Οι πέντε νευροαποκλίνοντες γλώσσες αγάπης

A blue humanoid with rainbow highlights holds a floating sphere in cupped hands.
Ear readers, press play to listen to this page in the selected language.

Μας αρέσει αυτό το διασκεδαστικό tweet για τις πέντε νευροαποκλίνοντες γλώσσες αγάπης από τον πάντα διορατικό Μύθο.

Οι πέντε νευροαποκλίνουσες γλώσσες αγάπης: infodumping, παράλληλο παιχνίδι, εναλλαγή υποστήριξης, Παρακαλώ συνθλίψτε την ψυχή μου πίσω στο σώμα μου, και «Βρήκα αυτό το δροσερό βράχο/κουμπί/φύλλο/κλπ και σκέφτηκα ότι θα σας αρέσει» (πιγκουίνος βότσαλα) Μύθος

Οι συναισθηματικές προσφορές είναι τα εικονοστοιχεία των επικοινωνιών σχέσεων και είναι σημαντικές για τα καταλύματα των σχέσεων. Αυτή η λίστα είναι πολύ για την αναγνώριση και την ικανοποίηση ορισμένων κοινών νευροαποκλίνοντων συναισθηματικών προσφορών στις σχέσεις, εξ ου και η φράση «γλώσσες αγάπης».

Θα επεκταθούμε σε κάθε ένα με επιλεγμένα εισαγωγικά, εικόνες και βίντεο.

Μια συναισθηματική προσφορά είναι όταν κάνουμε κάτι για να σηματοδοτήσουμε ότι θέλουμε προσοχή και σύνδεση. Οι συναισθηματικές προσφορές είναι κεντρικής σημασίας για κάθε είδους σχέση — ρομαντική, κοινωνική και επαγγελματική. Η πιο σημαντική δεξιότητα σχέσεων — Συναισθηματικές Προσφορές

Ο Γκότμαν αναφέρεται στις προσφορές ως «η θεμελιώδης μονάδα της συναισθηματικής επικοινωνίας». Οι προσφορές μπορεί να είναι μικρές ή μεγάλες, λεκτικές ή μη λεκτικές. Είναι αιτήματα για σύνδεση.

Οι προσφορές είναι συχνά σκόπιμα λεπτές, επειδή οι άνθρωποι φοβούνται να είναι ευάλωτοι και να θέσει τον εαυτό τους εκεί έξω. Είναι τρομακτικό να λες, «Έι! Θέλω να συνδεθώ! Δώστε προσοχή σε μένα!» γι' αυτό, κάνουμε μια ερώτηση ή λέμε μια ιστορία ή προσφέρουμε το χέρι μας για σύνδεση. Ελπίζουμε ότι θα λάβουμε σύνδεση σε αντάλλαγμα, αλλά αν όχι, είναι λιγότερο τρομακτικό από το να παρακαλάς, «Συνδεθείτε μαζί μου, παρακαλώ!»

Θέλετε να βελτιώσετε τη σχέση σας; Αρχίστε να δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στις προσφορές

Πίνακας περιεχομένωνFodumpingParallel Play, σώμα DoublingΥποστήριξη Ανταλλαγή, Κοινή χρήση κουταλιώνLease συντρίψει την ψυχή μου πίσω στο σώμα μουΠιγκουίνος Βότσαλος: «Βρήκα αυτό το δροσερό βράχο/κουμπί/φύλλο/κλπ και σκέφτηκα ότι θα το θέλατε» Νευροαποκλίνουσες Γλώσσες Αγάπης και ομαδικάSpky προφίλreframe AidReframe Μάθηση ReframeΥπηρεσίες έρευναςΥποστήριξη MythNeede Υποστήριξη; Header Art: Σφαίρα της Ανθρωπότητας από Heike Blakley

Μου αρέσουν τα τρομακτικά και εσύ είσαι το στυλ μου.

Είπε ο Λέων στον Ταύρο

Και αν θέλετε να μείνετε μαζί μου για λίγο

Θα μας καλύψω με δάσος

Μπορούμε να περπατήσουμε σε μια μαγική χώρα.

