Viisi neurodivergenttiä rakkauskieltä

A blue humanoid with rainbow highlights holds a floating sphere in cupped hands.
Ear readers, press play to listen to this page in the selected language.

Rakastamme tätä hauskaa twiittiä viidestä neurodivergenttisestä rakkauskielestä aina oivaltavasta myytistä.

Viisi neurodivergent-rakkauskieltä: infodumping, rinnakkaispeli, tuen vaihtaminen, Ole hyvä ja murskaa sieluni takaisin ruumiini, ja ”Löysin tämän viileän rock/painike/lehti/jne. Ja ajattelin, että haluaisit sen” (pingviini kivi) Myytti

Emotionaaliset tarjoukset ovat suhdeviestinnän pikseleitä ja ovat tärkeitä suhteiden majoituksessa. Tämä luettelo koskee paljon joidenkin yleisten neurodivergenttisten emotionaalisten tarjousten tunnistamista ja tapaamista suhteissa, siten lause ”rakkauskielet”.

Laajennamme jokaisella valitulla lainauksella, kuvia, ja videoita.

Tunteellinen tarjous on, kun teemme jotain osoittaaksemme, että haluamme huomiota ja yhteydenpitoon. Emotionaaliset tarjoukset ovat keskeisiä kaikenlaisissa suhteissa - romanttisissa, sosiaalisissa ja ammatillisissa suhteissa. Tärkein suhdetaito - emotionaaliset tarjoukset

Gottman viittaa tarjouksiin ”emotionaalisen viestinnän perusyksiköksi”. Tarjoukset voivat olla pieniä tai suuria, sanallinen tai sanaton. He pyytävät yhteydenpitoa.

Tarjoukset ovat usein tarkoituksella hienovaraisia, koska ihmiset pelkäävät olla haavoittuvia ja asettavat itsensä sinne. On pelottavaa sanoa, ”Hei! Haluan muodostaa yhteyden! Kiinnitä huomiota minuun!” joten sen sijaan, esitämme kysymyksen tai kerromme tarinan tai tarjoamme kätemme yhteyden muodostamiseksi. Toivomme, että saamme yhteyden vastineeksi, mutta jos ei, se on vähemmän pelottavaa kuin vetoomus, ”Yhdistä minuun, ole kiltti!”

Haluatko parantaa suhdettasi? Aloita kiinnittää enemmän huomiota tarjouksiin

SisällysluetteloInfodumpingParallel Play, Body DoublinlingSupport Swapping, jakaminen lusikoitaLease Crush My Soul Back Into My Body Penguin Pebbling: ”Löysin tämän viileän rock/painike/lehtiä/jne ja ajattelin, että haluaisit sen"Neurodivergent Love Kielet ja tiimitPiky profiilitReframe neurodivergenceMiksi me uudelleen AIDreFrame LearningReframe Reframe-palvelutTukea mythNeed -tukea? Otsikkotaide: Heike Blakleyn ihmiskunnan alue

Pidän niistä pelottavina ja olet vain tyylini

Sanoi Leo Taurukselle

Ja jos haluat jäädä luokseni jonkin aikaa

Peitän meidät metsällä

Voimme kävellä maagisen maan yli

Se on vihreä ja hehkuva

Aseta kehomme sammaleen ja hiekkaan

Tiedämme ja tiedämme

”Outo astrologia” on yksi ainoista oikeista rakkauslauluista, joita olen koskaan kirjoittanut. Se on rehellinen tutkimus siitä, mitä tarkoittaa rakastaa jotakuta, joka on luonnostaan erilainen kuin sinä. Kyse on toivosta, että nämä rinnakkaiset ominaisuudet ja vaistot kannustavat mielekkääseen kasvuun kaaoksen sijaan, mutta tietäen, että väistämättä se on aina vähän molempia.

FLOOD - Slothrust hajottaa heidän hengellisen uuden LP: n ”Parallel Timeline” Track by Track

Ja minua ei haittaa

Outo astrologia

Toivon, että löydämme

Sinä tuot parhaan esiin minussa

Outo astrologia Slothrust

Infopolkumyynti

SPINS ja Infodumps

En tiedä kuka keksi lauseen ”erityinen kiinnostus”. Varmaan joku tutkija. Autistiset ihmiset eivät todellakaan rakasta termiä, koska termi ”erityinen” on sidottu niin läheisesti termeihin, kuten ”erityistarpeet”,” Jota pahoittelemme.

tästä huolimatta, jonnekin rivillä ”erityinen kiinnostus,” Yleisesti lyhennetty SPin: ksi (”spin”), tuli termi tyypillisesti-autistiselle taipumukselle kehittää pakkomielle jotain erityistä ja usein hämärää.

