, áramlási és kognitív stílusok

Támogatja a cserét, a kanalak megosztása

Neurodivergens emberek, együtt dolgozni, kitölthetik egymás tüskés profiljainak hiányosságait. Hajrá csapat. Az Automattic Neurodiversity ERG tagjai szinkron közben segítik egymást, meatspace találkozók, ami nagyon megterhelő lehet.

Támogatási csere történhet párhuzamos játék közben, a konvergáló szerelmi nyelvek szép pillanatának megteremtése.

Az emberek elmondják, mire van szükségük, és megtaláljuk azt a személyt a közösségben, aki képes kielégíteni ezt az igényt.

Egy koncepció, amelyet a „kanál megosztásának” hívására vettünk fel.

Min dolgozunk most? 🥄 #onefreeapp #sharingspoons #communitysolutions #mutualaid (tett. @lindsaymakesvideos)

Mi a kölcsönös segítségnyújtás?

„Szolidaritás, nem jótékonyság.”

Miért hasznos a kanál megosztása?

Kölcsönfüggés, megértés és támogatás

Lehetőséget ad arra, hogy saját feltételeinkkel és saját képességeinken belül segítsünk és törődjünk másokkal

Közvetlen támogatás egy közösségen belüli közösségben

Sokkal könnyebb gyakorolni a kérdezést, ajánlat, fogadó, és csökken az emberek körében, akik „megkapják”!

Kollektív közösségi gondozás: Álmodni a jövőkről az autista kölcsönös segítségnyújtásban

Egyre jobban, az autista közösségek ki vannak téve a fogyatékossággal kapcsolatos igazságszolgáltatás elképzeléseinek, kölcsönös függőség, hozzáférés az intimitáshoz, kollektív/közösségi gondozás, és kölcsönös segítségnyújtás. Gondozó kollektívák, kanál részvények, és más közösségi gondozási csoportok a fogyatékkal élők által és a fogyatékkal élők számára, faji emberek, LMBTQ2IA+emberek (és az emberek ezen a kereszteződésen) száma növekszik. Van-e jövő az autista terek számára, hogy a szándékos kölcsönös segítségnyújtás tereként is működjenek?

A jogokon alapuló perspektívából az igazságszolgáltatás-alapúba való áttéréshez meg kell vizsgálni gondozási rendszereinket, és újra el kell képzelni, hogyan működnek közösségeink annak biztosítása érdekében, hogy senki ne maradjon le.

Kollektív közösségi gondozás: Álmodni a jövőkről az autista kölcsönös segítségnyújtásban, Autscape: 2020 Előadások

Ismerje meg a kölcsönös segítségnyújtást

Ismerje meg az egymásrautaltságot

Kérem, törje vissza a lelkemet a testembe

A mély nyomásbevitel általános autista preferenciájának híres példája a Temple Grandin Squeeze Machine.

Évesen 18, Megépítettem a présgépet, hogy segítsen megnyugtatni a szorongást és a pánikrohamokat. A gép 15 percig történő használata akár 45-60 percig is csökkentené a szorongásomat (Grandin és Scariano 1986). A pihentető hatás maximalizálódott, ha a gépet naponta kétszer használták.

Fokozatosan nőtt a toleranciám, hogy a présgép tartja. Tudva, hogy kezdeményezhetem a nyomást, és leállíthatom, ha a stimuláció túl intenzív lett, segített csökkenteni az „idegrendszerem” túlérzékenységét. Az egykor elsöprő inger most kellemes élmény volt.

A gép használata lehetővé tette számomra, hogy megtanuljam tolerálni, hogy egy másik személy megérintse. Kor szerint 25, Pihenni tudtam a gépben anélkül, hogy elhúzódtam volna tőle. Ezenkívül kevésbé agresszívnek és kevésbé feszültnek éreztem magam. Hamarosan észrevettem, hogy megváltozott a macskánk reakciója rám. A macska, aki most elmenekült tőlem, velem maradna, mert megtanultam simogatni egy szelídebb érintéssel. Meg kellett vigasztalnom magam, mielőtt vigasztalhattam volna a macskát.

Ahogy az „idegrendszerem” megnyugodott, Kevesebb nyomásra volt szükség, hogy megnyugtató érzést keltsenek. Fokozatosan csökkenthetem a nyomásszabályozó beállítását 80 nak nek 60 psi.

A mély érintési nyomás nyugtató hatásai autista rendellenességben szenvedő betegeknél, Föiskolai hallgatók, és állatok

De megkínoznak, mert bár nem akarok jelenetet készíteni, vagy idegenek növelik a túlterhelést és elárasztják, Egyszerre kétségbeesetten várom, hogy valaki hatalmasat adjon nekem, cég, medve-ölelés. Elrejteni, gubózni engem, és megvédeni a sokkhullámoktól, amelyek az univerzumukból az enyémbe utaznak.

Olvadásokon | Ananász mama balesetei

Nem gondolok logikus okokra, amelyek miatt a pólyáknak csak csecsemőknek kellene lenniük, mert szuper segítőkészek.

Olyanok, mint egy ölelés fizikai érintkezés nélkül. Ez bámulatos!

soundoftheforest

Penguin Pebbling: „Megtaláltam ezt a hűvös rock/gombot/levél/stb, és gondoltam, hogy tetszik”

Penguin PebblingEz a mi módunk mondani, - Ma rád gondoltam. Eszembe jutott ez a dolog rólad. Itt van valami, amit szeretnék megosztani veletek konkrétan.Küldj egy kis „gondoltam rád” kavics. Ez segít. @brainsandspoons

Az Adelie Penguin sziklát hordoz, amelyet fészkéhez adhat az Antarktisz egyik szigetén, inspirálva a neurodivergens szerelmi nyelvű pingvin kavicsot

A pingvinek kavicsokat adnak más pingvineknek, hogy megmutassák, hogy törődnek velük. @brainsandspoons

Penguin Pebbling kap vissza SPINS, mind meghívja az embereket a tiéd és biztató más. pörgetést egy trove fo r szokatlan ajándékozás.