Είναι πράσινο και λάμπει

Βάλτε τα κορμιά μας στα βρύα και την άμμο

Γνωρίζουμε και γνωρίζουμε

Το «Strange Astrology» είναι ένα από τα μόνα σωστά ερωτικά τραγούδια που έχω γράψει ποτέ. Είναι μια ειλικρινής εξερεύνηση του τι σημαίνει να αγαπάς κάποιον που είναι εγγενώς διαφορετικός από σένα. Έχει να κάνει με την ελπίδα ότι αυτές οι αντιπαραβαλλικές ιδιότητες και τα ένστικτα ενθαρρύνουν την ουσιαστική ανάπτυξη αντί του χάους, αλλά γνωρίζοντας ότι αναπόφευκτα θα είναι πάντα λίγο και από τα δύο.

Πλημμύρα - Slothhust σπάσει πνευματική νέο LP τους «Παράλληλη Timeline» Track by Track

Και δεν με πειράζει

Η παράξενη αστρολογία μας

Ελπίζω να βρούμε

Βγάζεις τον καλύτερο εαυτό μου

Παράξενη αστρολογία από βραδύποδες

Πληροφοριακό ντάμπινγκ

SPINs και πληροφοριοδοτικά στοιχεία

Δεν ξέρω ποιος εφηύρε τη φράση «ειδικό ενδιαφέρον». Μάλλον κάποιος ερευνητής. Οι αυτιστικοί άνθρωποι δεν αγαπούν πραγματικά τον όρο επειδή ο όρος «ξεχωριστός» έχει συνδεθεί τόσο στενά με όρους όπως «ειδικές ανάγκες», τους οποίους αντιπαθούμε.

Παρ 'όλα αυτά, κάπου κάτω από τη γραμμή «ειδικό ενδιαφέρον», συνήθως συντομεύεται σε Spin («spin»), έγινε ο όρος για τη χαρακτηριστικά-αυτιστική τάση να αναπτύξει μια εμμονή με κάτι συγκεκριμένο και συχνά ασαφές.

Κάποια ειδικά ενδιαφέροντα είναι βραχύβια και κάποια διαρκούν για όλη του τη ζωή. Ωστόσο, όσο και να διαρκέσουν, είναι έντονα, ευχάριστα και ζωτικά κομμάτι της αυτιστικής κουλτούρας.

Έτσι αναπόσπαστα είναι ειδικά ενδιαφέροντα για την αυτιστική κουλτούρα που οι αυτιστικοί άνθρωποι θα δημοσιεύσουν σχετικά με το αίσθημα της κατάθλιψης και της έλλειψης κινήτρων επειδή δεν έχουν ενεργή περιστροφή αυτή τη στιγμή.

Το να έχεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι σαν να ερωτεύεσαι ή να είσαι πρόσφατα ερωτευμένος. Είναι καταναλωτικό και απολαυστικό. Μας αρέσει να μοιραζόμαστε τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά μας και ένα κοινό παράδειγμα αυτιστικής ενσυναίσθησης είναι να ενθαρρύνουμε τους άλλους να μιλούν με μεγάλη λεπτομέρεια - «infodump» - για τις περιστροφές τους.

Θεωρείται ένα σημάδι φροντίδας και φιλίας για να ενθαρρύνετε κάποιον να σας μιλήσει για το Spin τους - είτε μοιράζεστε πραγματικά το ενδιαφέρον του είτε όχι- επειδή τίποτα δεν κάνει ένα αυτιστικό άτομο πιο ευτυχισμένο από το να συζητάς, να μαθαίνεις ή να μοιράζεσαι το Spin του.

Είναι επίσης αρκετά αποδεκτό στην αυτιστική κουλτούρα να «infodump» σε ένα θέμα κάθε φορά που συμβαίνει να καταλήξει. Για τους αυτιστές (ένα εκ των έσω σύντομο χέρι για αυτιστικούς ανθρώπους), η ανταλλαγή γνώσεων και πληροφοριών είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

7 Ψυχρές Όψεις της Αυτιστικής Κουλτούρας» Νευροκλαστική

Μάθετε για τον μονοτροπισμό και τις περιστροφές

🐇... όταν ξαφνικά ένα λευκό κουνέλι με ροζ μάτια έτρεξε κοντά...