Jotkut erityiset kiinnostuksen kohteet ovat lyhytaikaisia, ja jotkut kestävät henkilön eliniän; mutta, kuinka kauan ne kestävät, ne ovat voimakkaita, ihana, ja tärkeä osa autistista kulttuuria.

Niin olennaiset ovat autistisen kulttuurin erityisiä etuja, jotka autistiset ihmiset lähettävät masentuneisuudesta ja motivoitumattomuudesta, koska heillä ei ole tällä hetkellä aktiivista SPin: tä.

Erityisen mielenkiinnon saaminen on kuin murskaus tai vasta rakastunut. Se on kuluttavaa ja ihastuttavaa. Rakastamme jakaa erityisiä etujamme, ja yleinen esimerkki autistisesta empatiasta on kannustaa muita puhumaan yksityiskohtaisesti - ”infodump” - heidän SPIN-kierroksistaan.

Sitä pidetään välittämisen ja ystävyyden merkkinä rohkaista jotakuta puhumaan kanssasi Spin: stä- jaatko todella heidän kiinnostuksensa vai et- koska mikään ei tee autistisesta ihmisestä onnellisempaa kuin keskustelu, oppia, tai jakaminen, heidän SPin.

Autistisessa kulttuurissa on myös ihan hyväksyttävää ”infodump” aiheesta aina kun se sattuu tulemaan esille. Autisteille (sisäpiirin lyhyt käsi autistisille ihmisille) tiedon ja tiedon jakaminen on aina tervetullutta.

7 Autistisen kulttuurin hienoja näkökohtia ”Neuroklastic

Lisätietoja monotropismista ja SPIN-kierroksista

🐇... kun yhtäkkiä valkoinen kani vaaleanpunaisilla silmillä juoksi lähelle...

Parallel Play, kehon kaksinkertaistaminen

Nautimme rinnakkaispelistä ja jaetuista toiminnoista, jotka eivät vaadi jatkuvaa keskustelua. Kun puhumme, se syvenee nopeasti. Keskustelemme siitä, mikä on todellista, kamppailumme, pelot, toiveet, pakkomielteemme. Arvostamme hyvää infodump, ja ei ole olemassa sellaista asiaa kuin oversharing. Vaihdamme SAME-tarinoita - jaamme ajan, jolloin tunsimme samanlaisen omassa elämässämme, ei kilpailuna, mutta heijastamaan kuinka hyvin kuuntelemme toisiamme.

Kadonnut käännöksessä: Neurodivergenssin sosiaalisen kielen teoria | kirjoittanut Trauma Geek | keskikokoinen

Haluan viettää aikaa rinnakkaisessa olemassaolossa kanssasi; olkaamme yksin yhdessä.

neurowonderful — neurowonderful: He ovat täällä! Koska sinä...

Rinnakkaispeliin liittyy ADHDer-käytäntö kehon kaksinkertaistamisesta.

Mutta ADHD: n maailmassa, kehon kaksinkertainen on joku, joka istuu ADHD-henkilön kanssa, kun hän hoitaa tehtäviä, joita voi olla vaikea suorittaa yksin.

Monien ADHD-ihmisten on helpompi keskittyä kotitehtäviin, kotitehtävät, laskun maksaminen, ja muita tehtäviä, kun joku muu on lähellä pitämään heitä seurassa. Keho kaksinkertainen voi vain istua hiljaa. Hän voi lukea, kuunnella musiikkia kuulokkeilla tai työskennellä tehtävässä, jolla ADHD-henkilö työskentelee. Kova työ on yksinkertaisesti hauskempaa, kun joku muu on lähellä.

Asian tekeminen on helpompaa ystävän kanssa

Mutta miksi keho kaksinkertaistuu? On olemassa muutamia mahdollisia selityksiä. Yksinkertaisin on, että kehon kaksinkertainen toimii fyysisenä ankkurina hajamieliselle henkilölle, joka tuntee olevansa keskittyneempi toisen henkilön läsnäolosta tilassaan. Häiriintynyt henkilö tuntee olevansa vastuussa keholle ja kaksinkertaiseksi. Tämä käsitys kääntyy, koska en voi tuhlata tätä ajan lahjaa.