Szerelem PebblesPebbles hasonlító betűk L, O, V, és E rendezett a szó LOVE egy homokos tengerparton, idézve a neurodivergens szerelmi nyelv pingvin kavics.Image Credit: AJ gyapjú

Tudjon meg többet a pingvin kavicsozásról

Neurodivergens szerelmi nyelvek és csapatmunka

A csapatmunka teszi az álmot

Az infodumping, a párhuzamos játék, a csere támogatása és a pingvin kavicsok a csapatmunka és az együttműködés nyelvei is, különösen az elosztott munkakultúrákban és a „kommunikáció oxigén” kultúrákban. Ha csak lenne elosztott és munkának megfelelő megfelelője a „Please Crush My Soul Back Int My Body” -nek.

Tüskés profilok

Értékelje tüskés profiljaink furcsa asztrológiáját.

Ami különbözővé tesz minket, minden különbséget tesz a világon.Mrandials

Csatlakozzon a Randimals a tüskés profilok megismeréséhez.

Hork

„Harcosoknak és furcsaságoknak hívjuk magunkat.”

AURORA

Eagard

Harcosoknak és furcsaságoknak hívjuk magunkat.

Tengeri kutya

„Ami különbözővé tesz minket, mindent megváltoztat a világon.”

Ellarilla

Omega hai foleet

És nem bánom

Furcsa asztrológiánk

Remélem, megtaláljuk

A legjobbat hozod ki belőlem

Furcsa asztrológia a Slothrust által

Tehát az egyik dolog, amit ezzel is szem előtt kell tartani, az az, hogy a kapcsolatok szempontjából, vagy akár tágabb értelemben a spektrumban, mind az ADHD-vel rendelkező emberekkel fennálló károsodások az, hogy károsodásaink gyakran láthatatlanok lehetnek.Szocializálódtak, hogy megpróbáljunk neurotípusosan beszélni, de nem vagyunk jók benne.A sok kapcsolati nehézség a neurodiverzitású emberek számára a szándék félreértéseiből származik. A cselekvés félreértései. Vagy az elégtelenség és a szorongás érzése. Gyakran azért, mert egy egész életből származunk, amikor szó szerint nem fogadják el azokat, akik vagyunk. ADHD és autizmus kapcsolati szálláshelyek - Hogyan lehet kielégíteni igényeit

Tudjon meg többet a tüskés profilokról

Tudjon meg többet a szállásokról a neurodivergens kapcsolatokban

Reframe neurodivergencia

Megérteni a neurodivergens embereket bármilyen kapcsolatban, át kell alakítanunk. A fogyatékosságot és a különbséget átfogalmazzuk négy oszlopunkkal.

Támogatás mítosz

A mítosz „Kérdezz egy autistát” YouTube-sorozata fontos része a Stimpunks-ban tett utazásunknak. Örülünk, hogy támogatjuk munkájukat.

Támogatás mítosz

Támogatásra van szüksége?

A Stimpunks Alapítvány megkérdőjelezi a neurodivergens vagy fogyatékkal élő emberek megsegítésének tipikus megközelítését. Tudjuk, milyen az akadályokkal élni, és mit jelent az, ha nem illeszkedünk be, és saját közösségünket kell kovácsolnunk. A Stimpunks tudja, hogy a neurodivergens és fogyatékkal élő embereknek emberi szükségleteik vannak. Humánus megközelítést kínálunk közösségünk boldogulásának elősegítésére.

A Stimpunks Alapítványon keresztül, mi:

Pénzügyi és kölcsönös segítségnyújtást kínál;

Alkalmazza közösségünk tagjait tanácsadóként;

Biztosítson egy tanulási teret a közösségünk számára; és

Támogassa közösségünk nyílt kutatási erőfeszítéseit.

Minden negyedik USA-ban. a felnőttek fogyatékossággal élnek. Közösségünk azonban csak az amerikai támogatások 2% -át kapja meg, és csak 19% -unk dolgozik. Nem hagyhatjuk, hogy ez legyen az igazság. Meg kell vitatnunk a normát, és meg kell változtatnunk az elbeszélést neurodivergens vagy fogyatékkal élő emberek körül.

A Stimpunks Alapítvány éppen erre törekszik. Tudjon meg többet a stimpunks.org oldalon.

Látogatás stimpunks.org

Header Art: Heike Blakley az emberiség szférája

„Az emberiség szférája: Az energetikai kapcsolat áthaladási ajándéka”, Heike Blakley

PunkFlowers által Heike Blakley

Published by Ryan Boren

#ActuallyAutistic retired technologist turned wannabe-sociologist. Equity literate education, respectfully connected parenting, passion-based learning, indie ed-tech, neurodiversity, social model of disability, design for real life, inclusion, open web, open source. he/they

4 thoughts on “ Az öt neurodivergens szerelmi nyelv

Leave a Reply

Navigating Stimpunks

Need financial aid to pay for bills or medical equipment? Visit our guide to requesting aid.

 

Need funds for your art, advocacy, or research? Visit our guide to requesting creator grants.

 

Want to volunteer? Visit our guide to volunteering.

 

Need a table of contents and a guide to our information rich website? Visit our map.