Παράλληλο Παιχνίδι, Διπλασιασμός Σώματος

Απολαμβάνουμε το παράλληλο παιχνίδι και τις κοινές δραστηριότητες που δεν απαιτούν συνεχή συζήτηση. Όταν μιλάμε, γίνεται βαθύ γρήγορα. Συζητάμε τι είναι αληθινό, τους αγώνες μας, τους φόβους, τις επιθυμίες, τις εμμονές μας. Εκτιμούμε ένα καλό infodump, και δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως oversharing. Ανταλλάσσουμε ίδιες ιστορίες — μοιραζόμαστε μια εποχή που αισθανόμασταν το ίδιο στη ζωή μας, όχι ως διαγωνισμός, αλλά για να εκφράσουμε πόσο καλά ακούμε ο ένας τον άλλον.

Χαμένοι στη Μετάφραση: Η Θεωρία της Κοινωνικής Γλώσσας της Νευροαπόκλισης | by Trauma Geek | Medium

Θέλω να περνάω χρόνο παράλληλα μαζί σου, ας είμαστε μόνοι μαζί.

neurofonderful — νευρουπέροχο: Είναι εδώ! Επειδή εσύ...

Σχετική με το παράλληλο παιχνίδι είναι η πρακτική AdHDer του διπλασιασμού του σώματος.

Αλλά στον κόσμο της ΔΕΠΥ, ένας σωσίας σώματος είναι κάποιος που κάθεται με ένα άτομο με ΔΕΠΥ καθώς ασχολείται με εργασίες που μπορεί να είναι δύσκολο να ολοκληρωθούν μόνος του.

Πολλοί άνθρωποι με ΔΕΠΥ βρίσκουν ευκολότερο να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στις δουλειές του σπιτιού, την εργασία, την πληρωμή λογαριασμών και άλλες εργασίες όταν κάποιος άλλος είναι τριγύρω για να τους κρατήσει συντροφιά. Ο σωσίας του σώματος μπορεί απλά να καθίσει ήσυχα. Μπορεί να διαβάσει, να ακούσει μουσική στα ακουστικά ή να εργαστεί στην εργασία που εργάζεται το άτομο με ΔΕΠΥ. Η σκληρή δουλειά είναι απλά πιο διασκεδαστική όταν κάποιος άλλος είναι κοντά.

Το να κάνεις πράγματα είναι πιο εύκολο με έναν φίλο

Αλλά γιατί δουλεύει ένας διπλός σωματικός; Υπάρχουν μερικές πιθανές εξηγήσεις. Το πιο απλό είναι ότι το διπλό σώμα χρησιμεύει ως φυσική άγκυρα για το αποσπασμένο άτομο που αισθάνεται πιο εστιασμένο από την παρουσία ενός άλλου ατόμου στο χώρο του. Ο αποσπασμένος άνθρωπος αισθάνεται υπεύθυνος για και για το διπλό σώμα. Αυτή η αντίληψη μεταφράζεται ως-δεν μπορώ να σπαταλήσω αυτό το δώρο του χρόνου.

Το Body Double: Ένα μοναδικό εργαλείο για να γίνουν τα πράγματα | ADDA - Ένωση Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής

Αλλά δεν ήταν εκεί για να χρονοτριβεί. Για μια ώρα, η κα Bee, μια δασκάλα γύρω στα 30 της, μεταδίδονταν ζωντανά στον εαυτό της ταξινομώντας τα ρούχα για λογαριασμό της αφιερωμένο στην ΔΕΠΥ: εγκεφαλικά και κουτάλια. Καθώς η ζωντανή ροή συνεχίστηκε, οι θεατές πήδηξαν για να πλύνουν μόνοι τους τη μπουγάδα τους «μαζί» της.

«Όλοι ήταν τόσο ενθαρρυντικοί», είπε η κα Bee, η οποία έμαθε ότι έχει ΔΕΠΥ ως ενήλικας. «Το έκανε πραγματικά να μοιάζει με ένα ομαδικό πρότζεκτ, όχι μόνο εγώ μόνος μου στην κάμερα. Σίγουρα έκανε τον χρόνο να περάσει γρηγορότερα».

Η κοινότητα ΔΕΠΥ αποκαλεί την πρακτική «διπλασιασμό του σώματος».