The Body Double: Ainutlaatuinen työkalu asioiden tekemiseen | ADDA - Attention Deficit Disorder Association

Mutta hän ei ollut siellä viivyttelläkseen. Tunniksi, neiti. Mehiläinen, 30-vuotias opettaja, suoratoisti itsensä lajittelemalla ADHD: lle omistetun tilinsä vaatteita: aivot ja lusikat. Kun suoratoisto jatkui, katsojat hyppäsivät sisään tekemään oman pyykinsä ”hänen kanssaan”.

” Kaikki olivat niin rohkaisevia,” Sanoi Ms. Bee, joka oppi, että hänellä on ADHD aikuisena. ” Se sai sen todella tuntumaan ryhmäprojektilta, ei vain minä yksin kameralla. Se varmasti sai ajan kulumaan nopeammin. ”

ADHD-yhteisö kutsuu käytäntöä ”kehon kaksinkertaistamiseksi”.

'Kehon kaksinkertaistaminen, 'ADHD-tuottavuustyökalu, kukoistaa verkossa | Pittsburgh Post-Gazette

Mikä on kehon kaksinkertaistaminen?

Jos kuvittelet, että autistinen lapsi koulussa todennäköisesti irrotetaan heidän huomiotunnelistaan useita kertoja päivässä, joka kerta johtaa hämmennykseen ja syvään epämukavuuteen, olet matkalla ymmärtämään, miksi kouluympäristöt voivat olla niin stressaavia monille autistisille opiskelijoille. Jos voit välttää osallistumasta siihen, saatat huomata, että sinulla on helpompaa aikaa autististen opiskelijoiden kanssa: yritä päästä heidän huomiotunneliinsa, kun pystyt, sen sijaan, että vetäisit heidät pois siitä. Rinnakkaisleikki on yksi tehokas työkalu tähän; aloita missä lapsi on, osoita kiinnostusta siihen, mihin he keskittyvät. Jos joudut vetämään heidät pois kaikesta, mihin he keskittyvät, on parasta antaa heille vähän aikaa.

Craft, Virtaus ja kognitiiviset

Tuki vaihtamalla, jakaminen lusikat

Neurodivergenttiset ihmiset, työskennellä yhdessä, voivat täyttää aukot toistensa piikkissä profiileissa. Mene joukkueeseen. Automatticin Neurodiversity ERG: n jäsenet auttavat toisiaan synkronisen aikana, lihatilan tapaamiset, mikä voi olla erittäin stressaavaa.

Tuenvaihto voi tapahtua rinnakkaisen pelin aikana, mikä tekee mukavasta hetkestä lähentyä rakkauskieliä.

Ihmiset kertovat meille, mitä he tarvitsevat, ja löydämme yhteisöstä henkilön, joka pystyy vastaamaan tuohon tarpeeseen.

Konsepti, jonka olemme ottaneet kutsumaan ”lusikoiden jakamiseksi”.

Mitä me nyt työskentelemme? 🥄 #onefreeapp #sharingspoons #communitysolutions #mutualaid (saavutus. @lindsaymakesvideos)

Mikä on keskinäinen apu?

”Solidaarisuus, ei hyväntekeväisyys.”

Miksi lusikan jakaminen on hyödyllistä?

Keskinäinen riippuvuus, ymmärrys ja tuki

Antaa mahdollisuuden auttaa ja hoitaa muita omilla ehdoillamme ja omien kykyjemme puitteissa

Suora tuki yhteisön sisällä

Kyselyä on paljon helpompaa harjoitella, tarjoamalla, vastaanottamalla ja vähenemässä ihmisten keskuudessa, jotka ”saavat sen”!

Yhteisön kollektiivinen hoito: Haaveilee tulevaisuudesta autistisessa keskinäisessä avussa

Yhä enemmän, autistiset yhteisöt ovat altistuneet vammaisten oikeudenmukaisuuden ideoille, keskinäinen riippuvuus, pääsy läheisyyteen, kollektiivinen/yhteisöhoito, ja keskinäinen apu. Hoitoyhteisöt, lusikan osakkeet, ja muut vammaisten yhteisöhoitoryhmät, rodullistettuja ihmisiä, LGBTQ2IA+ihmiset (ja ihmiset tässä risteyksessä) ovat kasvussa. Onko autistisilla tiloilla tulevaisuutta toimia myös tarkoituksellisen keskinäisen avun tiloina??

Siirtyminen oikeuksiin perustuvasta näkökulmasta oikeudenmukaisuuteen perustuvaan edellyttää hoitojärjestelmiemme tarkastelua ja yhteisöjemme toiminnan uudelleentarkastelua varmistaakseen, ettei kukaan jää jälkeen.

Yhteisön kollektiivinen hoito: Haaveilee tulevaisuudesta autistisessa keskinäisessä avussa, Autscape: 2020 Esitykset

Lisätietoja keskinäisestä avusta

Lisätietoja keskinäisestä riippuvuudesta

Ole hyvä ja murskaa sieluni takaisin ruumiini

Kuuluisa esimerkki syvän paineen syötön yleisestä autistisesta suosimisesta on Temple Grandin"s Squeeze Machine.

Iässä 18, Rakennin puristuskoneen auttamaan rauhoittamaan ahdistusta ja paniikkikohtauksia. Koneen käyttö 15 minuutin ajan vähentäisi ahdistustani jopa 45-60 minuutin ajan (Grandin ja Scariano 1986). Rentouttava vaikutus maksimoitiin, jos konetta käytettiin kahdesti päivässä.

Vähitellen suvaitsevaisuuteni puristuskoneen pitämän suhteen kasvoi. Tietäen, että voisin aloittaa paineen ja lopettaa sen, jos stimulaatio muuttui liian voimakkaaksi, auttoi minua vähentämään ”hermoston” yliherkkyyttä. Kerran ylivoimainen ärsyke oli nyt miellyttävä kokemus.

Koneen avulla sain oppia sietämään toisen henkilön koskettamista. Iän mukaan 25, Pystyin rentoutumaan koneessa vetämättä sitä pois. Se sai minut myös tuntemaan itseni vähemmän aggressiiviseksi ja vähemmän jännittyneeksi. Pian huomasin muutoksen kissamme reaktiossa minuun. Kissa, joka pakeni minua nyt, pysyisi kanssani, koska olin oppinut hyväiltämään häntä lempeämmällä kosketuksella. Itsekin piti lohduttaa, ennen kuin sain antaa kissalle lohtua.

Kun ”hermojärjestelmäni” rauhoittui, Tarvitsin vähemmän puristuspainetta lohduttavan tunteen tuottamiseksi. Vähitellen voisin vähentää paineensäätimen asetusta 80-60 psi.

Syvän kosketuspaineen rauhoittavat vaikutukset potilailla, joilla on autistinen häiriö, Opiskelijat, ja eläimet

Mutta minua kidutetaan, koska vaikka en halua tehdä kohtausta tai saada vieraita lisäämään ylikuormitusta ja hukkua, Olen samanaikaisesti epätoivoinen, että joku antaa minulle massiivisen, yritys, karhun halaus. Piilottaakseni minut, koteloida minut, ja suojaa minua iskuaalloilta, jotka kulkevat heidän maailmankaikkeudestaan omaani.

Sulamisista | Äiti-ananaksen epäonnistumiset

En voi ajatella mitään loogisia syitä, miksi swaddlesin pitäisi olla vain vauvoille, koska ne ovat erittäin hyödyllisiä.

Ne ovat kuin halaus ilman fyysistä kosketusta. Uskomatonta!

metsän ääni

Penguin Pebbling: ”Löysin tämän viileän kiven/painike/lehti/jne. Ja ajattelin, että haluat sen”

Pingviini pikkukiviSe on tapamme sanoa, ”Ajattelin sinua tänään. Muistin tämän jutun sinusta. Tässä on jotain, jonka haluan jakaa kanssasi erityisesti.Lähetä pieni ”ajattelu sinusta” kivi. Se auttaa. @brainsandspoons

Adelie Penguin kantaa kalliota lisätäkseen pesäänsä Etelämantereen saarella, joka inspiroi neurodivergenttiä rakkauskielen pingviinin pikkukiveä

Pingviinit antavat kiviä muille pingviinille osoittaakseen, että he välittävät. @brainsandspoons

Penguin Pebbling saa takaisin Spins, sekä kutsumalla ihmisiä omasi ja kannustaa muiden. pyöräytykset ovat trove fo r epäsovinnainen lahja antaa.

Love PebbleSpebbles, jotka muistuttavat kirjaimia L, O, V ja E, jotka on järjestetty sanaan LOVE hiekkarannalla, herättäen pingviinin pikkukivien neurodivergenttisen rakkauskielen. Image Luotto: AJ Wool

Lisätietoja Penguin Pebbling

Neurodivergenttiset rakkauskielet ja ryhmätyö

Tiimityö saa unelman toimimaan

Infodumping, rinnakkaispeli, tuen vaihto, ja pingviinikivitys ovat myös ryhmätyön ja yhteistyön kieliä, etenkin hajautetuissa työkulttuureissa ja ”viestintä on happea” -kulttuureissa. Jos vain olisi jaettu ja työhön sopiva vastine ”Please Crush My Soul Back into My Body”.