«Διπλασιασμός σώματος», ένα εργαλείο παραγωγικότητας ADHD, ανθεί online | Pittsburgh Post-Gazette

Τι είναι ο διπλασιασμός του σώματος;

Αν φανταστείτε ότι ένα αυτιστικό παιδί στο σχολείο είναι πιθανό να βγει από τη σήραγγα προσοχής του πολλές φορές κάθε μέρα, οδηγώντας κάθε φορά σε αποπροσανατολισμό και βαθιά δυσφορία, είστε στο δρόμο για να καταλάβετε γιατί το σχολικό περιβάλλον μπορεί να είναι τόσο αγχωτικό για πολλούς αυτιστικούς μαθητές. Εάν μπορείτε να αποφύγετε να συνεισφέρετε σε αυτό, μπορεί να διαπιστώσετε ότι περνάτε ευκολότερα με τους αυτιστικούς μαθητές σας: δοκιμάστε να μπείτε στο τούνελ προσοχής τους όταν μπορείτε, αντί να τους τραβήξετε έξω από αυτό. Το παράλληλο παιχνίδι είναι ένα ισχυρό εργαλείο γι' αυτό. Ξεκινήστε από εκεί που βρίσκεται το παιδί, δείξτε ενδιαφέρον για το τι εστιάζει. Αν χρειάζεται να τους βγάλεις από αυτό που εστιάζουν, είναι καλύτερα να τους δώσεις λίγο χρόνο.

Τέχνη, Ροή και Γνωστικές Στυλ

Υποστήριξη Ανταλλαγής, Κουτάλια κοινής χρήσης

Οι νευροαποκλίνοντες άνθρωποι, που εργάζονται μαζί, μπορούν να καλύψουν τα κενά στα αγκαθωτά προφίλ του άλλου. Πάμε ομάδα. Μέλη της νευροδιαφορετικότητας ERG στο Automattic βοηθούν ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια σύγχρονων, meatspace meetups, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ αγχωτικές.

Ανταλλαγή υποστήριξης μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του παράλληλου παιχνιδιού, δημιουργώντας μια ωραία στιγμή συγκλίνουσες γλώσσες αγάπης.

Οι άνθρωποι μας λένε τι χρειάζονται, και βρίσκουμε το άτομο στην κοινότητα που μπορεί να καλύψει αυτή την ανάγκη.

Μια ιδέα που έχουμε πάρει για να αποκαλούμε «κουτάλια κοινής χρήσης».

Πάνω σε τι δουλεύουμε τώρα; 🥄 #onefreeapp #sharingspoons #communitysolutions #mutualaid (κατόρθωμα. @lindsaymakesvideos)

Τι είναι η αμοιβαία βοήθεια;

«Αλληλεγγύη, όχι φιλανθρωπία.»

Γιατί είναι χρήσιμο το μερίδιο του κουταλιού;

Αλληλεξάρτηση, κατανόηση και υποστήριξη

Δίνει την ευκαιρία να βοηθήσουμε και να φροντίσουμε άλλους με τους δικούς μας όρους και με τις δικές μας ικανότητες

Άμεση υποστήριξη σε μια κοινότητα μέσα σε μια κοινότητα

Είναι πολύ πιο εύκολο να εξασκηθείτε στο να ζητάτε, να προσφέρετε, να λαμβάνετε και να μειώνετε μεταξύ των ανθρώπων που «το παίρνουν»!

Συλλογική κοινοτική φροντίδα: Ονειρεύεται το μέλλον στην αυτιστική αμοιβαία βοήθεια

Όλο και περισσότερο, οι αυτιστικές κοινότητες έχουν εκτεθεί σε ιδέες αναπηρίας δικαιοσύνης, αλληλεξάρτησης, οικειότητας πρόσβασης, συλλογικής/κοινοτικής φροντίδας και αμοιβαίας βοήθειας. Οι συλλογικότητες φροντίδας, τα μερίδια κουταλιού και άλλες κοινοτικές ομάδες φροντίδας από και για άτομα με ειδικές ανάγκες, φυλετικοποιημένα άτομα, άτομα LGBTQ2IA+ (και άτομα σε αυτή τη διασταύρωση) αυξάνονται σε αριθμό. Υπάρχει μέλλον για τους αυτιστικούς χώρους ώστε να λειτουργούν και ως χώροι σκόπιμης αμοιβαίας βοήθειας;

Η μετάβαση από μια προοπτική βασισμένη στα δικαιώματα σε μια βάση δικαιοσύνης απαιτεί μια ματιά στα συστήματα φροντίδας μας και επαναπροσδιορισμός του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι κοινότητές μας για να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω.