Spiky Profiilit

Arvosta omituista astrologiaa piikkiprofiileistamme, jotka tulevat yhteen.

Mikä tekee meistä erilaisia, tekee kaikki ero world.Randimals

Liity Randimalsiin oppimaan piikkistä profiileista.

Hork

”Kutsumme itseämme sotureiksi ja outoiksi.”

REVONTULET

Eagard

Kutsumme itseämme Warriors ja Weirdos.

Meri Koira

”Mikä tekee meistä erilaisia, tekee kaiken eron maailmassa.”

Ellarilla

Omega hai foleet

Ja minua ei haittaa

Outo astrologia

Toivon, että löydämme

Sinä tuot parhaan esiin minussa

Outo astrologia Slothrust

Joten yksi asioista, jotka on myös pidettävä mielessä tässä, on se, että suhteiden suhteen tai jopa laajemmassa merkityksessä sekä spektrin että ADHD: n ihmisten kanssa esiintyvät häiriöt ovat, että heikentymisemme voivat usein olla näkymättömiä.Olemme sosiaalistuneet yrittämään puhua neurotyyppistä, mutta emme ole siinä hyviä. paljon suhdevaikeuksia ihmisille, jotka ovat neurodiversiteitä, johtuvat aikomuksen väärinkäsityksistä. Väärinkäsitykset toiminnasta. Tai riittämättömyyden ja ahdistuksen tunteita. Usein siksi, että olemme kotoisin koko eliniästä, koska kirjaimellisesti meitä ei hyväksytä sellaisina kuin olemme.ADHD- ja autismisuhdemajoitukset - Kuinka saada tarpeesi tyydyttämään

Lisätietoja Spiky-profiileista

Opi majoituksista neurodivergenttisissä suhteissa

Reframe neurodivergenssi

Ymmärtää neurodivergenttejä ihmisiä kaikenlaisissa suhteissa, meidän on muotoiltava uudelleen. Kehitämme vammaisuuden ja eron uudelleen neljän pilarin kanssa.

Tuki myytti

Myytin ”Kysy autistilta” YouTube-sarja on tärkeä osa matkaa tänne Stimpunksissa. Olemme iloisia voidessamme tukea heidän työtään.

Tuki myytti

Tarvitsetko tukea?

Stimpunks-säätiö haastaa tyypillisen lähestymistavan neurodivergenttisten tai vammaisten ihmisten auttamiseen. Tiedämme, millaista on elää esteiden kanssa ja mitä tarkoittaa olla sopimamatta ja meidän on taottava oma yhteisömme. Stimpunks tietää, että neurodivergenteillä ja vammaisilla ihmisillä on inhimillisiä tarpeita. Tarjoamme inhimillisen lähestymistavan auttamaan yhteisöämme menestymään.

Stimpunks-säätiön kautta, me:

Tarjoa taloudellista ja keskinäistä apua;

Palkkaa yhteisömme jäseniä konsultteina;

Tarjoa yhteisöllemme suunniteltu oppimistila; ja

Tukea yhteisömme avointa tutkimustoimintaa.

Joka neljäs Yhdysvallat. aikuisilla on vamma. Yhteisömme saa kuitenkin vain 2% Yhdysvaltain avustusrahoituksesta, ja vain 19 prosenttia meistä on töissä. Emme voi antaa sen olla totuus. Meidän on haastettava normi ja muutettava kertomusta neurodivergenttien tai vammaisten ihmisten ympärillä.

Stimpunks-säätiö pyrkii tekemään juuri niin. Lisätietoja osoitteessa stimpunks.org.

Vieraile sivustolla stimpunks.org

Otsikkotaide: Heike Blakleyn ihmiskunnan alue

Heike Blakleyn ”Ihmiskunnan pallo: Energisen yhteyden poikittainen lahja”

PunkFlowers mennessä Heike Blakley

Published by Ryan Boren

#ActuallyAutistic retired technologist turned wannabe-sociologist. Equity literate education, respectfully connected parenting, passion-based learning, indie ed-tech, neurodiversity, social model of disability, design for real life, inclusion, open web, open source. he/they

4 thoughts on “ Viisi neurodivergenttiä rakkauskieltä

Leave a Reply