Συλλογική κοινοτική φροντίδα: Ονειρεύεται το μέλλον στην αυτιστική αμοιβαία βοήθεια, Autscape: Παρουσιάσεις 2020

Μάθετε για την Αμοιβαία Βοήθεια

Μάθετε για την αλληλεξάρτηση

Σε παρακαλώ Συντρίψε Την Ψυχή Μου Πίσω Στο Σώμα Μου

Ένα διάσημο παράδειγμα της κοινής αυτιστικής προτίμησης για την είσοδο βαθιάς πίεσης είναι η μηχανή συμπίεσης του Temple Grandin.

Στα 18 μου, κατασκεύασα τη μηχανή συμπίεσης για να ηρεμήσω το άγχος και τις κρίσεις πανικού. Χρησιμοποιώντας το μηχάνημα για 15 λεπτά θα μειώσω το άγχος μου για 45-60 λεπτά (Grandin και Scariano 1986). Το χαλαρωτικό αποτέλεσμα μεγιστοποιήθηκε εάν το μηχάνημα χρησιμοποιήθηκε δύο φορές την ημέρα.

Σταδιακά, η ανοχή μου να με κρατάει η μηχανή συμπίεσης μεγάλωσε. Γνωρίζοντας ότι θα μπορούσα να ξεκινήσω την πίεση και να την σταματήσω αν η διέγερση γινόταν πολύ έντονη, με βοήθησε να μειώσω την υπερευαισθησία του «νευρικού μου συστήματος». Ένα κάποτε συντριπτικό ερέθισμα ήταν τώρα μια ευχάριστη εμπειρία.

Η χρήση της μηχανής μου επέτρεψε να μάθω να ανέχομαι να με αγγίζει κάποιος άλλος. Μέχρι την ηλικία των 25 ετών, ήμουν σε θέση να χαλαρώσω στο μηχάνημα χωρίς να απομακρυνθώ από αυτό. Επίσης με έκανε να αισθάνομαι λιγότερο επιθετικός και λιγότερο σφιγμένος. Σύντομα παρατήρησα μια αλλαγή στην αντίδραση της γάτας μας σε μένα. Η γάτα, που συνήθιζε να τρέχει μακριά από μένα τώρα θα μείνει μαζί μου, επειδή είχα μάθει να τον χαϊδεύω με ένα πιο απαλό άγγιγμα. Έπρεπε να παρηγορηθώ πριν μπορέσω να δώσω παρηγοριά στη γάτα.

Καθώς το «νευρικό μου σύστημα» ηρεμούσε, απαιτούσα λιγότερη πίεση συμπίεσης για να δημιουργήσω ένα ανακουφιστικό συναίσθημα. Σταδιακά, θα μπορούσα να μειώσω τη ρύθμιση του ρυθμιστή πίεσης από 80 σε 60 psi.

Κατευναστικές επιδράσεις της πίεσης βαθιάς αφής σε ασθενείς με αυτιστική διαταραχή, φοιτητές κολλεγίων και ζώα

Αλλά βασανίζομαι γιατί ενώ δεν θέλω να κάνω σκηνή ή να έχω ξένους να προσθέτουν στην υπερφόρτωση και την υπερφόρτωση, ταυτόχρονα είμαι απελπισμένος για κάποιον να μου δώσει μια τεράστια, σταθερή, αρκουδο-αγκαλιά. Για να με κρύψουν, να με κρύψουν, και να με προστατεύσουν από τα κύματα που ταξιδεύουν από το σύμπαν τους στο δικό μου.

Στις λιώσεις | Οι περιπέτειες της μαμάς ανανά

Δεν μπορώ να σκεφτώ λογικούς λόγους για τους οποίους οι φάσκιες πρέπει να είναι μόνο για μωρά επειδή είναι εξαιρετικά χρήσιμες.

Είναι σαν μια αγκαλιά χωρίς σωματική επαφή. Αυτό είναι καταπληκτικό!

ήχοςτου δάσους

Penguin βότσαλα: «Βρήκα αυτό το δροσερό βράχο/κουμπί/φύλλο/κλπ και σκέφτηκα ότι θα σας αρέσει»

Penguin PebblingΕίναι ο τρόπος μας να πούμε, «Σε σκέφτηκα σήμερα. Θυμήθηκα αυτό το πράγμα για σένα. Εδώ είναι κάτι που θέλω να μοιραστώ μαζί σας συγκεκριμένα.Στείλτε ένα μικρό βότσαλο «Thinking of you». Βοηθάει. @brainsandspoons

Ένας Adelie Penguin μεταφέρει μια πέτρα για να προσθέσει στη φωλιά του σε ένα νησί στην Ανταρκτική εμπνέοντας τη νευροαποκλίνουσα γλώσσα της αγάπης πιγκουίνος pebbling

Πιγκουίνοι δίνουν βότσαλα σε άλλους πιγκουίνους για να δείξουν ότι νοιάζονται. @brainsandspoons

Penguin βότσαλα παίρνει πίσω στο SPINS, τόσο καλώντας τους ανθρώπους στη δική σας και ενθαρρύνοντας άλλους. περιστροφές είναι μια trove fo r αντισυμβατικό δώρο δίνοντας.

Αγάπη βότσαλα που μοιάζουν με τα γράμματα L, O, V και Ε τοποθετημένα με τη λέξη ΑΓΑΠΗ σε μια αμμώδη παραλία, προκαλώντας τη νευροαποκλίνουσα γλώσσα αγάπης του pebbling.Image Credit: AJ Μαλλί

Μάθετε περισσότερα για το Penguin βότσαλα

Νευροαποκλίνουσες Γλώσσες Αγάπη και Ομαδική Εργασία

Η ομαδική εργασία κάνει το όνειρο να δουλεύει

Το infodumping, το παράλληλο παιχνίδι, η ανταλλαγή υποστήριξης και η εκρίζωση πιγκουίνων είναι επίσης γλώσσες ομαδικής εργασίας και συνεργασίας, ειδικά σε κατανεμημένες κουλτούρες εργασίας και κουλτούρες «η επικοινωνία είναι οξυγόνο». Μακάρι να υπήρχε ένα κατανεμημένο και κατάλληλο για εργασία ισοδύναμο για το «Παρακαλώ συνθλίψτε την ψυχή μου πίσω στο σώμα μου».

Ασπιδωτά προφίλ

Εκτιμώ την παράξενη αστρολογία των αγκαθωτά προφίλ μας που έρχονται μαζί.

Αυτό που μας κάνει διαφορετικούς, κάνει όλη τη διαφορά στον κόσμο.Randimals

Συμμετάσχετε στους Randimals στην εκμάθηση σχετικά με τα αγκαθωτά προφίλ.

Χορκ

«Αποκαλούμε τους εαυτούς μας Πολεμιστές και Περίεργους.»

ΣΈΛΑΣ

Ίγκαρντ

Αποκαλούμε τους εαυτούς μας Πολεμιστές και Περίεργους.

Θαλάσσιο Σκύλο

«Αυτό που μας κάνει διαφορετικούς, κάνει όλη τη διαφορά στον κόσμο.»

Ελλαρίλλα

Ωμέγα Χάι Φολέ

Και δεν με πειράζει

Η παράξενη αστρολογία μας

Ελπίζω να βρούμε

Βγάζεις τον καλύτερο εαυτό μου

Παράξενη αστρολογία από βραδύποδες

Έτσι, ένα από τα πράγματα που πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου με αυτό είναι ότι οι βλάβες που υπάρχουν από την άποψη των σχέσεων ή ακόμη και με την ευρύτερη έννοια με λαούς τόσο στο φάσμα όσο και με την ΔΕΠΥ είναι ότι οι βλάβες μας μπορεί συχνά να είναι αόρατες. Έχουμε κοινωνικοποιηθεί για να προσπαθήσουμε να μιλήσουμε νευροτυπικά, αλλά δεν είμαστε καλοί σε αυτό. Πολλές σχέσεις - δυσκολίες για τους ανθρώπους που είναι νευροποικιλότητα προέρχονται από παρεξηγήσεις προθέσεων. Παρεξηγήσεις της δράσης. Ή αισθήματα ανεπάρκειας και άγχους. Συχνά, επειδή προερχόμαστε από μια ολόκληρη ζωή κυριολεκτικά δεν γίνονται δεκτές για το ποιοι είμε.ADHD και Αυτισμό Σχέσεις Διαμονή — Πώς να πάρει τις ανάγκες σας ικανοποιούνται

Μάθετε σχετικά με τα προφίλ του Spiky

Μάθετε για τα Καταλύματα σε Νευροαποκλίνουσες Σχέσεις

Αναδιαμόρφωση Νευροαπόκλισης

Για να κατανοήσουμε τους νευροαποκλίνοντες ανθρώπους σε σχέσεις οποιουδήποτε είδους, πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε. Αναδιαμορφώνουμε την αναπηρία και τη διαφορά με τους Τέσσερις Πυλώνες μας.

Μύθος υποστήριξης

Η σειρά «Ρωτήστε έναν αυτιστικό» του μύθου στο YouTube είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ταξιδιού μας εδώ στο Stimpunks. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε το έργο τους.

Μύθος υποστήριξης

Χρειάζεστε υποστήριξη;

Το Ίδρυμα Stimpunks αμφισβητεί την τυπική προσέγγιση για την παροχή βοήθειας σε άτομα που είναι νευροαποκλίνοντα ή άτομα με ειδικές ανάγκες. Γνωρίζουμε πώς είναι να ζεις με εμπόδια και τι σημαίνει να μην ταιριάζεις και να πρέπει να δημιουργείς τη δική μας κοινότητα. Ο Στίμπανκς γνωρίζει ότι οι νευροαποκλίνοντες και οι ανάπηροι έχουν ανθρώπινες ανάγκες. Προσφέρουμε μια ανθρώπινη προσέγγιση για να βοηθήσουμε την κοινότητά μας να ευημερήσει.

Μέσω του Ιδρύματος Στίμπανκς, εμείς:

Προσφέρουν οικονομική και αμοιβαία βοήθεια.

Προσλάβετε τα μέλη της κοινότητάς μας ως σύμβουλοι.

Να παρέχουμε ένα χώρο μάθησης σχεδιασμένο για την κοινότητά μας και

Υποστηρίξτε τις ανοιχτές ερευνητικές προσπάθειες της κοινότητάς μας.

Ένας στους τέσσερις ενήλικες στις ΗΠΑ έχει αναπηρία. Ωστόσο, η κοινότητά μας λαμβάνει μόνο το 2% των επιχορηγήσεων των ΗΠΑ και μόνο το 19% από εμάς απασχολούνται. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι απλά να είναι η αλήθεια. Πρέπει να αμφισβητήσουμε τον κανόνα και να αλλάξουμε την αφήγηση γύρω από ανθρώπους που είναι νευροαποκλίνοντες ή ανάπηροι.

Το Ίδρυμα Stimpunks επιδιώκει να κάνει ακριβώς αυτό. Μάθετε περισσότερα στο stimpunks.org

Επισκεφθείτε το stimpunks.org

Header Art: Σφαίρα της Ανθρωπότητας από Heike Blakley

«Σφαίρα της Ανθρωπότητας: Ένα Traverse Δώρο Ενεργειακού Συνδέσμου» του Heike Blakley

Πανκ Λουλούδια από Heike Blakley

Published by Ryan Boren

#ActuallyAutistic retired technologist turned wannabe-sociologist. Equity literate education, respectfully connected parenting, passion-based learning, indie ed-tech, neurodiversity, social model of disability, design for real life, inclusion, open web, open source. he/they

4 thoughts on “ Οι πέντε νευροαποκλίνοντες γλώσσες αγάπης

Leave a Reply

Navigating Stimpunks

Need financial aid to pay for bills or medical equipment? Visit our guide to requesting aid.

 

Need funds for your art, advocacy, or research? Visit our guide to requesting creator grants.

 

Want to volunteer? Visit our guide to volunteering.

 

Need a table of contents and a guide to our information rich website? Visit our map.